Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/9j5drnYF

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

Sice je to prozatím teprve půlka 1. série...ale za optání člověk nic nedá :) CO JE PODLE VÁS LEPŠÍ

StarGate: Enemies
5
10%
StarGate: Intervention
23
48%
StarGate: I + E Shodně :D (na přání)
20
42%

Celkem hlasů : 48

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Speedy: nezklamals a dokonce i přes "kritiku" jsem měl celou dobu úsměv na rtech...:) ve skutečnosti jsem rád, že se o tanku mluví a že mi svým způsobem radíte, co je na něm špatně a co anopak dobře...:)

předpokládám, že jste si tady všichni během několika let zvykli, že veškeré nové technologie, které se sem dávají jsou více méně finální....u Intervention si budete muset zvyknout na postupný vývoj...:) a zrovna na tento fakt jsem pyšný, protože se Země, ale i ostatní hrácči učí ze svých chyb a budou postupně upravovat technologii...někdy to bude trvat jen krátce, někdy dlouze...to taky bude záležet na tom, jaký časový úsek nakonec obsáhnu...:)

čili k tomu vývoji částečně přispíváte i vy, protože mi dáváte nápady jak třeba tank upravit a co s ním do budoucna dělat

a teď něco k tomu popisu:
- kola monstrózní (to beru, ale to se dá předělat v programu a hned budou malý :D)
- původně jsem chtěl ten tank bez motoru, ale jaksi jsem si nedokáal představit jak by to ve skutečnosti fungovalo, čili motor tam je...a je dělaný tak, že je hnanej přes malé (jsou asi dvakrát menší než obyčejné) generátory, jejichž výkon je možné regulovat, aniž by to mělo vliv na motor (je to teď splácaný podle mé představy, a pokud je to naprostá hovadina? Nuže další bod k úpravě - ale to by chtělo nějakýho experta technika a ne obyčejného pozorovatele)
- kola jsou ocelová...je to asi nejjednodušší řešení, ale pokud to někomu bude připadat nedostatečný, připičtěte si trinium, které je zpevňuje a teoreticky by mohlo vydržet i exploze min :)
- trup - ano původně byly navrženy pro boj s luciány (v mé hlavě, protože momentálně není nikdo, kdo by je energetickými zbraněmi ohrozil (myšleno pěšáci)...samozřejmě stíhačky je jiná liga a na to je štít, který dále rozeberu
- 4 egnerátory: když máš dost surovin, nevadí ti malé plýtvání, které zaručí větší bezpečnost a úspěšnost tvého projektu (ale vše má své mouchy a omezení)
- dělo: ano je obrovské a lhal bych kdybych řekl, že se mi nelíbí, dokonce jsem po Ronniem chtěl ještě větší zvětšení, což nakonec vyústilo v toto :) ano, má své mouchy a nedostatky, ale je to jen prototyp a vždy je možná úprava dle mých, nebo vašich poznatků ;) děkuji :D
- štít: ano, má svůj vlastní generátor, ano je silný (dá se rozšířit a může tak vytvořit u brány předmostí)...ale i zde je jedna velká moucha (nemá buffer jako na lodi, čili nemá takovou výdrž, jakmile je více zatížen, zpětná energie může dělat problémy)
- maskování: ano je to na zamtení a ukrytí se před senzory stíhaček...vyjeté stopy to samozřejmě nechá...a co se týče hluku...vždy jsem měl za to, že maskování ti zamaskuje všechno (tudíž i hluk z motorů), ale když se nad tím tak zamyslím, příjde mi to jako blbost :D (ale na toto téma můžeme dále debatovat)
- senzory: standartní asgardské senzory, které krom obyčejných věcí umí i biosenzory (čili infračervený a další dotazované to určitě má :) )

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jak koukám Speedy se o vojenskou techniku taky asi zajímá (dobré připomínky), já bych akorát připoměl, že je lepší mít s kanonem spřažený kulomet, někdy je kanon prostě moc učiný a střelec nemusí hledat nějaký kulomet na tanku, ale použít hned ten u kanonu, když jsem si to znovu přečetl koukám, že tam neni zmínka o střelcovi ani veliteli jenom o řidičích, tudíš by mě zajímalo má to střelce a velitele?
přece jenom na dvali lidi je to moc, jeden řídí druhý musí hlídat, aby jim tam nějaký šťastlivec nepřipevnil bombu, hledat nepřátelské tanky a mít jasno o situaci, taky by mě zajímalo jestli je mezi tanky, F-302, pěšáky a 304kami nějaký datalink o výměně informácí, jako se to zavádí v armádách dnes, ten kdo ví kde je nepřítel a co má atd. vyhraje. Jako např. pěšák se může podívat na situaci z pohledů senzorů na třinuladvojce a podobně. :P :P :P :P
Taky by mě zajímalo jstli tank má pohon pro pohyb ve vodě vodní trysky, turbíny apod.? :lol: :) :D
A jestli se štítem dá prohodit bomba nebo třeba taran jiného tanku? :lol: :) :D
A málem bych zapoměl je tank schopen jet bez jednoho nebo dvou kol? :write:
Naposledy upravil coldvel dne 04.7.2013 10:49:46, celkově upraveno 1
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

A ještě bych rád dostal odpověď na tu mou teorii s Telfordem :) Zdali vůbec vývojářské studio takovou informaci může upustit :D

Major General
Major General

Odpovědět s citací

je odbře že se o to někdo zajímá...pak mi to dává víc možností kam se obrátit při dolaďování podobných volovin, když mě osobně to nic neříká (a povídce to může jen prospět)

jak to mají rozdělené brzy uvidíte :) a datalink? určitě...:) taky ho am mám zmíněný (někde :D)

Telford? nerad bych něco prozrazoval, protože vše se tam řeší a řešit bude (prozatím je z obliga, páč prošel testy a má tedy stále důvěru...i když už asi ne takovou jakou by mít měl (a bude hůř, uvidíte :D )

Odpovědět s citací

A co teda posádka? :)
Může jet bez některých kol? :D
Může ho taranovat jiný tank? :smile:
Bude u věže spřažený kulomet? :(
Ale tank se fakt povedl
Myslim, že v poušti se mu moc dobře jezdit nebude nebo v bahně. :evil:
Fakt se povedl(tank). :!:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dobrý díl, ale víc se těším na útok...
Mi ten tank přijde jak spíš ponorka... :smile: Nic méně si myslím, že z boku budou hluchá místa... Což jak předpokládám jsi asi chtěl...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

coldvel: bez jednoho kola určitě jet může...pokud bez dvou? to by záeželo, který by to byly (pokud prostřední, tak pohoda) :)

taranace jiným tankem? proč by nemohl...to že má štít ještě nic nezaručuje...může být oslaben, nebo být zamaskovanej...a druhej tank ho prostě může napálit :)

spřažený kulomet? asi v příští verzi :)
bahno a poušť asi budou menším problémem, to je pravda :) ale jak říkám, je to cesta, jak to dále upravovat :), takže nezoufejte, sám ani nevím kam až se dostanu a jak to nakoenc celý dopadne...(konec druhé série mám už sice v bedně, ale budu to muset nějak napasovat a těžko říct, co během té doby všechno vymyslím)

PS: pokud někdo chcete, můžete mi do PM hodit nějaký návrhy na vylepšení FISTu....třeba to použiji a vy pak budete součástí tohoto projektu :) (alespoň malé uznání, od autora :D )

unknownuru Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

SPeeDy píše:
...
Kola a pohon
Kola jsou opravdu obrovská, až mně připadá, že zbytečně moc. A pokud to chápu dobře, tak každé kolo má svůj motor. Už jen tohle musí být extrémně náročné na prostor, když si představím, kolik tam těch kol je. Byla tam sice řeč jen o tom, že každé kolo má vlastní zdroj energie, ale pokud by měl tank pouze jednu pohonnou jednotku, tak stejně neexistuje možnost, jak tu energii do kol rozložit podle priorit. Pokud ovšem ten pohon nefunguje na zcela jiném principu, než je nám znám...

já osobně jsem to z povídky pochopil takhle:
Zdroj energie Naquadahový generátor a v každym kole (elektro)motor

to by umožnilo přenos energie jenom po kabelech (žádný těžký neohebný hřídele) a řízení každýho motoru zvlášť podle aktuálních potřeb tanku (otáčení na místě, jízda jednou stranou na kluzkém povrchu apod.)

a s současnou reálnou (ne SG) technologíí jde vyrobit celkem malej a silnej elektromotor co se vejde do kola osobního auta i s brzdou - viz starší projekt Mitsubishi Lancer MIEV - elektromobil 4x50kw (v součtu 200kw/270koní), Vmax 180km/h, dojezd cca 150km

ps. povídka super :)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

unknownuru: takež to je možný, aby byl dejme tomu malej elektromotor napájenej generátory co jsou v kolech, přičemž by šel i na druhou stranu upravovat výkon jednotlivých kol?...tady tato oblast je mi totiž taky lehce neznámá a prdnul jsem to tam s tím, že dle logického uvažování mi to prostě štymovalo :)

unknownuru Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

akorát bych do kol dal motory a ne generátory :)
představoval bych si to takhle:
[img][./images/thumbs/5f86_1372965185.jpg]http://img197.imageshack.us/img197/6630/5f86.jpg[/img]
s tim že generátor, řídící systém a regulátory by byly uvnitř tanku (chráněné před poškozením) a motory v kolech
řídící systém vyhodnotí příkazy řidiče a pošle signál jednotlivejm regulátorum který pošlou požadovanou energii do motorů

ps. v práci trápim tohle a tam podobnej systém funguje perfektně:
Obrázek
elektrika, 2 elektromotory, každej 4.2kw, plynule od plnej vpřed až po plnej vzad podle přepínače směru jízdy, a co je důležitější, hlavně podle natočení volantu :) tzn. když je potřeba tak jedno kolo jede dopředu druhý dozadu a otočí se namístě :) teda myslim tim ty kola blíž zdvihovýmu sloupu
nezdá se to ale prázdná váží 3 tuny :) s max. nákladem až 4.2 :D na fotce "jenom" 3.8 :)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

pěkný a srozumitelný diagram :) díky...:) mistr St0rm mi na skype taky posílal návrh elektromotoru :) sice je to svým způsobem k ničemu, ale když už nic jinýho, člověk se aspoň přiučí...a třeba pak novější verzi FISTu vyšperkuju k pravdě realističtějšímu obrazu :)

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hele otázka neinspirovalsi se trošku makem z Mass Effectu ?

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Mistr Storm. Zní pěkně. Lehce zmutovaným hlasem: "I'm your new god. Bow before me!"

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jo a zapoměl jak už bylo řečeno ten tank nemá šanci proti cílu co jsou pod nim a nebo nad nim no mezi Abremsem a tímto bych skočil spíš po Abramsovi a nebo Chalengrovi né toto,sice to je dobrý ale Abrams by nejspíš nevihrál ale kdyby měl dobou posádku a terén by byl hodně nerovný tak by ho Abrams mohl porazit teda kdyby něměl štít a mega odolnost no.

Odpovědět s citací

Myslíte, že by pancéřování FISTu Prorazil čí poškodil podkaliberní průbojný náboj M829A1 kategorie APFSDS?
Speciální náboj proti tankům je ve výzbroji Abramsů. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Prorazit určitě ne... I kdyby neměl štít tak má pořád, tuším, 250 mm plášť. Možná ho poškodí, udělá škrábanec, nebo se to promáčkne... To by byla zbraň proti teroristům...

Odpovědět s citací

Co FIST? jo to jo
jenomže tamější stavby nemaj žádnou kvalitu, tudíš několik budov proletí kulka z padesátky kulometu, Co potom laser canon na FISTu? :wink:
Naposledy upravil coldvel dne 05.7.2013 21:28:52, celkově upraveno 1
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hoši, tankystický kroužek byl přesunut do projekční místnosti za auditoriem :D

Odpovědět s citací

Mohlo by se na to založit téma. :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Odpovědět s citací

A T-90 by sis nevzal Deadale? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak tu ani tak ne sice to je dobrý tank ale i tak

Odpovědět s citací

A co Leopard 2A6 a 2A7 ? :twisted: :twisted:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

ááá na tohoto německého krasavce jsem zapoměl toho taky :)

Odpovědět s citací

A Tigra asi ne? :twisted: :twisted:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

milé děti (Coldvel + daedalos)...pravidelný přísun nových komentářů autora vždy potěší...ale jen pro vaši bezpečnost (před administrátory) bych vám doporučil založit pro tuto debatu nové téma :) ale jinak mě těší, že FIST vyvolal tolik kontroverze :D

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky