Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jak jsem psal výše, tak Gulliverovy cesty. Jinak komediím nějak odzvonilo, nebo co...

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Geser: znáš pětici komiků, kteří jsou známí pod názvem Broken Lizard?
Od nich ti můžu doporučit třeba The Slammin Salmon nebo Beerfest. A pokud jsi ještě neviděl, tak určitě i Super Troopers, kterým kdyžtak začni.

http://www.youtube.com/watch?v=1Dfk40IaWnI
http://www.youtube.com/watch?v=4ZBJxhjqUgs
http://www.youtube.com/watch?v=2-9D2qUHN-E

Nebo se podívej na některé z těchto komedií: Do naha, Bláznivá škola, Orange County, Trilogie Pátek [Friday, Next Friday a Friday After Next], První liga, Charlie Bartlet, Bojové nasazení, Employee of the Month, Hudson Hawk, Periskop nahoru a dolů, Tank Girl a Mallrats.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Jak jsem psal výše, tak Gulliverovy cesty. Jinak komediím nějak odzvonilo, nebo co...

Mně se Gulliverovy cesty líbily taky. Nevím, co se to stalo na CSFD. :D
Akorát byl zajímavý výběr v kině:
Buď ve 3D, ale s dabingem, nebo ve 2D v originále bez titulků.
Jedině tyto dvě možnosti. (u nás v Pallace)
Mno, ale nemusel jsem dlouho váhat, že? Přece si to nebudu kazit dabingem.

Každopádně velmi potěšil "ajťák Roy" v roli přiblblého generála a Jack Black byl celkem standardní. Já ho prostě můžu, ať ho už intelektuálové na CSFD odsuzují jakkoliv. :)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

V kině dávali film v originále BEZ titulků? :shock:

Jinak na Guliverovy cesty mě navnadili v Survivoru, ale titulky furt né a né vyjít :(
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek

Faster 72 %

Po Tooth Fairy se The Rock naštěstí vrací k akci. A tentokrát i dobře hraje. Je docela fajn vidět, že nepotřebuje k rozprášení celou džungli, aby z toho byla dobrá akce. Od začátku do konce nepoleví ve svém odhodlání a ten vztek z něho přímo kape. Navíc k tomu složil soundtrack Clint Mansell a osobně můžu říct, že opět výborně skóruje.
Naposledy upravil Ivory dne 06.2.2011 20:14:25, celkově upraveno 2
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

District 9

Už je to sice nějaký pátek co jsem to viděl, ale nevadí, napíšu o tom teď. Je to dobrej film. Efekty docela super, nápad skvělej, herci taky, ale mám k tomu pár výhrad. Za prvé mě docela vadilo, kolik do těch 2 hodin (tuším) nacpali sprostých slov. Ano, člověk by v takové situaci nadávkami nešetřil, ale to bylo moc. Pak byl příběh docela přímočarý. No, ale sci-fi to bylo dobré a zaslouží si pěkných 8/10. :)
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser: já nevím, mě ten jeho výrok nepřišel nijak víc ujetý. Rozhodně tu lidi píšou divnější věci; jako třeba, že jim ve filmech vadí nadávky a tak.

Mimochodem, jak tu kdosi tvrdil, že Star Wars jsou úžasně originální, doporučuju moviezonem nalinkované tohlecto video. SW se objeví po pár minutách.
http://vimeo.com/19447662

Abych nebyl ot, tak se teda dokopu k nějakému popisu. Po statích z minulých týdnů si to zase jednou dám rychloposuvem.

127 Hodin
Co říct. Nebudu vám (jako Mirka Spáčilová) vyprávět, jak skončí 90 minut dlouhý film, v němž je většinu doby protagonista přišpendlen kamenem ke skále a řeší, jak se dostat pryč. Možnosti jsou více méně jenom dvě.
Řeknu ale, že je to první film, u něhož jsem na konci uronil slzu...
8/10, přecijen se tam toho zase tam moc neděje a přesah je taky poměrně vlažný

Vrtěti psem
Super satira na fungování médií, konspirací a vůbec. Asi o deset miliónů procent lepší než nějaký Zeitgeist a přitom asi i větší výpovědní hodnota než Zeitgeist.
9/10 za to, že jsem nikdy nevěděl, která zhovadilost se objeví v další scéně

Brødre (Bratři; dánská verze)
Naturalističtější než americká verze, ale zase jenom místy. Je famózní, že skro všechny dobré scény z americké adaptace jsou tady slabší a naopak. Možná by nebylo od věci z obou filmů sestříhat... ultimátní cut.
7/10 (sedmička je číslo, které můžete dát čemukoliv)

Mary a Max
Animák, depresivnější než život, rozhodně doporučuju pro velmi netradiční příběh i stylizaci. Dejte si předtím tenhle kraťas od stejného režiséra, který dost dobře vystihuje atmosféru i celovečerního filmu. A říká se tam "Kurva".
http://www.youtube.com/watch?v=ouyVS6HOFeo
9/10 protože super, ale nesebralo mě to

Trans-Europ-Express
Francouzská vlna vyplodila i tenhle dnes prakticky neznámý (na netu není snad jediná normální verze!!!) film o natáčení filmu. Surrealismus. Prolíná se tu linie scénáristů, kteří vymýšlejí film, a jejich hrdiny, který zažívá... uh, asi dobrodružství. Fanšmekrům dopouručuju.
9/10 (přece jen bych uvítal více nahoty)

Serenity
Direct-to-DVD direct-to-toilet pokračování/zakončení vynikajícího Firefly má všechno, co chybělo seriálu - neoriginální hudbu, špatně natočené a zchoreografované souboje, absenci expozice, pořádného humoru, nadhledu atd. atd. Zároveň to ale ani neobstojí jako tradiční film pro nefanoušky, protože takhle rozmnělněný narativ se jen tak nevidí a vykreslení postav taky kulhá jako veterán po amputaci nohy.
Ona samozřejmě není prdel udělat filmové zakončení seriálu, v němž vystupovalo devět postav, navíc s rozpočtem bratru jen 40 mega. Takový District 9 stál míň (bez ohledu na kontext produkce), ale měl... vlastně jen tři postavy. Serenity jich má se záporákem deset. Tenhle projekt byl, bohužel, podle mě odsouzen k nezdaru už od počátku a ve finále není ani dostatečně velkofilmový, ani nepokračuje v tradici seriálu. Na CSFD možná někdo tleská, že je to nejlepší scifi film za poslední léta... ale to bylo asi před tím, než Abrams a Cameron předloni resuscitovali scifi film.
Děkuji, už jsem zvracel.
3/10 za to, že moji oblíbení herci dostali zaplaceno

SW: Empire Strikes Back
Viděno asi potřetí. Usnul jsem. A to je to můj oblíbený díl.

Pak jsem asi viděl ještě něco, ale už si nevzpomínám co. A ano, The Room si určitě ještě doplním...
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Remember me (2010)
Od začátku do konce průměrný romantický film s docela sympatickým ústředním duem (R. Patinson + E. de Ravin) a jako vždy charismatickým Piercem Brosnanem.
Přesto dávám 4 hvězdicky, jelikož z vod průměrnosti táhne tento film odzbrojující a naprosto konsternující závěr :shock: .
Hodnocení: 7/10

Únor je u mne ve znamení čerstvě vyhlášených adeptů na Oscara:

127 hodin (2011)
Zatím nejslabší snímek z kategorie nejlepší film. Nejsem si jistý, zda je to tím, že jsem byl s příběhem a jeho rozuzlením seznámen před projekcí? Každopádně, jak říká můj předpřispěvatel, vlastně se tam toho moc neděje ... nejsvětlejší stránkou je asi krátká stopáž, počítám že jim ve střižně došlo, že cokoliv delšího než 90 minut, by pro film znamenalo "mozkomorův polibek".
Hodnocení: 6/10

Králova řeč (2010)
Jedno velké rétorické cvičení s nejlepšími britskými herci. Colin Firth si pevným krokem kráčí pro zlatou sošku. Jasná volba pro lidi znalé událostí na britském královském dvoře z poloviny 30. let, pro ostatní film s 12 nominacemi na Oscara.
Hodnocení: 8,5/10

Děcka jsou v pohodě (2010)
Možná jsem zaspal dobu, ale pro mě první film s vkusně a nenásilně zpracovanou homosexuální tématikou. Politická korektnost je pryč a lidé nejsou členěni na "nás" a ty "druhé". Příjemný film na víkendové odpoledne se skvěle se doplňující Julianne Moore a Anette Bening.
Hodnocení: 8/10

Černá labuť (2010)
Natalie Portman. To je odpověd na otázku, komu budu nejvíce držet palce při předávání hlavních cen americké filmové akademie na konci února. Málokdo si umí tak podmanivým a svůdným způsobem ukrást celý film pro sebe. Film o temné, chtivé, ambiciózní a ctižádostivé stránce lidské duše. V hlavní roli balerína, jenž se chystá na své životní představení, a kterou její touha po dokonalosti svede až na úplný okraj.
Hodnocení: 8/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Religulous (Proboha!)
Religion + Ridiculous = Religulous
No... sranda to je, to se musí nechat, ale to je tak všechno. Představy toho pána o náboženství jsou vcelku povrchní (resp. jsou dost americký, když přijel do evropy, moc se nechytal).
Pokud ale nemáte rádi pánbíčkaření, určitě se zasmějete. Vlastně si myslim, že by se tomu mohlo zasmát i dost českejch křesťanů.
Dialogy jsou proložený vtipnejma prostřihama a závěrečnej proslov se mi celkem líbil.
7/10 pokud to beru za komedii
1/10 pokud to beru za dokument
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Donnie Darko
http://www.csfd.cz/film/16367-donnie-darko/

