Stargate - Ztraceni ve vesmíru
Díl: Sny - pokračováníPoblíž orbity Chulaku – Záběr ve vesmíruOtevřelo se 13 hyperprostorových oken a z nich vyskočily aschenské lodě. Chvíli aschenové stáli na místě a skenovali obránce. Nakonec se rozhodli k útoku a začali se blížit k obráncům podsvětelnou rychlostí. V polovině cesty narazila jedna z aschenských lodí do miny a byla roztrhána modrým nukleárním výbuchem. Druhá mina explodovala sekundu po první a poškodila rovnou 2 lodě. Aschenové se ale nezalekli a stále se blížili na dostřel. Ze všech aschenských lodí vyletělo 12 rudých paprsků, které se opřely do štítů Ha'taků. Zasažený Ha'tak většinou ztratil štíty a utekl do hyperprostoru.
Do boje se vložily Al'keshe, které se odmaskovaly nad nepřítelem a vypustily smrtící salvu plazmových bomb, které vyčerpávaly i vyspělé aschenské štíty. Aschenové vypustili veškeré stíhače a zanedlouho se ocitly všechny Al'keshe v plamenech. Poslední zamaskovaný Al'kesh vstoupil do hyperprostoru a ihned z něj vystoupil za štíty jedné z aschenských lodí a vypustil salvu plazmových bomb, které úplně zničily motory. Zasažená loď začala vlivem gravitace planety padat přímo na Chulak. Než stačila dopadnout na povrch, tak byla roztrhána pozemní palbou. Většina trosek ale dopadla na planetu, kde napáchaly nezměrné škody.
Achenům došla trpělivost a zesílili palbu na zbytek lodí.
Aschenové už pomalu slavili, když se na senzorech objevila pětice lodí, které byly schované za měsícem. Apollo nemeškalo a začalo kropit jednu z aschenských lodí railguny v kombinaci s asgardským paprskem. Z hyperprostoru náhle vyletěla loď, která velikostí předčila všechny bojující lodě. Byla to aschenská velitelská loď. Měla téměř 1 km na délku a 500 m na šířku. Nově příchozí loď nečekala a plnou parou se pustila do jaffských lodí.
Zbytek aschenských lodí na tom nebyl nejlépe, a proto vytvořila velitelská loď štítovou clonu, za kterou se schoval zbytek aschenů. Bohužel pro jaffy byly clona napájena zdrojem, který by se mohl rovnat ZPM.
Jeden Al'kesh vrazil plnou rychlostí do clony, ale její zdroj byl na 95%.
Za jaffy se začaly otevírat hyperprostorová okna a z nich vyletělo dalších 20 aschenských lodí, které ale nezačaly pálit po jaffech, ale po štítové cloně.
Můstek – Apollo„Pane, z hyperprostoru vystoupilo 20 aschenských lodí a začali pálit po cloně,“ oznámil zbraňový s úžasem v hlase.
Všech 20 nově příchozích lodí vypustilo najednou rudé paprsky, které se opřely do mohutné štítové stěny. Štít jen mocně zablikal, ale klesl na 15%. Ale nakonec pod další dávkou selhal.
Nepřátelské lodě nakonec utekly do hyperprostoru.
„Toto není konec,“ ozvalo se z komunikačního panelu.
„Spojte mě s těmi loděmi,“ rozkázal jsem.
Na obrazovce šlo chvíli vidět jen zrnění než se objevila tvář asi 30 let starého muže.
„Zdravím, jsem plukovník Ellis, velitel pozemské lodi Apollo.“
„Jmenuji se Halos. Jsme radikální aschenská skupina. Od našich špehů jsme se dozvěděli, že se chystá útok na vás a proto jsme přiletěli.“
„A proč jste přiletěli? Myslím, že ne proto, aby jste nás zachránili.“
„Potřebujeme pomoc. Kolují zvěsti, že v této galaxii se objevila nová a silná loď. Setkali jsme se s ní pouze jednou a podle senzorů byla organického původu.“
„Říkají si Wraithi a jsou to společní nepřátelé.“
„Chceme po vás, aby jste nám pomohli dobýt planetu Ralen. Pokud svrhneme vládu radního, můžeme obsadit jeho lodě a zbavit se wraithů navždy.“
„A jak vám můžeme věřit?“
„Plukovníku, nám nejde o vás. Nám jde o wraithy. Podle zpráv stavějí lodě a víte moc dobře, co potom udělají.“
„Dobrá tedy. Půjdu já, 3 naši vojáci a Teal'c.“
„Kdo je Teal'c?“
„Oblíbíte si ho, věřte mi. Je s ním sranda.“
„Neznám význam slova sranda.“
„Sranda je... Legrace, zábava. Znáte to snad?“
„Ne,“ odpověděl chladným podezřívavým hlasem.
„Vypínáme štíty a můžete se transportovat,“ dodal.
Po těchto slovech obrazovka zčernala.
„Spojte mě s Teal'cem.“
Na obrazovce se po chvíli objevila tvář Teal'c.
„Jsem připraven na transport,“ řekl Teal'c.
„Monitoroval jsem vaši komunikaci,“ řekl na vysvětlenou kvůli mému překvapenému výrazu.
„Transportujte ho.“
Před očima všech na můstku se objevil Teal'c.
Halosova loď – Můstek„Vítejte,“ řekl chladně a zavedl nás do zbrojnice.
Vnitřek lodi byl celý bílý a na každé chodbě nechyběl počítačový panel, na kterém se zobrazovaly nějaké aschenské texty. Po chvilce jsme dorazili do zbrojnice. Aschenové používali 3 druhy zbraní. První zbraň vystřelovala energetický puls, který zasaženého pouze omráčil. Druhá zbraň vystřelovala projektily jako P-90 s tím rozdílem, že neměla zásobník a počet výstřelů byl omezen pouze vloženým energetickým článkem. Třetí zbraň bylo velké dělo, které by zabilo na jednu ránu i čerstvě nakrmeného Wraitha. Můj team ale zůstal u P-90 a Teal'c u své tyčové zbraně.
„Vstupte do hyperprostoru, směr hlavní kolonie Ralen,“ rozkázal Halos do svého komunikátoru, který měl na ruce a vypadal jako normální hodinky.
„Dorazíme tam za 1 hodinu,“ dodal našim směrem a zavedl nás zpátky na můstek.
„Halosi, můžu se na něco zeptat?“
„Jistě.“
„Odkud toho o nás víte tolik? Například naše časové jednotky.“
„Naši lidé se nabourali do vašich systémů, když jste byli na naší planetě.“
„Záhada vyřešena a bylo to opravdu nutné?“
„Radní Falen je ve věcech cizích ras velmi opatrný.“
O hodinu později – hlavní aschenská kolonie RalenVystoupili jsme z hyperprostoru a zamířili k planetě. Na orbitě bylo přibližně 30 hlídkujících lodí.
„Nevidí nás?“ Zeptal jsem se Halose.
„Jsme zamaskovaní. Toto je jediná loď, co se dokáže zamaskovat.“
„Jediná?“
„Kdysi jsme nalezli malou loď, kterou sestrojila rasa, která si říkala Antikové. Dokázali jsme využít její maskování.“
„Pojďte za mnou,“ dodal, když už jsme byli na orbitě.
Zavedl nás do hangáru, ve kterém už na nás čekala nějaká malá loď, asi přepravní. Nastoupili jsme do ní a po chvíli letu jsme přistáli na povrchu planety. Uprostřed lesa. Halos nás mlčky zavedl k menší budově. Před vchodem byly stráže, které jsme omráčili a oblékli si jejich uniformy.
„Jsme poblíž hlavní budovy, kde se schází rada. Tímto...,“ ukázal na loď velikosti jumperu, „poletíme.“
Nastopili jsme si a za chvíli jsme doletěli k budově. Halos vystoupil jako první a zamířil k velkým dveřím, vedle kterých byl nějaký panel. Halos se k němu sehnul a panel mu zkontroloval oční sítnici a DNA. Vešel a zavřel za sebou dveře. Po pár sekundách se dveře znovu otevřely a Halos nám řekl, ať ho následujeme.
„Vypnul jsem veškeré bezpečnostní systémy.“
„A kamery?“ Zeptal jsem se ho.
„Aschenové nemají před svými druhy co skrývat.“
Nikdo se nás neptal, kdo jsme. Většinou jenom pozdravili a vrátili se ke své práci.
„Halosi, má radní nějakou ochranku?“
„Pouze 2 muže. V naší historii se nikdy neudály žádné politické převraty.“
Ušli jsme 500 m a zastavili se před dveřmi. Halos přejel rukou po panelu a za dveřmi se ozval hlas:
„Dále.“
„Zůstaňte zde,“ řekl Halos, vstoupil do místnosti. Za chvíli šly slyšet 3 výstřely. Vešli jsme do místnosti a uviděli jsme 3 omráčené muže a mezi nimi Falena.
„Já se postarám o Falena a vy to tu nechte vybuchnout. Sejděte o 2 podlaží níže, kde je generátor a ten odpalte,“ řekl Halos.
„Zničit budovu? Zbláznil jste se?“
„Plukovníku, tito lidé utlačovali náš lid po celá staletí a to nepřipustím,“ řekl Halos se vztekem v hlase.
„Tak jo lidi, jdeme tady zatopit!“
„A plukovníku... Kdybychom to nepřežili, rád jsem vás poznal,“ řekl Halos a podal mi ruku. Stisk jsem ji a rozdělili jsme se. Za rohem bylo něco jako výtah, tak jsme do něj nastoupili.
„Pane, mám možná hloupou otázku, ale aschenská čísla tady nikdo neumí, tak jak se tam dostaneme?,“ zeptal se vojín.
„Generátory a podobné věci bývají většinou dole, tak zkusíme poslední tlačítko.“
Zmáčkl jsem poslední tlačítko a výtah se dal do pohybu. Asi to nebyl výtah, ale transportér, protože jsme byli dole za pár vteřin.
Schovali jsme se za roh a rozhlédli se po místnosti. Uprostřed bylo něco jako generátor a kolem něj několik panelů. Hlídali 2 vojáci a 1 vědec, který obsluhoval generátor. Dal jsem pokyn teamu, aby na můj rozkaz hodili granát. Teal'c ale nečekal, vběhl přímo mezi stráže a dvěma přesně mířenými zásahy je sundal. Nevšiml si vědce, který se napřahoval s nějakým předmětem v ruce, ale než ho stačil udeřit, tak se sesunul po výstřelu k zemi. Teal'c mi kývnul na znamení díku a vytáhl jsem C-4, kterou jsem připevnil pod generátor. Nastavil jsem rozbušku na 5 minut a nastoupili jsme zpátky do transportéru.
Byli jsme právě v přízemí, když se rozezněl alarm a všichni vojáci zamířili k transportéru. Nenápadně jsme vyklouzli z budovy, kde už na nás čekal Halos.
„Povedlo se?“ Zeptal se.
„Ano, ale za chvíli budeme mít společnost.“
podíval jsem se na stopky. Minuta. Nastoupili jsme do lodě a zamířili k transportéru. Ihned, jak jsme vystoupali výše, proletěly nad námi vysokou rychlostí 2 stíhačky.
„Doufám, že si nás nevšimnou.“
„To považuji za vysoce nepravděpodobné,“ řekl Teal'c a měl pravdu. Stíhačky nás začaly pronásledovat. Halos začal s lodí nebezpečně manévrovat. Z okna lodi šel vidět výbuch budovy. Stíhačky nás přestaly pronásledovat a za chvíli se ztratily z dohledu.
„Bezpilotní stíhačky. Byly řízeny z vládní budovy,“ vysvětlil podivné chování stíhaček Halos.
Zbytek cesty netrval dlouho a nakonec jsme stáli na můstku Halosovy lodě.
„Jmenuji se Halos a výbuch vládní budovy byla má práce. Utlačovatelská vláda radního Falena byla svrhnuta. Jste svobodní. Staletí hrůzovlády jsou pryč. Vyjděte do ulic a chopte se vlastní svobody! Osud planety je ve vašich rukou!,“ řekl do komunikace Halos a na jeho tváři se poprvé objevil úsměv.
„Co teď s těmi lidmi bude?“ Zeptal jsem se ho.
„Pár dní budou po celé planetě nepokoje, ale věřím, že nakonec budou svobodní.“
„A s námi?“
„Bez vaší pomoci bychom to asi nedokázali. Proto přijměte menší odměnu.“
Halos otevřel kufr, ve kterém bylo zářící ZPM.
„Je vaše...,“ řekl prostě.
Mlčky jsem mu podal ruku.
„Doufám, že jednoho dne budeme spojenci...“
End