Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

District 9

Už je to sice nějaký pátek co jsem to viděl, ale nevadí, napíšu o tom teď. Je to dobrej film. Efekty docela super, nápad skvělej, herci taky, ale mám k tomu pár výhrad. Za prvé mě docela vadilo, kolik do těch 2 hodin (tuším) nacpali sprostých slov. Ano, člověk by v takové situaci nadávkami nešetřil, ale to bylo moc. Pak byl příběh docela přímočarý. No, ale sci-fi to bylo dobré a zaslouží si pěkných 8/10. :)
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser: já nevím, mě ten jeho výrok nepřišel nijak víc ujetý. Rozhodně tu lidi píšou divnější věci; jako třeba, že jim ve filmech vadí nadávky a tak.

Mimochodem, jak tu kdosi tvrdil, že Star Wars jsou úžasně originální, doporučuju moviezonem nalinkované tohlecto video. SW se objeví po pár minutách.
http://vimeo.com/19447662

Abych nebyl ot, tak se teda dokopu k nějakému popisu. Po statích z minulých týdnů si to zase jednou dám rychloposuvem.

127 Hodin
Co říct. Nebudu vám (jako Mirka Spáčilová) vyprávět, jak skončí 90 minut dlouhý film, v němž je většinu doby protagonista přišpendlen kamenem ke skále a řeší, jak se dostat pryč. Možnosti jsou více méně jenom dvě.
Řeknu ale, že je to první film, u něhož jsem na konci uronil slzu...
8/10, přecijen se tam toho zase tam moc neděje a přesah je taky poměrně vlažný

Vrtěti psem
Super satira na fungování médií, konspirací a vůbec. Asi o deset miliónů procent lepší než nějaký Zeitgeist a přitom asi i větší výpovědní hodnota než Zeitgeist.
9/10 za to, že jsem nikdy nevěděl, která zhovadilost se objeví v další scéně

Brødre (Bratři; dánská verze)
Naturalističtější než americká verze, ale zase jenom místy. Je famózní, že skro všechny dobré scény z americké adaptace jsou tady slabší a naopak. Možná by nebylo od věci z obou filmů sestříhat... ultimátní cut.
7/10 (sedmička je číslo, které můžete dát čemukoliv)

Mary a Max
Animák, depresivnější než život, rozhodně doporučuju pro velmi netradiční příběh i stylizaci. Dejte si předtím tenhle kraťas od stejného režiséra, který dost dobře vystihuje atmosféru i celovečerního filmu. A říká se tam "Kurva".
http://www.youtube.com/watch?v=ouyVS6HOFeo
9/10 protože super, ale nesebralo mě to

Trans-Europ-Express
Francouzská vlna vyplodila i tenhle dnes prakticky neznámý (na netu není snad jediná normální verze!!!) film o natáčení filmu. Surrealismus. Prolíná se tu linie scénáristů, kteří vymýšlejí film, a jejich hrdiny, který zažívá... uh, asi dobrodružství. Fanšmekrům dopouručuju.
9/10 (přece jen bych uvítal více nahoty)

Serenity
Direct-to-DVD direct-to-toilet pokračování/zakončení vynikajícího Firefly má všechno, co chybělo seriálu - neoriginální hudbu, špatně natočené a zchoreografované souboje, absenci expozice, pořádného humoru, nadhledu atd. atd. Zároveň to ale ani neobstojí jako tradiční film pro nefanoušky, protože takhle rozmnělněný narativ se jen tak nevidí a vykreslení postav taky kulhá jako veterán po amputaci nohy.
Ona samozřejmě není prdel udělat filmové zakončení seriálu, v němž vystupovalo devět postav, navíc s rozpočtem bratru jen 40 mega. Takový District 9 stál míň (bez ohledu na kontext produkce), ale měl... vlastně jen tři postavy. Serenity jich má se záporákem deset. Tenhle projekt byl, bohužel, podle mě odsouzen k nezdaru už od počátku a ve finále není ani dostatečně velkofilmový, ani nepokračuje v tradici seriálu. Na CSFD možná někdo tleská, že je to nejlepší scifi film za poslední léta... ale to bylo asi před tím, než Abrams a Cameron předloni resuscitovali scifi film.
Děkuji, už jsem zvracel.
3/10 za to, že moji oblíbení herci dostali zaplaceno

SW: Empire Strikes Back
Viděno asi potřetí. Usnul jsem. A to je to můj oblíbený díl.

Pak jsem asi viděl ještě něco, ale už si nevzpomínám co. A ano, The Room si určitě ještě doplním...
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Remember me (2010)
Od začátku do konce průměrný romantický film s docela sympatickým ústředním duem (R. Patinson + E. de Ravin) a jako vždy charismatickým Piercem Brosnanem.
Přesto dávám 4 hvězdicky, jelikož z vod průměrnosti táhne tento film odzbrojující a naprosto konsternující závěr :shock: .
Hodnocení: 7/10

Únor je u mne ve znamení čerstvě vyhlášených adeptů na Oscara:

127 hodin (2011)
Zatím nejslabší snímek z kategorie nejlepší film. Nejsem si jistý, zda je to tím, že jsem byl s příběhem a jeho rozuzlením seznámen před projekcí? Každopádně, jak říká můj předpřispěvatel, vlastně se tam toho moc neděje ... nejsvětlejší stránkou je asi krátká stopáž, počítám že jim ve střižně došlo, že cokoliv delšího než 90 minut, by pro film znamenalo "mozkomorův polibek".
Hodnocení: 6/10

Králova řeč (2010)
Jedno velké rétorické cvičení s nejlepšími britskými herci. Colin Firth si pevným krokem kráčí pro zlatou sošku. Jasná volba pro lidi znalé událostí na britském královském dvoře z poloviny 30. let, pro ostatní film s 12 nominacemi na Oscara.
Hodnocení: 8,5/10

Děcka jsou v pohodě (2010)
Možná jsem zaspal dobu, ale pro mě první film s vkusně a nenásilně zpracovanou homosexuální tématikou. Politická korektnost je pryč a lidé nejsou členěni na "nás" a ty "druhé". Příjemný film na víkendové odpoledne se skvěle se doplňující Julianne Moore a Anette Bening.
Hodnocení: 8/10

Černá labuť (2010)
Natalie Portman. To je odpověd na otázku, komu budu nejvíce držet palce při předávání hlavních cen americké filmové akademie na konci února. Málokdo si umí tak podmanivým a svůdným způsobem ukrást celý film pro sebe. Film o temné, chtivé, ambiciózní a ctižádostivé stránce lidské duše. V hlavní roli balerína, jenž se chystá na své životní představení, a kterou její touha po dokonalosti svede až na úplný okraj.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Religulous (Proboha!)
Religion + Ridiculous = Religulous
No... sranda to je, to se musí nechat, ale to je tak všechno. Představy toho pána o náboženství jsou vcelku povrchní (resp. jsou dost americký, když přijel do evropy, moc se nechytal).
Pokud ale nemáte rádi pánbíčkaření, určitě se zasmějete. Vlastně si myslim, že by se tomu mohlo zasmát i dost českejch křesťanů.
Dialogy jsou proložený vtipnejma prostřihama a závěrečnej proslov se mi celkem líbil.
7/10 pokud to beru za komedii
1/10 pokud to beru za dokument
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Donnie Darko
http://www.csfd.cz/film/16367-donnie-darko/

Hodně dobrej film z roku 2001 hodně připomínající inception ve smyslu, že nestačí ho vidět jen jednou. Originální pojetí cestování časem s dokonalou atmosférou. rozhodně patří k filmové elitě. Ze všech uhlů pohledu 10/10
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Let´s Dance (2006)
Hereckými výkony nijak zvlášť oslnivé, zkrátka jen další hudební film pro teenagery a jinak jsem ho vlastně ani nebral. Na holky je docela pěkný pohled, naproti tomu mužská část osazenstva... no řekněme, že proti HH nic moc nemám, ale ty všudypřítomné rozkroky u kolen... v té době to možná ještě bylo trochu módní, dnes by si v takovém neškrtl ani pes. Když to však vezmu kolem a kolem, je to vcelku příjemná odreagovačka, která urazí maximálně "tvrdé" metalisty. Tanec, o kterém to celé je, je zmáknut dobře a člověk se u takového filmu ani nenudí, což zase nelze říct o některých dramatičtějších kouscích.
6,5/10

Nikdy to nevzdávej (2008)
Ihned po Let´s Dance jsem zatoužil po něčem tvrdším a toho se mi taky dostalo. Herecké výkony jsou rozhodně výš, hudba je dobrá a příběh... řekněme si na rovinu, že je to jen další vykrádačka alá Rocky. Chlápek dostane na prdel, začne makat, až konečně dá blonďákovi pořádnou nakládačku (samozřejmě předtím schytá pár ran, až div nevypustí duši, na poslední chvíli se mu ale vrátí sil). Na rvačky je docela pěkný pohled a člověka to vyburcuje, aby si taky trochu zamakal.
Pro mě taky 7/10.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Blue Velvet
David Lynch je magor, ale tentokrát udělal film, KTERÝ VLASTNĚ JE POCHOPITELNÝ. Blue Velvet je vlastně obyčejná neonoirová detektivka, kde jen občas scény působí fakt divně, ale celkově film LZE POCHOPIT. Píšu to dvakrát, protož je to věc, která mě u filmu překvapila zdaleka nejvíce! I bez toho jde ale o bravurní dílko. Příběh mladika, který se pro své zanícení začne hrabat v podivném případu a spadne hluboko do králičí nory, mě nadchl a okouzlil. A pak je tu ten Dennis Hopper... FUCK!
9/10

Šestý smysl
Manoj Night Shyamalan či jak se jmenuje kdysi točil super filmy. V Šestém smyslu je vidět jeho posedlost kompozicí scén á la Hitchcock, ale všechno příjemně plyne, je to dostatečně tajemné, je tu Bruce Willis a navíc i schopný dětstký herec. Co se to režisérovi po letech stalo je jedna z otázek pro A.C. Clarka. Navzdory perfektní režii je ale v druhé půlce... evidentní, že film je vlastně obyčejná mnohokrát viděná duchařina.
8/10

Man Who Wan't There
Aneb další Coenovka o lidech, kteří dělají špatná rozhodnutí. Jestli vám úvod příjde depresivní, počkejte si na konec. Story o letargickém Billy Bobu Thorthonovi či jak se píše, který kvůli otevření podniku začne anonymně vydírat milence své ženy, že pokud mu nedá 10 000 dolarů, tak to řekne manželi té ženy (ano, je to komické) a pak to nějak jde všechno do kelu, je i přes svou brilantnost poněkud... chladná a strojená, na můj vkus.
7/10

L.A. Confidential
Dokonalá popkornovka, u které jsem zvažoval ultimátní hodnocení pro historický přesah (aneb o čem je seriál Shield?), ale kvůli pár detailům (jako třeba svedení Guye Pierce) jsem si to rozmyslel. Perfektní zamotaná detektivka pro milovníky 40. let.
9/10

BONUS: Tisíc a jedna noc
Viděl jsem zkusmo půl hodiny jednoho dílu a musím říct, že to má PŘÍŠERNÝ soundtrack..
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ten největší (Big Stan)

8/10
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dead poets society
No mě se to líbilo, dobře udělané zpracování skvělý výběr herců. Bylo pěkné viděl R. S. Leonard v jeho mládí, i když jsem dlouho přemýšlel nad tím jestli je to opravdu on, protože měl úplně jiný hlas než teď. Robin Williams byl opět skvělý. Doporučuji se na to kouknout

14/20

Tacho
Zajímavá podívaná, dobří herci, skělá hudba, některé hlášky jsou neskutečné... Dobrý konec - nebudu prozrazovat. Jeden z nejlepších českých filmů.

14/20
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Evil Dead
Takový oddychový horůrek s prvky parodie. Podle traileru zvláště na třetí pokračování bych ale hádal, že v této fázi ještě autoři neměli úplně jasno, jestli točí laciný horor, nebo naopak podobné filmy zesměšňují. Příběh je jednoduchý, postavy nijak nezaujmou a efekty... těm se můžeme jenom smát. :) Překvapivě se ale člověk nenudí, celý film příjemně ubývá a v závěrečné scéně s rozpadajícími se mrtvolami se i docela nasměje.
6/10 a doufám, že pokračování budou jen lepší.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

127 hodin- Jestli za tohle pan herec nedostane Oscara, tak u mě akademici skončili. Pravda, některé pasáže jsem sledoval "jedním okem" , ale ne u každého filmu si není člověk do poslední minuty jistý koncem...

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nemá smysl mudrovat po vyhlášení výsledků, nicméně se domnívám, že Colin Firth si cenu zasloužil nejvíce. A ještě jedno blahopřání Natalii Portman ... první z mnoha ... :)

Válka policajtů (2004)
Daniel Auteuil a Gérard Depardieu jako dva nesmiřitelní soupeři, stojící na stejné (druhé) straně zákona. Po herecké stránce asi to nejlepší, co může současná francouzská kinematografie nabídnout.

Hodnocení: 7/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Area 51 je pěkný filmek od SyFy, překvapivě velmi dobře obsazen at už Bruce Broxleiter, Dan Shea a další, příběh jak napovídá název a velmi slušně napsaný.... 7/10....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

taurian13 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ja som naposledy videl paródiu na film Harry Potter 2 - DANO DREVO. Najdete ho na youtube a je rozdelený na party.

P.S.: Prvé 2 nie sú celkom dobré ale v 3 sa to začína, najlepší je ale part 12 a 20. :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao:

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Jackass 3D

Sem tam nechutné, ale skvělá odreagovačka :rflmao:
7/10

Ultramarines
8/10
jelikož jsem docela fanda warhammeru 40000

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tucker.And.Dale.Vs.Evil Tak tento film stojí za to!!! netypicky pojatý studentský horror v lese!! a Tyler, Alan a Katrina válí!!!
http://www.imdb.com/title/tt1465522/
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nesmiřitelní (1992)
120 minut bezduchého žvatlaní. Snaha vykreslit postavy Divokého západu reálně, bez toho tolik obdivovaného romantického ideálu, je jistě obdivuhodný počin, ale čtyři oscaři, včetně sošky za nejlepší film ? To je snad vtip :stupid: .

Hodnocení: 6/10
Sherlock Holmes

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Světová invaze - Šla jsem na to s tím, že je to akční výplach a agitka zároveň. Sice dvacet minut po skončení už nevím, o čem to přesně bylo, ale na dvě hodiny jsem u toho vypnula mozek a několikrát si posteskla, že to vypadá jako kombinace District 9 a Dne nezávislosti. Srdcervoucí scény sice rušily, ale nebylo jich tolik, aby to bylo k nevydržení. A divila jsem se, že jsou tihle tvrdí mariňáci vyplesklí z toho, že sem tam někdo umře a že vojanda umí používat zbraň. To je tak všechno. Ani dobré, ani vyloženě špatné. Prostě popcorn, na který do hodiny po skončení zapomenu.
Je sice trochu škoda, dávat za to v kině tolik peněz, na druhou stranu tenhle film je točený pro velké plátno a doma to nevynikne. Takže tak napůl.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Světová invaze - Lepší (mnohem), než jsem očekával. Vojáci (mariňáci) konečně používají při postupu mozek, nejsou to jen vypláchnuté zelené mozky (oblíbený mýtus) jako ve většině jiných filmů. A civilisti taky nejsou otravné vřeštící kotvy, ale logicky jednající a chovající se bytosti.

RETREAT, HELL!!! Semper Fi, 2/5!

A dovolím si poznamenat k příspěvku nad sebou:
Klontka: Víš, mariňáci nejsou stroje na zabíjení, ale normální lidé, s emocemi, vzděláním, kteří jen umí efektivně zabíjet ostatní při obraně své vlasti.
A očividně jsi vůbec nepochopila tu scénu, když se tam objevila Reodriguezová, ale jelikož jsi nemilitarista, tak chápu, že jsi vůbec nepochopila tu pointu. Ale rád vysvětlím - oni nebyli překvapení ženskou se zbraní, ale technical sergeantem uprostřed bitevního pole (ty fancy hodnostičky tady na tom fóru). Víš, tady tihle (Air Force) se do boje prakticky nemůžou dostat, protože na to nejsou trénovaní (jejich job je něco úplně jiného). Slouží většinou jako osádka letiští a nejblíž boji mají jako ostraha. Pak tu jsou speciální jednotky - FAC (Forward Air Controller = předsunutý letecký návodčí; přesně tohle představovala ve filmu Rodriguezová) jejichž úkolem je návadět CAS (Close Air Support = blízká letecká podpora) útoky. Tam si leda přičuchnou k boji. Mají sice kvér, ale zadky jim chrání US Army/Mrines etc. Primárně nebojují. Další jsou pararescue, co zachraňují raněné za nepřátelskou linií a podobné akce - ve filmu to byli ti, co odváželi raněné od policejní stanice ve vrtulníku. Tyhle dvoje speciální jednotky Air Force (a prakticky jediné spec. jednotky AF) je nejvíc, kdy se někdo od AF dostane přímo k pozemnímu boji. A to jen trošku přičuchnou. Kdyby místo ní byl chlap, tak se diví úplně stejně, co tam, uprostřed nepřátelské zóny, dělá "airforcák". Vynechal jsem piloty, ale jelikož jsem mluvil o přímo o pozemním střetu, tak bylo logické se o nich nezmiňovat.
Naposledy upravil Shorty dne 16.3.2011 13:56:55, celkově upraveno 2
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Světová Invaze (World Invasion / Battle: Los Angeles)

Šel jsem na to s tím, že to bude opět film ala propagandistická hovadina ve stylu Independence Day plná sáhodlouhých proslovů o tom, jak lidská rasa nakope emzákům...

Byl jsem opravdu příjemně překvapen, že tomu tak nebylo. Žádné sáhodlouhé proslovy, žádná moralistika ve stylu "pojďme se s nimi domluvit" atd. Od začátku do konce je film koncipován ve stylu "jsme pod útokem, musíme okamžitě reagovat". Z pohledu militaristy mě skutečně potěšilo to, že konečně někde ve filmu vidíte mobilizaci jednotek, jejich přepravu na místo, instruktáž ohledně úkolů a v případě boje vidíte konečně i nějakou taktiku, odhad nepřítele atd. Z dalšího pohledu a to military fetišisty jsem byl ještě víc potěšen - konečně někde ve filmu mají mariňáci výstroj a výzbroj jakou mají ve skutečnosti (s výjimkou pár drobností). A ohledně toho, jak moc se tvůrci snažili - poprvé vůbec jsem viděl, že si dali tvůrci práci aby i ACOGy (ta optika na puškách) měly skoro úplně správnou záměrnou osnovu.

Takže za mě 9,5/10

RETREAT, HELL!

Klenotka: Ad to, že jsou "tvrdí mariňáci vyplesklí z toho, že semtam někdo umře": Ono když kolem tebe najednou z ničeho nic začne umírat jeden tvůj kamarád za druhým opravdu neni věc, kterou by byl i cvičený člověk schopen přejít mávnutím ruky a komentářem "shit happens"... Plus pohled na mrtvé civilisty taky není věc, která by nehnula žaludkem.

Jinak spousta mariňáků a dalších příslušníků ozbrojených složek po věcech, co zažili v boji trpí po návratu domů syndromem survivor guilt nebo post traumatic stress disorder. Ve filmu to první byl případ SSgt Nantze a PTSD byl případ jednoho z mladších mariňáků - LCpl Kernse. Oba dva případy často můžou končit i sebevraždou... Jsou to jenom lidi ať jsou cvičeni na cokoliv.
Naposledy upravil Twombly dne 17.3.2011 20:47:03, celkově upraveno 2
Obrázek

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jackboots on Whitehall
Britská druhoválečná satira. Loutko-animovaná :-)
10/10

Interstate 60
Kanadská komedie o amerikánech - trošku pohádková, ale hodně vtipná :-)
8/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Shorty: Naprosté plýtvání perfektním vysvětlením. Myslim že, Klenotce to zas tak na srdci neleží.

Twombly: Naprostý souhlas, ten film nebyla jen stupidní střílečka :D.

A co se týká chování těch mariňáků.
Klenotka to vystihla perfektně pohledem člověka, který se o to nezajímá. Jde tu o to, že v nich všude dělaj elitní jednotku zabijáků.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Morning Glory (2011)
Grandiózní comeback Harrisona Forda. Role vyhasínajícího a zahořklého televizního pardála, je mu šitá přímo na tělo. Silné herecké zastoupení podtrhují ironicky štiplavá Diane Keeton, suchopárný Jeff Goldblum a třešničkou na dortu, je sladce vitální Rachel McAdams. Nekonvenčně natočený střet seriózní, profesionálně vedené žurnalistiky a tzv. "karnevalových medií." Harrison Ford to v replice,"lidé jsou chytřejší než myslíš", vyjádřil přesně a citím potřebu sdělit, že i když se misky vah přesouvají v neprospěch jeho tvrzení, tak někteří stále dokáží ocenit kvalitní média a současnými trendy v oblasti televizní zábavy bytostně pohrdají.

Abych nezapomněl, zvyšuji hodnocení dvěma filmům, ze čtyř na pět hvězdiček:
Sherlock Holmes 10/10
Zápisník jedné lásky 9/10
Sherlock Holmes

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já na to koukám z hlediska filmového fanouška, ne militaristy, ale kdybych věděla, že na sebe poštvu právě militaristy, tak jsem to sem radši nepsala. :D :wink:

Shorty: Obdivuju tvou znalost a díky za vysvětlení, ale jak tu bylo řečeno, vidím to pohledem člověka, který o tom zase tak moc neví, tak nemá cenu, aby ses tu takhle rozepisoval, protože mi to nejspíš nic neřekne :wink:

Já chápu, že jsou to lidi a ne stroje a v takové situaci bych nejspíš zalezla někam pod náklaďák, a už nevylezla. Problém je trochu v tom, že těch postav tam bylo hodně, a udělat si vztah ke komukoliv kromě Nantze byl problém. Zase, koukala jsem na to jako filmový divák a u filmu nejde moc řešit realističnost, ať jde o cokoliv.

Tu scénu s Rodriguez jsem zpětně taky pochopila, ale nemyslela jsem, že je nějak důležité to tu opravovat, vždyť, jak jsem napsala, je to jen film :wink:
A taky mě překvapuje, že ta hodnocení tady vůbec někdo čte. :) (mile překvapuje :) )
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/next_three_days_1300569877.jpg]http://www.impawards.com/2010/posters/next_three_days.jpg[/img]

The Next Three Days 70 %

Film o útěku z vězení jsem akorát potřeboval. Líbil se mi ten nápad natočit film na toto téma trochu jinak a podat to z ohledu člověka, který plánuje někoho osvobodit z vězení. Russella Crowa jsem už navíc dlouho v ničem neviděl, Elizabeth Banks jsem po Zackovi a Miri rád viděl v jiné než komediální roli a Olivia Wilde se tam objevila skutečně jen na chvíli.

The Green Hornet 32 %

Nejhorší superhrdinský film, co jsem kdy viděl. Nebylo to vtipné, ale dost trapné. Sethu Rogenovi sice prospělo zhubnutí pár kilo, ale jeho postava se chová jako naprostý debil a záhadným způsobem mu to prochází. A Christoph Waltz? Nevím, jestli se mi jednoduše nelíbil jeho herecký výkon nebo mi to kazil zbytek toho strašného snímku.Opravdu lituji, že jsem za toto dal peníze, od teď budu ke všem komiksovým adaptacím s vyjímkou Nolanova Batmana skeptický a do kina na ně rozhodně nepůjdu.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy