Takže, 12. diel. Znova z môjho pohľadu diel ako celok OK, avšak zopár otázok si neodpustím

.
Čiže... po výbuchu "flotily", mala Atlantis pohotovosť. Keďže im senzory nefungovali (Prečo im vlastne nefungovali senzory? Viem písal si, že Atlantis bola napadnutá virom, ale hovoríme o Atlantise, o meste ktoré je tak múdre, že dokáže zapnúť karanténu pri styku s neznámym biologickým vírusom a pritom umožniť nenakazeným záchrancom zachrániť situáciu, a hovoríš že ju vyviedol z miery nejaký PC vírus? Len mi to tam troška nesedí...) tak dali do kresla McKaya. Prečo?? Najprv som si myslel, že Sheppard je na Herbidane, ale keďže nebol, prečo nesedel on, v poslednej obrannej línii Zeme?
Keď sme pri Herbidane, bitky či už pozemné alebo tá vesmírna boli podľa mňa na vysokej úrovni, len mi tam jedna vec celkom nesedí (

). Viem, že lode Ashenov dostali riadny výprask, ale oslabenie štítov na toľko, že im ich vyradia stíhačke? Ak by pozemská loď bola takto poškodená, tak na mostíku by bol ohňostroj ako v Sydney na začiatku nového roka, polovica posádky bola mŕtva druha zranená, a nefungovalo by nič okrem podpory života (??), a nie to ešte vybombardovanie povrchu a "boj" so stíhačkami (toto ber trochu s rezervou.... vieš.... seriálové informácie

).
Ale vráťme sa späť na Zem. Myšlienka so zapojením Al-Kaidy do hry sa mi celkom páči (myslím, že som už písal

), aj to, že zaútočili na mestá. Nejde mi však do hlavy jedna vec. Ako prepašovali toľko kg výbušnín, že to zabilo 9 mil. a nikto si to ani nevšimol, keď všetky krajiny NATO po 11.9. minimálne zdvojnásobili bezpečnostné opatrenia?? (zober si napríklad tie nové telesné skenery na letiskách, alebo ako "padali hlavy" po výbuchu v Bostone, ktorý zabil "len" 3 ľudí). Alebo výbušniny preniesli Luciáni?? Ale potom by technici našli stopy neznámych chem. zlúčenín v bombách, alebo nie??
Čo sa týka odhaľovania prikláňam sa k názoru SPeedyho, a keď vravíš že to bude dobré tak sa teším.
A toto by bol skôr taký osobný postreh/prosba (

). Ako som napísal na odhalenie sa teším, ale dúfam, že ho zoberieš, tak trochu ekonomicky reálne. Napr. že po odhalení, sa poskytnú technológie korporáciám výmenou za fin. podporu, alebo že satelitná planetárna obranná sieť (??

) bude financovaná len partnerstvom prvých 10 (?) najväčších korporácii sveta, alebo podpíšeš s nejakou súkromnou armádou kontrakt na udržiavanie poriadku na Herbidane,....
Viem, že pravdepodobne nič z toho nezhranieš do poviedky, keďže diely máš už napísane, ale nemohol som si pomôcť...

Ale inak, ako som napísal, diel dobrý, len tieto otázočky mi nedávajú spávať....

P.S.: Viem, že to nie je úctivé (

), ale podľa mňa sa pre tvoju poviedku lepšie hodí toto:
http://www.youtube.com/watch?v=1I_uSf5pfis