Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

"A jelikož jsem přes léto koukal spíše na seriály, jejich stručné shrnutí:"

Tenhle topic má takovou větší kinematografickou prestiž, nepromazává se, ani se nepřekrývá (jako u seriálů) s pěti dalšími topicy, proto dokoukané seriály vypisuju i sem (jako jsem udělal už třeba u Shieldu). Pokud to admini považujou za OT, klidně ať to promažou, ale hodnocení televizního seriálu ve filmovém topicu je IMO menší OT, než se ptát, jestli jsem si nespletl forum.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Caprica Pilot spinoffu BSG dal docela jasně najevo, že tohle bude hodně jiné než Galactica. Film mi připadal co do propracovanosti a efektů spíše jako celovečerní film, který kdyby nebyl založen na ději BSG, by se uživil. Příběh je v rámci scifi o robotech originální, jenom mi přišlo trošku kýčovité nasazení rodiny Adamů do děje. Vzhledem k bohaté background story BSG má seriál na čem stavět, ale už na konci pilotního dílu musí být většině jasné, proč se cyloni vzbouřili :)

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Inglorious Bastards - trošku delší rozjezd, než bejvá u Tarantina zvykem (chvíli to dokonce vypadá, jako normální film), ale jak e to rozjede, je to masakr na druhou :twisted:

Je to poprvé po minimálně třech letech, co jsem z kina odcházel s čirou radostí z fakt dobrýho filmu, můžu jedině doporučit ;)

EDIT: Vlastně to bylo po druhý, co jsem odcházel z kina spokojenej, zapoměl jsem zmínit Brüno.
Naposledy upravil Air Force dne 04.9.2009 09:28:17, celkově upraveno 1
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Už sem to psal výše, ale nemůžu nic než souhlasit, film opravdu perfektní a co se začátku týče, tak jsem byl v pozici "kdy něco bouchne" a ono pořád nic :D

Příspěvek nad sebou necitujeme.

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hm, v Bastardech jsou dobré scény, ale jako celek je to divný.
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hotel pro psy - jelikož mám ráda komedie a psy, rozhodla jsem se na tenhle film podívat, i když jsem věděla, že tahle kombinace není obvykle právě nejšťastnější. Skutečnost překonala má nejhorší očekávání. Nenašla jsem tam žádnou scénu, kde bych se od srdce zasmála (nebo kde bych se vůbec nějak zasmála), coby pejskař jsem si potom rvala vlasy. Jako to myslej vážně, když se nám snaží namluvit, že pes vydrží celej den po celej život v pohodě zavřenej v baráku, byť sebevětším? Tak to bych jim přála strávit čas s mojí feňulí, která musela bejt doma tři tejdny kvůli zraněný noze. Pak mě dostala další věc: proč proboha nezjišťovali, jestli ti psi náhodou někomu nepatří a prostě se nezaběhli? A proč jim nehledali nové páníky? Pak by mě velice zajímalo, kde na to vzali, protože kvalitně nakrmit psa není rozhodně žádná levná záležitost. A co veterinár? Dál mě doslova vytočili s tím, jak tam útulek pro psy byl vykreslen jako to nehorší místo, kde jsou psi celý den zavření v malých klecích a po dvou dnech utráceni... To už jsem si ťukala na čelo a fakt litovala všechny zaměstnance útulků, kteří pracují často za minimální mzdu právě kvůli své lásce ke zvířatům. Herecké výkony taky nějak neoslnily, tedy lidské. Co se psích týče, tak jsem se bavila, protože bylo nádherně vidět, kde stojí majitel pejska a dává povel. Přehlídka psích ras byla sympatická, ale proboha, může už někdo filmařům vysvětlit, že psi se nezamilovávají tak jako lidi, a že tedy tím pádem love-story mezi královskou pudlicí a čínským naháčem je nesmysl? Z toho, jak si olizovali čumáky, se mi chtělo málem zvracet.
Dál jsem nepochopila ani ty lidské záležitosti, hlavně dvou hlavních hrdinů. Proč nechali ty dva dospělé, kteří o ně evidentně neměli nejmenší zájem, aby je adoptovali? Proč je tam u nich nechali, když k nim chodili na kontroly?
A za poslední: to jsou vážně američani už s prominutím tak dementní, že si vážně myslí, že pes bude radši chodit po běžícím pásu místo procházky v přírodě se svým páníčkem? Že bude šťastnější v psích lázních než kdyby se vycachtal někde v rybníku? A že budou radši ve velké smečce, kde se o ně bude starat pár lidí, než aby měli každý svého člověka, ke kterému budou moci přilnout a o kterého se nebudou muset dělit s tolika kolegy? No prostě děs, děs a hrůza. Přede vás varuji. Pro normálního člověka s alespoň minimem inteligence to bude utrpení. Pro pejskaře pak vražda.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

BButcher Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jednim ultimativnim slovem : "DISTRICT 9" , (uz to vyslo v R5)
http://www.csfd.cz/film/257869-district-9/
-scifi/akcni, film "jen" za 30mil. , pro me velkym prekvapenim digit. efekty kteryma hrave zamletl pod koberec pi**vinky za 100-200mil co vysli tento nebo minulej rok, tocen dokumentarni kamerou ( kdo koukaji na Battlestar G. nemusim vysvetlovat)

-a z jineho soudku, "Training day"
-akcni, (gangy, drogy, vrazdy, atd.)
(ja vim starsi film, ale pobavi, Denzel W. za nej dostal Oscara)

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Nepohodlný - Hodně zajímavý film, který říká "Afrika nás zajímá jen ve chvíli, pokud na ni vyděláme." Tentokrát nešlo o ropu, ani o nerostné bohatství, ale o léky. Člověk se nemůže zbavit celou dobu dojmu, že by měl proti tomu něco dělat, ale stejně jako hlavní hrdina se cítí bezmocný. Líbila se mi tu Rachel Weisz. Ta mě nepřestává udivovat - působí neuvěřitelně křehce, přesto dokáže zahrát postavu s vnitřním přesvědčením a silou, že bych ji nechtěla naštvat. Ralph Fiennes byl hodně dobrý, ale jako herec mě nikdy moc neoslovoval. Na druhou stranu Bill Nighy si na malém prostoru ukradne pro sebe všechny scény.
Takže asi takhle, nevím, jestli to měl být thriller nebo drama nebo další z řady filmů o Africe. Je hodně působivý a oba manžele (Fiennes a Weisz) spíš působí jako by se ocitli v soukolí, z kterého není úniku a jsou oproti světovému zažitému systému *takhle* malí. Ale moc mi toho z něj v hlavě nezůstalo. Každopádně v tom, aby se člověk zamyslel a podíval se aspoň třeba na adopce na dálku, funguje dokonale.

1984 - Knihu miluju a film v podstatě zachycuje její esenci. Scéna s přesvědčováním, že 2+2 se vždycky nerovná čtyři, pokud to Velký bratr nechce, je hodně silná a John Hurt je výborný, stejně jako Richard Burton. Ten je obzvlášť děsivý, protože dokáže svým hlasem člověka unavit, přesvědčit, i toho, kdo se nechce nechat. Je skoro hodný...i když není.
Každopádně pro fanoušky knihy asi povinnost, ale já si radši znovu přečtu knihu, než pustím film. Pro toho, kdo nechce číst knihu (velká chyba) je film rozhodně dostačující. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Brüno - Borat mě moc nezaujal, ale tohle je naprostá bomba. Dlouho jsem se takhle nezasmál. Scéna kde povídá, že vyměnil málý čený dítě za iPod mě totálně rozsekala
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

1984 je asi nejpřesnější adaptace knihy na filmové plátno, co jsem kdy viděl. Dost podobně sem si to představoval, když jsem četl knihu, jako to bylo ve filmu...
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Atlantis_Lord Airman
Airman

Odpovědět s citací

- Yes Man
...aneb jak ¨jednoduche¨ je...zmenit se... :?: ...
(osobni hodnoceni - 8,7/10)
------
recenze:
http://www.csfd.cz/film/235032-yes-man/

Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kdo už viděl skvělé sci-fi District 9, film, který natočil mladý jihoafrický režisér Neil Blomkamp a hlavní roli v něm hraje jeho kamarád Sharlto Copley - taky perfektní ?
Mám pocit, že jsem dlouho tak dobrý sci-fi film neviděla. Je to neuvěřitelná akce, snímaná formou dokumentu, který prolínají hrané sekvence - a tím to celé nabývá na autentičnosti. Sice se mi zdálo celou noc o tom, jak mi kolem postele rachotí samopaly a nemohla jsem ten film vyndat z hlavy asi tak týden (takže má určité déle trvající následky), ale stojí to vážně za to! :bravo:
osobní hodnocení 10/10
After hard working I like hard playing

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

District 9 - U tohoto filmu nesdílím stejné nadšení jako většina ostatních. Je to rozhodně kvalitní snímek a patří k těm lepším sci-fi filmům, ale moc bych to nepřeceňoval. Chyběly mi tam hlavně nějaké zvraty a šokové situace. Akční scény byly fajn. Naprosto netradiční pojetí filmu, co se týče kamery a toho dokumentárního způsobu, bylo zajímavé. Dobrý film, ale viděl jsem spoustu lepších. 83%

Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hmm je to věc názoru samozřejmě. Asi jsem si myslela totéž tak 2O minut filmu , ale pak mě to docela dost zasáhlo. Asi mi to přišlo takové dost znepokojivé tou syrovostí. Myslím, že takhle by se asi lidi skutečně chovali. Bohužel.... Pro mne teda jeden z největších zážitků poslední doby.
After hard working I like hard playing

Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mumie 3.Celkem dobrý jen mi to přišlo tak troch jako kopie 2 s vyměněnejma kulisama ale co se dá dělat. 7/10
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

PředchozíDalší

Zpět na Filmy