Hodně dobrej film z roku 2001 hodně připomínající inception ve smyslu, že nestačí ho vidět jen jednou. Originální pojetí cestování časem s dokonalou atmosférou. rozhodně patří k filmové elitě. Ze všech uhlů pohledu 10/10
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Let´s Dance (2006)
Hereckými výkony nijak zvlášť oslnivé, zkrátka jen další hudební film pro teenagery a jinak jsem ho vlastně ani nebral. Na holky je docela pěkný pohled, naproti tomu mužská část osazenstva... no řekněme, že proti HH nic moc nemám, ale ty všudypřítomné rozkroky u kolen... v té době to možná ještě bylo trochu módní, dnes by si v takovém neškrtl ani pes. Když to však vezmu kolem a kolem, je to vcelku příjemná odreagovačka, která urazí maximálně "tvrdé" metalisty. Tanec, o kterém to celé je, je zmáknut dobře a člověk se u takového filmu ani nenudí, což zase nelze říct o některých dramatičtějších kouscích.
6,5/10

Nikdy to nevzdávej (2008)
Ihned po Let´s Dance jsem zatoužil po něčem tvrdším a toho se mi taky dostalo. Herecké výkony jsou rozhodně výš, hudba je dobrá a příběh... řekněme si na rovinu, že je to jen další vykrádačka alá Rocky. Chlápek dostane na prdel, začne makat, až konečně dá blonďákovi pořádnou nakládačku (samozřejmě předtím schytá pár ran, až div nevypustí duši, na poslední chvíli se mu ale vrátí sil). Na rvačky je docela pěkný pohled a člověka to vyburcuje, aby si taky trochu zamakal.
Pro mě taky 7/10.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Blue Velvet
David Lynch je magor, ale tentokrát udělal film, KTERÝ VLASTNĚ JE POCHOPITELNÝ. Blue Velvet je vlastně obyčejná neonoirová detektivka, kde jen občas scény působí fakt divně, ale celkově film LZE POCHOPIT. Píšu to dvakrát, protož je to věc, která mě u filmu překvapila zdaleka nejvíce! I bez toho jde ale o bravurní dílko. Příběh mladika, který se pro své zanícení začne hrabat v podivném případu a spadne hluboko do králičí nory, mě nadchl a okouzlil. A pak je tu ten Dennis Hopper... FUCK!
9/10

Šestý smysl
Manoj Night Shyamalan či jak se jmenuje kdysi točil super filmy. V Šestém smyslu je vidět jeho posedlost kompozicí scén á la Hitchcock, ale všechno příjemně plyne, je to dostatečně tajemné, je tu Bruce Willis a navíc i schopný dětstký herec. Co se to režisérovi po letech stalo je jedna z otázek pro A.C. Clarka. Navzdory perfektní režii je ale v druhé půlce... evidentní, že film je vlastně obyčejná mnohokrát viděná duchařina.
8/10

Man Who Wan't There
Aneb další Coenovka o lidech, kteří dělají špatná rozhodnutí. Jestli vám úvod příjde depresivní, počkejte si na konec. Story o letargickém Billy Bobu Thorthonovi či jak se píše, který kvůli otevření podniku začne anonymně vydírat milence své ženy, že pokud mu nedá 10 000 dolarů, tak to řekne manželi té ženy (ano, je to komické) a pak to nějak jde všechno do kelu, je i přes svou brilantnost poněkud... chladná a strojená, na můj vkus.
7/10

L.A. Confidential
Dokonalá popkornovka, u které jsem zvažoval ultimátní hodnocení pro historický přesah (aneb o čem je seriál Shield?), ale kvůli pár detailům (jako třeba svedení Guye Pierce) jsem si to rozmyslel. Perfektní zamotaná detektivka pro milovníky 40. let.
9/10

BONUS: Tisíc a jedna noc
Viděl jsem zkusmo půl hodiny jednoho dílu a musím říct, že to má PŘÍŠERNÝ soundtrack..
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ten největší (Big Stan)

8/10
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dead poets society
No mě se to líbilo, dobře udělané zpracování skvělý výběr herců. Bylo pěkné viděl R. S. Leonard v jeho mládí, i když jsem dlouho přemýšlel nad tím jestli je to opravdu on, protože měl úplně jiný hlas než teď. Robin Williams byl opět skvělý. Doporučuji se na to kouknout

14/20

Tacho
Zajímavá podívaná, dobří herci, skělá hudba, některé hlášky jsou neskutečné... Dobrý konec - nebudu prozrazovat. Jeden z nejlepších českých filmů.

14/20
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Evil Dead
Takový oddychový horůrek s prvky parodie. Podle traileru zvláště na třetí pokračování bych ale hádal, že v této fázi ještě autoři neměli úplně jasno, jestli točí laciný horor, nebo naopak podobné filmy zesměšňují. Příběh je jednoduchý, postavy nijak nezaujmou a efekty... těm se můžeme jenom smát. :) Překvapivě se ale člověk nenudí, celý film příjemně ubývá a v závěrečné scéně s rozpadajícími se mrtvolami se i docela nasměje.
6/10 a doufám, že pokračování budou jen lepší.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy