Hm, takže průhledný a strašidelně předvídatelný scénář, "vypnout" drony (nemají žádnou ochranu proti rušení), zamířit k velitelské lodi, vypálit na ní z hlavní zbraně (plus je, že jsme konečně viděli jak pálí ten spodní nadupanej kanón) a hotovo. Velitelská škatule se rozpadne jakoby nic, prostě nemá štíty. Chloulinka pochopitelně volala Šmouly (koho jiného taky, hlavně že v s02e10 s tím dělali drahoty) a ti odlákali pár dronů a navíc si od ní vzali to co jí před tím nedobrovolně dali (první Šmoula Mengele by měl radost), jak chytré, že? Jelikož by to bylo moc snadné, přiletí další velitelská škatule (to dá rozum, když se množí drony tak škatule taky) Ursini jdou do beznadějného boje (místo aby nahodili FTL a vzali roha, je třeba se však zbavit Gateseederu, porovnej s SGA "naše Aurora"), ale Destiny zase trochu pomohou, ti sflikují narychlo štít a samo všechno vyjde tak jak má.
Takže, když si odmyslím, že moc překvapivý (čti vychytaný) průběh to nemělo a jelikož jsem poznamenán SG-1 i SGA tak se mi to docela líbilo, neb tam skoro nebyla nuda, tudíž (jelikož, nýbrž, protože) 8/10.
Na druhou stranu jsem tímto dílem docela pochopil proč to SyFy odpískala. Když tento byl tak dějově jednoduchý, jaké by asi bylo to slavné, imaginární zakončení všech SG "all in one", že? Setkání s bělovousým staříkem, povznesenými Antiky a poklábosení nad povznesenou, vyjímečně dobrou, miliardy let starou pálenkou?