Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/9j5drnYF

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

Sice je to prozatím teprve půlka 1. série...ale za optání člověk nic nedá :) CO JE PODLE VÁS LEPŠÍ

StarGate: Enemies
5
10%
StarGate: Intervention
23
48%
StarGate: I + E Shodně :D (na přání)
20
42%

Celkem hlasů : 48

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ou nádheerná epizoda a další čelen IOA zmizel :D ale bohůžel to neni moc dobré když země byla napadena :( snad Odyssea se setřičkami zemi zachrání.ale díl byl opravdu dobrý jen tam moc nebyl FIST jen mě pobavil když si tam psal že přejel toho hebrydena :D

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Líbil se mně nápad s nabouráním do ovládání satelitů. Ale tak nějak jsem čekal, že to nevyjde úplně podle plánu.

Příští díl očekávám pozemní akci s tankem v hlavní roli :)

Jinak snad ani nemám co vytknout.

Země byla napadena, ale nejsem si jist, zdali víme, kým byla napadena, takže nás teoreticky ještě můžeš překvapit, ale vše ukazuje na Hebridany, nebo jak se jmenují ;)

A ještě jsem zapomněl! Pár krát mně tam haprovalo skloňovaní :) Tak na to bacha. To je celkem blbý.
Naposledy upravil SPeeDy dne 10.7.2013 20:07:17, celkově upraveno 1

taurian13 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No čiže, 10. diel. :D Pochvala ide znovu autorovi a spol, lebo diel sa mi veľmi dobre a ľahko čítal (niekedy som sa pousmial aj na veciach, ktoré v diely neboli, ale človek si ich dokáže ľahko predstaviť - hlavne výrazy postáv,... :D )

Čo sa týka deja hodnotím ho vcelku kladne, aj keď sa mi na začiatku zdal O´neill príliš tvrdý (nato, že cestoval bránou a chápal (aspoň ja myslím) dôležitosť situácie na Herbidane), no ale zdá sa, že k tomu mal dôvod. K technickým aspektom dielu sa nebudem vyjadrovať, lebo nie som bohužiaľ žiaden technik ani fanda do týchto vecí, ale mne sa zdá, že všetko je OK - v pohode, "tank" sa môže dostať aj do súbojov na blízko, lenže ja si pod pojmom tank predstavujem zničenie cieľa na 2 km a ochranu posádky pred hocičím čo sa ju snaží zabiť :D.
K útoku na planétu, tiež viac menej nemám čo vytknúť, ale zopár "chybičiek krásy" (?) by sa tam našlo. Napríklad: tu to bude asi chyba moja, kvôli neznalosti 304, ale ako mohli mať zapnuté maskovanie + štíty na tie asteroidy? Alebo prečo vytvorili FIST - tank, ktorý prejde bránou a prenášali ho v lodi?? Áno, na zaistenie brány pár ľudí pošlem (20 - 30), ale nebudem predsa prenášať viac než 100 vojakov v lodi, keď sa na planétu môžu pekne dostať bránou...
+ mne osobne trochu vadí, že pozemné sil (aj vzdušné) si tam nechal "len tak", áno, áno, viem, viem sú to vojaci, mali misiu treba ju splniť, relatívne tam bolo bezpečnejšie ako v Kábule (po vypnutí obrany), ale čo ak na Zem zaútočilo niečo tak veľké, že Zem padne, potom čo?
Viem spojili by sa s alfou, omegou, ale mne to proste pripadá niečo na spôsob: rok 1500 španielske fregaty dovezú na ostrov vojakov (!!!, nie osadníkov) a potom sa obrátia a idú späť domov. Tí vojaci to prežijú, máju všetko čo je potreba (vodu, jedlo, zbrane), ale aj tak... + dosť ťažko sa bojuje keď vieš, že Zem je v plameňoch (ale to je maličkosť, sú predsa na to cvičený) - dúfam, že si aspoň trochu pochopil čo som chcel povedať, lebo ja viem niekedy aj tie najjednoduchšie veci vysvetľovať ako jadrovú fyziku.... :lol:
Na viac si asi nespomeniem.

Potom som si všimol:
všechny čtyři lodě se vrátily na původní bojové postavení a zaměřily se na podporu stíhačů, které se během krátké chvíle dostaly do obrovského přečíslení šestnáct ku jedné

Podľa mňa to môže budiť dojem, že "naši" boli vo výhode 16:1, ale to asi nie. Alebo som zle pochopil?

No a na záver: Útok na Zem. Znova som to nečakal :D . Som naozaj zvedavý čo sa bude diať a kto zaútočil, mam dokonca kandidátov, ale nepoviem ich aby som sa nestrápnil :D
Trošku mi je ľúto, že sa nedržíš seriálového univerza, lebo taký útok by asi politici nemohli zakryť za roj meteoritov (keďže bol napadnutý Pentagon - "logicky" som si to vydedukoval :) )

No ale ako som už vyššie písal, diel dobrý a teším sa na nový.

P.S.: Rusov v Stargate nemá asi nikto rád... :D
P.S.2.: Som rád, že tu máme fanúšikov Mass Effectu... :D

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

SPeeDy píše:
Země byla napadena, ale nejsem si jist, zdali víme, kým byla napadena, takže nás teoreticky ještě můžeš překvapit, ale vše ukazuje na Hebridany, nebo jak se jmenují ;)

Nejsem si jist jestli vůbec znají polohu Země, a i kdyby ano myslím, že byli zaneprázdnění bráněním vlastní planety, takže to snad nepřichází v úvahu.
Logičtější by bylo předpokládat, že útočí Luciáni nebo nějaká nová rasa, ale Daedalos se o nové rase nezmiňoval, takže spíš Luciáni :D
!!DEMACIA!!

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hele kdyby na tebe někdo útočil a ty zas na něho a on by v obraně neměl nejmenší šanci tak by stáhl útočné síli aby se mohl bránit.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

deadalos píše:
Hele kdyby na tebe někdo útočil a ty zas na něho a on by v obraně neměl nejmenší šanci tak by stáhl útočné síli aby se mohl bránit.

Tak nějak nechápu co tím máš na mysli. :scratchanym:
!!DEMACIA!!

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Právě naopak. Planeta je bráněná orijskými satelity, takže pro Hebridany jsou to prakticky nulové ztráty. Povrch bude vyklizený. Zbyde tam jen řídící středisko pro satelity a pár lodí na obranu. Zbytek flotily se přesune k Zemi a dobyje ji. Myslím, že Země je rozhodně výhodnější, než Hebridan. Stačilo by vyvraždit obyvatelstvo a začít využívat místní hospodářství za své.

Ta "bytost", co přišla prosit do SGC sloužila pouze jako jednoduchá návnada, takže Hebridané, popřípadě Oriové tohle všechno čekali a přepad mohli připravit a načasovat.

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

:ok: A už zase čekat na další černou středu. :D
Má povídka: BSG: Bohemiorum

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Všem bych chtěl předem poděkovat za vyjádření...ta poslední část se mi při dnešním čtení zdála otřesná..ale budiž...:)

a teď pár bodíků na vysvětlenou:

Taurian:
- jsem rád že si i mezi řádky dokážeš představovat různé výrazy a jiné podobné věci, což byl už od začátku můj záměr (i když možná o trochu jiných věcech, ale dejme tomu :D )
- tu věc s Jacem mi prosím trochu osvětli...nevím na co narážíš :)
- technik taky nejsem a upřímně nemám až tolik chuti a času studovat veškeré aspekty, jak by si povídka zasloužila...což mě na sobě samém trochu mrzí...ale bohužel už není tolik času jako kdysi ( a asni to andšení, páč si to kolikrát tak komplikuju, že bych si nejradši naliskal :) )
- FIST: nikde není psaný, že by nezničil cíl na dva kilometry... :) s paprskem možná...ale pokud bude zbraň přepnutá do módu "flusanců" neviděl bych v tom zas až takovej problém...ale přiznávám, že oproti původnímu očekávání má FIST spoustu chyb, které mě ale donutily se trochu zamyslet a dokonce už jsem i vymyslel jak dojde k úpravám, k nimž už jsem dostal několik návrhů, od vás, čtenářů :)
- pokud jsem se někde neupsal (což se samozřejmě může stát a korekci to také může uniknout), tak zapojenbý štíty a maskování prozatím nejde (ale je možný že jsem se upsal a pokud ano, odcituj mi sem prosím úryvek o němž mluvíš) - ovšem tu technologii jsem měl v plánu využít, když Země dostala krabičku od Noxů, kde jsem chtěl tuto technologii "najít" :D
- zajímavost s FISTem...bránou sice projíždět může, ale momentálěn neměl kudy...na Atlantidu se nevleze a SGC ještě není upraveno (čili jediná možná cesta vedla přes Odyssein hangár), toť pravdivé vysvětlení, které opravdu není chybou, jen menší ukázkou "propracovanosti", kdy se vše vyvíjí postuně, časem...a ne vše hr, hr...jak bylo například v Enemies či jiných místních povídkách :)
- jen tak tam určitě nezůstali...bránu ovládli a z Omegy bylo na cestě spoustu vojáků...spolu s dalšími z Atlantidy....letectvo se jim podařilo více méně vyřadit a bez satelitů byli vojenské síly Země vcelku v bezpečí...kdyby bylo nejhůř, vždy mohlo dojít k rozšíření štítů FISTu a velitelského modulu, přičemž zakopat se už je to nejmenší...:) (čili z mého hlediska pro začátek ok), samozřejmě že v pokročilých hodinách budou problémy, ale jak jsi řekl, jsou na to vycvičení a mají na své straně obrovský moment překvapení...vojenské složky většinou bývají ve střehu, ale i tak tam šok ze zdrcující porážky ve vesmíru bude...(mno snad je to pochopitelný, co tím chcu říct :D )

a neboj, vše z tvé srany bylo pochopitelný a opodstatněný...:)

tvá citace: ano, mohlo to být lehce matoucí :D ale myšleno F-302=1, Hebriďané=16 :D

- útok na Zemi jsem taky nečekal, ale přišlo mi to jako dobrý nápad :D a sami uvidíte...i když moc možností kdo by mohl zaútočit není...:)

ovšem o čm jsem zcela přesvědčen je to, že asi zcela nepochopíte podstatu útoku...to příjde až s časem spolu s vysvětlením :D (ale víc prozrazovat nebudu)

seriálové univerzum: mno však sám uvidíš, jak tento útok vyřeším z politického hlediska :), kluci už to schválili a řekli, že to je dobře vymyšleno (snad budete souhlasit) + napaden Pentagon? Not sure about that :D

P.S.: v SG je beru jako ty "hodný" od dob Koroleva, i proto dostali Suvorova (chudáček už to má za sebou :D), ale není všem dnům konec (a opět zapletena politika) :D

P.S.2: jojo...dohráno několikrát...:) jen jsem se nikdy neodhodlal to pařit na nejtěžší obtížnost...což chci v nejbližší době změnit...protože bych rád koupil celou trilogii na origoš a pak to propařit "v tahu" :D

Speedy:
hodně dobrej nápad....docela mě mrzí že jsem ho takto nevyužil....:( (třeba příště)...:)

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Je to dobrý díl... Osobně si také myslím, že zaútočili Hebriďané... Ale Atlantida je na Zemi, myslím, ale to nejspíš uvidíme v dalším/dalších dílech...
Jinak rusové drží tradici 304ek. První den vypuštění z výrobní linky = zničení... :)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jojo...má to něco do sebe :D

Captain
Captain

Odpovědět s citací

chudáci rusové pokaždý přijít o uplně novou loď a koukam že už je tu 710 příspěvků celkem oblíbená povídka a tomu se nedivim teď je to tu asi ta nejlepší a konečně je teď jen jedna co čtu a to je tato úžásná povídka a velmi se těším na další díl.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

úú..tak to mě těší...FYI ještě sis nevyzvedl svoji výhru...stačí kouknout na soukromou :)

taurian13 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Čiže najprv situácia so štítom: :)
Vzdálenost se zkracovala a do cíle zbývaly necelé tři minuty, když Odyssea, Daedalos, Apollo a Sun-Tzu, protnuly pomyslnou hranici sluneční soustavy, která byla doslova poseta nejrůznějšími asteroidy a meteoroidy, které dosahovaly rozměrů i jen několika milimetrů. Ty mohly napáchat největší škody, ovšem štít spolu s trupem byly dostatečně silné a ani jeden z křižníků nebyl v přímém ohrožení.

A teraz Jack:
„Mám největší chuť to odpískat,“ hovořil O’Neill s prezidentem, ovšem ten i přes jisté obavy trval na operaci, kterou Warrickovi slíbil.
„Slíbili jsme to našemu příteli, Warrickovi, generále.“
„Operace může pár dní počkat, jen než si budeme jistí, že Aliance nezaútočí na Zemi,“ přesvědčoval prezidenta o odložení operace o pár dní.
„Víte, že přípravy na tuto operaci probíhají už měsíc a spolkly hodně peněz, generále?“
„Při vší úctě pane prezidente, nějaký peníze jsou mi u zadku, pro mě je důležitější dobro této planety a těchto lidí, ne rádoby spojenců, kteří se s námi nechtěli ani podělit o technologie,“ důrazně trval na posunutí operace Jack a jak se zdálo, uspěl.
„Nemyslete si, že s vámi nesouhlasím, ale máme zde Atlantidu s tisícovkou dronů, generále,“ obhajoval své stanovisko prezident, i když byla v jeho hlase cítit rozpolcenost.
„Řeknu to jinak, pane prezidente, ty lodě odletí jen přes moji mrtvolu,“ nedal O’Neill prezidentovi na výběr, což se promítlo do jeho rozhodnutí.
„Dobrá, počkáme ještě týden, alespoň se opraví Hammond a dokončí Suvorov,“ posunul prezident operaci o týden a dal Pentagonu čas zjistit, co se stalo na Ikaru a jestli Zemi nehrozí bezprostřední ohrožení.

Viem, práve nám zničili Ikara, Luciani majú nový typ maskovania v hyperpriestore a naše lode sa chystajú na oslobodzovanie práce na planétu, z ktorej máme informácie len od jedného človeka. Ale ten jeden človek je kvázi priateľ a keďže Zem je Zem, tak sme to splnili (to oslobodenie (?)). To je všetko v poriadku, len som si zvykol, že väčšinou rozhovory prezident - O´neill sú v opačnom gardé (t.j. SG-1 sa musí dostať cez byrokraciu, aby urobili správnu vec).
Avšak dejovo je to minimálna chybička (keď vôbec), predsa musíme brať, že Jack je už generálom a musí myslieť aj trochu strategicky...

No a som veľmi zvedavý z kade volal Jack keď nie z Pentagonu (alebo či vôbec volal :D ).

Major General
Major General

Odpovědět s citací

taurian:
- aha, štít :D chybka se vloudila...to je tak, kydž to nepíše člověk v kuse, ale třeba až druhej den...:(
- Jack...řekněme že tak jak ho známe ze seriálu je z počátku takovej neošlehanej...i postupem času byl vidět určitý vývoj, který samozřejmě neignoruji a je třeba říct, že generálský křeslo a obrovská zodpovědnost udělalo svoje...čili i zde je jeho chování pro mě akceptovatelné, i když s maldší verzí byla větší sranda :D

PS: jak jsem slíbil, zde je i PDF pro lepší četní :)

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hezkej díl, škoda ruské lodě. :twisted:
Podle mě na zemi mohli zaůtočit: 1. Luciani
2. Ascheni
3. Hebridiané
4. Wreiti
Ale nevim kdo by si troufnul proti atlantidě, a dvoum 304kám, spolu s desítkami F-302. Tákže nepřítel buďto vyřadil křeslo na Atlantidě nebo ho ovládl, další možnost je jinej stát na zemi. :twisted:
Jo a Fist je jen jeden škoda já myslel, že jich je víc. :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

coldvel: a tos bral pdle pravděpodobnosti nebo jen tak?....navíc mám pocit, žes asi vyplýtval všechny možnosti :D

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
.navíc mám pocit, žes asi vyplýtval všechny možnosti :D

Mohla zaútočit i loď, kterou potkal Prométheus u nějaké mlhoviny bůh ví kde. Taky to mohly být další pozůstatky Oriů. Nebo to mohla být ta stará/nová hrozba, o které mluvili Noxové.
!!DEMACIA!!

Major General
Major General

Odpovědět s citací

pravdu díž 190060543 :D mno...ale jak mě tak napadá...ještě zbývá minimálně jedna možnost...:)

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zásah ze sféry antiků nebo furlingů? :D
Má povídka: BSG: Bohemiorum

Odpovědět s citací

podle pravděpodobnosti. :D
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Poradim uplně všichni se pletete spíš se podívejte o něco níž :D :D :D :D :D :D :D a doufam že to neprozradim to by byla škoda jo a jiný stát na Zemi to nebyl, :D.

Mitgard Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taky to mohl být Ba´al který se ukrýval na Zemi a infiltrovával se a vyčkával,sabotoval Atlantidu a Suvorova

Odpovědět s citací

Na tohodle slizkého hada jsem uplně zapomněl. :twisted: :D
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

fajn už rači nic nepíšu :D