Můj korektor to stihl tím pádem si můžete tento díl přečíst už dnes!
StarGate Ikaros 1x05 Rok 2032 III.část
Náhle se objevil transportní paprsek a po jeho zmizení stál uprostřed místnosti Solen Sincha.
Lorli: "Dovolte abych vám představila sateďana Solena Sincha."
Zelenka: "Přítel Ronona Dexe, vítejte."
HACK: "Zdravím."
Solen: "Přejděme rovnou k věci."
Lorli: "Ano, to bychom měli. Solen byl tak ochoten nám pomoci při průzkumu Cheopsovy základny na Zemi."
Derek: "A proč sme o tom nevěděli hned od začátku?"
Lorli: "Chtěli jsme to udržet co nejdéle v tajnosti."
Zelenka: "To znamená, že nám nevěříte?"
V tu chvíli bylo v místnosti naprosté ticho......
Solen: "Nyní vám řeknu jak se to celé stalo: Poté co jsme využili sodanského maskovacího zařízení,
abych mohl lépe proniknout na Cheopsovu základnu, zmapoval jsem celou oblast a dozvěděl jsem se, že Cheops vězní něco kolem 5000 lidí. Trpí, jsou mučeni."
Airo: "Není čas, každá vteřina je drahá, musíme sestavit zásahové týmy a vysvobodit naše lidi!"
Rajak: "Navrhuji aby v těchto dvou týmech byly 2 jaffové, 2 cestovatelé a 2 lidé."
Lorli: "Souhlasím s Rajakem. Airo, Solene bude v prvním týmu společně s Derekem a Sarah."
Solen: "Dobře a v druhém týmu bude kdo?"
Lorli: "Opět 2 cestovatelé, tedy Jokan a Lios, 2 jaffové ale nyní tu budou ještě navíc dva cestovatelé, protože doktor Zelenka a HACK budou na Auroře. To znamená, že druhý tým tvoří 4 cestovatelé a 2 jaffové."
Derek: "A výbava?"
Lorli: "Cestovatelské zbraně, pozemské zbraně typu P90 a jaffské tyčové zbraně."
Solen: " Každý dostane všechny tyto zbraně?"
Lorli: "Přesně tak."
Po necelé hodině bylo vše připraveno. Zbraně, granáty, neprůstřelné vesty. Na orbitě planety bylo 12 hataků, 1 Aurora a několik al-keshů. Vir byl vytvořen, netrvalo to dlouho, pro HACKa žádný problém.
Rajak z můstku své lodi ostatním lodí:
Rajak: "Nyní tedy otevřeme HP a poletíme k Zemi, tato mise bude velice nebezpečná a proto nechci žádné zbytečné chyby. Hodně štěstí všem!
Otevřelo se HP okno a všechny lodě opustily planetu.
Na Auroře během letu HP:
Zelenka: "HACKu, hned co vystoupíme z HP očekávám odeslání virů na BC-304 a od vás Lorli, chci okamžitý transport našich týmů."
Lorli: "Samozřejmě."
HACK: "Saraho pojď sem prosím, můžu tě o něco poprosit?"
Sarah: "Jo, povídej."
HACK: "Vrať se v pořádku."
Sarah: "Budu se snažit."
Z vysílačky se ozval Rajakův hlas:
"Připravte se, vystupujeme z HP."
Cheopsův první můž: Můj pane, z hypeprostoru vystoupilo 13 lodí. Dvanáct z nich jsou hataky a ta poslední loď je neznámé konstrukce."
Cheops: "Vyšlete na ně BC-304 ať je ihned zlikvidují."
Cheopsův první muž: "Můj pane, BC-304 nemohou nastartovat své motory!"
Cheops: "Nemožné, zkoušejte to dál. Vyšlete tam Al-keshe a Hataky."
Z planety Země začalo vylétávat 20 hataků a spoustu Al-keshů.
Na Auroře
Lorli: "Štíty na plný výkon, na můj rozkaz zahajte úhybné manévry, vypusťte drony."
Aurora a Hataky začali pálit po Cheopsově flotile.
Mezitím na Cheopsově základně
Derek: "Tým A za Solenem, tým B jděte doprava. Za každou cenu udržte hangár s našimi jumpery."
Tým A šel najít a osvobodit Cheopsovy vězně.
Sarah: "Solene tady doleva nebo doprava?"
Solen: "Doleva."
Na základně bylo divné ticho - Tým A našel věznici a transportoval skoro všechny vězně na dva Hataky, které se po výstupu z HP odpojili a letěli k základně.
Derek: "Tak jo, už jenom zbývá jen Ronon, Teal´c, generál O´Neill a pár jaffů."
Náhle se však v místnosti objevili Cheopsovy jaffové.
"Jaffa kree!" zavelel jeden z nich. Začali pálit po týmu A, ten opětoval palbu.
Airo: "Dopr*ele, musíme se stáhnout k hangárům."
Derek: "Nenacháme tady naše lidi!!"
Z vysílačky se ozval tým B: "Pane, zaútočili na nás jaffové dlouho se neudržíme!"
Náhle byl slyšet výbuch a vysílačka byla hluchá.
Derek: "Sakra, prosím o přenos posledních věznů! Vy na Hataku slyšíte mě?"
Solen: "Lorli, potřebujeme transport na Auroru, zaůtočili na nás jaffové, dlouho se neudržíme."
Na Auroře
Lorli: Slyšíme vás, bohoužel vás nemůžeme trasportovat. Aurora je oslabena a podpora života neudrží další lidi při životě."
HACK: "Jak jste na tom?"
Solen: "Airo je postřelen a Sarah taky."
HACK: "Sarah?! Doktore Zelenko okamžitě mě transportujte na základnu!"
Zelenka: "Nemůžu."
HACK: "A proč ne?"
TO BE CONTINUED!
Za korekci děkuji The Piko!