Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Terminator: Salvation - Na Festivalu fantazie za 20 korun, za víc to nestojí. Já vím, že to má být jen letní zábava, ale když se u toho ani nebavím, tak je asi něco špatně. Přišlo mi to jako hodně špatně sestříhaný videoklip. Střih byl vůbec velký problém, a hlavně ten konec mě opravdu dostal (ne v kladném smyslu). To, že mám z Christiana Bala kopřivku pokaždé, když v nějakém filmu zašišlá, se mi stává běžně. V Dokonalém triku jsem ho celkem snesla kvůli tomu, že to byl zkrátka skvělý film (respektive Nolan věděl, jak vést herce). McG to ale totálně nezvládl. Yelchin s Worthingtonem si očividně dělali co chtěli a film si ukradli pro sebe. Jestli si Bale myslel, že scény, kdy řve do vysílačky, jsou nějaké rozšíření role Connora, tak se spletl. Jeho "I am John Connor" mi spíš nahánělo husí kůži a jen jsem čekala dovětek ."...and I am going to kill you". Příběh neměl hlavu ani patu. Nejsem fanda celého toho terminátořího vesmíru. Popravdě jsem viděla jen asi půlku prvního filmu a kdysi dávno druhý, třetí vůbec. Ale kdo je John Connor či Kyle Reese jsem věděla. Takže si umím představit, že fanoušci byli asi dost zklamaní.
Někomu se to určitě líbilo, to je jasné. Mně ale opravdu ne.

Motýlek - Trochu jiné kafe aneb konečně na DVD za 40 korun vydávají pořádné filmy. Nikdy jsem tenhle film neviděla v televizi celý a tak mě docela překvapil. Tedy, musím přiznat, že v druhé půlce se to trochu vleklo, ale svět za zdmi vězení byl sakra působivý - hlavně jak demonstrativně popravili náhodného vězně z davu, aby ostatním ukázali převahu. A pomyšlení, že tohle se dělo ještě poměrně nedávno mi v hlavě vyvolává otázku, jak to, že mají Francouzi pořád v Evropě takový vliv.
Každopádně Dustin Hoffman je jeden z mých oblíbenců a je většinou skvělý v každé roli, kterou dělá. Steve McQueen mě hodně překvapil, protože jsem ho takhle ještě neviděla. Takže můžu jen doporučit. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem si zašel podruhé na Terminator: Salvation a musím snížít z 8/10, tak na 6,5/10, ten scénář je fakt šílená blbost, jediný co to drží tak spousta odkazů, který pochytí jen někdo, co viděl 1 a 2 minimálně 3x a akce je fakt skvělá. Tak letos teda zklamání jak z TS, tak z T2, jestli mě zklame zítra i Potter, tak fakt nevím...

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Doba ledová 3 - lepší než druhý díl, ale podle míry přeplácanosti "akčních" scén je potřeba to opravdu vidět ve 3D. Tady v našem kině ta možnost je, i když kinosál plný dětí je skoro na hromadnou vraždu :D Každopádně i u Doby ledové se poučili a bylo tam pár pomrknutí na dospělého diváka. Občas jsem se i nahlas zasmála, ale nějak mi chybí to kouzlo prvního dílu. Ten jsem zrovna nedávno viděla znovu, a to, jak se tam smečka dávala dohromady, jak tam přátelství a vztahy byly skoro skutečnější, než u kdejakého hraného filmu, to tady nebylo. Hlavně kvůli přemíře postav. Žádná nedostala větší prostor, a tak se všichni prostě mají rádi a hrajeme na 3D efekt. Ale pořád lepší než druhý díl. Veverčák s oříškem už taky nějak postrádal vtipnost. Hodně fórků spíš obstarávali Crash s Eddiem. A mimochodem,
Toto je spoiler!!!:
mamutí holčička byla extrémně roztomilá. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Harry Potter-2 a 3/4 hodiny dlouhý film od kterého jsem čekal mnohem víc.V celém filmu jsou přidané mnohé vymyšlené scény na úkor těch pravých z knihy.Celému filmu chybi to nejdůležitější-závěrečná bitva a pohřeb.Dávám 8/10
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

mikiquicna: Proto nemám moc rád filmy, které jsou podle knihy, kterou jsem četl.
Jednou jsem viděl dokument nebo Film o filmu, kde režisér říkal, že kdyby měl Pottera natočit tak, aby v něm bylo všechno, měl by 16 hodin.
Na Harryho do kina nepůjdu, počkám na dvd.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak přidávám se k divákům HP... Knížky jsem nikdy nečetl a filmy jsem zhlédnul v posledních dvou týdnech poprvé...
dvojí krev se mi celkem líbila musím říci, samozřejmě jsem si všimnul několika detailů, které nepochopuji protože jsou vysvětleny v knížce.., ale jinak paráda bych řekl.. Líbí se mi, jak se celá atmosféra příběhu mění jak rostou a stárnou diváci i herci, kteří začínali s jedničkou... Řekl bych že zrovna tenhle film už moc pro děcka neni no... Tady to už bych dal v kině až od 12 nebo tak :)

Nemám představu oč je ochuzen divák na úkor knížky (viz bitva, pohřeb), ale je možná dobře že tenhle film nechali více dějový a vše nám bude vynahrazeno u relikvie smrti.. doufám...

No a jestli mám nějak vybrat ze všech HP filmů ten co se mi líbil nejvíc, tak asi vězně z azkabanu... První dva filmy nemám rád vůbec..

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak když všichni koukají na na kouzelníka, taky jsem se podíval na něco s kouzlama.

Evil Dead 1 a Evil Dead 2
Co k tomu říct? Parádní! Evil Dead 3 (on se teda jmenuje nějak spešl, ale v podstatě je to sequel, žejo) jsem viděl už dávno a dodnes ho miluju. Asi nemá moc smysl vypisovat, že ED1 je regulérní horor od Sama Raimiho (režisér Spidermana), ED2 je v podstatě odhalečený remake ED1 a ED3 je už super komedie (a vlastně taková adaptace Heroes of Might and Magic).
Děj o tom, jak partu lidí uprostřed lesů vraždí a znásilňují zlé stromy a posléze zombifikovaní ti lidé sami vraždí svoje kamarády sice bylo klišé už v době vzniku, ale Raimi prostě umí vytvořit jedinečnou atmosféru, kdy se sice bojíte, ale zároveň je ta scéna hrozně vtipná.
Kdo viděl, asi se mnou souhlasí, kdo neviděl, nechť si to sežene. Klasika světového filmu :lol:
5/5 pro oba
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jop, naprostý souhlas s Raynorem. Jsem viděl Evil Dead 1,2 a následně Army of Darkness - to je název trojky a docela to slavilo úspěch, nejdříve lidi filmami docela dost opovrhovali - kvůli roku vzniku, ale následně byli víceméně nadšeni. Btw. znásilnováni stromy rulez :D

A jak jsem litoval toho, že jsem žádný horor Raimiho neviděl v kině, tak jsem si zašel na Stáhni mě do pekla a málem jsem se v kině pos*al strachy. Některý lekačky byly těžce snesitelný a myslím, že mi film ubral pár let života :D
Docela pěkný námět, hodně solidní kamera, herecké výkony v pohodě. Občas jsem sice chtěl utéct z kina, ale chtěl jsem vědět jak to dopadne, i když to se dalo odhadnout asi tak 20 minut před koncem. Přes to, prosím, více takových hororů 8/10

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Gran Torino - nevím, proč mi trvalo tak dlouho, se na to podívat. Moc pěkný film. Rozhodně by si zasloužil povšimnutí víc než ubrečená Výměna.
Takový obyčejný, a přesto výjimečný film. Musím přiznat, že Clint snad bude takhle válet i na prahu devadesátky. Jeho vrčení, cenění zubů a ohánění puškou je stejně stylové jako kdysi, jen to má trochu jiný účel, aniž by to padalo do patosu a rodinného poučování. Nevím, jak to dělá, ale jako režisér dokáže nenásilně natočit film o problémech společnosti. Uzavře to do jedné ulice, mezi dva domy a vymezí vztah rasistického, nepříjemného dědka s dvěma korejskými dětmi, které má radši než své vlastní. A přesto pořád zůstat starým morousem, který ty "rákosníky" stejně nesnáší, jen má prostě ty své sousedy o něco radši. Jeho vztah se sousedovic babičkou, s níž si nerozumí ani slovo, ten vztah pěkně vystihuje. Přesně ukázal to, co někdy zažije každý z nás ve vztahu k někomu takovému. Je to nepříjemný, neurvalý dědek, který ale něco zažil a vlastně je zatraceně osamělý. Jen to nikdy nepřizná. A hlavně je tam i pěkně naznačeno, jak často lidi hází jiné rasy do jednoho pytle, aniž by přitom věděli o tom, kdo jsou a proč přišli. Jestli tohle má být poslední herecký počin Clinta Eastwooda, tak myslím, že by mu ho mohli závidět všichni. Takhle se totiž odchází - na vrcholu.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fantomas se zlobí-druhý ze série Famtomasů s nepřekonatelným Louis de Funès.Samotně děj je dobrý ale film vyvznášejí ještě výše výkony herců,zvlášť Louis de Funèse.Dvě naprostu husté technologie(zvedač 3-ruky,pistole v doutníku)...naprosto mazec film...a na konec hláška:"Pomóc,já neumím lítat!!!",prostě skvělý film.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

To zní, jako bys Fantomase nikdy neviděl :wink:

Nouzový východ - Nikdy bych neřekla, že tohle řeknu o DiCapriovi, ale tady válí. Ale ještě víc válí Kate Winslet. Instantní deprese, zavřená do jednoho předměstského domku. Nejhorší na tom je, že spousta lidí to dneska cítí úplně stejně a nemusí být zrovna manželé v domě na předměstí. Samozřejmě je to víc kritika stereotypu "manželství-domek-děti-dobrá práce", ale takhle ztraceně se určitě někdy cítil každý z nás. A je úplně jedno, jestli jsou 50. léta nebo jestli je 21. století. Každopádně Sam Mendez tu nabízí pěkně hustou polévku, bez nadhledu a nádechu ironie jako v Americké kráse, ale o to intenzivnější. A opravdu se nedivím, že tohle nemělo moc nominací na cokoliv (kromě herce ve vedlejší roli, který tam byl imo opravdu dost málo). Zasáhlo to diváky na citlivém místě a nutilo je přemýšlet, a to se neodpouští. Každopádně narozdíl od Americké krásy si hodně rozmyslím, jestli si tohle pustím znovu. Hlavně asi taky proto, že tam bude chybět to, co jsem prožívala při prvním shlédnutí. Tu neustálou otázku, která mi zněla v hlavě "Co bude dál?". U žádného dramatu už dlouho nestalo (naposledy asi u Hodin, které byly místy trochu podobné).

opiti Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nedávno dávali na tv Brandov horor Mlha (The Mist) z roku 2007. Já teda horory moc nemusím, ale tenhle je fakt parádní.
Je to o tom, že vědci způsobí trhlinu v dimenzích a do naší dimenze proniknou neznámí tvorové. Většina filmu se odehrává v supermarketu na kterej tvorové útočí.
Jinak hůř to pro hlavního hrdinu dopadnout nemohlo.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
To zní, jako bys Fantomase nikdy neviděl :wink:

abych pravdu řek,tak si nepamatuju že bych ho někdy viděl...(holt jsem víc na pc než u tv,nebo mi to rodiče zakázali(ty mi zakazujou spoustu věcí))
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Před určitou dobou tu kdosi proklamoval, že film Donnie Darko by měli povině vidět všichni.
Tak já budu dnes také tak smělý a tvrdím, že všichni nebo aspoň většina by měla vidět Man from Earth. Pro věřící je to dost silné kafe, takže pokud něčemu věříte, pozor, pravděpodobně se vám tento film nebude líbit.

http://www.csfd.cz/film/235331-man-from-earth-the/?text=125928
Obrázek

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Maratonec - Dustin Hoffman v poměrně neobvyklé roli. Zdál se mi trochu roztahaný začátek a hudba se mi vůbec nelíbila. Na druhou stranu je tu výborně natočený příběh člověka, který se dostane do maléru ne vlastní vinou. Skvělá ukázka toho, že obyčejný člověk dokáže v zoufalství a hnán pomstou zvládnout to, co by možná nedokázal ani trénovaný zabiják. Působivé scény, např. zubařská či jak se Szell potlouká ulicí plnou Židů, mají velkou sílu. Příběh je ale natočený výborně - hlavně proto, že polovinu filmu vlastně nevíme, co se děje.

Leopardí žena - Miluju komedie 30. let. Vtipné situace dovedené až do absurdna, kdy člověk na jednu stranu křičí, že to není možné a na druhou stranu se královsky baví. Katharine Hepburn a Cary Grant mají neuvěřitelnou chemii a rychlost dialogů a slov je tak rychlá, že člověk skoro nestíhá. Katharine Heburn si navíc roli očividně užívá a zkrátka nejde si ji nezamilovat (i když na začátku filmu bych z ní, být já na místě hlavního hrdiny, měla spíš infarkt).
Dokonce bych si troufla tvrdit, že i můj oblíbenec Grant jí zpočátku vůbec nestíhá a zmůže se jen na rozpačité koktání, kdy je ona k nezastavení. Ale při jeho scénách, kdy se objeví v dámském županu, protože nemá nic jiného na sebe nebo sleduje psa George při večeři, jsou vtipné, že se člověk směje nahlas, aniž by se cítil provinile, že se směje hloupému humoru. Takovéhle komedie se už dneska netočí a já se chci smát něčemu, kde se nebudu cítit špatně, když se budu smát plahočení hlavního hrdiny za psem, který ukradl a zahrabal kost brontosaura! :smile:

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Svou mladší sestrou jsem byla donucena shlédnout Stmívání. říkala jsem, že nemůže být nic horšího, než je kniha? Omyl, může – film podle této knihy. Dvě hodiny opravdového utrpení, nic víc ani nic míň to nebylo. Dle výrazu, který měl Pettinson celou dobu, se zdálo, že tam nemají toalety. Celkově upíři vypadali překvapivě „neupírsky“, a to i ve srovnání s knihou. Nezachránil to ani bílý make-up, pod nímž téměř nebylo vidět tvář herců. Vesměs to byly takové postavy, o kterých pět minut po skončení filmu ani nevíte, že tam byly. Ani ti tři padouši neměli to, co bych od správného zloducha na plátně očekávala. Nad plánem Jamese na konci jsem jen nevěřícně kroutila hlavou a přála si, aby to utrpení už konečně skončilo. Vážně mi chcete namluvit, že Bella nepozná sestříhanou verzi rozhovorů? A kde by se k nim taky dostal, tedy pokud si matka hlavní hrdinky nenahrává své hovory na pásku, aby je pak mohla poslouchat? Scény, kdy Pettinson výjmečně nezírá jak debil a něco říká, působily neuvěřitelně uměle. Při scéně, kde s Bellou skáče po stromech, jsem se nezdržela výkřiku: „Jé, Tarzan!“ a vroucného přání, aby pán opic přišel a NĚCO, COKOLIV s Edwardem udělal. Nejlépe stříbrný kolík do srdce. Viděla jsem to jak v originále tak později s dabingem, a musím říct, že se vážně vytáhli. Takhle špatný dabing jsem neslyšela už pěkně dlouho. Do očí to bilo hlavně u Edwarda. Na druhou stranu, nemůžu film jen hanět. Vyzdvihla bych dost dobrý výkon Kirsten Stewart v roli Belly. Na to, jaká je její postava mařena, se s ní vypořádala vcelku dobře. Celkově na mě však film místy působil jen jako sestřih scén z knížky, které tam byly okopírované až s pedantickou přesností, včetně dialogů. Kdyby to byla jen ilustrace ke knize, dalo by se to brát, ale tohle? Jo, kniha je tlustá, ale, kurňa, děje tam zas tolik není! Kolikrát chybělo vysvětlení co a proč se děje. Naštěstí to zas příliš nevadí, protože film si stejně užijí jen fanoušci Stmívání, kteří četli knihu. Ten zbytek, co se k němu náhodou nachomýtne, bude tak zhnusen, že si toho ani nevšimne. Zkrátka, Stmívání je nádherná ukázka toho, jak nemá vypadat film o upírech.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přidávám se k Sirii - nesnáším Stmívání... Viděl jsem prvních 20 minut - nevydržel jsem... Ta nuda, jak by řekl Standa Gross, byla křišťálovější než křišťál.. :roll:

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ale Twilight berete ze špatného pohledu. :wink: To nesmíte brát vážně, ale jako komedii a zasmějete se u toho. :lol:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, když jsem viděl ten pubertální výkvět, jakožto cílovou skupinu toho braku, tak jsem to začal brát přeci jenom s nadhledem... slečna se zamotaným havraním pírkem ve vlasech... ruleeeezzzz (a to tyhle zkratky obvykle nepoužívám)

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno... Taky se podívejte, kolik nám všem je. Já to teda neviděl a ani to neplánuju, asi na to nejsem dost vampiregay, ale několik mých vcelku normálních spolužaček z filmu Twilight miluje. Oni třeba Kačeří příběhy taky nejsou zrovna inteligentní story a je to taky pro mladší sortu lidí, než jsme my - akorát že Kačeří příběhy nemají vyhypovanou kinoverzi za 37 melounů, žejo :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přiznávám, že jsem si nepřečet žádnou recenzi...takže vina leží i na mé hrudi... Každopádně sis moh vybrat něco jinýho než Kačeří příběhy, ve zkouškovým není podle mě nic lepšího..

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Treed Murray

Drama / Thriller
Kanada, 2001, 90 min
Hrají: David Hewlett, Clé Bennett, Julian Richings, Aaron Ashmore

Moje hodnocení: 88%

Blance a Pomerančovi děkuji za titulky.
Obrázek

Jerkie-Leg Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po dlouhé době jsem zkusil "Jackie Chan klasiku" :smile: :
Drunken Master
Komedie / Akční
Hong Kong, 1978, 107 min
Ten název je docela neuvěřitelný ...
No a ten film je .... no je to NĚCO!! Pokud jste viděli nějaký film jako třeba Turkish Star Wars a máte rádi hezké kung-fu fajty, tak se na to podívejte :wink: !
http://www.csfd.cz/film/10064-drunken-master-jui-kuen/

Toto je spoiler!!!:
Týpek s poskakujícíma kozama!
Obrázek

HerCuleS Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já sem nedávno viděl Jackieho Chana ve filmu Legenda o opilém Mistovi !!! :D
Samozřejmě že je to Komedie víc vám neřeknu nechte se překvapit akorát prozradím že je to pěkná sranda hlavně ty ukázky co se nepovedli tam šlo i o spáleniny atd. :shock:
Obrázek
Hraju StarGate-Game.cz (Odyssey) A všechny tímto Zdravim !!!

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Buffalo Soldiers (Ukradni co můžeš)

Výbornej film - s nadsázkou tématika Obchodníka se smrtí (Lord Of War) na tom stupni, odkud se ty zbraně berou ... aneb byla jednou jedna základna :-)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Filmy