Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate Vendetta III Epilog.

Stargate Vendetta III Epilog.

Prostě a jednoduše.

Líbí
72
90%
Nelíbí
2
3%
Ještě nevím
6
8%

Celkem hlasů : 80

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No, neboj se, od dílu 20 se začne děj měnit.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Je na čase už to začíná být stereotypně nudný.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Jack O. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

díl byl super! :bravo: (už jsem myslel že jsi na město zapomněl)
Jen by mě zajímalo kdy bude pokračování, už se nemůžu dočkat :)

Odpovědět s citací

No tak dneska ho dopíšu a pak pošlu na korekci. Tak možná, když Jakop bude mít čas, bude díl dneska a když ne tak snad během zítřka.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Některé věci se už nezmění vid patasi :-)

Odpovědět s citací

Čekal jsem, kdy se ozveš :-).
Jinak díl už je na korekci a na co se vymluvím? Opět na té škole.

Jinak díl 19 je takový kecací, ale 20 (snad) přijde koncem výkendu a bude akčnější :-)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

čekal jsem kdy se vymluvíš. Nechtěli by si ty dva díly spojit ? Když už tak aspon pořádně.

Odpovědět s citací

Tak, díl 19 je tu i s korekcí a hádejte kdo ji udělal. Kdo? No přece mistr Jakop, tak mu zato už stereotypně děkuji.

Díl 19- Pod hladinu

9:08, 4. Den

Jakmile mladý čech stiskl tlačítko na detonátoru, do jumperu narazila tlaková vlna. Předtím nařezaná hangárová vrata s hlasitým nárazem dopadla na dno hangáru. Mitchell jakožto pilot jednoho z jumperů zamířil otvorem přímo do nitra věže a přistál uvnitř. Carterová pilotovala druhou loď, a i když byla velmi zkušená a nadaná pilotka, s jumperem se teprve učila. To byl zřejmě důvod nárazu do okraje otvoru. Teal´c, který seděl vedle ní, se nárazu trochu lekl, ale když se na něj Carterová podívala, tak jí uklidnil sebevědomým pohledem.

„Pardon“, řekla Sam a poté už bez problému přistála vedle první lodi.
„Nemusíš se omlouvat. Když já jsem se poprvé učil létat s kluzákem, přistál jsem v lese a zdemoloval asi půl míle menších stromků.“ Řekl Teal´c.
„Kluzák není moc obrněný, můžeš být rád, že jsi to přežil.“ Řekla Sam.
„Vskutku, ale zažil jsem mnoho nehod a většina se stala, až od té doby, co jsem se přidal k SG-1.“ Řekl Teal´c.
„Jo, to jsme si za té doby užili hodně srandy.“ Řekla Sam.
„Ty časy ještě nekončí.“ Dořekl Teal´c a poté vstal a vyšel z jumperu ven, kde se setkal s posádkou prvního jumperu.

„Zůstaňte tady a připravte čerpadla na vyložení. Ronone máš to tu na povel.“ Řekl Mitchell vojákům a Rononovi.
„Dobrá.“ Řekl Ronon, schoval svoji zbraň a podíval se na čerpadla a začal vymýšlet, jak je vytáhnout.

Mitchell, Carterová, Teal´c a Pospíšil zamířili ke dveřím do řídící místnosti. Během několika okamžiků k nim došli a naneštěstí byly zavřené.

„C4?“ Zeptal se ostatních Mitchell.
„Neblázni, nejdříve se podívám, jak na tom jsme.“ Řekla Sam, vytáhla nůž a za jeho pomocí otevřela panel. Chvíli se v tom vrtala a poté se podívala na zbytek týmu.
„Tak co?“ Zeptal se Teal´c.
„Panely jsou bez energie.“ Odpověděla Sam.
„Když jsou bez energie, tak zámky ty dveře už nedrží tak silně a půjdou snadno otevřít.“ Řekla Sam a kývla na Teal´ca, který ze země zvedl kus tyče a použil jí jako páčidlo.

Stačilo chvíle námahy od všech členů a dveře se poté pootevřely a ještě s trochou námahy je otevřely úplně, aby se dalo pohodlně procházet.

„Tohle mě nebaví.“ Řekl Mitchell, sebral se a zamířil zpátky k hangáru.
„Pošlu sem Ronona a já zatím připravím čerpadla. Carterová máte velení.“ Křikl přes rameno.
„To bych od něj jen tak nečekala.“ Řekla Sam, udiveně se za ním podívala a poté trojice zamířila ze schodů přímo do řídící místnosti. Jen Teal’c se Cameronovu chování pousmál.

Řídící místnosti byla potemnělá a bez šťávy. Panely, které jindy byly podsvícené a obrazovky, které byly poseté antickými texty, to vše bylo bez energie.

„Takhle to město nemám ráda.“ Řekla Sam a zkusila aktivovat jednu konzoly a poté druhou.

Teal´c vyšel na malý balkónek, ze kterého šla vidět brána, a naskytl se mu očekávaný pohled. Voda se již na toto patro dostala a sahala někam až po pátý schod.
Mladý Pospíšil vyšel ke skleněným dveřím a již použitým páčidlem tyto dveře otevřel, aby se dostal na balkón. Tyto dveře byly lehko zabezpečené a mladík je po několika desítkách sekund otevřel a vyšel na balkón. Jindy z tohoto místa bylo vidět na celé město. Kdežto nyní se nacházel pohled na vodní hladinu asi metr a půl pod balkónem.

Jan se opřel o zábradlí a zahleděl se na jezerní hladinu, když jej ze zamyšlení vyrušil hlas vycházející z řídící místnosti.

„Ten Mitchell nějak zlenivěl.“ Řekl Ronon, který přišel.
„No, nevíte někdo, proč se nechtěl zapotit?“ Zeptala se Sam, která ležela pod konzolí a snažila se ji zprovoznit.

Teal´c, který do teďka sledoval bránu, se otočil a všem objasnil Mitchellovo jednání.
„Já sem ho viděl jít do jednoho z jumperů a za ním šla dvě blonďatá dvojčata.“ Řekl Teal´c.
„No, každý má své potřeby. Jen doufám, že to není ten jumper, kterým sem před chvílí letěl.“ Řekl Ronon a v jeho výrazu se objevil odpor, ale i smích.
„Já ani nevěděl, že tu nějaká dvojčata jsou.“ Řekl Jan, který přišel z balkónu a rovnou zamířil ke schodům.
„Dvě mladé fifleny, co byly na Atlantidě jen díky svým bohatým rodičům. Na Mitchella mají spadeno už od probuzení ze stáze.“ Řekla Sam, která se nyní zvedla z pod konzole a v ruce držela datový krystal.

Sam začala zkoumat obsah krystalu a Ronon s Teal´cem šli otevřít prosklené dveře do kanceláře, která patřila Woolseymu. Ten bohužel patřil k lidem, kteří nepřežili let z Mléčné dráhy a po ukončení stáze zemřel.

„Samé sklo, to není za co uchopit. Kde je to páčidlo?“ Řekl Teal´c, nečekal na odpověď a odešel hledat páčidlo.
Mezitím z hangáru přišel Mitchell a mariňáci a všichni donesli kyslíkové bomby, potápěčskou a svářečskou výbavu. Veškeré věci zanesli na schody, kde si je již začal rozebírat Jan.

Mariňáci beze slova zamířili do hangáru a Mitchell se chvíli rozhlížel a pak se vydal za nimi. Už předtím se mu zdálo, že se Jan trochu culí, a teďka když procházel řídící místností zavadil pohledem o Sam. Ta byla v obličeji rudá, a měla co dělat, aby se mu nemusela dívat do očí. Když pak uviděl Ronona, který se na něj culil jak dítě na lízátko, to mu teprve zvedlo obočí.

„Co se děje?“ Zeptal se Mitchell a díval se na Ronona.
„Teal´c tě ráno viděl. A nám je hnedka jasné, proč jsi to po prvních dveřích vzdal.“ Řekl Ronon a s úsměvem na tváři vytáhl svou zbraň, zatočil s ní a střelil přes rameno, aby tak vysklil skleněné dveře.
Mitchell se dostal do dost trapné situace a tak v obličeji zrudl jako žárovka. Nejprve se nadechl, chtěl něco říct, ale nakonec odešel do hangáru.

„Neměl jsi mu to říkat. Není to moc zdvořilé, a proč jsi nemohl počkat, než donesu to páčidlo?“ Řekl Teal´c.
„Já ani nevím. Prostě mě to napadlo rozstřelit.“ Řekl Ronon a schoval svoji zbraň.
„A proč jste tam vůbec potřebovali jít?“ Zeptala se Sam, která stále zkoumala datový krystal.
„Měli jsme otevřít všechny dveře, aby se nemuseli namáhat vědci, když je město bez energie.“ Řekl Teal´c.
„Takže jste bezdůvodně vybili sklo. To je jak Pat a Mat.“ Zařval Jan ze schodů, který do teď poslouchal rozhovor.
„Kdo je Pat a Mat?“ Zeptal se Teal´c, který si opět stoupl na vnitřní balkón a sledoval mladého Čecha, již oblečeného v neoprenu a kontrolujího kyslíkové bomby a veškeré vybavení.
„To jsou takový dvě nemehla.“ Řekl a dál se věnoval práci, dokud jej nevyrušila Sam.

„Heuréka.“ Zařvala Sam, protože se jí podařilo dostat do krystalu.
„Zjistila si něco nového, Samantho Carterová?“ Řekl Teal´c.
„No ano. Ta umělá inteligence je vynikající. Tento krystal vymazala, a když město bylo pod vodou, tak v posledních chvílí do něj nahrála veškeré informace o poškození města. Bude se nám to hodit při utěsňování, protože víme, kde jsou skuliny a díry dokonce mikroskopických rozměrů.“ Řekla Sam.
„Dobrá, donesu antické detektory a předělám systém na přehrávání těchto dat. Odhaduji, že mi to zabere asi dvě minuty.“ Řekl Pospíšil a odešel směr hangár. Sam si vzala druhý neopren, a zašla se převléct do Woolseyho kanceláře.

Jan došel do hangáru, z každého jumperu vytáhl detektor a dal si je do kapes. Poté pomohl Mitchellovi s prvním čerpadlem.
Pospíšil to podcenil a trochu zacupital, jelikož to čerpadlo mělo přes sto kilo, a i když mělo z boků rukojeti, tak se blbě nesl.
Oba dva jej donesli až ke schodům, kde potkali Ronona a Teal´ca, kteří jim byli naproti. Oba dva svalovci zvedli čerpadlo, které jakoby vážilo pár kilo a opatrně jej snesli ze schodů, zatímco Jan se vydal připravit detektory a Cameron pomoci s druhým čerpadlem.

O deset minut později

„Mám to.“ Řekl Jan, poté co do detektorů nahrál veškeré data o poškození města.
„Neříkal jsi dvě minuty?“ Zeptal se Mitchell, který teďka seděl na schodech, zatímco Ronon s Teal´cem otevřely dveře na další schodiště, které vedlo až o šest pater níže. Poté zanesli čerpadla před bránu a jednu sací hadici dali na spodek schodiště, další před bránu a výstupní hadice vyvedli přes balkón do jezera.

„No víš, nejsem Rodney. Vlastně jediný, co mám je zbrojní průkaz, průkaz přátel zbraní a maturita z průmyslovky. Pak mi otec zařídil návštěvu u něj v práci a než sem se nadál, byl jsem v tomhle zpropadeném městě na cestě do neznáma.“ Řekl Jan a máchl rukama. Poté dal jeden z detektorů Sam a oba si tyto antické zařízení připnuli na levou ruku.

Jelikož v místnosti s bránou byla voda maximálně do pasu, tak si nasadili pouze potápěčské brýle s krytem na svařování a poté si na záda připnuly speciální držák s kyslíkovou bombou a se zdrojem energie na svařování. Nový druh svářečky využíval energetického zdroje a výsledkem byl plamen. Kyslík pro plamen si svářečka brala z vody a automaticky upravovala. Proto se jednalo o efektivní svařování pod vodou.

Oba dva pak začali svařovat zbylé dveře, aby se voda nemohla dostat z chodeb do místností s bránou.

Po asi hodině práci, se začala voda odčerpávat a Sam s Janem se oba dva ponořili do chladné vody, která byla na schodišti. Sam se pustila až na dno, a začala trhliny zacelovat od spodu, kdežto Jan začal od vrchu.

11:15, 4. Den
Rodneyho jumper

Rodney měl právě na svém počítači otevřený program, popíjel čaj a prohlížel si nákresy od Pospíšila, ten hnedka po přistání dostal od generála za úkol vymyslet a navrhnout hybridní stroj pro stavbu druhé základny a pro budování těžebních tunelů.

„Co na to říkáte?“ Zeptal se generál, který stál za Rodneym.
„Sakra, jak dlouho tu jste?“ Lekl se doktor a vylil si do klína horký čas.
„Jenom chvíli.“ Odpověděl generál a bylo na něm vidět, že potlačuje smích. „ A co teda na to říkáte?“
„No, rozhodně zajímavá technologie, s využitím kondenzátorů bude mít nižší nároky na energii.“ Řekl Rodney a ukázal 3D model generálovi.
„Mě to přijde jako chobotnice.“ Řekl Jack.
„Je fakt, že se trochu podobá. Začnu vymýšlet systém na rozdělování a transport. Jakmile budeme mít laboratoře, začneme se stavbou a toto zařízení do něj namontujeme.“ Řekl Rodney a generál pouze mlčky kývl a odešel.
Naposledy upravil Patas25 dne 06.11.2010 12:21:06, celkově upraveno 1

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

až na pár chyb, překlepů a občas i opakující se slova těsně nad sebou to bylo dobrý..:) sem zvědavej jak dlouho jim to svařování bude trvat..:)

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jen jedna výtka: proč sakra v tomhle díle nebyla moje oblíbená postava Ing. Colin Rigix??? :twisted:

Jinak taky:
Jan se opřel o zábradlí a zahleděl se na mořskou hladinu

nemělo by tam být na jezerní hladinu?

Odpovědět s citací

No tak svařování nějakou dobu potrvá.

Jinak mistr svého řemesla Ing. Rigix se objeví v příštím díle.
A máš pravdu, má tam být jezerní hladina. Opraveno

sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, když se do něj vejde Atlantis až po kontrolní místnost v centrální (nejvyšší) věži, tak to je už opravdu pořádný jezero :!: :!: :wink:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Patas25: Tak jsi ten můj návrh na svářečku použil :-) Já tam psal ještě i to, že se dá použít i mimo vodu :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Odpovědět s citací

jj :-)

Jack O. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl super! jen si děj pozor na opakující se slova. Moc se těším na pokračování, doufám že bude brzy :)

Odpovědět s citací

JJ pokusím se.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Patas25: To je moje chyba. Nejspíš jsem nějaká slova přehlídl :-(
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

Skvělý díl :yes:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak korekce hotová a Patas jí už má :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Odpovědět s citací

Díl tu je, možná trochu delší než oproti normálu. Snad u toho neusnete. A také děkuji Jakopovi za korekci.

Díl 20- Návrat do pekel

„Tak jo, zbývá ještě metr vody. To už je dobré.“ Řekla Sam.
„Takže vypínáme čerpadlo a vytahujeme hadici.“ Zařval z horních dveří Mitchell na Sam, která stála na schodišti o dvě patra níže.

Po chvíli řev obou čerpadel utichl a lidé nahoře hadici začali vytahovat.

Jan oblečený pouze v neoprenu vyběhl nahoru a vracel se s bednou, kterou snesl o tři patra níže. Poté znovu vyběhl a vzal jednu kyslíkovou láhev a další tři kyslíkové lahve donesli mariňáci. Ronon a Teal´c vzali dvě, několikrát větší lahve, a položili je vedle bedny.

„Dobrá, běžte nahoru a uzavřete ty dveře tmelem. Pak požádejte Pospíšila, ať vymyslí něco, co nahradí dveře,“ řekl Sam.
„Rozumím. Dejte nám pár minut, než dovřeme dveře a utěsníme je,“ odpověděl Mitchell a poté Sam viděla, jak zavírají dveře.

Jan a Sam si oba navlékli ploutve, na záda připnuli kyslíkovou bombu spolu se zdrojem energie. Poté se Jan dobelhal ke spodním dveřím, které stále lehce prosakovaly a dal na ně C4 spolu s rozbuškou.

Poté opět vystoupal o patro víš, kde čekala Sam u kyslíkových bomb.

„Máš to?“ Zeptala se Sam.
„Jo, co ti nahoře?“ zeptal se Jan.
„Mitchelle, jak to vypadá?“ dotázala se Sam do vestavěné vysílačky ve vodních brýlích.
„Právě jsem vám chtěl volat. Tmel už je nanesený. Můžete začít,“ reagoval Mitchell.

Oba dva dole neváhali a ty dvě velké kyslíkové láhve otevřeli.
Po pár minutách byl už v místnosti se schody přetlak a tak Pospíšil použil detonátor a dveře odpálil.

Ty odletěly a narazily na protější stěnu. Voda se ihned navalila do místnosti a hladina se ustálila ve výši následující chodby. Přetlak zajistil, že se voda nedostala výše do místnosti se schody.

„Dobrá, to by šlo. Nejdříve opravíme všechno v té chodbě a nakonec tu vodu vyčerpáme,“ nastínila postup práce Sam.
„Já vím, tak jdeme na to. Bude to práce na několik hodin, tak čím dříve začneme, tím dříve hotovo.“ odpověděl Jan a pomalu sestoupil do vody.

14:50, 4. Den
Někde v rozestavěné základně

Před čtyřmi dny, teprve lidé přistály na planetě, a nyní už měli dostavěné ubytovny a sociální zařízení, které se začali vybavovat. V jednotlivých ubikacích se přidělával noční stolek ke zdi, dávaly dohromady palandy, nebo přidělávali osvětlení a další nezbytnosti.

O´Neill se zrovna procházel mezi rozestavěnými laboratořemi a sklady, když jej konečně dostihla trojice lidí.

„Generále, prý jste nás volal,“ oslovil ho Rigix.
„Ano. Vy inženýre, přebíráte velení nad momentální směnou místo Pospíšila. Dostavte ubikace a pak se vrhněte na velitelské stanoviště, sklady a nakonec na laboratoře,“ rozkázal Generál.
„Pane, velení směny mám mít na starosti já,“ oponoval Pavel Pospíšil.
„Teď už ne. Plukovník Carterová a váš syn potřebují nějak nahradit dveře. Jan už navrhl něco typu energetických bariér.“
„Zkusím vymyslet nějaké mini energetické štíty. Práci založím na technologii antiků. Měli něco podobného na podvodní vrtné plošině,“ Řekl Pospíšil a ihned se odpojil od generála.
„Vy Kudláčku, najděte Shepparda a řekněte mu, ať si vybere posádku do jumperu. Jejich úkolem bude tajný průzkum podzemního města. Jejich úkolem je zjistit, zda proti nám něco neplánují, a když, tak zjistit co,“ vydal generál pokyny svému asistentovi a dále pokračoval v obchůzce.
„Ano pane,“ odpověděl český důstojník a odešel pryč.

Generál nadále pokračoval pomalou chůzí skrz rozestavěnou základnu, když se obrátil na inženýra.
„Potřebujete ještě něco?“ Zeptal se generál.
„Vlastně ne, pane,“ řekl Rigix a až nyní se vydal vlastní cestou.

15:30, 4. Den
Někde mezi jumpery

Sheppard hrdě kráčel k jednomu z jumperů. Vedle něj šel neoholený major Seabrook svírající svoji MP5tku. Oba dva se zastavili u jedné antické lodi, kde již čekala šestice mariňáků v plné polní výzbroji, navíc jeden z nich byl medik.

„Pánové, jste připraveni?“ zeptal se Sheppard.
„Ano pane!“ ozvalo se sborově od vojáků.
„Naším úkolem je pouhý průzkum. Ale po posledním kontaktu, jsme neodešli v dobrém. Pokud se něco posere, tak my jsme muži na svém místě. Budeme mít větší šanci se dostat pryč, než já a můj tým.“

Vojáci pak už nic neřekli a pouze mlčky nastoupili do jumperu. Sheppard automaticky usedl na místo pilota a po jeho pravici se usadil Seabrook. Poté se už jen začal soustředit a loď se automaticky nastartovala a Sheppard zkušeně vzlétl.

Cesta podzemními tunely trvala asi půl hodiny. Po tom nekonečném letu se konečně jumper vynořil uprostřed podzemního města, a posádce se opět naskytl ten starý a známý pohled. Nyní bylo, ale něco trochu jinak. Z několika míst stoupal kouř a až později si Sheppard na skeneru prohlédl známky života. Největší shromáždění bylo u paláce a stovky domorodců tam stále směřovali. Další shromáždění bylo rozptýlené na několika ostrovech a hlavně u obranné síně.

„Co tu mají za párty?“ řekl Seabrook a pomocí malého dalekohledu začal pozorovat.

„Rozhodně se tam bojuje, a nijak se nešetří,“ řekl Seabrook.
„Kdo na ně útočí?“ ptal se Sheppard.

Seabrook se zaměřil na jednu z bitek a pozoroval přibíhající vojáky, od hlavního vchodu.

„Jejich oděv je jako těch druhých domorodců. Podle mě na ně útočí a obrana zatím moc nevyhrává. Akorát nepřátelský postup zdržují,“ odpověděl mu Seabrook.

„Pokud si vzpomínám, tak Regent říkal, že toto město je poslední obranná linie do další části podzemní říše o něco hlouběji,“ vzpomínal Sheppard.
„Tak to bude to místo vedle paláce, kam míří většina obyvatel,“ upozornil Seabrook.
„Jo no. Když to neubrání, tak budou odříznuti jak od nás, tak od světa na povrchu,“ řekl Sheppard.
„Tak co budeme dělat?“ zeptal se Seabrook.

Sheppard skousl dolní ret a zamyslel se. Podíval se na Seabrooka, poté na ostatní mariňáky v zadu a už se nemusel rozhodovat. Jejich pevný a odhodlaný pohled učinil to rozhodnutí za něj.

„Majore. Leťte v jumperu pro posily. Já tady s nimi pomůžu v obraně a doufám, že se tu dobu udržíme. Nahoře jděte rovnou za generálem a poté sem doveďte pomoc,“ rozkázal Sheppard a pustil k pilotování majora.

Ten zaletěl k jednomu z ostrovů a asi půl metru nad jedním hliněným domem s plochou střechou vysadil tým sedmi mužů.

Pro domorodé bojovníky se tato sedmice objevila jakoby ze vzduchu. Na protějším domě bylo několik lučištníků, co odstřelovali nepřátele z druhého ostrova. Jeden z nich si nově příchozích ihned všiml a zburcoval své spolubojovníky. Bez váhání proti nim vystřelili několik šípů, které se pak odrazili jakoby od ničeho.

Lučištníci se zatvářili zmateně, ale za pár sekund se jim dostalo odpovědi. Mezi oběma baráky se zjevil jumper pilotovaný Seabrookem, který ještě před svým odletem vystřelil šest dronů na ostrovy plně obsazené útočníky. Poté se motory jumperu ještě jasněji rozžehnuli a antická loď odlétla.

Lučištníci měli opět nabito, ale nevystřelili po výsadku. Na střeše už stáli pouze tři vojáci, co měli zbraň s optikou a zabíjeli tak na dálku útočníky. Tohle jakmile došlo obráncům, přestali si jich všímat a opět se věnovali svým nepřátelům.

Čtyři vojáci pod vedením Shepparda slezli z domu a přes nejbližší most zamířili na sousední ostrov, kde probíhala bitva na nože.
Tito vojáci šli na blízko, protože měli P90, která měla velký rozptyl. Medik měl sice MP5, ale on šel hlavně, aby pomohl zraněným obráncům.

Sheppard šel pouze z jediného důvodu. Před touhle misí měl špatný pocit a tak si vzal něco jiného než oblíbenou P90.
Obrázek

A tak si vzal M249. Samopal se zásobníkem na sto ran, to už dokáže nepříteli zvednout mandle.

I tento malý počet vojáků dokázal zneškodnit desítky útočníků. Obránci se z počátku divili, kde se tu ti vojáci vzali, co mají za zbraně? Moc dobře věděli, že takto ustrojení lidé jim včera pěkně zavařili, ale když se nyní přidávají k obraně, tak se tento konflikt vyřeší později.

Pozemští vojáci pomohli obraně nepřítele zatlačit až k velké ocelové bráně. Pár posledních nepřátel se stihlo stáhnout a utéct někam do temného tunelu.

Sedmičlenný tým pomohl uzavřít bránu a poté se konečně dostavil čas pohovořit si s místní domobranou. Medik se automaticky vydal ošetřit zranění a všichni domorodci okolo s údivem pozorovali nanášení dezinfekce, sešití rány a obvázaní. V některých vážnějších případech podal trochu morfia raněnému a to všichni byly teprve zmatení, když raněný voják například s useknutou rukou najednou přestal křičet, házet sebou a konečně se nechal v klidu ošetřit.
Medikovi pomáhaly i místní ranhojiči, kteří měli samozřejmě tisíce otázek na utěšující léky, moderní styl ošetření…

Několik vojáků si začalo prohlížet moderní zbraně a samopaly. Mariňáci jim potom popisovali funkce, ale také je seznámili s granáty, omračovači a jinými vyspělými vymoženosti.

Sheppard se sám procházel síní, ve které se vojáci připravovali. Někteří ostřili své sekery, jiní vytahovaly z mrtvol šípy, čistili je a schovávali si je.

„Podařilo se nám je zahnat, jindy by se po takovém boji ihned slavilo,“ řekl Sheppard.
„Ze zkušenosti tak brzo neslavíme,“ odpověděl unavený velitel obránců, který byl téměř celý od krve.
„No,…“ chystal se něco říct Sheppard, když tu přiběhl jeden domorodec a řval všude okolo.

„Blíží se druhá vlna nepřátel. Je jich asi třikrát víc než v první vlně,“ oznámil domorodec.
„Proto mi nikdy neslavíme tak brzo. Většinou to není konec,“ řekl velitel a začal organizovat vojáky.

Sheppard se pouze rozhlédl, podíval se na strop a poté vydal své rozkazy, které platili i na domorodce a tak trochu byly v rozporu s velitelovými.

„Všichni vaši lidé se stáhněte ven z místnosti. Můj tým bude na konci místnosti,“ křikl Sheppard nahlas.
„To ne. Největší šanci jich pobít máme, hnedka u vchodu, když budou namačkaní na sebe a nebudou se moct pohybovat,“ chtěl se hádat velitel.
„Nechte to na nás. Když se nám tam nebudete plést, tak jich více zabijeme. Pouze při ústupu nás budete muset krýt,“ ukončil debatu Sheppard a poté vydával rozkazy jen svému týmu, který je ihned začal bez váhání plnit.

O pár minut později

Sedmičlenný tým se krčil za barikádou úplně vzadu místnosti. Kovová vrata byla zatarasená hromadou harampádí, aby co nejdéle zadržela nepřítele.

Sedmice lidí pozorovala, jak se hromada každých deset vteřin otřásá a jak při každém otřesu něco z hromady spadne. Trvalo dalších deset minut, dokud se nepříteli nepodařilo bránu rozlomit a proniknout do síně. Jediný, kdo trochu vykukoval, byl John, který je sledoval.

Během chvíle bylo v síni asi sto padesát nepřátelských vojáků, kteří potichu a zmateně postupovali vpřed. Byli zmateni, že nenarazili na žádný odpor. Když už zástup vojáků, který se rozrostl na čtyři stovky, byl v polovině síně, tak si jeden z útočníků všiml zvláštních věcí na stropu síně.

Zburcoval své přátele a ukázal jim, malý čtvereček a na něm blikající světýlko.

Sheppard zrovna v tu chvíli stiskl detonátor a tři nastražené C4 explodovaly. Samotný výbuch zabil nejbližší vojáky, a následný sesuv sutiny stropu zasypal přes stovku vojáků a těm v zadu znesnadnil postup dopředu.
Před zřícením se do bezpečné části dostala asi stovka nepřátel. Když už byli ve vzdálenosti asi patnácti metrů, tak se jejich směrem rozletělo pět granátů. Výbuchy zabili přes třicet vojáků a zbytek byl zasažen dvěma omračovacími granáty. Ti vojáci, kteří ještě stáli na nohou, se nyní chytali za hlavu a mnuli si oči.

V tu chvíli se sedmice vojáků odkryla a spustila plnou palbu a náboji rozhodně nešetřili. Omráčení vojáci se nezmohly ani na slabí odpor a tak z těch pár, co utekly výbuchu podlehly střelným ranám.

„Pěkná práce. To by je mělo zdržet,“ řekl Sheppard, začal si přebíjet zbraň a jako ze síně vyběhl poslední.
Sice takhle zabili hodně nepřátel, ale sutiny neudělaly dostatečný zátaras a už se přes ně brodili další a další útočníci. Jeden z vojáků ještě ve dveřích síně nastražil Claymore poté se všichni rozeběhli s posledními domorodci ke vstupu do tunelu.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Claymore_(mina)
Obrázek

Všichni obyvatelé byly nyní v bezpečí a tak se obrana mohla uchýlit do dobře postavené budovy, namísto chaotických ostrovů.

Asi o hodinu později

„Váš plán vyšel dobře. Zabili jste hodně nepřátel s minimálními ztrátami,“ divil se velitel domorodců, kteří bránili toto město.
„Je to fakt, ale spotřebovali jsme veškerou C4ku a já mám poslední zásobník. A pokud vím, můj tým není na tom o mnoho lépe,“ řekl smutně Sheppard.
„To je smůla. Jinak naše vedení vám určitě promine ten včerejší incident, za to jak hrdě bráníte město,“ oznámil velitel, pak se zarazil a něco pošeptal vojákovy stojícího vedle něj. Ten se ihned nato rozeběhl pryč z místnosti.

„No nechtěli jsme, někomu ublížit, ale ten jeden váš stroj v paláci způsobil poškození naší lodi. A tak jsem ho, co nejrychleji zničil,“ vysvětloval Sheppard.
„Jakmile se s útokem vypořádáme, tak v klidu vyřešíme i tento problém,“ řekl velitel.
„Pokud se s ním, vypořádáme. Sice tato budova je vlastně celá opevněná věž, ale nepřítel je v obrovské přesile a nevím, zda přiletí posila včas,“ odpověděl Sheppard a podíval se z okna, kde se k věži již přibližovalo několik set nepřátel.

„Vy nebudete tak dobří v boji tělo na tělo. Ale snad využijete dobře toto,“ mínil velitel a ukázal na několik beden, které pocházely z havarovaného jumperu.

Poté, co se Seabrook zřítil s lodí, tak z ní domorodci vytahali všechno, co šlo. Většinou to byly bedny a přístroje umístěné v zadní části lodi.

„Prosím, prosím, prosím,“ modlil se Sheppard, zavřel oči a otevřel jednu z beden. Poté se podíval a radostně vykřikl.
„JO!“ po výkřiku si vzal P90, a svému týmu rozdal několik zásobníků. Pak se ihned vrhl na další a další bedny a tvářil se přitom jak dítě, které rozbaluje vánoční dárky. V bednách našel několik C4řek, pár granátů, balíčky s jídlem, zdravotnický materiál a v poslední bedně také AT4 se čtyřmi náboji.
Obrázek

„Nyní, to bude zase o něco lehčí,“ usmíval se John a začal si doplňovat výstroj a u toho kousal proteinovou tyčinku, aby si doplnil síly na další boj.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Když už jsi ze mě udělal ing. tak bych mohl projektovat i jiné věci než infrastruktůru, třeba kostru bitevních lodí nebo průzne projektyli velké kanony atd. mám rád velké zbraně :rflmao:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

rigix: Co si tou láskou kompezuješ???? :rflmao: :rflmao:

Jinak nemůžu mluvit za Patase, ale jsou tam jen pár dní, takže je hlavní se postarat nejdříve o bydlení a bezpečnost lidí a teprve pak stavět lodě a dělat zbraně. Neboj se, určitě tě zapojí i do toho.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

to je prece jasne co si tim kompenzuju. Snazim se dokazat ze mechanicke delo muze konkurovat prirodnimu

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

:offtopic: :offtopic: :offtopic:

rigix: Tak si kup "kamaráda na baterky" a pak nám řekni jak dopadlo srovnání:

STROJ
X
PŘÍRODA

:offtopic: :offtopic: :offtopic:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

to se ti povedlo :rflmao: , kazdopadne jsem se poradil s pritelkyni a ta konstatovala: bez predehrateho prirodniho mazani se tak casto neudela. At zije chemicka antikoncepce.

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky