Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

Sice je to prozatím teprve půlka 1. série...ale za optání člověk nic nedá :) CO JE PODLE VÁS LEPŠÍ

StarGate: Enemies
5
10%
StarGate: Intervention
23
48%
StarGate: I + E Shodně :D (na přání)
20
42%

Celkem hlasů : 48

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Další díl Interventionu ?

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Mno ten ze mě právěže nevymůžete...:) ale už se blíží den mého povstání z popela :) ... :)

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak dobře tak aby jsi napsal a dal nám další díl :D.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Popravdě bych tak rád psal...ale prostě není čas (za měsíc mám státnice...a já se ještě nezačal učit...) musím dokončit bakalářku, zařídit pár věcí...ani se nenaděju a doufejme, že s titulem blbec dojde i na psaní :)

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Znovu si procitam dily a narazil jsem na FIST, vypada dobre ale tech 9 kulometu mne furt nesedi, za 1. Svetovy nemci taky postavily obludu s kanonem a asi 9 kulomety, bylo to pomaly jak zelva a tezky a neprakticky, myslim se by stacily dva jako dnes jeden sprazeny s delem a dalsi na vezi. :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Souhlasím s Coldvelem, 9 kulometů je strašně moc, ještě když se musí do každého dpolňovat munice, v případě poškození je to jen další věc která se musí opravit a to zdržuje lepší je jeden spřaženej a RCWS stanice.

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Lidi teda nevím jak můžete srovnavat nějakou potvoru z 1.svetove a FIST který je sci-fi/ budoucnost. Uz jen tim jal se vyvynuli materiály ze kterých je to postavené, dál máte výkony motorů, které jsou uplne nekde jinde a co se tyka zbraní tak bych snad řekl jen že v takove povídce muzou byt vsechny energeticke nebo pouziju velke zasobniky a kdyz se poškodí tak ji vytahnu celou a dam tam novou a budu ji motovat na nějaký rychloupinaci mechanismus abych vymenou jedne prskavky nestravim 14dni. Ještě nějaké námitky proti množství zbraní? Btw. Sorry za muj pismny projev, z mobilu se nepise nejlíp. ...
Warning: My post´s can kill you!

Captain
Captain

Odpovědět s citací

ano ale je to zbytečně moc, program SG má omezené stroje :D sice obrovské ale omezené.

Odpovědět s citací

Já nemam nic proti zbytku vybavení tanku, jen těch 9 kulometů mně připomíná tank z 1. světové, nepsal jsem, že je dobrej jako tank v té 1. světové. Koukni se na soudobé tanky a na současný vývoj tohohle druhu bojové techniky a sám uvidíš. Ty kulomety a jejich obsluha a munice by zbytečně zvyšovaií hmotnost, taky nevím kam by se tech 9 střelců :D a osádka tanku :D vešla ješte spolu s pancířem :D , generátory :D apod. Je jednoduší mít dělo na určité spektrum cílů a u něho kulomet 8) , na cíle na které se dělo nehodí, navíc ho má hned vedle děla, takže muže hnedka pálit, pak další kulomet na vrcholku věže proti pěchotě, který ovládá jiný člen posádky, nebo je dálkově ovládán z bezpečí tanku.
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Posádka by ani nezvládla vše ovládat, věčinou kulomet spřežný aneb u dělá má střelec, a velitel má vlastní RWS stanici, protože sakra jakej chlap by stál venku z naku když může jen na dálku ovládat kulomet a s nim všechny kosit :D.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ač nejsem military fanda, alespoň k něčemu se vyjádřím :)

Jak jste již poznamenali, FIST má jedno velké hlavní dělo...a k nim několik kulometů...:) já osobně se domnívám, že kulomety jsou potřebné proti pěchotě (a upřímně...čím více tím lépe)...s tím samozejěm souvisí i další vaše připomínka, že je nemá kdo obsluhovat...hh :D s možnostmi a technologií v SG universu si troufám tvrdit, že ovládání kulometů (dálkově) - podobn+ě jako railguny na lodích třídy Daedalos, nebude žádný problém...:) nu ni?

Navíc v mé povídce figurují jistí "počítačoví" tvorové, kteří jsou více než schopní vytvořit menší "verze" jich samotných, které se dají implementovat prakticky do všeho co má harddisk a operační systém :)

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Aha ale Daedalus si podle mě zaměřuje cíle sám, člověk jen zadá že se chce zbavit týdle letící kraksny, a Daedalus si sám vybere jaké dělo použije, a sám z něj vystřelí.
Protože je nesmysl aby 32 railgunů dokázal ovládat jeden člověk.
Ale FIST bude často bojovat proti lidem a posádka zalezlá uvnitř, no když se pokazí něco, a FIST ukáže že SG tým je nepřítel tak ho prostě člověk naklika a ten kulomet je zabije. A taky RWS umožňuje věčí rozhled, a je když se k tomu přidá koaxální kulomet u hlavního děla je to masivně účiné.
Jo a ty kulomety maj tkaovou pozici že když se jeden zasekne nebo mu dojdou náboje je ohrožen velkej sektor tanku.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Sice jsem polovině "expertních" výrazů nerozumněl, ale budiž :D

Nicméně, FIST byl původně navržen jako odstrašující prostředek (kterej člověk, Jaffa, Wraith se zdravím selským rozumem pude proti takové štítem obehnané mrše, přičemž ten štít je díky absenci bufferu napájen přímo ze zdroje a dokud zdroji nedojde šťáva, nebo dokud nebudou zničeny emitory, tak bude stále provozuschopný, neboť tento štít má řekněme "malou plochu"...ne jak ty velký lítající potvory :) )

Ale máě pravdu, že pokud se "něco" porouchá, FIST by mohl mít hluchý bod, ale to si nemyslím, že vzhledem k jeho manévrovacím možnostem a vůebc celkové výbavě nebude až tak velkej problém, pokud proti FISTu nebude stát rovnocenný soupeř, který není ani ani v MW, a ani v Pegu :)...ve far far away galxii by to už teoreticky mohlo být hodně vyrovnané :D :D if you know what I mean :)

Odpovědět s citací

A bude obrázek tanku tech žlutejch potvor? :D
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno vidíš...ještě, že jsi mi to připomněl, měl bych zadat zakázku :D :D

Odpovědět s citací

Koukal jsem na komentare u enemies, kdyz bude teda 2 serie, skonci to ji, nebo bude I treti? :lol:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Takhle....:D osobně bych se rád pustil minimálně do 3 sérií...nicméně (dá se předpokládat úpadek zájmu, tzv. syndrom "vyschnutí", či pouze absence času) 2 série budou určitě (s tím, že na konec 2. série bude možné v poklidu navázat)...a přitom bych to rád sepsal i tak, že by to v nejhorším případě mohlo působit jako konec povídky...ale vzhledem k tomu, že plánovaní "nepřátelé" by se ve své plné kráse měli objevit až ve třetí sérii...je pro můj vlastní klid spíše reálnější vytvoření 3. série :)

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Syndrom "vyschnutí" se z 99,99999999999999999999999...% vyskytuje u autorů. Oni čtenáři by rádi, aby mnoho povídek zde pokračovalo. :oops:
!!DEMACIA!!

Major General
Major General

Odpovědět s citací

1900atd.: možná jsme jen špatně pochopil tvoji reakci, nicméně všechny uvedené skutečnosti v závorce ať už se ejdná o syndrom vyschnutí, nebo ztrátu zájmu bylo mířeno jen a pouze na moji osobu :)

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
Takhle....:D osobně bych se rád pustil minimálně do 3 sérií...

tak sa pusti...

kto ti v tom bráni?

a nevyhováraj sa na syndrom vyschnutia či vyhorenia. Ked človek chce, tak sa dá všetko. Poznám z vlastnej skúsenosti... :palka:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak samozřejěm, že se dá všecko...otázkou však zůstává jaká je cena?...já jsem zastánce filozofie, při níž se nerad do něčeho nutím násilím, když to pak má za následek úbytek kvality a případně i kvantity...na to je třeba při psaní dát si velký pozor :)

ale v podstatě souhlasím s tím, že když se chce, tak jde všechno (když je čas :D :D )

Odpovědět s citací

Jak pak pokracuje druha serie? :D
Kdy se asi muzeme tesit na ten mezidil? :D
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

někteří zdejší "fajnšmekři" tohoto velice oblíbeného seriálu...a tím pádem doufám i oblíbeného psaného seriálu Intervention, velice rychle zapomínají, proč práce na Intervention již delší dobu nepokračují...(dočasně) :) ... ale pro připomenutí, ať nemusíte rolovat o tři příspěvky výš...(lenoši jedni)...práce na Intervention byly kvůli psaní bakalářské práce a následujícím státnicím pozastaveny...

ale jelikož je termín státnic příští úterý v 8:45...předpokládám, že po kompletním vystřízlivění (jak v případě, že úspěšného, tak i neúspěšného složení) se vrhnu na přečtení již doposud vytvořených dílů 2. série, abych oživil vedlejší linky, přepočítal si jednotlivé flotily a myslím, že se na to všechno směle opět vrhnu...už se dost těším (zároveň doufám, že narazím na fajnovou práci..já vím, jsem naiva, nicméně doufám, že pokud se zadaří, nebude mi to bránit ve psaní, které bych rád stihnul do konce prázdnin)...SNAD, je to pouze odhad, ale spíše zbožné přání...

takže držte palce, ať vše úspěšně zakončím, a aby se k vám Intervention i mezidíl velice rychle dostaly :) :)

PEACE

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Přeji ti ať to zvládneš a budeš mít dobrou náladu a uděláš hezké nové díly.
Aspoň ty dvě měísce nebudou tak nudné :D.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Milé dámy, milí pánové, milé obecenstvo :) nemožné se dnes stalo skutečností, a ač se nerad chvástám, titul Blbec roku mám úspěšně za sebou...

co to znamená pro povídku? po mém vystřízlivění, které by se mohlo dostavit v neděli mám v plánu přečíst veškeré doposud napsané díly 2. série, v níž bych po přečtení, sesumírování a pořádném promyšlení velice rád pokračoval a doufejme, že i úspěšně zakončil někdy koncem prázdnin :) času snad bude dostatek, chuť, motivaci i nápady mám také, takže nic nebrání tomu, abych ke spánku dočasně uloženou povídku opětovně, slavnostně oživil :)

C U on September :)

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky