Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate - Ztraceni ve vesmíru díl: Kopie 17.2 2012

Stargate - Ztraceni ve vesmíru díl: Kopie 17.2 2012

krulik Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Díky za tu přímou řeč :) K tomu času: To mě ani nenapadlo. Asi zvyk z normální SG-1...

Když už k nějaké planetě dorazili tak toho využijí? Diplomacie je mocný nástroj... :)
Pro uživatele daedalos :
Toto je spoiler!!!:
Prostě jim nějaká pro Ascheny radikální (pro nás hodná :D ) skupina pomohla né? :)
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

éee diplomacie s Asheny?
pokud je to "normální" realita, kde o nich už ví, tak ví, že diplomacie nebude fungovat, už jen z toho důvodu že nefungovala před lety... myslím že to skončilo jak Cartrová skáče z několika metrů (pouští se lana) do hvězdné brány, která je naležato a za ní "letí" velká biologická zbraň.... ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

tady musí souhlasit s Dragonem...:) pokud by to byla jiná realita proč ne...ale v naší je více méně striktně už daný, že Aschenové jsou nepřátelé...snažili se napadnout Zemi, čemuž bylo naštěstí zabráněno a zařval při tom ten senátor či kdo to byl...:) ale tak ty seš autor a je to tvoje povídka

krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po menší pauze o5 další díl.
Doufám, že se bude líbit :)
Stargate - Ztraceni ve vesmíru

Díl: Sny
Na posádce Apolla byla vidět velká únava. Všichni nespali déle jak den. Proto jsem viděl na každém kroku rozmrzele zívající lidi. Nabral jsem směr ubikace, ale než jsem stačil ozval se z interkomu stejně rozmrzelý hlas:
„Plk. Ellis okamžitě na ošetřovnu!“
Přidal jsem do kroku a zanedlouho jsem už stál před doktorkou Jordanovou.
„Velitel Sun-Tzu byl zraněn výbuchem,“ oznámila.
„Jakým výbuchem?“
„Na jednom podlaží došlo k přetížení jednoho z generátorů. Bohužel se v době výbuchu plk. Laon-Chen nacházel v bezprostřední blízkosti.“
„Přežije to?“
„Je stabilizovaný, ale má zlomené obě ruce, nohu, zastavila jsem vnitřní krvácení. Ale to není to nejhorší. Došlo k poškození míchy.“
„Je ochrnutý?“
„Je v kómatu... Nevím jestli se někdy bude moct vrátit do aktivní služby.“
„Děkuji, doktorko,“ poděkoval jsem téměř šeptem. S Laon-Chenem jsem se znal už od dětství. Byl jako můj mladší bratr. S nepřítomným výrazem jsem si sedl na nepříliš pohodlnou židli a podíval se na něho. Na tváři měl spoustu pohmožděnin. Vzpomínal jsem na to, co jsme spolu prožili.

Záběr z minulosti – Afghánistán – Země
Přelétával jsem s F-16 přes nepřátelské území. Rutinní mise. Na 6 hodinách jsem viděl 2 nepřátelské kontakty. Provedl jsem ostrou stoupavou zatáčku vpravo a dostal se za ně. Měl jsem pouze 1 raketu a vypustil jí. Stíhačka, na kterou jsem pustil raketu, provedla úhybný manévr a než jsem se nadál byla mi za zády. Než najednou po nárazu raketu vybuchla. Nade-mnou proletěla další F-16.
„Děkovat mi nemusíš!“ Ozval se Laon-Chen z rádia.

Kdyby Laon-Chen nesestřelil tu stíhačku, asi bych tu už neseděl.
Zvedl jsem se ze židle a zamířil do ubikace. Ihned jak jsem tam došel, tak jsem vlezl do sprchy a pustil vodu. Ignorujíc tekoucí vodu jsem na chvíli zavřel oči. Otevřel jsem je, když jsem zjistil, že voda ve sprše neodtéká. Zastavil jsem tedy vodu, ale hladina vody se stále zvyšovala. Když už mi to přišlo divné, pokusil jsem se ze sprchy vylézt, ale dveře nešly otevřít. Začal jsem panikařit a bouchat do dveří, které ani přes mou síly nepovolily. Voda už mi dosahovala po pas. Stačil jsem se nadechnout, než voda dosáhla stropu. Před očima mi už běžely hvězdičky a já věděl, že se topím. Naposledy jsem pomyslel na to, jaké to bude pro toho, kdo mě tady najde. Velitel lodi, který se utopil ve vlastní sprše. Ale neutopil jsem se. Místo abych zemřel, jsem se vzbudil na tvrdé posteli ve své ubikaci. Zvedl jsem se a podíval se na nevinně se tvářící sprchu.
„Jsi spokojená?“ Zavrčel jsem a rozhodl se zajít na můstek.

Po cestě jsem si všiml, že je na lodi podivně prázdno. I na můstku nebyla ani noha. Celá loď byla úplně prázdná. Podíval jsem se na panel a na něm zvolil zobrazování známek života. Nic!
„Plukovníku! Vzbuďte se..,“ ozvalo se zpoza rohu.
Podíval jsem se po zdroji hlasu, ale neviděl jsem vůbec nic.
„Hej! Počkejte! Co se to tady děje?“ Zařval jsem na osobu, která se objevila na chodbě a nehybně tam stála.
„To je vůle Ori. Ti, jenž sešli z cesty, musí být zničeni,“ promluvil nepřítomným hlasem převor a já na něj jenom zíral.
Převor? Jak se tady dostal? A kde jsou všichni?
„Máš na mysli spoustu otázek. A věz, že vše má svůj čas. A teď... Vzbuď se!“
Probudil jsem se na ošetřovně a kolem mě bylo spoustu doktorů s doktorkou Jordanovou, která právě odložila defibrilátor.
„Našli vás na chodbě v bezvědomí a musela jsem vás oživovat. Nanity.“
„Co je s nimi?“
„Začínají dělat problémy. Část z nich se přesunula do mozku a ta druhá se rozložila.“
„To by asi neměli dělat, že ano?“
„Ne, to opravdu ne. Už na tom pracují v laboratoři. Ale prozatím můžete jít.“
„Potřebují vás na můstku,“ dodala na vysvětlenou kvůli mému překvapenému výrazu. Většinou si pacienty nechávala na pozorování.
Se slovem „díky“ jsem rychle zamířil na můstek.
Na můstku bylo cítit i přes kamenné výrazy důstojníků napětí.
„Jsme poblíž Chulaku, pane. Dálkové senzory zachytily velké výboje,“ oznámil senzorový.
„15 lodí třídy Ha'tak proti... Ne, to není možné...“
„Tak řeknete mi už, co tam je?“
„5 wraitských úlů,“ řekl téměř bez dechu.
„To nám tak scházelo... za jak dlouho tam budeme?“
„Za 10 minut.“
„Vymáčkněte z motorů co můžete a nabijte veškeré zbraně.“
„Rozkaz.“

O 10 minut později – Poblíž orbity Chulaku – Záběr ve vesmíru
Hrstka Ha'taků Svobodných jaffů sváděla boj o holé přežití. Už třetí Ha'tak v pořadí byl zničen po dopadu brutálního množství modrých pulsů do šťítů. Jeden z Ha'taků obletěl zezhora všechny lodě a taranoval jeden z úlů. Úl by náraz přežil, ale byl zasažen do hangáru a loď roztrhal mocný výbuch, který pocuchal i ostatní úly. Ale to wraithy donutilo zesílit palbu a už tak zubožené štíty se hroutily jako domečky z karet. V tom se do hry vložilo Apollo, které přeneslo atomovku do hloučku tak, aby způsobila co největší škody. Poté se Apollo zaměřilo na jednu z lodí a dodělalo jí salvou raket a asgardským paprskem. Wraitům došlo, že jejich největší hrozbou je Apollo a tak přesměrovali veškerou palbu na něj, což Apollo nemohlo snášet donekonečna. Když už to s Apollem vypadalo bledě, objevily se na senzorech všech lodí desítky kontaktů, které přilétaly z planety. Byly to letky jaffských kluzáků a Al'keshů. Ty se ihned zapojily do bitvy a překonaly wraitské šipky v poměru 5:1. Zbytek Al'keshů se zaměřil na úly a ty se po dopadu nespočtu plazmových bomb proměnily v trosky. Jeden z úlů stačil utéct do hyperprostorového okna a Apollo se ho vydalo pronásledovat. Úl ale stále měnil kurs a nakonec ho Apollo ztratilo. Pak se vrátilo k Chulaku.

Můstek – Apollo
„Děkujeme za pomoc, vaše načasování bylo výborné.“
„Není zač, Teal'cu. Ty posily z planety přišly vhod.“
„Vskutku. Ale dochází nám čas. Míří k nám aschenské lodě.“
„Jak je to možné?“
„Napadli už několik našich kolonií a teď míří sem. Je to přibližně 13 lodí.“
„Samozřejmě Vám pomůžeme, ale potřebuju vědět, zda je Země v pořádku.“
„Ano, dostali jsme asi před týdnem subprostorovou zprávu o útoku. Podle zprávy byl wraitský superúl zničen.“
Po této zprávě zřetelně spadl kámen ze srdce všem na můstku.
„Žádám o povolení vstupu na planetu. Budeme muset probrat strategii.“
„Vaše pomoc je vítána. Posílám Vám souřadnice,“ řekl Teal'c s mírným úsměvem.
Po těchto slovech obrazovka zčernala a já se po přenosu objevil poblíž nějakého chrámu na Chulaku.
„Vítáme Vás,“ pronesl Teal'c za mnou.
„Tohle mi už nedělejte! Lekl jsem se.“
„To je mi líto,“ pronesl Teal'c pobaveným hlasem a pobídnul mě, abych šel za ním.
Mlčky mě zavedl do největšího z chrámů. Uvnitř chrámu byly dechberoucí výzdoby zobrazující například Raovu mateřskou loď a podobně. Kolem dokola byl kovový stůl s křesly. Teal'c mě pobídl, abych si sedl do jedné z nich. Zanedlouho přišlo 13 členů rady spolu s Bra'tacem, novým vůdcem Svobodných jaffů.
„Sešli jsme se tu proto, protože chceme projednat strategii obrany. Víme, že k nám míří 13 aschenských lodí. Ale především děkujeme plukovníku Ellisovi za pomoc. Bez jejich včasného zásahu bychom tu už nebyli. Plukovníku, máte slovo,“ dokončil svůj proslov Bra'tac.
„Děkuji a není zač, jsme přece spojenci. Ale mám pro Vás návrh strategie. Vím, že máte pouze 8 lodí a proto navrhuji, aby jste schovali 4 lodě za místní měsíc...“
„Cože? Rozdělit se?“ Přerušil mě jeden z radních.
„Ano, rozdělit. Na orbitě zůstane pouze letka kluzáků a 4 Ha'taky. Apollo, spolu se zbytkem se schová za měsíc a až přiletí aschenové, tak je sevřeme do kleští,“ řekl jsem pevným, rozhodným hlasem.
„To by mohlo vyjít... Budeme o tom hlasovat,“ řekl Bra'tac zamyšleně a u každého radního se rozsvítily 2 panely „Pro“ a „Proti“ v jaffském jazyce.
Návrh byl přijat, ale těsně. Rozdíl byl jeden hlas.
„Mám nápad. Máte ještě ty výbušniny, co jste použil proti těm lodím?“ Zeptal se Bra'tac.
„Ano. Na palubě jsou ještě 2 hlavice.“
„Máme 2 neopravitelné Al'keshe s funkčním maskováním a s Vaší pomocí budeme schopni vytvořit maskované miny,“ navrhl Bra'tac.
„Skvělý nápad, mistře Bra'tacu. Navrhnu to našim technikům. A nyní se už musím vrátit na svou loď.“
S těmito slovy jsem se transportoval zpět na Apollo. Zanedlouho bylo vše připraveno a čekalo se pouze na přílet nepřítele.
„Pane, zaznamenávám mnoho hyperprostorových oken. Jsou to aschenské lodě...“
To be continued
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Pěkný díl po dlouhé době.

krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Všechny díly jsem měl napsané na papíře, ale ten jsem si zapoměl doma a musím tudíž psát všechno znovu :smile:
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jo a ten hatak jak narazil do toho úlu to nebyla taranace ale spíš kamikaze útok cílem taranace bylo aby pilot přežil a útok provedl znovu s novim letedlem a ne narazit a bouchnout spolu s letounem ale spoustě neměckým pilotům se to stalo ale to je jedno.Tedy já nevím jestli se posádka nepřenesla kruhy.

mynymony Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Takže k povídce: Nevím možná je to jen moje domněnka ale nebojovalo ty 2 pozemské 304 někde mezi galaxiemi Pegas a mléčná dráha??? Trochu nechápu jak se tam dostala luciánská aliance. Dále jak už někteří psaly mě trklo hned opravit loď pomocí dílů z druhé. Nevím esi je to pravda, ale psal si někde v druhém díle že nemají navigaci. Tak jak se dostali k Chulaku (omluva nevím jak se píše). Na začátku povídky píšeš že se nedostanou domů, když už sou na chulaku tak jsou skoro doma. +++celkově se mě povídka zdá zmatená nevidím tam moc návaznost nevím chce to ještě hodně práce. + po tom co si v minulém díle napsal že aschenský paprsek či co to mají. sebral 304 33% ze štítu pokud se nemejlim takže jak proti nim chtěj bojovat džafové????

A ti aschenové ty byly v příběhu SG-1 nebo je vymyslel někdo odsud (daedalos 304 (první povídka kde jsem na ně narazil)).

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Už v seriálu díli rok 2010 a rok 2001 a navíc zamířit mohli jen dvěma směry směr pegasus a mléčná dráha a vybrali správně a chulak je hodně daleko od Země někde na druhym konci galaxie a tenkrát byl apollo poškozen třeba neměl pro štít dostatek energie i na tom záleží. Aasgardská technologije Aschenskou předčí o stovky možná tisíce let spíš jen stovky.

krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aschenové se objevili i v SG-1. Prvně že si s námi vymění technologie a potom SG-1 zjistila, že Aschenové jsou ti Badboys
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nebyli badboys :D jenom se pokusili přenést na zem biologickou zbraň bránou a když se dostali na zem alternativní časová linie ve který na to nepřišli se aschenové dostali na zem a pokusili se zneplodnit asi 80% lidí možná 90% teďka nevim kolik přesně.

krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ne vůbec nybyli Badboys :D Jenom chtěli lidi pomalu vyhubit a udělat ze Země farmu :D
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Přesně to nebyli moc zlí s porovnáním s goaldy.

krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Asi jo :) Nechtěl bych mít v sobě hada :D Ale teď další díleček. Spíše DÍL :D
Stargate - Ztraceni ve vesmíru

Díl: Sny - pokračování
Poblíž orbity Chulaku – Záběr ve vesmíru

Otevřelo se 13 hyperprostorových oken a z nich vyskočily aschenské lodě. Chvíli aschenové stáli na místě a skenovali obránce. Nakonec se rozhodli k útoku a začali se blížit k obráncům podsvětelnou rychlostí. V polovině cesty narazila jedna z aschenských lodí do miny a byla roztrhána modrým nukleárním výbuchem. Druhá mina explodovala sekundu po první a poškodila rovnou 2 lodě. Aschenové se ale nezalekli a stále se blížili na dostřel. Ze všech aschenských lodí vyletělo 12 rudých paprsků, které se opřely do štítů Ha'taků. Zasažený Ha'tak většinou ztratil štíty a utekl do hyperprostoru.
Do boje se vložily Al'keshe, které se odmaskovaly nad nepřítelem a vypustily smrtící salvu plazmových bomb, které vyčerpávaly i vyspělé aschenské štíty. Aschenové vypustili veškeré stíhače a zanedlouho se ocitly všechny Al'keshe v plamenech. Poslední zamaskovaný Al'kesh vstoupil do hyperprostoru a ihned z něj vystoupil za štíty jedné z aschenských lodí a vypustil salvu plazmových bomb, které úplně zničily motory. Zasažená loď začala vlivem gravitace planety padat přímo na Chulak. Než stačila dopadnout na povrch, tak byla roztrhána pozemní palbou. Většina trosek ale dopadla na planetu, kde napáchaly nezměrné škody.
Achenům došla trpělivost a zesílili palbu na zbytek lodí.
Aschenové už pomalu slavili, když se na senzorech objevila pětice lodí, které byly schované za měsícem. Apollo nemeškalo a začalo kropit jednu z aschenských lodí railguny v kombinaci s asgardským paprskem. Z hyperprostoru náhle vyletěla loď, která velikostí předčila všechny bojující lodě. Byla to aschenská velitelská loď. Měla téměř 1 km na délku a 500 m na šířku. Nově příchozí loď nečekala a plnou parou se pustila do jaffských lodí.
Zbytek aschenských lodí na tom nebyl nejlépe, a proto vytvořila velitelská loď štítovou clonu, za kterou se schoval zbytek aschenů. Bohužel pro jaffy byly clona napájena zdrojem, který by se mohl rovnat ZPM.
Jeden Al'kesh vrazil plnou rychlostí do clony, ale její zdroj byl na 95%.
Za jaffy se začaly otevírat hyperprostorová okna a z nich vyletělo dalších 20 aschenských lodí, které ale nezačaly pálit po jaffech, ale po štítové cloně.

Můstek – Apollo

„Pane, z hyperprostoru vystoupilo 20 aschenských lodí a začali pálit po cloně,“ oznámil zbraňový s úžasem v hlase.

Všech 20 nově příchozích lodí vypustilo najednou rudé paprsky, které se opřely do mohutné štítové stěny. Štít jen mocně zablikal, ale klesl na 15%. Ale nakonec pod další dávkou selhal.
Nepřátelské lodě nakonec utekly do hyperprostoru.
„Toto není konec,“ ozvalo se z komunikačního panelu.

„Spojte mě s těmi loděmi,“ rozkázal jsem.
Na obrazovce šlo chvíli vidět jen zrnění než se objevila tvář asi 30 let starého muže.
„Zdravím, jsem plukovník Ellis, velitel pozemské lodi Apollo.“
„Jmenuji se Halos. Jsme radikální aschenská skupina. Od našich špehů jsme se dozvěděli, že se chystá útok na vás a proto jsme přiletěli.“
„A proč jste přiletěli? Myslím, že ne proto, aby jste nás zachránili.“
„Potřebujeme pomoc. Kolují zvěsti, že v této galaxii se objevila nová a silná loď. Setkali jsme se s ní pouze jednou a podle senzorů byla organického původu.“
„Říkají si Wraithi a jsou to společní nepřátelé.“
„Chceme po vás, aby jste nám pomohli dobýt planetu Ralen. Pokud svrhneme vládu radního, můžeme obsadit jeho lodě a zbavit se wraithů navždy.“
„A jak vám můžeme věřit?“
„Plukovníku, nám nejde o vás. Nám jde o wraithy. Podle zpráv stavějí lodě a víte moc dobře, co potom udělají.“
„Dobrá tedy. Půjdu já, 3 naši vojáci a Teal'c.“
„Kdo je Teal'c?“
„Oblíbíte si ho, věřte mi. Je s ním sranda.“
„Neznám význam slova sranda.“
„Sranda je... Legrace, zábava. Znáte to snad?“
„Ne,“ odpověděl chladným podezřívavým hlasem.
„Vypínáme štíty a můžete se transportovat,“ dodal.
Po těchto slovech obrazovka zčernala.
„Spojte mě s Teal'cem.“
Na obrazovce se po chvíli objevila tvář Teal'c.
„Jsem připraven na transport,“ řekl Teal'c.
„Monitoroval jsem vaši komunikaci,“ řekl na vysvětlenou kvůli mému překvapenému výrazu.
„Transportujte ho.“
Před očima všech na můstku se objevil Teal'c.

Halosova loď – Můstek
„Vítejte,“ řekl chladně a zavedl nás do zbrojnice.
Vnitřek lodi byl celý bílý a na každé chodbě nechyběl počítačový panel, na kterém se zobrazovaly nějaké aschenské texty. Po chvilce jsme dorazili do zbrojnice. Aschenové používali 3 druhy zbraní. První zbraň vystřelovala energetický puls, který zasaženého pouze omráčil. Druhá zbraň vystřelovala projektily jako P-90 s tím rozdílem, že neměla zásobník a počet výstřelů byl omezen pouze vloženým energetickým článkem. Třetí zbraň bylo velké dělo, které by zabilo na jednu ránu i čerstvě nakrmeného Wraitha. Můj team ale zůstal u P-90 a Teal'c u své tyčové zbraně.
„Vstupte do hyperprostoru, směr hlavní kolonie Ralen,“ rozkázal Halos do svého komunikátoru, který měl na ruce a vypadal jako normální hodinky.
„Dorazíme tam za 1 hodinu,“ dodal našim směrem a zavedl nás zpátky na můstek.
„Halosi, můžu se na něco zeptat?“
„Jistě.“
„Odkud toho o nás víte tolik? Například naše časové jednotky.“
„Naši lidé se nabourali do vašich systémů, když jste byli na naší planetě.“
„Záhada vyřešena a bylo to opravdu nutné?“
„Radní Falen je ve věcech cizích ras velmi opatrný.“

O hodinu později – hlavní aschenská kolonie Ralen
Vystoupili jsme z hyperprostoru a zamířili k planetě. Na orbitě bylo přibližně 30 hlídkujících lodí.
„Nevidí nás?“ Zeptal jsem se Halose.
„Jsme zamaskovaní. Toto je jediná loď, co se dokáže zamaskovat.“
„Jediná?“
„Kdysi jsme nalezli malou loď, kterou sestrojila rasa, která si říkala Antikové. Dokázali jsme využít její maskování.“
„Pojďte za mnou,“ dodal, když už jsme byli na orbitě.
Zavedl nás do hangáru, ve kterém už na nás čekala nějaká malá loď, asi přepravní. Nastoupili jsme do ní a po chvíli letu jsme přistáli na povrchu planety. Uprostřed lesa. Halos nás mlčky zavedl k menší budově. Před vchodem byly stráže, které jsme omráčili a oblékli si jejich uniformy.
„Jsme poblíž hlavní budovy, kde se schází rada. Tímto...,“ ukázal na loď velikosti jumperu, „poletíme.“
Nastopili jsme si a za chvíli jsme doletěli k budově. Halos vystoupil jako první a zamířil k velkým dveřím, vedle kterých byl nějaký panel. Halos se k němu sehnul a panel mu zkontroloval oční sítnici a DNA. Vešel a zavřel za sebou dveře. Po pár sekundách se dveře znovu otevřely a Halos nám řekl, ať ho následujeme.
„Vypnul jsem veškeré bezpečnostní systémy.“
„A kamery?“ Zeptal jsem se ho.
„Aschenové nemají před svými druhy co skrývat.“
Nikdo se nás neptal, kdo jsme. Většinou jenom pozdravili a vrátili se ke své práci.
„Halosi, má radní nějakou ochranku?“
„Pouze 2 muže. V naší historii se nikdy neudály žádné politické převraty.“
Ušli jsme 500 m a zastavili se před dveřmi. Halos přejel rukou po panelu a za dveřmi se ozval hlas:
„Dále.“
„Zůstaňte zde,“ řekl Halos, vstoupil do místnosti. Za chvíli šly slyšet 3 výstřely. Vešli jsme do místnosti a uviděli jsme 3 omráčené muže a mezi nimi Falena.
„Já se postarám o Falena a vy to tu nechte vybuchnout. Sejděte o 2 podlaží níže, kde je generátor a ten odpalte,“ řekl Halos.
„Zničit budovu? Zbláznil jste se?“
„Plukovníku, tito lidé utlačovali náš lid po celá staletí a to nepřipustím,“ řekl Halos se vztekem v hlase.
„Tak jo lidi, jdeme tady zatopit!“
„A plukovníku... Kdybychom to nepřežili, rád jsem vás poznal,“ řekl Halos a podal mi ruku. Stisk jsem ji a rozdělili jsme se. Za rohem bylo něco jako výtah, tak jsme do něj nastoupili.
„Pane, mám možná hloupou otázku, ale aschenská čísla tady nikdo neumí, tak jak se tam dostaneme?,“ zeptal se vojín.
„Generátory a podobné věci bývají většinou dole, tak zkusíme poslední tlačítko.“
Zmáčkl jsem poslední tlačítko a výtah se dal do pohybu. Asi to nebyl výtah, ale transportér, protože jsme byli dole za pár vteřin.
Schovali jsme se za roh a rozhlédli se po místnosti. Uprostřed bylo něco jako generátor a kolem něj několik panelů. Hlídali 2 vojáci a 1 vědec, který obsluhoval generátor. Dal jsem pokyn teamu, aby na můj rozkaz hodili granát. Teal'c ale nečekal, vběhl přímo mezi stráže a dvěma přesně mířenými zásahy je sundal. Nevšiml si vědce, který se napřahoval s nějakým předmětem v ruce, ale než ho stačil udeřit, tak se sesunul po výstřelu k zemi. Teal'c mi kývnul na znamení díku a vytáhl jsem C-4, kterou jsem připevnil pod generátor. Nastavil jsem rozbušku na 5 minut a nastoupili jsme zpátky do transportéru.
Byli jsme právě v přízemí, když se rozezněl alarm a všichni vojáci zamířili k transportéru. Nenápadně jsme vyklouzli z budovy, kde už na nás čekal Halos.
„Povedlo se?“ Zeptal se.
„Ano, ale za chvíli budeme mít společnost.“
podíval jsem se na stopky. Minuta. Nastoupili jsme do lodě a zamířili k transportéru. Ihned, jak jsme vystoupali výše, proletěly nad námi vysokou rychlostí 2 stíhačky.
„Doufám, že si nás nevšimnou.“
„To považuji za vysoce nepravděpodobné,“ řekl Teal'c a měl pravdu. Stíhačky nás začaly pronásledovat. Halos začal s lodí nebezpečně manévrovat. Z okna lodi šel vidět výbuch budovy. Stíhačky nás přestaly pronásledovat a za chvíli se ztratily z dohledu.
„Bezpilotní stíhačky. Byly řízeny z vládní budovy,“ vysvětlil podivné chování stíhaček Halos.
Zbytek cesty netrval dlouho a nakonec jsme stáli na můstku Halosovy lodě.
„Jmenuji se Halos a výbuch vládní budovy byla má práce. Utlačovatelská vláda radního Falena byla svrhnuta. Jste svobodní. Staletí hrůzovlády jsou pryč. Vyjděte do ulic a chopte se vlastní svobody! Osud planety je ve vašich rukou!,“ řekl do komunikace Halos a na jeho tváři se poprvé objevil úsměv.
„Co teď s těmi lidmi bude?“ Zeptal jsem se ho.
„Pár dní budou po celé planetě nepokoje, ale věřím, že nakonec budou svobodní.“
„A s námi?“
„Bez vaší pomoci bychom to asi nedokázali. Proto přijměte menší odměnu.“
Halos otevřel kufr, ve kterém bylo zářící ZPM.
„Je vaše...,“ řekl prostě.
Mlčky jsem mu podal ruku.
„Doufám, že jednoho dne budeme spojenci...“
End

Doufám, že se Vám bude díl líbit a určitě napište svůj názor :wink:
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Pěkný díl a teďka mi došlo že by jim mohl tealc pomoct s návratem na zem.

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky