Terminator: Salvation - Na Festivalu fantazie za 20 korun, za víc to nestojí. Já vím, že to má být jen letní zábava, ale když se u toho ani nebavím, tak je asi něco špatně. Přišlo mi to jako hodně špatně sestříhaný videoklip. Střih byl vůbec velký problém, a hlavně ten konec mě opravdu dostal (ne v kladném smyslu). To, že mám z Christiana Bala kopřivku pokaždé, když v nějakém filmu zašišlá, se mi stává běžně. V Dokonalém triku jsem ho celkem snesla kvůli tomu, že to byl zkrátka skvělý film (respektive Nolan věděl, jak vést herce). McG to ale totálně nezvládl. Yelchin s Worthingtonem si očividně dělali co chtěli a film si ukradli pro sebe. Jestli si Bale myslel, že scény, kdy řve do vysílačky, jsou nějaké rozšíření role Connora, tak se spletl. Jeho "I am John Connor" mi spíš nahánělo husí kůži a jen jsem čekala dovětek ."...and I am going to kill you". Příběh neměl hlavu ani patu. Nejsem fanda celého toho terminátořího vesmíru. Popravdě jsem viděla jen asi půlku prvního filmu a kdysi dávno druhý, třetí vůbec. Ale kdo je John Connor či Kyle Reese jsem věděla. Takže si umím představit, že fanoušci byli asi dost zklamaní.
Někomu se to určitě líbilo, to je jasné. Mně ale opravdu ne.
Motýlek - Trochu jiné kafe aneb konečně na DVD za 40 korun vydávají pořádné filmy. Nikdy jsem tenhle film neviděla v televizi celý a tak mě docela překvapil. Tedy, musím přiznat, že v druhé půlce se to trochu vleklo, ale svět za zdmi vězení byl sakra působivý - hlavně jak demonstrativně popravili náhodného vězně z davu, aby ostatním ukázali převahu. A pomyšlení, že tohle se dělo ještě poměrně nedávno mi v hlavě vyvolává otázku, jak to, že mají Francouzi pořád v Evropě takový vliv.
Každopádně Dustin Hoffman je jeden z mých oblíbenců a je většinou skvělý v každé roli, kterou dělá. Steve McQueen mě hodně překvapil, protože jsem ho takhle ještě neviděla. Takže můžu jen doporučit.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.