Geser: já nevím, mě ten jeho výrok nepřišel nijak víc ujetý. Rozhodně tu lidi píšou divnější věci; jako třeba, že jim ve filmech vadí nadávky a tak.
Mimochodem, jak tu kdosi tvrdil, že Star Wars jsou úžasně originální, doporučuju moviezonem nalinkované tohlecto video. SW se objeví po pár minutách.
http://vimeo.com/19447662Abych nebyl ot, tak se teda dokopu k nějakému popisu. Po statích z minulých týdnů si to zase jednou dám rychloposuvem.
127 HodinCo říct. Nebudu vám (jako Mirka Spáčilová) vyprávět, jak skončí 90 minut dlouhý film, v němž je většinu doby protagonista přišpendlen kamenem ke skále a řeší, jak se dostat pryč. Možnosti jsou více méně jenom dvě.
Řeknu ale, že je to první film, u něhož jsem na konci uronil slzu...
8/10, přecijen se tam toho zase tam moc neděje a přesah je taky poměrně vlažný
Vrtěti psemSuper satira na fungování médií, konspirací a vůbec. Asi o deset miliónů procent lepší než nějaký Zeitgeist a přitom asi i větší výpovědní hodnota než Zeitgeist.
9/10 za to, že jsem nikdy nevěděl, která zhovadilost se objeví v další scéně
Brødre (Bratři; dánská verze)
Naturalističtější než americká verze, ale zase jenom místy. Je famózní, že skro všechny dobré scény z americké adaptace jsou tady slabší a naopak. Možná by nebylo od věci z obou filmů sestříhat... ultimátní cut.
7/10 (sedmička je číslo, které můžete dát čemukoliv)
Mary a MaxAnimák, depresivnější než život, rozhodně doporučuju pro velmi netradiční příběh i stylizaci. Dejte si předtím tenhle kraťas od stejného režiséra, který dost dobře vystihuje atmosféru i celovečerního filmu. A říká se tam "Kurva".
http://www.youtube.com/watch?v=ouyVS6HOFeo 9/10 protože super, ale nesebralo mě to
Trans-Europ-ExpressFrancouzská vlna vyplodila i tenhle dnes prakticky neznámý (na netu není snad jediná normální verze!!!) film o natáčení filmu. Surrealismus. Prolíná se tu linie scénáristů, kteří vymýšlejí film, a jejich hrdiny, který zažívá... uh, asi dobrodružství. Fanšmekrům dopouručuju.
9/10 (přece jen bych uvítal více nahoty)
SerenityDirect-to-DVD direct-to-toilet pokračování/zakončení vynikajícího Firefly má všechno, co chybělo seriálu - neoriginální hudbu, špatně natočené a zchoreografované souboje, absenci expozice, pořádného humoru, nadhledu atd. atd. Zároveň to ale ani neobstojí jako tradiční film pro nefanoušky, protože takhle rozmnělněný narativ se jen tak nevidí a vykreslení postav taky kulhá jako veterán po amputaci nohy.
Ona samozřejmě není prdel udělat filmové zakončení seriálu, v němž vystupovalo devět postav, navíc s rozpočtem bratru jen 40 mega. Takový District 9 stál míň (bez ohledu na kontext produkce), ale měl... vlastně jen tři postavy. Serenity jich má se záporákem deset. Tenhle projekt byl, bohužel, podle mě odsouzen k nezdaru už od počátku a ve finále není ani dostatečně velkofilmový, ani nepokračuje v tradici seriálu. Na CSFD možná někdo tleská, že je to nejlepší scifi film za poslední léta... ale to bylo asi před tím, než Abrams a Cameron předloni resuscitovali scifi film.
Děkuji, už jsem zvracel.
3/10 za to, že moji oblíbení herci dostali zaplaceno
SW: Empire Strikes BackViděno asi potřetí. Usnul jsem. A to je to můj oblíbený díl.
Pak jsem asi viděl ještě něco, ale už si nevzpomínám co. A ano, The Room si určitě ještě doplním...