Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2

StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

posedlík píše:
vynikající :bravo:

Děkuji :)
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Je to good díl jen mam otázku jak se jmenuje Athena správně by to měla být CZS/CRS Athena ale to je jen detail a už se těšim na další díl.

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

deadalos píše:
Je to good díl jen mam otázku jak se jmenuje Athena správně by to měla být CZS/CRS Athena ale to je jen detail a už se těšim na další díl.

Děkuji :) Jinak dobrá otázka. Athena se správně jmenuje CZAF Athena (Jinak v překladu Czech Air Force Athena) :) Chtěla jsem ji předtím pojmenovat USSCZAF, protože byla postavena v Americe - jenže to je poněkud dlouhé. Takže CZAF Athena :D

Pro všechny, budu více ráda, když mě budete klást podobné otázky :)

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Správně jsou tyto lodě pod námořnitvem USA nebo United States Ship takže česká by měla být CRS nebo CZS to už je jedno no ale česko námořnictvo nemá takže je to sprvně,protožei ten tvuj název se trochu ěpatný česko nemá letectvo ve stejnym stylo jako USA ale má armádu a ta se dělí na letecké síli a pozemní takže nejlepší by asi pak bylo CRAS Czech Republich Army Ship ale na tom nezáleží jen takoví dlouhý malí doplněk.USA to maj tak že maj několik odělených složek US Marines (mariňáci) US Air force (letectvo) US Navy(námořnictvo) US Army(pozemní armáda)

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Trochu historie :D Ale tahle povídka se nevztahuje ke skutečnosti, takže CZAF Athena. Mě se to tak i líbí :D A taky ČR není jako Amerika. A plukovník Svitsová si mohla vybrat sama přesný název lodi.

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

deadalos:US Marines (mariňáci)
:hmmm: presneji to je us marines corpse a jeste tam patri pobrezni straz - coast guard.

kasparova655365:takže CZAF Athena. Mě se to tak i líbí :D A taky ČR není jako Amerika

ach jo to mladi,poradne si precti co deadalos napsal. :wink:
omlouva te ze jsi nezne pohlavi a pubertak. :D
a mas prvdu v tom ze cr neni amerika. a proto by tam nemelo byt oznaceni pouzivane v us air force. za mych mladych let byl v cssr armade lepe receno chaos, ale ne bordel. ani v dnesni dobe cr armada neprevzala znaceni podle americanu. jestli plukovnice svitsova pozadala o prirazeni atheny pod veleni cr tak nejspise prijala i znaceni obvykle v cr armade. :wink:
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:D Já nemám moc času na pořádné čtení, ve škole píšeme samé písemky, takže to jen přelítávám očima a něco na to odpovím :)

Captain
Captain

Odpovědět s citací

No ten nápis před názvem nemá s názvwm nic společného to jen řiká že je to loď spojených států (např) a u Velké Británie zase myslim že je to loď jeho veličenstva ale na 100% si nejsem jistý,to znamená že Athena je pod neexistující složkou :rflmao:

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

deadalos píše:
to znamená že Athena je pod neexistující složkou :rflmao:

Ale CZAF existuje, jen přeložené z češtiny do angličtiny :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Czech_Air_Force

Captain
Captain

Odpovědět s citací

né neexistuje myslíš Czech Air Force né to fakt neexistuje už jsem jednou psal že CR má jen armádu a ta se dělí na letecké síli a pozemní plus eště nebojové odíli ale nebudu tu vysvětlovat strukturu české armády to by bylo moc pracné

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Zdravím, :D
jak rychle týden ubíhá, a neděle je tu zas. No, a tak mi nezbývá nic jiného, než vám dám sem pokračování, takže doufám, že se vám bude líbit, a tak dále, a tak dále..... :)

Takže přeji krásné čtení a komentujte co nejvíce.

Epizoda 7 : Panství, part 2

P3R-112, povrch
Tým SG-1 s SG-3 a několika mariňáky se plížili k táboru, kde měly sraz Ba’alovy klonové. Mariňáci se rozdělili a hlídali určité území. SG-1 lehla na břicho a schovali se za skalní stěnu. Hledají nějaký pohyb, podle kterého by věděli, kde se klonové nacházejí.
„Je tu nějak ticho na tak velké setkání“, řekl Mitchell.
„Myslím, že je to schválně“, řekla Carterová a Mitchell vytáhnul z kapsy dalekohled.
„Nevidím žádný pohyb“, oznámil Jackson. Mitchell přes dalekohled viděl detaily táboru, kde na zemi leželi mrtví Jaffové oblečeni v bitevním brnění.
„Myslím, že vím proč.“ Mitchell podal Carterové dalekohled a ta se hned na to podívala.
„Wow. Pojďme dolů“, řekla Carterová a podala zpátky Mitchellovi dalekohled. Vstala ze země a šla k táboru. Všichni hned šli za SG-1 k táboru, který byl obklopený mrtvolami.
„Vypadá to, jakoby nás někdo předběhl“, řekla Carterová.
„Nevidím, žádná zranění. Nebyli zabiti při jakémkoliv boji“, řekl Tea’lc.
„Použili jed na symbionty. Ale to nevysvětluje, proč by Ba’alové zaútočili na své Jaffy“, řekla Carterová při chůzi.
„Pochybuji, že Jaffové byli hlavním cílem. Pojďte sem!“ zavolal na zbytek týmu, který stál u hlavního stanu. Zbytek týmu šel hned za ním. Když vešli do stanu, uviděli všechny Ba’alovy klony, které seděly mrtvý kolem stolu.
„To není dobrý.“
„Teď alespoň víme, že Adria je u dvou zbylých Ba’alů“, řekl Jackson.

Prostor, P3R-112, Odyssey
Marks seděl ve křesla a mluvil s týmem skrze zapnutou vysílačku.
„Všichni jsou mrtví?“
„Ano, podplukovník“, odpověděl Mitchell.
„Někdo tu byl dříve než mi. Už se ozvali Tok’rové?“ zeptala se Carterová.
„Před chvílí. Máme souřadnice.“
„Dobrá, tak nás přeneste na palubu“, řekl Mitchell.
„Rozumím.“ Marks kývnul na sestru, která už věděla, co má dělat. Po pár vteřinách oznámila: „Týmy jsou na palubě.“
„Vstupte do hyperprostoru“, po těchto slovech zapnul vysílačku na uchu.
„SG-1 do zasedací místnosti.“ Marks vstal z křesla a odešel z můstku.

Prostor, Ba’alův Ha’tak, zadržovací místnost
Adria byla uvězněna v cele, před kterou stál Ba’al. Musel chvíli čekat, než se probudí, protože ji během půl hodiny odstranili Tok’ru. Adria se po chvilce začala probouzet.
„Dobré ráno“, řekl Ba’al. Adria chtěla použít schopnosti, ale nemohla.
„Kdo jste?“
„Lord Ba’al. Cítíte se pohodlně?“
„Děláte strašnou chybu. Ihned mě propusťte a já se slituji.“
„To mi ani nepoděkujete, že jsme vás zbavili té Tok’ry?“ zeptal se Ba’al a Adria na tuto otázku raději ani neodpověděla. Když na to jenom pomyslela, bylo jí tak dost blbě.
„To jsem si myslel. Ale je to skvělé, že mě nemůžete zabít pouhou myšlenkou.“
„Jste hlupák. Zahráváte si se silami, které nechápete. Až vás moje armáda….“
„Vaše armáda tu už dávno není. Ta Tak’ra, kterou jste měla v sobě, poslala veškerou armádu zpátky do vaší galaxie. Nikdo o ničem neví.“
„Tak byste měl vědět, že pokud mě zabijete, povznesu se a pak se sem vrátím s větší armádou.“
„Já se vás ale nechystám zabít, to by byla osudová chyba. Vlastně celý plán závisí na tom, že zůstanete pořád naživu.“
„Chcete mě vyměnit za svou svobodu?“
„Ani zdaleka. Je tu něco cennějšího. Chci ovládnout vaši armádu.“ Adria se tomu zasmála a odpověděla mu na to: „Nikdy vás neuposlechnou.“
„Mě ne, ale vás ano.“
„Ničím mě nedokážete přinutit, abych vám předala svou armádu.“
„Tím bych si nebyl tak jistý“, řekl Ba’al a jeho oči na chvíli žhnuly.
„Myslím, že tohle už znáte.“ Adria se přestala smát v okamžiku, když to uviděla.

Hyperprostor, Odyssey, zasedací místnost
SG-1 seděla v zasedací místnosti kolem stole a čekali na příchod Markse, který tam přišel během pár vteřin.
„Děkuji, že jste přišli“, řekl Marks a sednul vedle Carterové.
„Jak dlouho bude trvat cesta?“ zeptala se Carterová.
„Máme pět hodin na to, abychom zprovoznili maskovací zařízení a vymyslet plán na získání Adrii.“
„Myslíte, že z ní vyjmuli Za’lmalu?“ zeptal se Jackson.
„Je to pravděpodobné. Jestli chce Ba’al vládu nad její armádou, nic jiného mu nezbývá. Ale teď tu budeme mít ještě horší situaci. Zbylé tři lodě ještě nejsou schopny letu a my nemůžeme zůstat u SuperBrány a jen čekat na moment, než se otevře a proletí ni zbylé lodě, které mají ještě v zásobě. Teď, když mají v zajetí Adriu, určitě vědí, že už Zemi nemůže bránit Antické křeslo. Teď to bude jen mezi nimi a 304kama.“
„Tak tomu musíme zabránit co nejrychleji“, řekl Mitchell.
„Souhlasím. Sam, budu potřebovat tvoji pomoc.“
„Jsem ti k dispozici“, odpověděla Sam a s Kevinem vstali ze židlí.
„Tak dobrá. Za čtyři a půl hodiny buďte všichni na můstku.“ Kevin se Sam odešli ze zasedací místnosti a zbytek po chvilce hned za nimi.

Prostor, Ba’alův Ha’tak, zadržovací místnost
Ba’al stojí před celou, ve které Adria pochoduje z jedné strany na druhou. Během chvilky se otevřely dveře a do místnosti přišel Jaffa, který držel v rukou skleněnou nádrž.
„Oh, konečně. Náš čestný host.“ Jaffa sundal víko od nádrže a Ba’al vyhrnul levý rukáv. Pak ruku dal do nádrže a z ní vytáhl Goa’ulda. Adria se okamžitě zděsila hrůzou.
„Vy dva už se brzy velmi dobře poznáte.“

Hyperprostor, Odyssey – o tři a půl hodiny později
Podplukovníci Marks a Carterová byli v kontrolní místnosti dvě, kde pracovali na maskovacím zařízení, který by jim měl pomoci při získání Adrii. Oba dva sedí u hlavní stanice, kde si musejí pohrát s několika programy. Sam po chvilce práce zazívala a pak pohlédla na Kevina, který seděl za ní otočený zády. Se židlí se k němu blíže přisunula a opřela se o jeho ramena. Kevin se usmál a rukou se dotknul její ruky.
„Copak je?“
„Už jsem skončila a ty?“
„Ještě chvilku. Jen dopíšu poslední řádek“, řekl Kevin a rychle dopsal poslední řádek programu.
„Hotovo.“
„Měli bychom vystoupit z hyperprostoru mimo jejich dosah, abychom si byli jistí, že maskování správně funguje.“
„Souhlasím. Pojďme na můstek“, řekl Kevin a oba vstali ze židlí a šli na můstek.
Po pár minutách chůze přišli na můstek, kde dávno na ně čekala SG-1.
„Mohu?“ Jane pohlédla na Kevina a uvolnila mu místo u pilotní konzole, ke které usedl.
„Vystupujeme z hyperprostoru.“ Sam stoupla za Kevina a sledovala ho zezadu.

Prostor, Odyssey, můstek
Odyssea opustila hyperprostor a během několika vteřin se úspěšně zamaskovala.
Vala, Jackson, Teal‘c a Mitchell stojí v přední části můstku, odkud sledují prostor.
„Maskování je plně aktivní, můžeme vyrazit“, oznámil Marks a podsvětelnou rychlostí se s Odysseou přiblížil k Ba’alovému Ha’taku.
„Mohu zpátky nebo s ní poletíš ty?“ zeptala se Jane. Kevin na ni pohlédnul a pak vstal z křesla. Sam se na něj usmála a oba šli k oknu, odkud sledovali Ba’alovu loď.
„Páni, podruhé jsme zamaskováni“, řekla Carterová.
„Vlastně jen díky, tady doktoru Jacksonovi“, řekl Mitchell. Po pár minutách Marksovi přinesl Evans tablet, na kterém měl nahraná data o Ba’alově lodi. Rychle prohlédl očima data a pak tablet podal Sam, která se usmála.
„Můžeme vyrazit. Data, která máme shromážděna, naznačují, že jedna část v jedné místnosti má stejné záření jako naše proti-převorské zařízení“, řekla Carterová.
„Tak jdeme pro ni“, řekl Mitchell a celá SG-1 odešla z můstku.

Prostor, Ba’alův Ha’tak
SG-1 byla transportována do chodby se zbraněmi v rukou. Všichni byli v takové pozici, že si vzájemně kryli záda. Carterová vytáhla z kapsy PDA a prohlédla si mapu lodi.
„Tudy.“ Carterová šla vpřed a zbytek šel hned za ní. Všichni ostražitě šli chodbou k zadržovací místnosti, ve které Ba’al stojí u Adrii, která je stále v kleci. Ba’al v jeden okamžik, když mluvil s Adriou, zaslechnul střelbu vycházející z chodby. Rychle se otočil a zařval: „Jaffa!“ Dveře se otevřely a Mitchell hned střílí s Carterovou na oba Jaffy. Pak se oba zaměřili na Ba’ala, který padl hned na zem. Vala se Zatem v rukou přišla do místnosti a vystřelila na Adriu. Daniel mezitím vzal do rukou tyčovou zbraň a vystřelil na zámek na kleci. Vala otevřela klec a vešla dovnitř. Vytáhla z kapsy zaměřovací zařízení, které připnula Adrii na paži a potom pohlédla na Mitchella, který už věděl, co to znamená. Zapnul vysílačku a řekl: „Odysseo, můžete nás přenést zpátky!“ SG-1 i s Adriou byli přeneseni z lodi během několika vteřin.

Prostor
Odyssea se otočila a během chvilky se demaskovala, pak rychle skočila do hyperprostoru.

Hyperprostor, Odyssey, zadržovací místnost
Adria byla připoutána k židli, tak jako kdysi Daniel, když byl převorem. Mitchell nechtěl dlouho čekat a tak postrčil Adriu, která se po chvilce probouzí. Chvíli jí trvalo, než si uvědomila, že se nemůže hýbat.
„Za to se omlouvám“, řekl Mitchell. Dveře do místnosti se otevřely a zbytek SG-1 s Marksem přišli za ním.
„Dobrá práce“, řekl Marks.
„Díky“, odpověděl Mitchell.
„Asi vím, jak se cítíte. Není to příliš pohodlné. Věřte mi, protože to vím z vlastní zkušenosti“, řekl Daniel.
„Je konec, Adrio“, řekla Vala. Adria se na ni usmála a řekla: „Obávám se, že jste se spletli. Adria tu již není k dispozici.“ Všichni byli překvapeni, když promluvil Ba’alův Goau’ld v Adrii. Kevin pohlédl na Sam a pak na Adriu jejíž oči zažhnuly.

Hyperprostor, Odyssey, instruktážní místnost – o pár minut později
Celá SG-1 spolu s Marksem byli v instruktážní místnosti, kde čekali na spojení s generálem Landry, které bylo navázáno během několika vteřin. Během té doby přemýšleli, co s ní udělají. Ba’al chce vládnout její armádě, ale oni chtějí, aby se to této galaxie nevrátili. Bylo to buď to, nebo tamto.
„Takže Ba’al je v Adrii?“ zeptal se Landry.
„Ano, pane. Musel přijít na to, jak odstranit Za’lmalu z jejího těla, jinak by tohle nemohl uskutečnit. Nejhorší na tom je, že je teď v Adrii, která má kontrolu nad Orijskou armádou. Jestli mu dovolíme, vrátit se SuperBránou do galaxie Oriů, budeme je tu mít dříve, než vymyslíme nějaký plán“, řekl Marks sedící vzadu před obrazovkou.
„Co navrhujete?“
„Zabít je oba“, odpověděl Teal’c a všichni se na něj překvapeně podívali.
„Já souhlasím. Dvě mouchy jednou ranou“, řekl Mitchell.
„To ano, ale tím si nezaručíme, že se Orijská armáda nevrátí zpátky, když zjistí, že je mrtvá“, řekla Carterová.
„Když Ba’al dokázal dostat z Adrii Za’lmalu, tak co kdybychom ho dostali z ní?“ napadlo Markse.
„Myslíte, že bychom ho vyměnili za Tok’ru?“ zeptal se Teal’c a Marks souhlasně kývnul hlavou.
„Už jednou jsme to udělili, myslím, že by nebyli proti, udělat to podruhé.“
„Ozvěte se, až budete hotovi. Do té doby dávejte pozor na svého hosta“, řekl Landry.
„Ano, pane.“ Obrazovka ztmavla a Mitchell s Teal‘cem odešli z místnosti a šli rovnou do zadržovací místnosti, kde drží Adriu. Kevin se Sam zůstali v místnosti, kde se spojili subprostorem s Tok’rama. Chvíli oběma trvalo, než přemluvili Ta’seema, aby znova souhlasil, že použijí další Tok’ru. Nakonec se shodli, že je to jediné řešení a tak si určili místo setkání.

Hyperprostor, Odyssey, zadržovací místnost
Mitchell s Teal’cem přišli za Adriou, která stále nemohl překonat proti-převorské zařízení, které jí brání v použití jejích schopností. Když oba dva přišli do místnosti, zajímalo ji, co s ní chtějí udělat. Kdyby Teal’c mohl udělat to, co navrhnul, byl by spokojen a vše by se vyřešilo.
„Víte, stále zvažujeme co s vámi. Jeden dobrý nápad měl Teal’c.“
„To si dokážu představit.“
„Ne,… to nedokážeš“, opravil ji Teal’c.
„Musím vás varovat, že kdybyste mě pustili, bylo by to nejlepší řešení, které byste udělali.“
„Myslím, že tu máme dva rozdílné názory. Co myslíš, Teal’cu?“
„Souhlasím. Armáda Oriů v této galaxii už není. Nemáme žádný důvod vás pustit na svobodu. Ne v tomhle těle.“
„Co tím myslíte?“
„Tím myslel, že se znova seznámíte s Tok’rou. Během pár desítek minut by tu měli být, do té doby si můžete užít života, který vám ještě zbývá.“
„Věřte mi, že děláte chybu. Tak’rové nemají takovou sílu, jako Goa’uldi. Nemluvně o tom, že zabijete Adriu v okamžiku, kdy mě odstraníte.“
„To byl také Teal’cův plán. S tím se dokážeme smířit.“
„Možná, ale stále zapomínáte, že sdílím Adriinu mysl. Byla by škoda, kdybyste přišli o všechny její vědomosti, které obsahuje. Mohu vám pomoci.“
„Například?“
„Mohu vám potvrdit, že Oriové jsou mrtví. A také jsem vám v minulosti pomohl najít Sangreal“, odpověděl Ba’al.
„Nevzpomínám si, že by vaše snaha nám nějak obzvlášť pomohla“, řekl Teal’c.
„Je to vaše rozhodnutí. Ale máte pouze dvě možnosti. Buď budete se mnou spolupracovat, nebo zabijete nás oba a přijdete o všechno, co vám mohu nabídnout.“

Prostor, Odyssey, kruhy
Daniel spolu s Valou přišli ke kruhům za Marksem a Carterovou, kteří čekali na příchod Tok’rů.
„Přišli jste právě včas. Brzy tu budou“, řekla Carterová. Během několika vteřin se aktivovaly kruhy a na palubě Odyssey se objevili tři Tok’rové. Mezi nimi byl i Ta’seem, který povede celou operaci. Za ním stojí muž, který v rukou držel nádrž, ve které byl Toke’rský symbiont.
„Zdravím, toto jsou mí asistenti.“
„Zdravím, Ta’seeme. Vítejte na palubě Odyssey. Jsem podplukovník Kevin Marks. Podplukovníka Carterovou, doktora Jacksona a Valu už určitě znáte.“
„Ano. Ale před nedávnem jsem si vzpomněl, že jsem tě znal jako Qetesh.“
„To už je dávno. Věci se od té doby změnily.“
„Zřejmě víte, jaké jsou rizika této operace. Je možně, že Adria nepřežije.“
„Ano, to víme. Ale i přesto nemůžeme nechat Ba’ala v jejím těle“, řekl Jackson.
„Měli bychom s operací začít co nejdříve. Vybrali jsme Tok’ru jménem Zanufa, který už dlouho nepřežije bez hostitele.“
„Jistě, dovedu vás na ošetřovnu“, řekl Marks a všichni ho následovali.

Prostor, Odyssey, zadržovací místnost
Mitchell s Teal’cem přišli za Adriou do místnosti se Zaty v rukou.
„Je načase se rozloučit.“
„A co naše dohoda?“
„Co vím, tak jsme se na žádné dohodě nedomluvili“, odpověděl Mitchell a vystřelil ze Zatu na Adriu.

To be continued
Naposledy upravil Marks dne 12.10.2013 17:09:35, celkově upraveno 1

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Asi všichni zapomněli :cry: :cry:

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nezapomněli, jen se nechce komentovat :D ... Když se do toho nikomu nechce tak začnu já. Díl byl pěkný, ale obrana Hataku mě zarazila. Nezvedli ani štíty, aby zamezili transportu jednotek z lodi.... Když byla SG-1 uvnitř Hataku a pěkně to tam pročistili, mohli to rovnou dokončit a loď obsadit... Člověk nikdy neví, kdy se mu bude hodit nějaký ten vesmírný koráb :D Toť můj názor. Není to nic moc, ale nechci moc namáhat moji hlavičku. :oops:
!!DEMACIA!!

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Děkuji, moc si mě potěšil.
Nezvedli štíty kvůli tomu, že nečekali návštěvu. Jelikož Odyssea byla maskovaná, tak neměla důvod je aktivovat. No, a proč ji nezničili.... chyba lávky.... :)
Asi vím, proč se nikomu nechce. Venku je teplo :)

A jak si na tom s povídkou ty?

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mám kolem 30ti stránek nepoužitelného materiálu :D Ta myšlenka nebo základ nejsou tak hrozné si myslím, ale musel bych to předělat...
Poměrně dost to ztěžuje i fakt, že tady na foru už je toho napsaného tolik, že je skoro nemožné být originální s tak chabou představivostí jakou mám já. :D
!!DEMACIA!!

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky