Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou nového Sherlocka Holmese a co se mě osobně týče tak je to naprosto úžasný film... Originální zpracování, akce tak akorát, "oldschool" vyšetřovací techniky i podání Holmesova uvažování, tenhle film má všechno. Dvě hodiny jsem seděl jako přibitý a hltal každou scénu, to se mi nestalo ani nepamatuju... A nemůžu zapomenout na herce. Robert Downey jako Holmes exceloval, Jude Law byl více než jenom tandem :) 10/10
EDIT: Hlavního hrdiny mi bylo líto a zároveň jsem ho obdivoval, nevím jestli takové pocity u mě film někdy vyvolal.

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Antikrist Ani nevím, jestli tenhle film od Larse von Triera můžu vlastně doporučit... Zařadil bych ho do škatulky filmů, kde se toho v podstatě tolik neděje, ale zvláštní typ kamery a vůbec celé podání je natolik působivé, že vás přiková k obrazovce ani nevíte proč. Žánrově je ale film podle mého dost nevyhraněný - najdete tu od každého něco - ať už chcete drama, horor nebo... nebo trochu otevřených sexuálních scén, kdo rozhodně NIC není tabu.

Bezesporu se jedná o určité umělecké dílo, které dokáže zaujmout, šokovat, zhnusit i přinutit k zamyšlení. Ani pár dní po jeho shlédnutí ho nemůžu vyhnat z hlavy... kamarád, co mi Antikrista doporučil říkal, že to je film, kterej člověka zničí. Vystihl to docela trefně.

Jinak slabším povahám doporučuju přeskočit scénu nůžkami.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Law Abiding Citizen je skvělý film, role obsazené kvalitními herci, zápletka i ponaučení mě osobně velmi nadchla a líbila. Gerard Butler jako muž jemuž zabijí manželku a dítě před jeho očima a jenž se snaží napravit systém tak že ani Spartanský král by se nestiděl..... opravdu nádherný film... pluc Colm Meaney vždycky potěší....... 9/10
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

The Road - pěkně depresivní snímek, ještě hodiny po zkouknutí jsem ho měl hlavě spolu se zvláštním pocitem. Doporučuji ho shlédnout třeba před spaním. Knihu jsem zatím nečetl, ale po tomto si ji řadím do skupiny ''shlédnout''. 83%
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Který myslíš? Ten z 2006 z Číny?

spike kree: já od toho filmu čekal, že se bude obhajovat nebo tak, ale nakonec jsem byl překvapen, že je z toho vlastně takový akční snímek, kde se snaží napravit ten systém, který není tak dobrý... "kvůli jedné právnické větě jste chtěla pustit na svobodu vraha..." :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rin tin tin - tak tohle DVDčko ze stánku jsem dostala od našich (neboť můj vztah ke zvířatům a zvláště psům je docela známý :D ). Nečekala jsem od toho moc, ovšem vzhledem k tomu, že to údajně bylo podle skutečné události, jsem si říkala, že by to nemusela být zas až taková katastrofa. Skutečnost předčila mé nejděsivější noční můry¨.
Dialogy a scénář vůbec byl děs. Například jsem celej film nepochopila, proč je jeden z údajně nejlepších pilotů přidělen k pozemní jednotce. A nejspíš to byl asi jedinej film z vojenskýho prostředí, kde se neodehraje ani jedna jediná bitva nebo bojová scéna, nepadne ani jeden výstřel. A jo, vlastně jo, když při průzkumným letu hlavnímu hrdinovi prostřelí křídlo letadla. On sám vyvázne nezraněn, přesto z nějakého mně neznámého důvodu po vylezení z letadla zkolabuje a musí být odvezen do nemocnice. Na konci dostane medaili za zásluhy. :rflmao:
Další kapitolou samou pro sebe byl zlý kuchař, na kterého ve většině scén něco padá (nádobí, jídlo, potraviny...) při pronásledování psa nebo kluka.
Další WTF věcí bylo, že tam snad všichni nadřízení měli doma psy. Z toho už jsem nemohla, když velitel asi po třetím převelení: "Jo, můžete si ho tu nechat, já sám mám doma psa...".
O samotném psu by se daly vyprávět romány. "Psa musíte cvičit s láskou a úctou!". Tak tahle věta mě dostala do kolen, stejně jako způsob výcviku. Podle nich totiž německého ovčáka vycvičíte nejlépe tak, že se nejdřív naučí pracovat u ovcí, následně vyhledávat ztracené osoby atd. Nějaká základní poslušnost netřeba.
Úžasná byla třeba scéna, kdy pes pronásleduje na nádraží zloděje, který ukradl jedný ženský kabelku (ano, je tu použito jedno z největších klišé). Při honičce jsem viděla alespoň pět momentů, kdy mohl ten čokl po zloději skočit a srazit ho. Ale to ne, on mu radši natáhne do cesty lano, aby se o něj přerazil. Ovšem kdy a jak mu nadběhl, to je záhada. Navíc, jak věděl, že má natáhnout lano? Zkrátka, prvotřídní komedie a jinak další naprosto zbytečný film. :)
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

The Ugly Truth - Velice průměrná romantická komedie s kvalitní hereckou dvojící Katherine Heigl a Gerard Butler. Velice prostý a předvídatelný příběh, ale to je u tohoto žánru standardem. Některé vtipy povedené, některé trochu trapnějšího rázu. Na oddech od všedních starostí však dostačující snímek. 5,5/10

Slumdog Millionaire - Na tenhle film jsem slyšel rozporuplné reakce. Já bych se zařadil přesně mezi tu chválící část a kritizující část. Moc se mi líbilo nahlédnutí do života v indických slumech a tvrdý život tamních obyvatel, otročení osiřelých dětí a vůbec tu bylo několik silných okamžiků jako třeba oslepení dítěte lžičkou. Na druhou stranu z toho čišelo strašné klišé a ačkoliv jsem k hlavnímu hrdinovi získal jisté sympatie, bylo by podle mého názoru lepší, kdyby film neskončil happyendem v podobě: "A žili šťastně až do smrti". 7/10

Sherlock Holmes - Krásně ztvárněná dobová Anglie i vykreslení tehdejšího obyvatelstva. Prostě celé prostředí je v Sherlockovi opravdu povedené. Celkově jsem ze Sherlocka nabyl dobrý poct, jen jsem se místy trochu nudil. Podle mě by filmu neuškodila o něco kratší stopáž. 7/10

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Posledný templár (Last templar) - Tematika podobná DaVinciho kódu, templári ako jedna zo záhad našich dejín ma vždy fascinovali, preto som si ten film celkom vychutnal.

Epic Movie - Od tvorcov Scary Movie. Je to v podstate hovadina, ale zasmiať sa na tom dá, je to lepšie než nové Scary Movie. Akurát škoda, že som nevidel Narniu, lebo tá je tam dosť parodovaná.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem se právě podíval na A.I. od Spielberga/Kubricka a opravdu netuším, jak to mohlo ve svojí době nasrat tolik lidí? U mě se to hned zařadilo mezi nejlepší filmy minulého desetiletí. Úžasná kombinace depresivního světa budoucnosti viděného očima dítěte s nečekaným prorockým ale i příjemně sentimentálním koncem.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ten britský týpek disponuje hodně velkou kuráží. Zpracovat největší literární postavu všech dob takovým způsobem :) .
Guy Ritchie si ovšem zaslouží můj respekt, jelikož se mi to jako skalnímu fanouškovi literární předlohy velmi líbilo. Je pravda, že postavy jsou v kontrastu se svými literárními předlohami mnohem akčnější. Osobně to ale beru, jako příjemné zpestření, nikoliv nutné zlo a výdobytek dnešní doby. Oba dva hlavní představitelé se do svých rolí perfektně hodí. Rachel McAdams jsem poprvé zaregistroval v Mean Girls, od Wedding Crashers ji zbožnuju a tady mi opět dokázala, proč se na každý její film, tak těším.
Hodnocení: 4/5
Zatím jenom nepotvrzené zvěsti a klepy, ale Brad Pitt v roli prof. Moriatiho v budoucím pokračování ... cool :smile:
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ony zase v tak velkém kontrastu nejsou, viz. tohle http://aktualne.centrum.cz/kultura/film ... ?id=658112
Podobně jako u Bonda jsme zvyklí na trochu jinou podobu, než jakou měl kdysi autor předlohy na mysli.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Fancipal: Knížky jsem nečetl (takže ty bys to měl asi vědět líp než já jestli to je pravda), ale co jsem četl, tak Doyle i když se většinou zabýval myšlenkovými pochody Holmese, tak v knížkách aji naznačoval, že klidně někoho sejmul sám.
Ray: Tak on nám tu "správnou" podobu Holmese hlavně vtiskly různé filmy. kde Sherlock vypadal jako třasořitka, kterého by přeprala aji holka a Watson byl zas při těle(teda co si pamatuju).
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray: Autor tebou předložené analýzy má pravdu. Neměl jsem na mysli nějaký extrémní rozdíl mezi filmovou a literární verzí. Rozhodně nemám Holmese a Watsona zafixovány jako dva dosluhující vyšetřovatele středního věku s pivním pupkem :) . V psané podobě nechodí pro ránu daleko. Během vyšetřování působí hlavní dvojice velmi agilně.
Na druhou stranu tolik přestřelek, rvaček, honiček a akčních scén v žadné povídce o Sherlocku Holmesovi nenajdete. Ovšem zdůrazňuji, že mi ten akční ráz filmu nevadí, právě naopak.
Skrejm: Souhlas.

P.S. Mám výhodu v tom, že jsem předešlými filmovými adaptacemi prakticky netknutý. Moje představy o jednotlivých charakterech tedy vychází, pouze z knižní série.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já nevím, asi jsem od toho Sherlocka Holmese čekal víc a to i přes to, že jsem byl dosud reakcemi diváků nebo recenzentů nedotknutý. Mělo to svoje momenty, občas nějaký vtípek a oceňuji taky velký nadhled v pojetí, i když Sherlock - rváč mi sedí méně než Sherlock - výstřední skoroblázen. Celková zápletka je ale vlastně dost jednoduchá a předvídatelná - je-li co předvídat Teď mě kamenujte za to, že u Avatara mi předvídatelnost nevadila! Zapojení Templářů do hry... možná to měla být nějaká narážka na Šifru mistra Leonarda nebo nevím.. prostě mi tam taky moc nesedli.

Čekal jsem více staré Anglie, ale dočkal jsem se jen digitálního a v pozadí vzdáleného (jako by se šetřily pixely) Londýna a jeho pár tmavých ulic a domů. Více starého Londýna na mě dýchlo z My fair lady. Zakomponování Tower Bridge ve výstavbě možná oceňuji z profesionálního stavařského hlediska, ale scény na něm měly pořád svoje digitální mouchy.

Co však filmu neodpustím je ten šílenej faktickej nedostatek a to, že ze sklepa pod Westminsterským palácem se dá během minuty vyšplhat na Tower Bridge - to už ani sami Britové neví, že Tower Bridge je u Toweru a to je asi dva kilometry od Parlamentu?

Abych to shrnul, Sherlock Holmes je koukatelný a podle mého průměrný film na večer u televize. Má pěknou nápaditou hudbu, dobré herce, pár příjemných vtipů a dobrých Sherlockovských dedukcí. Ale to je bohužel všechno.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Právě jsem se dodíval na Star Trek 2009. ST vůbec nemusím, ale tohle se mi opravdu líbilo... Eric Bana, Zoe Saldana (Neytiri v Avataru) atd. a vrchol Sylar jako Spock :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

PředchozíDalší

Zpět na Filmy