Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Hlavní Srazy, akce a cony Pegasus 4, 23. - 25. ledna, Londýn

Pegasus 4, 23. - 25. ledna, Londýn

Rádi byste upozornili na blížící se con, nebo jen chcete zorganizovat nějaké setkání s ostatními uživateli? Zde máte možnost.

Příspěvek 03.3.2008 09:12:45
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mě to bodne j¨když mi někdo napíšete,co kolik stojí u mě to záleží hlavně na financích.. rodiče už jsou zpracovaný teda jako jela bych hned a nejlíp kdyby tam byl Joe. .... tak jinak předem děkuju .... a doufám že se tam aspoň jednou dostanu ...

Příspěvek 03.3.2008 09:46:19
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já se pokusím o shrnutí nákladů:
1) vstupenka - 90 liber (95 pokud se nepřihlásíte mezi prvních 300)
2) ubytování - 60 liber, protože jsme to objednávali přes Fazulininu známou (tzn. jinak by to bylo dražší)
3) doprava - 2500 Kč, autobu se Studentem, jinak podle aktuální ceny letenek
4) doprava po Londýně - 6-7 liber za metro(záleží na pásmu), 4 libry za Hoppa Bus (takže celková částka cca 20 liber)
5) fotky s herci - 15 liber za kus, obvykle je tak 6 hostů...no spočtěte si to
6) jídlo - snídaně v hotelu je v ceně, v McDonaldu se dá najíst za 4-6 liber za jedno menu
7) případné další suvenýry -> tam hodně záleží, jestli chcete fotky (kolem 3-5 liber) plakáty (8-10 liber), klíčenky a nášivky (kolem 5 liber) nebo uniformy (35-70 liber)

Takže celkově se ta částka pohybuje kolem: 330 liber + suvenýry => při dnešním kurzu cca 11 000 Kč

Klenotko, Fazulino, kdyžtak mě doplňte, nebo opravte.
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 03.3.2008 10:39:46
crooked.eye.sgc Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Blanca: Díky! :D

Takže, pokud si dobře pamatuju, tak Fazulina letěla letadlem a měla zpáteční letenku za 498Kč (ano?) - neni to nějak moc levný? Oproti tomu busu mi to příjde o hodně. I když, to letěla z Brna. Z Prahy to tak levný nejspíš nebude.

Ubytování. Kdyby nás bylo víc - nebylo by to ještě levnější?

Jenom tak mimochodem - ty uniformy - jsou to ty, co se daj i sehnat u nás, nebo jsem nějaký unikátní?

11táců? Tak to bych mohla mít už v červnu :lol: (pokud správně počítám)...že bych teda nakonec jela i kdyby hosti nebyli zrovna moji oblíbenci? :D

Pořád času dost - zatim jsme se posunuli jen o pár dnů...

Ještě mě napadlo - jak jsou ty pokoje na hotelu velký? (stačí cca. Ne, že mi tu někdo napíše, že to mělo xym2 :lol:)

Příspěvek 03.3.2008 11:47:39
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pokoje jsou dvoulůžkový a víc lidí se tam fakt nevejde (no, přinejhorším ještě jeden na podlahu) kdyby nás bylo v pokoji víc, tak by to bylo levnější, ale jak říkám, do toho pokoje se prostě víc lidí nevleze.
Uniformy tam letos měli dvojího druhu: první byla černá "shepovská" jacket (plátěná vojenská bunda) s nášivkama podle vlastního výběru (a myslím, že k ní bylo i zadarmo triko) ta stála 35 liber. Druhá varianta byla taková ta kombinéza, co ji nosí chlapci na Daedalovi a Apollu - taky s nášivkama dle výběru, za 75 liber.
Letenky umí být docela hodně levný, ale z Prahy za míň jak 3 tisíce seženeš málokdy. Ono jde o to, že nejdražší na letence jsou letištní poplatky - proto je letenka z Brna tak levná a z Prahy už zas tak levná není...
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 03.3.2008 13:43:13
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Kdyby tam z obleceni nabizeli i Geniiskou dustojnickou uniformu, jako mel jejich velitel v Harmony, tak tu bych si koupil i za sto liber :oops: :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 03.3.2008 15:38:52
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já sebou měla 260 liber a zbylo mi 100. Jak říká Blanca, za ubytování se dá hodně ušetřit. Ona Fazulina slíbila, že by objednala zase přes tu známou, i kdyby nejela.
Jízdenka na metro z Victoria Station na Heathrow stála 4 libry, ale takové částky zase tak nevadí. Navíc počítám, že koruna ještě posílí a libra bude určitě ještě levnější. Vždyť z loňska zlevnila o deset korun.
V McD se tam dá v pohodě najíst.
Podívejte se, kolik stály letenky ještě před pár lety a zjistíte, že od 3 - 5 tisíc je to krásná cena :wink:

K těm pokojům - lidi, zkuste kouknout do galerie, Pegasus 2 tam má 500 fotek včetně pokojů.

Ovšem jestli by jel Joe, tak bych si možná i rozmyslela jet, protože ty uječené shepofilky, co tam byly letos, aniž by tam byl, bych asi nepřežila :) Respektive moje bubínky :D Ale zase jsem slíbila holkám z Gate Worldu, že pojedu, tak to je potíž :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.3.2008 18:55:54
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tak Klenotko kdyby hjel Joe, tak já jedu , i když myslím že v tom záchvatu by se ze mě stala uječená Shepofilka, kdyby tam byl David H. tak je ze mě ukřičená McKayofilka :lol: takže .. vzhůru do Londýna, ale jestli tasm ppojedu v létě tak mám asi útrum :cry:

Příspěvek 03.3.2008 20:04:16
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

11 tis? Tak to už je mnohem lepší částka :). (Teda, pořád pálkovitá, ale to je jakýkoli zahraniční con kamkoli ;-)). A plus suvenýry.. Tak to by snad i možná šlo :). Díky za vyúčtování :).

crooked.eye.sgc: Tak v Německu bych si pokecala tak akorát anglicky :). Němčourštinu jsem se sice učila dlouho, ale v praxi umim tak ahoj a nazdar :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.3.2008 07:11:54
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

já vím že tohle je OFF TOPIC , ale nejbližší cony v Německu jsou které ? Máte nějaké info nejlépe když budou aspoň v angličtině, protože němčina je pro mě horší než Španělská vesnice. :lol:

Příspěvek 04.3.2008 08:34:26
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Takže k Blance doplním toto:
Já jsem si přes internet (www.ryanair.com) koupila letenku v listopadu za 498 Kč se vším všudy zpáteční z Brna do Londýna na letiště Stansted. Cesta včetně odbavení na letišti v Brně (což je záležitost tak max. půl hodiny protože tam prostě v tu dobu nic jiného neletí, to leťišťátko je fakt malinké a nikde nikdo nečeká, nehledá terminály a ni brány ani nic:-)), takže ta cesta mi trvala do Londýna tak cca 2,5 - 3,00 hodiny. Jenže protože letiště Stansted je na úplně druhém konci než Heathrow, pak jsem strávila další 2,5 hodiny jen tím, abych se tam dostala: 19 liber za zpáteční jízdenku z letiště Stansted do centra Londýna (cca 50 minut) + 4 libry za jednu jízdu metrem z centra Londýna na Heathrow (cca 50 minut) + 4 libry za Hoppa bus na Heathrow k hotelu (cca 20 minut). Takže, když to spočtu, tak letenka Brno - Londýn - Brno mě stála 498 Kč, zatímco cesta Stansted - hotel na Heathrow - Stansted mě stála 19 + 8 + 8 = 35 liber, což při nynějším kurzu je cca 1200 Kč - paradox, že? Oproti tomu busu Student agency to bylo dražší o těch 19 za vlak, holky pak musely metro i Hoppa bus platit taky. Takže pořád to bylo minimálně o polovinu levnější.... cesta. Jenže - letadla lítají z Brna denně v 17.00, v Londýně je to nějak kolem 18.10. Do hotelu jsem se dostala kolem 21.30. Takže jsem zákonitě musela letět o den dříve (ve čtvrtek), protože program začal v pátek ve 20.00, fronta v 17.00. I když, neměla jsem vstupenku pod 300, takže jsem stejně nebyla na meet and greet party, ale to postávání u dveří, setkání s ostatními taky stálo docela za to. No, ale musela jsem si zaplatit další noc v tom hotelu navíc, což bylo skoro stejně jako pak za celé ty další tři noci (ale to byla moje chyba, kdybych si to objednala dohromady s těmi dalšími třemi nocemi, tak by to bylo levnější).

Takže závěr od mě je: na Pegasus con pojedu pouze, pokud tam bude Joe. Jenže mám obavy, že zrovna jeho neohlásí brzy, takže nebudu mít meet and greet, což by mě zase docela mrzelo, takže mám dilema:-). No, možná se nechám zlákat i jiným hostem (třeba Amandou.... zabte mě, ale já ji mám fakt hodně ráda). No, jinak určitě poletím z Brna letadlem, protože pokud bych chtěla letět na Heathrow, tak musím z Prahy, takže je už fakt jedno, jestli budu cestovat 2,5 hodiny po D1 nebo 2,5 hodiny po Londýně, ale po Londýně raději:-))). Navíc v Ruzyni muí být člověk s mnohem větším předstihem, zatímco v Brně si o půl čtvrté odejdu z práce a v pět sedím v letadle. S tou letenkou loni jsem to udělala tak, že jsem si ji v listopadu koupila s tím, že i kdybych neletěla, tak 498 Kč mě nezabije, ale to zase třeba někomu může přijít jako vyhazování peněz, takže tak.

Ubytování Vám ráda zajistím, pokud si včas řeknete a předem mi pošlete peníze na účet - Klenotka a Blanca a Saavik to mají jisté, doufám, že ceny budou opět tak dobré:-))

Howgh!
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 04.3.2008 15:48:19
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Takže dát za letenku na Heathrow i s poplatky od 3 do 5 tisíc vyjde skoro nastejno. Ono navíc většina levných spojů z Prahy létá na Luton a to je snad ještě dál.
Fazulino, díky, já se tedy domluvím, kdo s námi pojede a nějak v září začnu z lidí tahat peníze :) Kdo nezaplatí, nebydlí, nebo si musí opatřit pokoj sám :D
Myslím, že na vstupenku pod 300 bys měla nárok, když si to budeš hlídat. Koukala jsem, že je prodáno teprve asi 60 vstupenek (a zvedli cenu o pět liber, šmejdi - to aby nabídli něco extra). A někoho jako Joe (nebo David) rozhodně ohlásí jako prvního, protože největší zájem je prostě o tyhle dva, slyším to všude. A jestli chtějí prodat dost vstupenek, tak musí ohlásit nějaký tahák. Podle toho, kolik se jim přihlásí lidí si můžou herce dovolit. On je to trochu začarovaný kruh, protože drahý herec přitáhne lidi, ale až potom, co ho ohlásí. Jenže aby ho mohli pozvat, tak zase potřebují peníze a tudíž hodně lidí :D
Amandu asi nepozvou. Jednak proto, že má svůj vlastní con asi o měsíc dřív (Gabit - je tam sama a stojí to stejné peníze - ne, díky) a navíc si myslím, že i když jsou fanoušci (resp. fanynky) dost tolerantní a hodně lidí ji má rádo z SG1, tak přijet na SGA con by asi nebylo moc dobré. Nevím, no...navíc 90% návštěvníků jsou ženy (ehm, ženy... :) ) a tak potřebují někoho, koho si ta ženská může na té fotce drapnout a půl minuty ho držet, popř. objímat. :D
Já bych byla ráda za Jewel. To bych si možná nechala podepsat i dvě fotky, jednu z SGA a jednu z Firefly. 8)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 04.3.2008 15:51:08
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mno, slibuju, že když pojede Joe, tak pojedu taky:-). Budu na něho na stránkách Wolfevents číhat:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 04.3.2008 16:12:46
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ja tam jedu, to rikam uz ted, takze se mnou pocitejte. Jakozto tvrdohlavy mezek jsem si usmyslel ze tam pojedu, tak tam jedu a šlus :)

Ubytovani a dopravu resim pozdeji, ale tu Fazulininu nabidku bych bral. :wink:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 04.3.2008 16:43:26
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Copak o to, čím víc lidí, tím to bude levnější a tedy dobře pro všechny. Problém je v tom, že jestli pojedou samé holky, tak asi budeš muset spát na chodbě :)

Příspěvek 04.3.2008 17:14:56
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak me zamknete nekde na hajzlu :lol:

No prinejhorsim koupim zbytecne pokoj za dva

Invaze - 41. část

Příspěvek 05.3.2008 11:45:41
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

:D sem zvědavá na jakou cenu to srazíte, a jestli přijede Koe tak počítejte s dalším místem , teda doufám že 10 tis. budu do srpna mít jakožto letní dovolená odpadla tak předpokládám že ano , když budete mít zprávy o obsazení tak dejte info ......
DOufám že JOE přijede, a mohl by tam být i CHUCK ... :lol:

Příspěvek 05.3.2008 14:26:44
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Děkuju Fazulině a Blance za přehled a rozpis co-kolik-stojí, byl mi docela užitěčný při přemlouvání mamky, aby mě pustila. :wink:
No a jak to dopadlo? Myslím, že jí vlastně všechno ještě nedošlo...to ale využívám ve svůj prospěch :D Můžu říct, že zatím semnou můžete minimálně pro koupi lístků počítat! :cheers: :cheers:
Mamka se nevyjádřila nijak negativně (teda, když pominu mou první zmínku o tom, že bych tam chtěla jet) a žádné definitivní rozhodnutí z ní sice taky nevypadlo ("Nemůžu vědět, co bude za rok." "Ale mamííí, vždyť je to přes víkend, jen na pár dní, co by se mohlo zrovna na ten víkend stát..." :D ), takže jen pokrčila rameny a je myslím ráda, že po ní na to nechci peníze :D

Příspěvek 05.3.2008 14:51:10
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak to jsi dobra, v mem pripade si nejdriv koupim listek a zajistim vsechno okolo, a pak je postavim pred hotovou vec, protoze jinak by me nepustili :)

Invaze - 41. část

Příspěvek 05.3.2008 15:35:39
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Shial, to je super, snad to vyjde. Bylo by super, kdyby nás bylo hodně. Kdyby přijel i Nykl, možná bychom trumfli shepofilky :D (myslím v hlasitosti :wink: )
Já to našim řeknu asi tak den před odjezdem a to jen, když se zeptají :wink: Vlastně jim do toho zas tak moc není, ale tak jsou to rodiče a poslat jim sms "jsem tady" je slušnost :D
Pak mi tedy řekněte, kdo budete chtít tu vstupenku. Já si svou objednám tak někdy v dubnu a až se pak rozhodnete, tak mi řekněte. Ale jenom v případě, že opravdu nemáte možnost si to sami objednat.

A to mi připomíná, musím se nechat vyfotit a nechat si udělat nový pas :( Proč jsou tyhle činnosti tak otravné? 8)

Příspěvek 05.3.2008 19:06:15
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Děkuji za vypočtení nákladů. Začínám uvažovat, že bych jela. Vzhledem k tomu, že kvůli mým přihlouplým zádům padají moje plány na letošní dovolenou v létě, tak bych si to mohla v zimě vynahradit. To už snad budu v pořádku. A jestli zase přijede Kavan, tak myslím, že bude rozhodnuto. :D
No, ještě si to nechám prjít hlavou. Hodně to bude záležet na tom, kam a jestli mě vezmou na školu. Pokud do Prahy, tak je to v pohodě, pokud do Hradce (kam mám taky danou přihlášku), tak mě asi vyjde dost draho ubytování, tudíž mi nejspíš moc peněz nezbyde. Pokud mě na školu nevezmou a půjdu do práce, tak si myslím, že není o čem debatovat, vzhledem k tomu, že pokud zůstanu bydlet u našich, tak dost ušetřím na bydlení (i když ta částka za nájem by mi asi stála za ten klid :D ). No, jak říkám, až budu mít v následujících faktorech jasno, tak se rozodnu :D

Příspěvek 06.3.2008 18:20:49
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Když si vezmu jak dlouho tady ten topic je tak píšu trochu opožděně. Já a Pet Holly se také hlásíme, že na Pegasus con 4 jedeme :D
Jen doufám, že nám v do toho nevpadne něco jako státnice a další podobné hrůzy :?
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 06.3.2008 18:25:22
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Je to jen muj pocit, nebo krome me jedou same slecny :shock: :D ?

Ze by prislusnici meho pohlavi byli lini nebo hamouni, ze nechteji jet na takovy con? :)

Invaze - 41. část

Příspěvek 06.3.2008 18:36:05
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hm tak s mou účastí se to začíná tvářit bledě, v pondělí přijedou Francouzi a někdy v září jedem mi do Francie a na docela dsot dlouhou dobu ... takže to s financema vypadá bídně :roll:

Příspěvek 06.3.2008 19:42:29
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak pak někdy uděláme seznam, abychom věděli jak s ubytováním. Upozorňuji, že na nějaké na poslední chvíli se tu nehraje. Fazulina objednávala ubytování v listopadu, ale to jsme byly jenom čtyři holky, čili dva pokoje. Takže počítám, že teď se bude muset objednat dřív. Co myslíš, Fazulino?
Po tomhle limitu, kdy se to objedná a zaplatí, už si každý bude muset shánět ubytování sám, anebo někoho přemluvit ke spaní na podlaze. Ovšem pokoje jsou dost malé i jen pro ty dva lidi.
A taky, pokud nemáte kartu a chcete objednat vstupenku, nejdřív pošlete peníze a až pak to objednám. Pokud je nepošlete, máte smůlu.
Ne že bych si o komkoliv myslela, že je nespolehlivý, ale jen upozorňuju. :wink:

Příspěvek 07.3.2008 11:26:33
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vlad Dracul: Nevím, jestli jsi četl reporty a poznámky z P3, ale kdyžtak opakuju: z těch téměř 500 lidí, co tam byli, bylo kluků tak max. 25. Tak si to přeber...

Myslím, že bychom měly hodně zalobovat na Wolfevents fóru, aby tam DN byl, když už se chystá tak početná česká výprava :-D

PředchozíDalší

Zpět na Srazy, akce a cony