Měl jsem tu čest o něco dříve vidět dokonce samotný Plán 9 z vesmíru (děkuji filmovému klubu ČT
) a musím říct, že jsem nikdy netušil, jak šílený někdo může být. Kam se hrabe Hannibal Lecter! Wood byl tím skutečným maniakem. Vůbec nechápu, jak mu mohli po jeho prvním filmu vůbec dovolit točit další? Svět je holt sám o sobě šílený a jsem velice rád, že můj oblíbený režisér Tim Burton natočil film zrovna o tomhle svém kolegovi. V hlavních rolích neskutečně přehrávající Johnny Depp a perfektní Martin Landau (to vážně nebyl sám Lugosi?). Pokud by někdo nevěděl, kdo že to ten Edward D. Wood Jr. vlastně byl, tak vězte, že se jednalo a stále určitě jedná o skutečně nejhoršího režiséra na světě - pokud jste takto dosud nazývali jistého nejmenovaného skopčáka, pak by jste si určitě měli tuhle biografii pustit. Nebudu se ale už složitě rozepisovat. Jde o skutečně zajímavé dílko, až mám chuť si stáhnout Bride of the Monster, která mi z celého filmu vyzněla jako jediná relativně normální "Woodovka".

8/10
Planeta teror
Co dělat uprostřed pátečního večera, když se nikomu nechce ven a na TV Noha zrovna začíná váš oblíbený film, že ano? Rád jsem se tedy uvelebil u televizi, na chvíli zase vypnul a ani napodruhé nelitoval. Bohužel, borci v produkci Novy nás připravily o kvantum výborně natočených pseudo-trailerů a nechali pouze jediný - Mačetu. Škoda, ale raději už k samotnému filmu...
Rodriguez chtěl natočit sračku a světě div se, ono se mu to povedlo. Šílený příběh natočený starou kamerou, v nejdůležitějším bodě vystřihnutý. Herci by za normálních okolností byli minimálně dobří, tady ale nebylo jejich úkolem hrát, nýbrž přesně naopak. Přehrávají všichni! Přehrávají víc jak Johnny Depp ve výše zmíněném filmu a to už je, myslím si, co říct.
Humor je černý, dialogy blbé, pěkně po vzoru Pulp Fiction. A že si i jeho režisér střihne roličku.

8/10