Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Hry Mass effect 3

Mass effect 3

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 03.3.2012 10:58:38
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak já Wrexe taky neodprásknul, to udělala Ashley :D Destiny jsem nechal zničit, Rachni královnu zabil, Legion stále žije a kolektorská základna funguje. Jsem, zvědavej kvůli čemu mě Cerberus bude nesnášet, když jsem udělal prakticky úplně všechno co po mně chtěli
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 03.3.2012 11:00:52
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Ty chceš reapery zničit. TIM je chce ovládnout.
Obrázek

Příspěvek 03.3.2012 12:06:57
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Chce, ale je bez šance, tak to alespoň hraje na to, aby z lidí byli "příští kolektoři" a reaperští posluhovači.

Docela zajímavý, ale poněkud spoilerový seznam všech "užitečných sil", které můžete zatáhnout do boje, nebo je aktivovat proti reaperům... Jsou tam také "speciální zbraně" a různé další nepředvídatelné věci, proto SPOILER WARNING:
http://masseffect.wikia.com/wiki/War_Assets
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 03.3.2012 13:13:27
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ako zničiť Reaperov? nahromadiť ich na jedno miesto a odpáliť Mass Relay.
Obrázek

Příspěvek 03.3.2012 17:23:09
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A to by jsi je slušně požádal o to, aby se všichni úhledně seřadili ke zpopelnění?
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 03.3.2012 17:47:38
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

já bych je spíš poslal k Citadele, kterou bych odpálil...:), sice by sme je museli porazit, ale oni už by se pak nevrátili, až je Shepp zničí :) a to poslední co bylo v Traileru by třeba mohla být ta jejich tajná základna, kterou jsme mohli vidět díky majáku v díle 1 :) idkyž mi to nápadně připomínalo oblast, kde měli kolektoři svoji super kolonii :)

Příspěvek 03.3.2012 18:57:13
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

V trailery boli všetci na jednom mieste pri tej vesmírnej bitke.

Presne evakuovať citadelu a odpalit mass relay ... vybuch zničí pekný kus sústavy.
Obrázek

Příspěvek 04.3.2012 10:52:21
Major
Major

Odpovědět s citací

Bylo jich tam dost, ale nedá se určit, jestli "všichni". Je dost slušná pravděpodobnost, že se reapeři rozdělili na několik proudů. Jeden vyrazil k Zemi vyhubit nespolupracující část lidstva, a jiné vyrazily na jiná místa ve vesmíru (třeba na ostatní místa, kde se po celé galaxii simultálně bojuje, odtud název "galaxy at war" - mimochodem, bojuje se převážně tam, kde se reapeři alespoň ukázali a vyházeli husky. Samozřejmě cerberus nepočítaje, ale s výrhradnou, že cerberus pravděpodobně pomáhá reaperům "stavět" nové chobotničky - viz ukázková mise, kde Destiny bombarduje základnu cerberu ze které vyleze chobotnička).

Taky vážně pochybuju, že by reapeři byli tak blbí, aby podruhé přijali stejnej vejprask, jako v arrivalu (kde byli už HODNĚ blízko relé a buď tam ten výbuch něják přežili, nebo v tu chvíli taky nebyli "všichni"...)

Vzhledem k tomu, že k citadele podle původního plánu skočili všichni pokaždé (zničit vládu na citadele, vypnout relé v galaxii, ničit soustavu za soustavou), je dost s podivem, že tohle proti nim nikdo nevytáhnul v předchozích cyklech sklizně. Vysvětlit to může velikost (a odolnost) citadely a rasa "správců" (donedávna naprosto věrných reaperům), která by nejspíš pokusu "přetížit" citadelu zevnitř vzdorovala.

Když si ale přečtete body v tom mém předchozím hypertextovém odkazu, měly by vás tam zaujmout informace, že:

Toto je spoiler!!!:
- Bojoví inženýři aliance staví nějáké protheanské zařízení na Marsu. (WMD-like zbraň?)
- Že se "odněkud" objevil minimálně JEDEN ŽIVÝ Prothean - a že tam asi měl i nějákou techniku a nejspíš tam jenom sám nebyl?
- (odhad) Že i kompletním vyhlazením flotily reaperů se "vítězství" nedosáhne, protože mají značné pozemní síly

No a nakonec, že zničením relé by sice (možná) zničili všechny ty reapery v dosahu, ale naprosto jistě by taky zničili všechny SVOJE lodě v dosahu exploze (a těch tam bylo taky "hodně, možná všechny").

Z důvodu líbivosti pro diváky tipuju, že pár vesmírných bitev, které nebudou končit supervýbuchem prostě uvidíme. Je "zajímavější" se koukat na bitku, než pozorovat prosté vyhlazování lodí expandující koulí. Podle mého osobního názoru, bude způsob vítězství nad reapery (když se povede) založený na něčem od Proteanů, nebo na něčem, co bude muset Sheppard pěšky spustit poté, co sejme hlavního bosse hry (třeba protireaperský virus? - pořád jsou to "jen" roboti...). Tuším, že jsem někde četl, že je to žánrem "RPG střílečka", takže je prostě nepravděpodobné, že "ultimátní výhru" by tu dosáhly lodě ve vesmírných bitvách.

Příspěvek 04.3.2012 11:18:33
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mohlo by to být jak v Dragon Age, kde celou hru sbíráš různé armády, ale ty největší bitvy jenom vidíš v cutscénách. Samozřejmě, že tam taky bude nějaký finální boss, ale to bych tipoval na nějaký druh duelu s Harbringerem během bitvy mezi ostatními v dálce.

Jinak Arrival jsem sice nehrál, ale někde jsem četl, že přetížit MR byl docela složitý úkon i pro vědce, kteří byli o pár let dál v technice, než se ostatní měli šanci dostat (díky Shepardovi a protheanskému přeprogramování správců, jak bylo řečeno na konci prvního dílu). To se možná nezdá moc, ale musíme vzít v úvahu i to, že za těch pár let se studovali zbytky z Vládce, který patřil k rase, která MR postavila.

Příspěvek 04.3.2012 11:34:41
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No odprásknout relay je samo o sobě vcelku jednoduchou záležitostí. Napoprvé přijít na to jak a propočítat potřebné záležitosti asi jednoduché nebylo, ovšem zopakovat, piece of cake. V mezirasových válkách se na relay nesahá (nepřekvapilo by mě, kdyby to bylo v "Ženevské" konvenci), protože vznikají etické problémy, rozsah exploze a hlavně... kdo by jako postavil další? :D

Příspěvek 04.3.2012 13:35:46
Major
Major

Odpovědět s citací

Spíš bych řekl, že ne.

- Netušíme, jestli je Harbringer "hlavní" reaper. Třeba měl jenom na starosti Colektory, proto byl tak ukecanej ve dvojce a Arivalu.
- Je v podstatě jisté, že alespoň někteří z bosů budou Kai Leng (nejlepší zabiják) z Cerbera a Záhadný. Je zároveň nemalá možnost, že se setkáme i s přetvořeným Andersonem.
- Na férovku by Sheppard ani s týmem neměl proti Harbringerovi, ani jinému reaperovi se svými ručními zbraněmi a osobními štíty nejmenší šanci. Teda pokud nemají chobotnice autodestrukční tlačíto někde na "podrážkách" jejich chapadel.

Ano, odprásknutí relé není tak složité (kinetický úder asteroidem zvenčí fungoval víc než dobře). Otázkou je, jestli jsou poblíž ostatních relé nějáké nenápadné a použitelné asteroidy (ta akce na přípravu asteroidu v Arivalu trvala minimálně týdny, možná měsíce). Také jestli by si reapeři nevšimli asteroidu, který se "nenápadne" přibližuje k relé. No a u Citadely pak jde o to, že tam NEJSOU žádné asteroidy ("soustava" ve které je Citadela je jenom místo ve vesmíru s jedním relé a citadelou) a že Citadela sama je tak odolná oproti "obyčejnému relé", že by jí nejspíš nezničili tak snadno a rychle ani celou flotilou.

V mezirasových válkách je důvodem, proč se na Relé nesahalo nejspíš to, že válku vedeš kvůli pozemkům a zdrojům. Které značně pokesnou na ceně, když k nim ustřelíš most a budeš se tam muset vydávat na několikaroční pouť podsvětelnou rychlostí od nejbližšího relé (poté, co bys místní relé odbouchl), jen proto, aby ses k nim dostal s vlastními kolonisty/těžaři.

Příspěvek 04.3.2012 14:33:35
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Neříkám, že je Harbringer něco jako velitel Reaperů, vypadá to, že může být jen mluvčí, ale po zničení Nazara je to v podstatě hlavní antagonista a proč tahat z kouzelného klobouku nového superzáporáka?

Příspěvek 04.3.2012 15:40:13
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já se spíš děsim toho, že tam na konci bude nějaká přiblblá superzbraň nebo nějakej vir alá hovadiny v SG. To už bych radši začal ničit relé po galaxii.

Když jsem viděl tu invazní armádu co napadla Zemi, tak si nemyslim, že by mohli Reapeři prohrát.Sice teď nevypnou relé po celý galaxii, ale podle mýho to pro ně zase nebude takovej neřešitelnej problém. Přece jen existujou min. 37 mil. let
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 04.3.2012 16:53:38
Major
Major

Odpovědět s citací

A po celou tu dobu se množej spíš jen sporadicky. Pravda, doteď to nevadilo, protože měli zároveň i jenom sporadické ztráty, ale tohle kolo bude jiné.

Vůbec bych se nedivil, kdyby ten do je vyrobil (rasa, ze které se reapeři stali dost možná) měl i nějáký "všeobecný vypínač".

Jinak ještě jednou, superzbraŇ BUDE přítomná. Podle wikiny. Otázkou je účinnost.

Příspěvek 04.3.2012 17:42:41
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tiež je podľa mňa Harbinger len hovorca Reaperov ... ved v preklade to aj znamená "posol/zvestovatel".
Pokiaľ by "žil" Sovereign tak by bol isto nad ním ... keďže to znamená v preklade "Vládca"

Odpáliť mass relay nemôže byť podla mňa problém ... pripevniť tam dáku ultra power atómovku a klik. Najlepšie by bolo ich nalákať do Omega Nebuly/Sahrabariku tam sú rovno dva mass relays ... kto vie akú paseku by narobil výbuch Omega-4 relay.

Inak stanica Omega má tiež pohonný systém?
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Hry