Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Phoenix

Stargate Phoenix

Příspěvek 08.2.2011 14:57:25
col.Hart Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tento příběh pojednává o pozemské lodi BC 305 Phoenix a návratu Ori. Skoro se zde nebudou vyskytovat postavy z SGA nebo SG 1. Budu psát v krátkých úsecích protože ještě musím stíhat školu a jiné.Nová loď BC 305 Phoenix se bude vydávat spolu dalšími loděmi do bojů proti Ori a jiným nepřátelům.Země se rozhodla postavit novou třídu lodí BC 305 která je 2x větší než BC 304 a je vybavena střelami, jinými antickými a asgardskými zbraněmi.Obtíž je jen nedostatek energie a proto musí mít loď ZPM.Dále jsou ve výrobě letadlové lodě třídy EAC

/// Pro přehlednost nechám rozdělené... pokud autor bude chtít spojit stačí napsat do SZ/PM nebo do tohoto topiku
/// Dragon
Naposledy upravil col.Hart dne 08.2.2011 15:54:54, celkově upraveno 2

Příspěvek 08.2.2011 15:42:53
col.Hart Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Bylo asi 20:00 večer a generál Jack Hart seděl ve své kajutě na BC 305 Phoenix když vtom zazněl alarm. „Pane, pojďte rychle na můstek" ozvalo se z intercomu.„Už jsem tu, co se děje" otázal se unavený Hart.„Senzory hlásí několik lodí Ori" odpověděl stejně unavený kapitán William Wood, operační důstojník na Phoenixu.„ Zvednout štíty a nabijte zbraně, jestli budou dělat problémy zničte je" řekl podrážděně Hart.„Pane, přibližují se" oznámila major Elizabeth Bennetová.„A taky už nabili primární zbraně" oznámil Wood.„Už mě ty hry nebaví, zahajte palbu z antických i asgardských zbraní, vypusťte střely" už skoro zařval Hart.„Ano pane, vypouštím střely" odpověděl nadšeně Wood, protože loď byla nová a jěště nebyla testována v bojových podmínkách.„Jak je na tom nepřítel" zeptal se Jack.„Jejich štíty jsou na 30 procent, za chvíli je máme" odpověděl Wood.„A co naše" zeptal se jěště Jack.„Jsou na 70 procent a přišli jsme o dva příďové railguny" řekl Wood a sám nechápal ztrátu zbraní.
Za pár minut byla Orijská loď zničena a Phoenix se bezpečně vrátil na Atlantidu.„Generále, okamžitě se dostavte do konferenční místnosti" ozval se Woolsey.„Takže, proč tu musíme být právě teď, když máme práci" otázal se generál Caldwell (byl povýšen po konci SGA).„ Něco by jste měli vědět" vychrlil ze sebe McKay když dorazil.„Ori se spojili s Go'auldy kteří přežili" pokračoval Rodney.„Pane Woolsey, dálkové senzory města zachytily Orijské lodě a míří k nám" řekl neklidně Chuck.„Jak daleko je EAC Eagle" otázal se rozrušený Woolsey.„Na okraji Pegasu" odpověděl Chuck.„A momentálně stojí nad M8C-648 a opravují poškozený hyperpohon" pokračoval Chuck.„Generále Harte" řekl Woolsey a dál už ani nepokračoval protože Hart už odlétal.
„Pane jsme na místě" oznámila Bennetová.„Pane vidím tu jen trosky ale nepatří Eaglu, jsou to pravděpodobně trosky Orijské lodi" řekl zmatený Wood.„Z hyperprostoru vyskočila loď Ori a nabíjejí zbraně" vychrlila ze sebe Bennetová.
Pokračování příště

/// Zatím jsem ti to hodil do citace (funkce Quote), viz. pravidla povídkové sekce :rules:
viewtopic.php?f=27&t=2821
/// Dragon

Příspěvek 08.2.2011 15:58:57
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Hooooollllyyyy shiiiit. Nechápu, co se to teď dělo... Zum, zum...rychle na můstek...zum, zum... nepřítel zničen... zum,zum... Atlantis... zum, zum... okraj galaxie... konec.

Za co by jsi měl dostat metál, je pravopis. Nevšiml jsem si jediné chyby v i/y, s/z ani podobných legracích (v posledních dvou vlnách autorů takový malý zázrak)
Používat odstavce, nějaký ten popis děje a z tohohle mohl být šestistránkový díl.
Když píšeš, tak to není jenom prásknout nápad na papír, musíš zvážit reakci čtenáře, zkusit ho pohltit, ohromit, prostě si jej získat. Tohle vypadá jako výpis klíčových bodů pro díl.
EDIT: A povídky přijdou do "code"

/// Ne code, ale "quote" ,)
/// Dragon

Příspěvek 08.2.2011 16:10:29
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Bez urážky,hrůza.
-do citace(Quote)!
-docela krátký
-gramatika hrůza.vynecháváš spousta teček,otazníků (hlavně na konci vět v hovorech) apod.
-je to nesrozumitelný,vůbec nevim co se tam děje,je to nepřehledný
-jednotlivé hovory musíš odlamovat entrem:
špatně:(taks to napsal ty)
„Pane, pojďte rychle na můstek" ozvalo se z intercomu.„Už jsem tu, co se děje" otázal se unavený Hart.„Senzory hlásí několik lodí Ori" odpověděl stejně unavený kapitán William Wood, operační důstojník na Phoenixu.„ Zvednout štíty a nabijte zbraně, jestli budou dělat problémy zničte je" řekl podrážděně Hart

správně:
„Pane, pojďte rychle na můstek." ozvalo se z intercomu.
„Už jsem tu, co se děje?" otázal se unavený Hart.
„Senzory hlásí několik lodí Ori." odpověděl stejně unavený kapitán William Wood, operační důstojník na Phoenixu.
„Zvednout štíty a nabijte zbraně, jestli budou dělat problémy zničte je." řekl podrážděně Hart

takže hlavně si dej pozor na ty tečky a otazníky a odlamování.další kritiku nechám na ostatní kritiky :D
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 08.2.2011 16:57:57
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Takže, co se týče gramatiky, budu věřit St0rmovi, protože jsem se ji, právě z důvodů, co psal, naučil ignorovat, ale je pravda, že mě tam nic do očí nepraštilo. Co se týká přímých řečí, to, co Ti tady navrhl Piko, je LEPŠÍ, než to co máš Ty, ale ani omylem to není správně, jak proklamuje. Takže abych ho hned z kraje opravil
The Piko píše:
správně:
„Pane, pojďte rychle na můstek." ozvalo se z intercomu.
„Senzory hlásí několik lodí Ori." odpověděl stejně unavený kapitán William Wood, operační důstojník na Phoenixu.
„Zvednout štíty a nabijte zbraně, jestli budou dělat problémy zničte je." řekl podrážděně Hart

ve skutečnosti je to správně takto
„Pane, pojďte rychle na můstek," ozvalo se z intercomu.
„Senzory hlásí několik lodí Ori," odpověděl stejně unavený kapitán William Wood, operační důstojník na Phoenixu.
„Zvednout štíty a nabijte zbraně, jestli budou dělat problémy zničte je," řekl podrážděně Hart.

Tak toliko k přímé řeči. Jak už ti řekli ostatní - odstavce jsou velkým kamarádem povídky, a tady by se jich hodilo hned několik.

Nyní k povídce po dějové stránce (tedy alespoň co se dá odvodit z takovéhoto kousku), ale i tak to nebude nic pěkného.
Tento kousek jsem si vypůjčil z úplného úvodu
col.Hart píše:
BC 305 která je 2x větší než BC 304 a je vybavena střelami, jinými antickými a asgardskými zbraněmi.Obtíž je jen nedostatek energie a proto musí mít loď ZPM.

Děláš ze ZPM něco víc, než to je. Budeme-li brát v potaz Odysseu se ZPM, vydržela cca 6 zásahů hlavní zbraní Ori (díl 10x20), v Ark of Truth jich vydržela asi 20, to je pravda, ale tato loď by jich vydržela méně. protože energie jde do větší plochy štítů (přibližně 4x větší), takže uvažujme že při troše dobré vůle by vydržela 7 nebo 8 zásahů.(a to neuvažuji, že velké množství energie si zajisté berou zbraně) V momentu kdy
col.Hart píše:
„Senzory hlásí několik lodí Ori"

by myslím ani jeden z nich nebyl unavený jak píšeš (slyšel jsi někdy o adrenalinu?)

Dále to, že napíšeš
col.Hart píše:
generál Caldwell (byl povýšen po konci SGA)
není taky ideální způsob, házet takto závorky mimoděk do textu.

V neposlední řadě, jsou to nesrovnalosti, co v povídce máš, například už proklamované
col.Hart píše:
„Senzory hlásí několik lodí Ori"

poté píšeš
col.Hart píše:
Za pár minut byla Orijská loď zničena

měl by sis ujasnit, kolik těch lodí vlastně je. Navíc, že by zničení jedná Orijské lodi trvalo pár minut, mi přijde vzhledem k událostem seriálu (například díl 10x20) dost přehnané, v tomto případu by to bylo spíš pár sekund.

Celkově je to celé velmi uspěchané, velmi rychlé, jak již nicméně Ti napsal St0rm.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 08.2.2011 18:28:01
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Já ty čárky fakt teda nechápu. V povídkové poradně jsem o tomhle nic nenašel. Tak mi to vysvětlete. KDY se tam maj dávat čárky namísto teček? Někdo psal že když to navazuje hned - např. "Ahoj," pozdravil jí Jack, "jak se máš?"
Ale v tom příkladu co sem psal já a poté DA,to takhle vůbec nenavazovalo.
Můžete mi to,prosím,někdo,sakra,vysvětlit? :)

Příspěvek 08.2.2011 19:12:49
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pokud je za uvozovkami ještě něco (např. řekl Jack), tak se tam napíše (před poslední uvozovkou) čárka a úplně na konci samozřejmě tečka:
"Ahoj, já jsem Jack," řekl Jack.
Pokud už za tím nic není, tak se tam napíše tečka:
"Ahoj, já jsem Jack."
A pokud to napíšeš takhle:
Jack řekl: "Ahoj, já jsem Jack."
A pokud chceš informaci dát doprostřed uděláš to takhle:
"Ahoj," řekl Jack, "já jsem Jack."
Chápej ten celek jako větu a ve větě nikdy nemáš 2 tečky. :wink: Ale když máš třeba: Jack řekl: "Ahoj." Po nějaké chvíli ještě dodal: "Já jsem Jack." tak jsou to 2 věty. Chápeš?
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 08.2.2011 19:36:05
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Díky,už chápu :) To sem vůbec nevěděl,v tom případě to mám ve svý povídce dost špatně :roll: Ale nikdo mě na to neupozornil,dozvěděl sem se to až teď :scratchanym:

Příspěvek 08.2.2011 19:44:25
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přiznám se, že jsem ji nečetl, ale teď jsem se tam jen tak podíval a máš to fakt špatně. :bounce:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 08.2.2011 20:12:42
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Já vím :sorry: protože mě na to nikdo neupozornil :scratchanym:

Příspěvek 08.2.2011 22:40:59
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jako nerad komentuju něčí povídky, když je sám nepíšu, ale i tohle už je na mě trochu moc, trošku víc soustředění při psaní, aby to mělo hlavu a patu, a hlavně aby to nebylo spíchlý na koleně při sezení na záchodě během deseti minut!!!
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Zpět na Mrtvé povídky