Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate Vendetta III Epilog.

Stargate Vendetta III Epilog.

Prostě a jednoduše.

Líbí
72
90%
Nelíbí
2
3%
Ještě nevím
6
8%

Celkem hlasů : 80

Werostir Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

pěkné...

Mohu se zeptát v čem jsou udělané ty perfektní obrázky z 1 dílu 2 řady???
Tak... ja ho zabiju, to je magor.. naprostej Idiot..
- Zelenka

Obrázek

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Autodesk Inventor 2009.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Odpovědět s citací

Tak je tu další díl, sice se mezi vydávání objevují větší prodlevy, ale znáte to. Škola.

Díl 4- V obležení

„Dvacet minut do jejich příletu,“ řekl muž na velitelském stanovišti.
„Dobrá, Pospíšile, jak vypadá náš štít?“ zeptal se generál O´Neill.
„Štít je v provozu, testy dopadly dobře a za deset minut jej aktivujeme,“ řekl Jan Pospíšil.
„Dobrá,“ řekl generál a poté ještě dodal, „Jane, pojďte bokem.“

Oba dva si stouply do rohu místnosti a generál spustil.
„Jane, váš otec je náš hlavní inženýr. Dost vás vychvaloval, a já bych se chtěl zeptat, jakou máte vlastně specializaci.“
„Studoval jsem na průmyslovce, poté jsem se dál zabýval informatikou, ale i novými zbraňovými technologiemi. Potom jsem se přihlásil k české armádě, kde jsem podstoupil výcvik na ostřelovače. Po výcviku se táta přimluvil a byl jsem převelen na Atlantis, ale tam jsem dorazil jako civilista,“ řekl ve zkratce Jan.
„No, dostal jsem dost pochval na vaši adresu. Plukovníci vás ocenili velice přínosným v aktivním boji, ale i za počítačem. Plukovník Sheppard říkal, že jste výborný střelec a máte pěknou hračku. Jak jste k ní vlastně přišel. Zbraň je americké výroby a tak divné, že jí máte i vy?“ řekl generál.
"To je díky mému otci. Po příchodu na Atlantis a zabydlení na Terra Pegasus, jsem se chtěl udržet ve formě a otec díky svým kontaktům mi sehnal Žanetku," popisoval Jan získání svého miláčka, "pak už jsem se s ní jen ve chvílích volna učil střílet, protože to bylo něco jiného, než na co jsem byl zvyklý, ale jak může plukovník Sheppard potvrdit, tak jsem to zvládnul výborně."
„Děkuji, pane.“
„Dobrá, tak bych vám chtěl něco oficiálně předat. I když jsme odříznutí, naše kultura zůstává a je to asi jediné, co nás dokáže udržet pohromadě,“ řekl generál.
„Nejsem si jistý, kam tím míříte,“ odpověděl Jan.

Generál nic neřekl a pouze mu předal krabičku a odešel pryč. Jan ji otevřel a oči se mu rozzářily.

O pár minut později
„Aktivuji generátor,“ řekl vědec ve velitelském centru. Zadal pokyn na počítači a vyslal tak signál po tlustém kabelu, který vedl pryč ze základny přímo do hlubokého a vyztuženého tunelu na druhé straně hor, severně od základny.

Pár kilometrů pod zemským povrchem se aktivoval geotermální generátor a začal získávat energii z nedaleké magmatické kapsy. Získaná energie šla dalším, tlustým kabelem přímo přes hory, jezerní hladinu až do rozvodny na Atlantis.

„Emitory dostávají energii, určuju formu štítu a zapínám,“ řekl ten samý vědec a aktivoval štít.

Emitory města starý štít, co zadržoval vodu, rozšířili pouze jedním směrem. Vědec předem aktivoval formu štítu tak, že se přebývající vodu mezi městem a břehem vytlačil na jezero, jehož hladina se zvedla o pár centimetrů. Po pár vteřinách se štít ustálil nad celou základnou, vchodem do podzemí a nad částí jezera.

„Přívod energie stabilní, štít stabilní, snad bychom to mohli přežít,“ řekl vědec.
„Doufám, že jejich zbraně nebudou dost účinné. Jestli příliš zatíží štít, bude potřeba více energie a pokud se tím zvýší tlak v magmatické komoře, když to nevydrží…“ začal spekulovat Jan.
„Právě proto jsme tu díru vyvrtali na druhé straně hor, tím se vyhneme lávovému proudu,“ řekl vědec.
„Já vím, byl to můj nápad,“ odpověděl Jan a díval se na monitory a tvářil se zamyšleně.

Nakonec k němu přistoupil generál, který mu po tichu vydal rozkaz. Jan kývl hlavou a zamířil pryč ke dveřím, kde se potkal se Sheppardem, který právě přicházel.

„Vidím správně?“ zeptal se John.
„Co?“ odpověděl Jan a poté se podíval na jeho pohled, a pak obrátil svůj zrak na svá ramena.
„Jo to, generál mě jmenoval desátníkem. Sám sem zvažoval vlastní vstup do americké armády, a generál mi hnedka dal hodnost,“ řekl na vysvětlenou Jan.
„Gratuluji. Zasloužíš si to, ale moc si na ty frčky nezvykej. Při tvém talentu a duchu budeš za chvíli i major,“ řekl Sheppard, plácl jej po zádech a šel dál dovnitř.

Sheppard si první všiml, že na jedné obrazovce běží odpočet, a zbývá pouhá minuta.

„Doktore, chtěl bych vědět, zda je křeslo na Atlantis funkční,“ zeptal se vědce.
„No musel bych tam přemostit energii, ale tento obvod ještě nebyl pověřen, tak nemůžu nic zaručit,“ řekl vědec.
„Dobrá, jdu ke křeslu, až se ozvu, zkuste mi tam dát nějakou energii,“ řekl Sheppard, poté se ještě obrátil na vojáka v rohu místnosti.
„Kdyby ta loď dělala nějaké neobvyklé manévry, informujte mě o tom vysílačkou,“ řekl Sheppard a poté vyběhl.

Generál, který doposud sledoval Shepparda, najednou vykřikl.
„Sakra pokud vím, sem tady generál já.“
„Pane?“ zeptal se Sheppard, který nakoukl do dveří.
„No běžte, ale chtěl jsem, aby tady bylo jasno,“ odpověděl generál a John se mu na to pouze zašklebil.

Zatím ve vesmíru

Otevřelo se hyperprostorové okno, jen pár vteřin po té, co odpočet skončil. Z okna vyskočila loď o velikosti Wraithského křižníku, která zamířila skrz soustavu k jediné planetě.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ve velitelském centru těžební stanice
„Pane, my fakt nic neuděláme?“ zeptal se jeden z důstojníků.
„Ne kapitáne. Generál dal příkaz, abychom nereagovali. Tato loď je větší a silnější. Pouze v nejnutnějším případě odlákáme pozornost na sebe a dáme těm na planetě trochu času,“ řekl major, který velel stanici.

Ve vesmíru
Podsvětelné motory oné lodi byly mnohem výkonnější, než hyperprostorové. Tyto motory dokázaly udržet stabilní a dost vysokou rychlost.
Loď byla během dvou minut na orbitě planety a začala skenovat. Základnu objevili hnedka po chvíli, ale loď nejdříve skenovala celou planetu a až pak zaujali pozici nad samotnou základnou.

Velitelská místnost na základně
Generál seděl ve svém honosném křesle a s napětím pozoroval obrazovky, na kterých byla ona loď.
Na obrazovce loď začala měnit svou pozici, a začala se natáčet.

Vědec se už chystal něco říct, ale než se odhodlal, tak loď začala střílet. Všem bylo jasné, že se loď natáčela, aby mohla pálit ze všech šestnácti platforem.

„Tak dobrá, vyšlete letouny!“ rozkázal generál a voják u počítače vydal praktický rozkaz.

Najednou dvacet kluzáků vyletělo zpod štítů, a zamířily na oběžnou dráhu. Dalších sto osm letounů se najednou vyrojilo ze všech možných jeskyní a všechny letouny bez váhání namířily na orbitu.

V jedné ze stíhaček seděl Teal´c, který vedl letouny.

„Určitě budou mít štíty, ale první musíme vyřadit jejich zbraně! Snažte se!“ řekl Teal´c.

Jakmile letouny dosáhly orbity, zaútočily na loď. Letouny otravovaly loď jako mouchy krávu, dokud se loď nezačala bránit.
Měli pouze šestnáct platforem a všechny nyní změnily svůj cíl a začaly pálit po letounech.

„Sakra, na to že nemají sekundární zbraně, tak jejich primární jsou dost rychlé a celkem přesné,“ řekl do vysílačky Teal´c, zrovna když vedle něj vybouchl letoun.

Mezitím ve velitelské místnosti

„Zbývá sedmdesát dva letounů. Jejich štíty pod jejich náporem lehce kolísají, nejsilněji na zádi,“ řekl někdo u konzole.
„Ať se stíhači soustředí právě tam! Doktore, přepojte trochu energie Sheppardovi do křesla,“ rozkázal generál.
„Ano pane!“ řekli jednotně lidé a uposlechli rozkaz.

Generál poté začal skrz vysílačku mluvit s Pospíšilem.
„Desátníku, jak jste na tom?“ zeptal se.

Jan venku s několika vojáky natahoval jeden z dlouhých kabelů mezi Atlantis a generátorem u doku, který napájel dilatační pole.
„Ještě pár minut pane,“ řekl Jan a dál se věnoval práci.
Generál se pak ihned obrátil na obrazovku.

„Sakra, to za tu chvíli máme už jenom třicet dva kluzáků? Stáhněte je!“ rozkázal generál.

I přes to, že vydal rozkaz k ústupu, tak do atmosféry se úspěšně schovalo jen dvacet sedm stíhačů, kteří ihned našli úkryt buď pod štítem, nebo v ústí tunelu.

„Pane, přijímáme komunikaci,“ řekl jeden z důstojníků u počítače.
„Copak nám píšou?“ zeptal se generál.
„Je to v jazyce domorodců. Píšou něco ve smyslu, vzdejte se a vydejte nám vaši technologii,“ řekl důstojník.
„Asi si myslí, že jsou vyspělejší,“ řekl si pro sebe generál, a poté se obrátil na vědce.
„Dejte už sakra trochu šťávy Sheppardovi,“ rozkázal.

Vědec přesměroval asi deset procent energie ze štítů přímo do křesla.

„Křeslo je aktivní,“ ozvalo se z vysílačky.
„Palte!“ téměř zařval generál.

Sheppard se nemusel dvakrát pobízet. V téměř ten samý okamžik vystřelil z města pouhou dvacítku dronů. Zbraňový systém byl energeticky náročný, a nechtěl odebírat příliš mnoho energie. I jediný dron je sama o sobě silná zbraň.
Dvacítka žlutých střel vyletěla z atmosféry a bez váhání zamířily k lodi. Prvních pět dronů neprošlo štítem, ale zbylých patnáct si našlo cestu skrz a přímo do zbraňové platformy na přídi. John je pilotoval tak, ať drony nejdříve proletí několikrát lodí a až pak explodují. Jenže trup byl mnohem odolnější, než předpokládal a drony zničily pouze jednu platformu a dva drony, které explodovaly uvnitř trupu, naštěstí vyřadily energii ve přední části lodi a tak další přední platforma byla bez energie.

Johna to překvapilo, ale neváhal a vyslal další dvacítku dronů. Naváděl je znovu do atmosféry, když najednou energie v křesle vypadla a drony už nedoletěly. Místo toho ztratily svou rychlost a shořely v atmosféře.
„Co to sakra…“ začal Sheppard.
„Říkal jsem, že obvod není prověřený, je štěstí, že se povedl jeden výstřel!“ odpověděl ve vysílačce vědec.

Mezitím loď na orbitě zahájila opět palbu ze zbylých platforem.

„Jak je na tom štít?“ zeptal se generál?
„Prozatím drží, dokud bude energie, tak bude i štít,“ řekl vědec.

Sotva domluvil, dveře se otevřely a vešel Sheppard a za ním desátník Pospíšil.

„Desátníku, povedlo se?“ zeptal se generál.
„Připojeno, teďka musím napsat jeden program, aby to vůbec fungovalo,“ řekl Jan a vzal si vědce, ať mu pomůže.
„Nějaké jiné nápady, jak oplatit palbu?“ zeptal se osazenstva, ale dostalo se mu hrobového ticha.

O půl hodiny později
Útočnická loď najednou přestala pálit. Zastavili, protože jejich senzory zachytili zemětřesení v okolí základny. Pár vteřin na to se severně od základny objevil mohutný výbuch viditelný až z vesmíru. No vlastně jediné, co šlo vidět bylo mnoho popílku, který se vyrojil ze skoro každého tunelu a ani ne za minutu zahalil celou základnu.
Mimozemšťané ještě pár minut váhali a pak ještě vystřelili desítky střel do oblasti základny, než se jejich loď natočila zpět do normální polohy.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

5 Střel odrazili jejich štíty ? Tak to jsi tu lod udělal silnější než anubisovu mateřskou lod :-). Podle seriálu i velmi vyspělé štíty nedokázali zadržet jedinou dronu. Až poslední verze asgardských štítu na odysee, dokázala bezproblému odrazit dronu.

Ale asgardi cheatovali, proto dostali taky pernamentní ban.

Jinak díl pěknej, ale dost krátkej, čekal jsem lepší reparaci po půl měsici čekání.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Odpovědět s citací

Půl měsíci? sotva 10-11 dní... xD přeháníš

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Dobrá časť, ale možno naozaj dosť krátka. :)
Možno sa polepšíš nabudúce. :lol:
:write: :arrow: :yahoo:
:bye:

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jestli se to takhle spožduje kvůli modelům, tak je můžeš dodat pozdějí jako storm a vydavat povídku bez obrázků. Už když si to vydaval s týdenim intervalem tak jsem ztrácel přehled o příběhu natož po dvouch týdnech.Se na to podiv takhle. V příběhu si vlastně napsal jen že přiletěla loď a rozjeli elektrárnu :-)

bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Další hezká část,sice kratší,ale moc se těším na pokračování :wink:
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Odpovědět s citací

Co stím máte kratší? předchozí měla 3 A4 tota měla necelých 5t A4 + obrázky.. a to je kratší :-)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hodně slov. Ale když to tak vezmeš, tak jsme se nic nového nedozvěděli :-) a po tak dlouhé době, by i 10 A4 nebyli dost.

NEČTÍ V PŘÍPADĚ: že vás pohoršují narážky na vaši osobu, nebo nedokáže snést pravdu o svém přirození.

Toto je spoiler!!!:
My co máme krátké penisy a krátké vagíny, potřebujem dlouhé povídky, aby jsme si kompenzovali naše dlouhé mindráky.

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

to se ti povedlo :rflmao: :rflmao: :rflmao:

Odpovědět s citací

Teďka, kdo to napsal. Protože rigix by nikdy nenahrál proti sobě.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dokážu být sebekritický. Obvzláště za účelem pochroumání morálky druhých :-).
Člověk s důvtipem se tomu zasměje, ale člověk který se v tom názoru ztotožní bude samozřejmě pohoršen :-)
Naposledy upravil rigix dne 31.1.2011 19:25:08, celkově upraveno 1

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak díl jako vždy paráda...:) loď hezká, těším se na náš křižník..:) a jsem zvědavý jestli se později lidé vydají za znovudobytím Země, pokud nějaká existuje (nejsem si jist) jak dopadl konec úplně první série

Odpovědět s citací

A přesně tak to má být. To nevím ani já.

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

takto ti pak musím říct, že takový lidi mám nejradši, já totiž taky nevím jak a co bude v dalším díle pokud to není na pokračování, konec mám sice ve své povídce již promyšlen, ale jak se k němu dostat, to už bude horší

Odpovědět s citací

No já ten svůj konec vidím jako siulety, ale spousta detailu není dokreslená.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tady nám to jiskří. Nechcete domluvit rande ?

Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

Úplně skvělé :D Kdy bude další díl?.Nedočkavostí mi za chvilku práskne hlava :rflmao:
Moje literární tvorba:
[strike]Stargate: Enolian

Odpovědět s citací

Nejpozději zítra dopoledne. Musel jsem po vážném hovoru s jakopem upravit jeden model a tedka kvůli tomu musím trošku doopravit díl.

Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, tak to se mám na co těšit :yahoo:
Moje literární tvorba:
[strike]Stargate: Enolian

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Patas25: Neříkal jsi že to tu bude dopoledne? Už je hodina po poledni...
Warning: My post´s can kill you!

Odpovědět s citací

Kdo by to byl čekal, že mě tata vytáhne hnedka v osm do lesa.. tedka mám pauzu na jídlo.. ale dneska tady určitě bude.

Odpovědět s citací

Díl 5- Zrozen z ohně

Ve velitelském centru stanice

„Proč nezavolali, ať odvedeme pozornost?“ zeptal se major.
„Ta palba na štít mohla rušit komunikaci. Než to stihli nějak obejít, tak bylo pozdě,“ řekl desátník.
„Měl jsem vydat pokyn sám a kašlat na rozkazy, tak bychom jim dali trochu času,“ řekl major.

„Pane, zachytávám komunikaci z planety. Je určená nepřátelské lodi. Jedná se o video signál doplněný jazykem domorodců,“ řekl desátník po chvíli.
„Ukažte.,“ řekl major a desátník provedl. Dvě obrazovky se změnily, na jedné se objevil text doplněný hlasem plukovníka Carterové.

„Tady plukovník Carterová z letectva spojených států. Jménem obyvatel této kolonie vás vyzývám, abyste okamžitě opustili naši soustavu, jinak budeme nuceni zakročit.“

Major napjatě pozoroval druhou obrazovku, kde se objevila odpověď.

„Neodletíme. Veškerý váš odpor byl marný. To vy byste se měli vzdát.“
„V tom vám nemůžu vyhovět,“ řekla Carterová.

Na můstku lodi

Tento můstek byl velice podobný jako na starých modelech BC-304. Carterová seděla na prostředním křesle, po její levici pilotoval Daniel a po pravici ovládal zbraně Pavel Pospíšil. Jediná novinka na můstku byly okna po celém obvodu můstku, sloužící zároveň jako obrazovky. Uprostřed můstku byly schodiště do nižšího patra a za schodištěm byl transportér.

„Kurz orbita. Zahajte palbu z energetických zbraní!“ vydala rozkaz Carterová.

Daniel mlčky provedl rozkaz. Z mračna popílku se najednou zvedl mohutný koráb, který okamžitě zamířil vzhůru, pryč od mračna. Jakmile Pospíšil zaměřil cíl, okamžitě vystřelil malou salvu z deseti energetických platforem. Světle zelené střely velmi rychle překonali vzdálenost a ani ne do dvou sekund narazili do štítů nepřátelské lodi.

„Jaký je jejich stav?“ zeptala se Carterová?
„Štíty mírně zakolísaly, rychlost střel je téměř extrémní, nulová šance vyhnutí,“ řekl Pospíšil.
„Palte plnou salvu!“ rozkázala Carterová.
„Se vší úctou plukovníku. Nemáme dostatek energie na plnou salvu,“ namítl inženýr.
„Pravda. Nastavte kurz k hvězdě, dobijeme si zásoby,“ řekla Carterová.

[img][./images/thumbs/obrzeksvysunutmmstkemza_1297525495.jpg]http://img573.imageshack.us/img573/3722/obrzeksvysunutmmstkemza.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/obrzeksvysunutmmstkemza_1297525517.jpg]http://img109.imageshack.us/img109/3722/obrzeksvysunutmmstkemza.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/obrzeksvysunutmmstkemza_1297525522.jpg]http://img828.imageshack.us/img828/3722/obrzeksvysunutmmstkemza.jpg[/img]

(Zasunutý můstek)

[img][./images/thumbs/zataenmstek_1297525529.jpg]http://img15.imageshack.us/img15/2074/zataenmstek.jpg[/img]

Daniel beze slov změnil kurz a přímo k místnímu slunci. Mezitím nepřátelská loď neváhala a opětovala palbu na novou loď.

Ve velitelském centru na základně
Generál s napětím pozoroval holografickou bitvu. Nový křižník právě opustil orbit a sem tam opětovali palbu z energetických zbraní. Nepřátelská loď střílela rytmicky na křižník a poté se dala do jejího pronásledování.

„Jak dlouho nám vydrží ten generátor?“ zeptal se generál.
„To s jistotou nevím. Ale teď když nenapájí dilatační pole je pouze připojen na štíty. Desátník Pospíšil udělal dobrou práci,“ řekl Zelenka, který před chvílí doběhl do místnosti.
„Proto je z něj desátník,“ řekl generál.

Nová loď letěla pořád směrem k hvězdě, ale mírně kličkovala, aby se vyhnula střelám z nepřátelské lodi.

Na můstku křižníku

„Skvělá práce Danieli, Pavle, jak jsme na tom s energií?“ zeptala se Carterová.
„Kondenzátory jsou na dvanácti procentech. Nyní bychom neměli používat zbraně. Musíme si udržet štíty ještě na pár zásahů, a nebylo by špatné je mít taky u slunce. I když většinu radiace odstíní samotný trup,“ odpověděl Pospíšil.
„Máme asi tři minuty, než budeme v dosahu přímé radiace,“ oznámil Daniel a dál se věnoval pilotování.
„Díky Danieli,“ odpověděla Sam a poté stiskla na svém křesle tlačítko interkomu.

„Tady plukovník Carterová. Vyhlašuji protokol tři! Veškerá posádka ihned do protiradioaktivních místností,“ rozkázala Sam.
Posádka se začala ihned stahovat do místností, které byly na každých patrech a to pokaždé v předu, ve středu a na zádi lodi. Tyto místnosti měli důkladnější odstínění, než samotný trup lodi poskytoval. Kdyby nějaký člověk zůstal na jiných místech paluby, tak by také přežil, ale hrozila by nemoc s ozáření, která by jej na několik měsíců vyřadila z aktivní služby.

Mezi odstíněné místnosti patřil také můstek, strojovna a náhradní řídící centrum. Můstek, který nebyl chráněný trupem, měl svůj vlastní sekundární štít, který nebyl napájen z primárního zdroje, nýbrž ze samostatného kondenzátoru.

„Vysunu můstek. Bude to nádherný pohled.“ řekla Sam a stiskla jedno z tlačítek na svém opěradle. Můstek najednou vyjel z trupu o pár metrů. Kamery se vypnuly a jejich obraz vystřídal skutečný pohled. Sklo, předtím než se vysunulo, tak se aktivovali sluneční filtry, aby lidé na můstku neoslepli ze světla.

Nepřátelská loď sledovala nový křižník až ke slunci, ale jakmile se křižník dostal na oběžnou dráhu slunce a namířil si to na jeho povrch, tak se nepřátelská loď zastavila a nehybně se vznášela v prázdnotách vesmíru.

„Nepřítel se zastavil a čeká,“ zařval poslední muž na můstku, který stal vzadu u holografické mapy sluneční soustavy.
„Zřejmě nechápou naše jednání,“ uvažoval inženýr.
„Danieli, odesílám data o slunci. Počítač předpoví malé erupce a vyhne se jim. Nastav bod výletu z atmosféry slunce,“ požádala ho Sam, která pomocí přídavného ovládání odeslala data.

Křižník převzal pilotování a oblétal slunce pár desítek metrů nad jeho povrchem. Na přídi se vysunul napáječ kondenzátorů, který sjel o sto metrů níže, až se z části ponořil do povrchu slunce.

[img][./images/thumbs/obrzekmstekanabjeonline_1297525534.jpg]http://img40.imageshack.us/img40/7314/obrzekmstekanabjeonline.jpg[/img]

V tu chvíli se veškeré přístroje a zařízení na palubě lodi hlasitě rozhučeli. Hlavní kondenzátory se okamžitě začaly dobíjet. Po pár minutách, když kapacita energie stoupla na maximum, se napáječ zasunul a loď pomalu začala vylétat z koróny, dokud nedosáhla výstupního místa. Zde loď náhle změnila směr přímo pryč od slunce. Po pár vteřinách se ovládání přepnulo zpátky k Danielovi, který ihned zacílil na nepřátelskou loď.

„Přestoupit na podsvětelnou rychlost typu dvě,“ vydala pokyn Sam.

Daniel přepnul na panelu před sebou jeden ukazatel na typ 2. Bylo to něco jako řazení u auta. Sotva Daniel přepnul, potvrdil volbu na svém joysticku v levé ruce a loď rapidně zrychlila. Ani ne do dvou minut byli opět na dostřel.

„Měli náskok a už jsme za nimi. Skvělá práce Danieli. Pavle, dvě salvy z energetických zbraní,“ vydala rozkaz Sam.

Pospíšil bez váhání poslechl. Všech padesát energetických zbraní se velmi rychle natočilo na cíl a vystřelilo. Střely ani ne do dvou sekund narazili do zadních štítů lodi.

„Skvělý zásah. Střely jsou opravdu rychlé! Druhou salvu,“ pochvalovala si Sam.

Pospíšil opět ani chvíli nezaváhal a vystřelil další salvu.

„Jejich štíty jsou okolo šedesáti procent,“ oznámil Pavel, který současný stav přečetl z jednoho monitoru.
„Dobrá. Nyní vyzkoušíme ty děla. Vystřelit vrchními platformami,“ rozkázala Sam.
„Doufal jsem, že to uslyším,“ usmál se Pospíšil a ihned uposlechl.

Sam nyní vstala a přešla až k čelnímu oknu. Podívala se doprava, kde uviděla velké dělo. Jakmile inženýr vydal akci k zacílení, tak se dělo zvedlo a natočilo. Mělo omezenou možnost pohybu, ale i tak se správně zacílilo. Pospíšil pak stiskl tlačítko a zbraň vypálila, stejně jako druhá, která byla na přídi lodi, jen trochu níže postavená.

Dvě žlutozelené plasmatické koule během pár vteřin překročili vesmírnou prázdnotu mezi loděmi a narazili do otáčející se nepřátelské lodi. K překvapení všech, nepřátelská loď přišla o štíty a na jejím trupu se objevili menší, sekundární exploze.
Na můstku pozemské lodi se již Sam chystala vydat další pokyn, když jí Pospíšil přeskočil a řekl.
„Nabíjejí zbraně!“

Sam už doslova měla na jazyku, vydat pokyn k úhybným manévrům, když loď explodovala a obří tlaková vlna se zastavila až o štíty křižníku.

Carterová odešla od okna a sedla si na velitelské křeslo. Na pravém opěradle nahmatala tlačítko lodního interkomu.

„Tady plukovník Carterová. Všichni se stavbou lodi odvedli skvělou práci, a celá posádka se v akci předvedla na výbornou. Nyní vyhlašuju pohotovostní stupeň tři,“ oznámila Carterová, a dala posádce trochu volnosti.
„Pavle, zbraně do offline stavu. Danieli, nastav kurz na orbitu,“ řekla Sam.
„Stav energie na 96%,“ ozvalo se z konce můstku.

Stav energie byl dost vysoký, ale to se dalo očekávat, protože loď neprošla pořádným bojem.

Sam se poté začala věnovat levému opěradlu. Odklopila koženou vrstvu a vytáhla si panel, který se s cvaknutím ustálil nad jejím klínem. Panel měl na sobě několik typických ovládacích prvků, a taky klávesnici. Sam stiskla něco na panelu a celé čelní okno zčernalo. Carterová se přes tamní menu spojila s planetou, a na čelním skle se objevila hlava generála, až příliš velká.

Jeden z vědců, který stál pár metrů za Carterovou se neovládl a řekl.

„Páni, na tom monitoru jdou vidět všechny vrásky,“ ale hnedka mu to došlo a opravil. „ všechny vlásky.“

Carterová se na něj otočila a okřikla ho.
„Bartowski.“
„Klid Sam. Já sám jsem někdy vtipálek, a on se oproti mě krotí,“ zastal se jej Jack a poté se začal bavit s Carterovou ohledně vlastností nové lodi.

BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

Díly se mi jako vždy moc líbí.

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky