Takže, co se týče gramatiky, budu věřit St0rmovi, protože jsem se ji, právě z důvodů, co psal, naučil ignorovat, ale je pravda, že mě tam nic do očí nepraštilo. Co se týká přímých řečí, to, co Ti tady navrhl Piko, je LEPŠÍ, než to co máš Ty, ale ani omylem to není správně, jak proklamuje. Takže abych ho hned z kraje opravil
The Piko píše:
správně:„Pane, pojďte rychle na můstek." ozvalo se z intercomu.
„Už jsem tu, co se děje?" otázal se unavený Hart.
„Senzory hlásí několik lodí Ori." odpověděl stejně unavený kapitán William Wood, operační důstojník na Phoenixu.
„Zvednout štíty a nabijte zbraně, jestli budou dělat problémy zničte je." řekl podrážděně Hart
ve skutečnosti je to správně takto
„Pane, pojďte rychle na můstek," ozvalo se z intercomu.
„Už jsem tu, co se děje?" otázal se unavený Hart.
„Senzory hlásí několik lodí Ori," odpověděl stejně unavený kapitán William Wood, operační důstojník na Phoenixu.
„Zvednout štíty a nabijte zbraně, jestli budou dělat problémy zničte je," řekl podrážděně Hart.
Tak toliko k přímé řeči. Jak už ti řekli ostatní - odstavce jsou velkým kamarádem povídky, a tady by se jich hodilo hned několik.
Nyní k povídce po dějové stránce (tedy alespoň co se dá odvodit z takovéhoto kousku), ale i tak to nebude nic pěkného.
Tento kousek jsem si vypůjčil z úplného úvodu
col.Hart píše:
BC 305 která je 2x větší než BC 304 a je vybavena střelami, jinými antickými a asgardskými zbraněmi.Obtíž je jen nedostatek energie a proto musí mít loď ZPM.
Děláš ze ZPM něco víc, než to je. Budeme-li brát v potaz Odysseu se ZPM, vydržela cca 6 zásahů hlavní zbraní Ori (díl 10x20), v Ark of Truth jich vydržela asi 20, to je pravda, ale tato loď by jich vydržela méně. protože energie jde do větší plochy štítů (přibližně 4x větší), takže uvažujme že při troše dobré vůle by vydržela 7 nebo 8 zásahů.(a to neuvažuji, že velké množství energie si zajisté berou zbraně) V momentu kdy
col.Hart píše:
„Senzory hlásí několik lodí Ori"
by myslím ani jeden z nich nebyl unavený jak píšeš (slyšel jsi někdy o adrenalinu?)
Dále to, že napíšeš
col.Hart píše:
generál Caldwell (byl povýšen po konci SGA)
není taky ideální způsob, házet takto závorky mimoděk do textu.
V neposlední řadě, jsou to nesrovnalosti, co v povídce máš, například už proklamované
col.Hart píše:
„Senzory hlásí několik lodí Ori"
poté píšeš
col.Hart píše:
Za pár minut byla Orijská loď zničena
měl by sis ujasnit, kolik těch lodí vlastně je. Navíc, že by zničení jedná Orijské lodi trvalo pár minut, mi přijde vzhledem k událostem seriálu (například díl 10x20) dost přehnané, v tomto případu by to bylo spíš pár sekund.
Celkově je to celé velmi uspěchané, velmi rychlé, jak již nicméně Ti napsal St0rm.