Dialogy a scénář vůbec byl děs. Například jsem celej film nepochopila, proč je jeden z údajně nejlepších pilotů přidělen k pozemní jednotce. A nejspíš to byl asi jedinej film z vojenskýho prostředí, kde se neodehraje ani jedna jediná bitva nebo bojová scéna, nepadne ani jeden výstřel. A jo, vlastně jo, když při průzkumným letu hlavnímu hrdinovi prostřelí křídlo letadla. On sám vyvázne nezraněn, přesto z nějakého mně neznámého důvodu po vylezení z letadla zkolabuje a musí být odvezen do nemocnice. Na konci dostane medaili za zásluhy.

Další kapitolou samou pro sebe byl zlý kuchař, na kterého ve většině scén něco padá (nádobí, jídlo, potraviny...) při pronásledování psa nebo kluka.
Další WTF věcí bylo, že tam snad všichni nadřízení měli doma psy. Z toho už jsem nemohla, když velitel asi po třetím převelení: "Jo, můžete si ho tu nechat, já sám mám doma psa...".
O samotném psu by se daly vyprávět romány. "Psa musíte cvičit s láskou a úctou!". Tak tahle věta mě dostala do kolen, stejně jako způsob výcviku. Podle nich totiž německého ovčáka vycvičíte nejlépe tak, že se nejdřív naučí pracovat u ovcí, následně vyhledávat ztracené osoby atd. Nějaká základní poslušnost netřeba.
Úžasná byla třeba scéna, kdy pes pronásleduje na nádraží zloděje, který ukradl jedný ženský kabelku (ano, je tu použito jedno z největších klišé). Při honičce jsem viděla alespoň pět momentů, kdy mohl ten čokl po zloději skočit a srazit ho. Ale to ne, on mu radši natáhne do cesty lano, aby se o něj přerazil. Ovšem kdy a jak mu nadběhl, to je záhada. Navíc, jak věděl, že má natáhnout lano? Zkrátka, prvotřídní komedie a jinak další naprosto zbytečný film.