Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mě se to líbilo. Začátek, lednice a odhalení story kolem emzáků se mi teda do paměti vryly.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ale tak jo, na zpestření sobotního večera to bylo opravdu ideální. Nenudil jsem se a celé mi to příjemně ubíhalo. Jen prostě ten příběh mi k Indymu nesedí.

Eclipse
Tak a mám za sebou i třetí díl této emo-ságy. Co si budeme povídat, dvojka byla strašná, ale musím říct, že tady jsem byl příjemně překvapen. Některé dialogy jsou sice stále trochu prkenné, Bella se místy chová jako kráva a Jacobovi bych za ty jeho škleby nejraději vrazil, ale i tak se mi to moc líbilo. Změna režiséra jen prospěla. Škoda, že už nedostal na starost první část Rozbřesku (asi nějaká móda, rozdělovat závěrečné filmy na dvě části).

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray:
Ad 1 Jsem pevně přesvědčen, že film Potomci lidí má s knihou společný jen název a základní koncepci. To je fakt, bez prostoru pro nějakou polemiku.

Ad 2 Kamenem úrazu je skutečnost, že tvůj příspěvek vychází z premisy, že průměrné hodnocení, které ode mě film obdržel, je zapříčiněno faktem, jakým byla zpracována předloha. Problém je, že nic takového jsem explicitně nenapsal.
Srovnání filmu a knihy bylo pouze holým konstatováním skutečnosti, nic víc. Nicméně přiznávám, že implicitně mohl můj příspěvek indikovat, že
negativní (průměrné) hodnocení, které jsem dal je založeno na nekvalitně zpracované předloze. Každopádně, tvoje dedukce je mylná, jelikož .... je mi zhola jedno, zda se film drží knihy (obecně, nejenom v tomto případě), jediné co mě zajímá je kvalita filmu samotného. A tady si za svým hodnocením stojím, ať je snímek jakkoliv temným, reálným a naturalistickým ztvárněním budoucnosti.

The Social Network (2010)
Morálka, podnikatelská etika, přátelství ... v dnešním turbulentním světě se jedná o prázdné pojmy. Film o zakladatelích FB je dokonalým příkladem toho, co s člověkem udělá úspěch a rychlá cesta na výslunní. Fincher nezklamal, film nemá žádné hluché místo, a ať je můj názor na Facebook, jako sociální fenomém, jakýkoliv, jedná se o výborný film, který mi ukázal, kdo je kdo v tomto pohádkovém příběhu jako vystříženém ze šablony amerického snu.

Hodnocení:9/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Taky jsem zkouknul Social Network a musím říct, že je to majstrštych. V životě bych nečekal, že film o internetové stránce, kterou vymyslelo pako na Harwardu, může být tak chytlavý... A že momentální hodnota Facebooku je 25miliard dolarů jsem taky nevěděl :D
Jay and Silent Bob strikes back- Viděl jsem to před lety a po takové době, jako bych se díval poprvé. Film naprosto geniální, nevím co víc o tom napsat :rflmao:

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Osm statečných - tak už jsem to udělala znova. Proč já se dívám na filmy o psech, když u nich pak šílím? V každém případě, tenhle kousek je o osmi psech, kteří museli kvůli bouři zůstat osm měsíců sami v antakrtické pustině. Šílenej film, a to se o mushing nezajímám zdaleka tolik jako o jiné psí sporty. No, první věc, co mě trkla do očí: mohl by někdo PROSÍM vysvětlit filmařům, že sibiřští huskyové a alašští malamuti se už k "pracovnímu" tahání psích spřežení nepoužívaj? Další věc:
Toto je spoiler!!!:
po šesti dnech o hladu na řetězech nejenže ti psi klidně leží, ale dokonce i jsou v perfektní kondici. Tohle se táhne po celou dobu filmu. Po čtyřech měsících a ti psi jsou stále v dokonalý kondici, perfektní srst, ani škrábanec, zkrátka jako by se o ně starali lidi. To by jim dalo tolik práce ty kožichy alespoň zamazat? Další lol věc: jednoho z těch psů kousne tuleň leopardí, respektive pořádně chytne za zadní tlapu. A víte co? Milej pejsek tam má jen malinkej škrábanec. Samozřejmě kvůli tomu nemohl chodit, museli mu jídlo nosit... Tady jsem jen protáčela oči, jelikož právě letos si můj pes zranil zadní tlapku daleko hůř a chodila normálně po třech - musela jsem ji brzdit. Rádoby smutná scéna, kde jeden ze psů naoko umírá (btw. co je to za psovoda, když nepozná rozdíl mezi mrtvým a živým psem, třeba podle teploty těla?) pro mě byla wtf. Stejně jako když se psi dostanou dovnitř do budovy a najdou tam zásoby, převážně čokoládu. Tady jsem si jen říkala, že filmaři zřejmě míní počet psů snžit, jinak jsem si to nedovedla vysvětlit.

Smutné je, že během celého filmu jsem se do těch psů nedokázala vcítit, sžít se s nimi. Ne, netruchlila jsem pro ně, nesmála jsem se jejich kouskům, které byly mírně řečeno nerealistické, jen jsem tiše trpěla, odhodlána to dokoukat až do konce.

A ještě jedna věc, která mě na těchhle filmech štve, protože se to opakuje vždy a všude: ŠTĚKÁNÍ NENÍ PSÍ ŘEČ! Má to jen upozorňovací nebo ohlašovací charakter a slouží především ke komunikaci s člověkem. Mezi sebou se psi dorozumívají řečí těla. Navíc, seveřáci jsou známí tím, že prakticky neštěkají. Tak mi někdo prosím vysvětlete, proč ti psi tam na sebe štěkají jako o závod a proč ani jednou nevyli, ačkoliv je to pro tyhle psy typické.

O lidech ani nemluvím. Herci nic moc, stejně jako dialogy. Bylo vidět, že lidi tam jsou jen do počtu. Zkrátka, pěkná ptákovina, kdybych měla hodnotit, tak 0/10 a ne, ani ti psi mě nepřesvědčí k lepšímu hodnocení.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Repo Men - evil korporace co vyrábí umělý orgány a když je lidi nestíhaj splácet, tak si je bere zase zpátky. :) Až na pár absurdních scén je to vcelku pěknej film. 6,5/10

Donnie Darko - film, co tu už byl zmiňovanej, sice nevim o čem to bylo ale líbilo se mi to :lol: 9/10
Obrázek

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Scott Pilgrim vs. the World (Scott Pilgrim proti zbytku světa)
Old schoooool pro nerdy :lol:
10/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Requiem za sen - úžasný zážitek. Film vlastně o ničem, jen tak se tam probírá závislost na drogách, prášcích, ale i to, jak vypadá pád na úplné dno. Aronofsky je ale skvělý hlavně ve dvou věcech - dokáže neuvěřitelné věci s herci (Ellen Burstyn byla fantastická), a vizuálně to bralo dech. Rychlý střih na čím dál víc depreseivní záběry, kde se neuhýbá s kamerou, ale kde je naopak ukázáno všechno (i když v rychlém střihu), opravdu mrazí. Asi to nebude pro každého, chce to i být ve správném rozpoložení, ale pro mě jeden z nejlepších filmů, jaké jsem v poslední době viděla :)

Nine - Tohle bylo naopak zklamání. Nedokážu říct, jestli mě zklamal režisér, který má na kontě skvělé Chicago, nebo to, že z tak skvělého obsazení nebylo nic. Nepatřím k obdivovatelům herectví D.D.Lewise, ale tady neměl na práci nic moc než zírání do prázdna. A možná i to, že se pokoušel zpívat ve chvíli, kdy si ještě musel držet italský přízvuk, taky nepomohlo. Zpěvem a tancem mě překvapila Kate Hudson, Nicole Kidman je muzikálový profík a pak samozřejmě Fergie. To byly jediné tři herečky (a postavy), které tam uměly zpívat. V Chicagu mi skřehotání Reneé Zellweger a pokozpěv Richarda Gera nevadily, protože to byl dobrý film. Tady nebylo nic. Penelope Cruz někdo zapomněl říct, že je v muzikálu. Zněla jako když ji škrtí, a nepochopím, jak ji někdo mohl za tu její hloupoučkou husu nominovat na jakkoukoliv cenu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hráči se smrtí / Flatliners

Film, který nám pustil kněz(!) na duchovní obnově o zážitcích ze klinické smrti. Celkem psycho, u některých scén jsem se celkem bál.(Ale víc jsem se lekal spolužaček, které tam křičely, když se tam objevil desetiletej kluk s krumpáčem :D) Film celkem dobře popisuje co jaké osoby podstoupili a jak se s tím vyrovnávají. Navíc záběry ze klinické smrti jsou hezky sestříhané.

Matrix -- celá triologie

Skvělá série, podle mě možná jedna z nejlepších se sci-fi. Skvělé akční scény, realistickej scénář(vzbouření roboté) a naprosto epický konec se skvělým soundtrackem.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Předem bych se rád omluvil všem uživatelům fóra za následující sprosté výrazy...

Harry Potter a relikvie smrti- Promítání v sobotu 13:45 česky a dva dny po premiéře... Takhle to dopadá, když lístky nebookuju já. V sále se dělo přesně co jsem čekal, třetina osazenstva mladší dvanácti let dávala hlasitě najevo strach a v naprosto nevhodných okamžicích se smáli. Nehledě na lidi co zamnou neustále šustili sáčkama od brambůrek, mlaskali, nebo mi kopali do sedadla. Právě abych se vyhnul těmhle prasatům a kreténům chodím na filmy před zavíračkou kina a anglicky (nevyhnete se prasatům, ale dětem jo...)
K filmu samotnému nemám vůbec co vytknout. Na to, že popisuje první 2/3 knížky ve kterých se pořád někam chodilo, nebo mluvilo, má strhující tempo (další sprosté slovo patří producentům pro ČR, kteří film rozdělili na půl) Centrální trio se překonává a i s dabingem bylo cítit emoce. OST krásně doplňoval scény a hlavně ve finále dílu byla hudba naprosto strhující. Dost na to, že i když jsem četl knížku a vím, jak to dopadne, abych měl pocit "že je všechno v kelu." už se nemůžu dočkat, až si v klidu domova vychutnám full HD v originále a bez vyrušení...

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ed Wood
Měl jsem tu čest o něco dříve vidět dokonce samotný Plán 9 z vesmíru (děkuji filmovému klubu ČT :-) ) a musím říct, že jsem nikdy netušil, jak šílený někdo může být. Kam se hrabe Hannibal Lecter! Wood byl tím skutečným maniakem. Vůbec nechápu, jak mu mohli po jeho prvním filmu vůbec dovolit točit další? Svět je holt sám o sobě šílený a jsem velice rád, že můj oblíbený režisér Tim Burton natočil film zrovna o tomhle svém kolegovi. V hlavních rolích neskutečně přehrávající Johnny Depp a perfektní Martin Landau (to vážně nebyl sám Lugosi?).
Pokud by někdo nevěděl, kdo že to ten Edward D. Wood Jr. vlastně byl, tak vězte, že se jednalo a stále určitě jedná o skutečně nejhoršího režiséra na světě - pokud jste takto dosud nazývali jistého nejmenovaného skopčáka, pak by jste si určitě měli tuhle biografii pustit. Nebudu se ale už složitě rozepisovat. Jde o skutečně zajímavé dílko, až mám chuť si stáhnout Bride of the Monster, která mi z celého filmu vyzněla jako jediná relativně normální "Woodovka". :)
8/10

Planeta teror
Co dělat uprostřed pátečního večera, když se nikomu nechce ven a na TV Noha zrovna začíná váš oblíbený film, že ano? Rád jsem se tedy uvelebil u televizi, na chvíli zase vypnul a ani napodruhé nelitoval. Bohužel, borci v produkci Novy nás připravily o kvantum výborně natočených pseudo-trailerů a nechali pouze jediný - Mačetu. Škoda, ale raději už k samotnému filmu...
Rodriguez chtěl natočit sračku a světě div se, ono se mu to povedlo. Šílený příběh natočený starou kamerou, v nejdůležitějším bodě vystřihnutý. Herci by za normálních okolností byli minimálně dobří, tady ale nebylo jejich úkolem hrát, nýbrž přesně naopak. Přehrávají všichni! Přehrávají víc jak Johnny Depp ve výše zmíněném filmu a to už je, myslím si, co říct.
Humor je černý, dialogy blbé, pěkně po vzoru Pulp Fiction. A že si i jeho režisér střihne roličku. :)
8/10

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

St0rm píše:
Harry Potter a relikvie smrti

Já jsem to viděl taky v sobotu od 15.00 v CinemaCity v Pardubicích. To s těma dětma je pravda. Taky tam bylo dost těch, co brečeli, ale to se i podle knížky dalo čekat. Překvapilo mě, že se celkem drželi předlohy :-) Jako taky mám rád filmy v originále, ale v programech kin je teď jen s CZ dabingem.

Nejvíc mě ale štve to čekání na druhý díl, který by měl být až 14.7.2011. :cry: :cry: :cry:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Alenka v říši divů
Jedním slovem kouzelné, snad jen ten konec sráží hodnocení. A ústřední píseň od Avril Lavigne se taky k filmu moc nehodí (i když se mi docela líbí).
8/10

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Harry Potter a Relikvie smrti (2010)
Sobota 20.11. - 21:00 - Imax Praha - obecenstvo "na úrovni" - "slušní sousedi"

Závěrečná, na dvě části rozdělená, koncovka slavné fantasy ságy je v mnoha ohledech odlišná od předchozích dílů. Misky vah moci se pomalu přesouvají k Lordu Voldemortovi, který má nyní k dispozici celý aparát ministerstva kouzel. Úkol je jasný: nalézt Harry Pottera, jenž letos nenastoupí do závěrečného ročníku školy čar a kouzel v Bradavicích, místo toho se vydává hledat viteály - mystické předměty, jenž zajišťují Pánovi zla nesmrtelnost.
Finální kniha je ve své první polovině charakteristická pomalým tempem i chudším dějem, což ovšem automaticky neznamená nižší kvalitu. To stejné platí i pro film. Tleskám Davidu Yatesovi, jak sugestivně dokázal zobrazit temnou a houstnoucí atmosféru strachu, šířící se celou kouzelnickou společností. Klíčové okamžiky: infiltrace na ministerstvo, vzdušná bitva nad Londýnem, Godrikův důl atd. jsou převedeny na plátno s bravurou a když to situace dovolí, tak i humorem.
Paradoxně ty nejlepší scény byste v knížce hledali marně. Příkladem budiž mnohými diskutovaná taneční scéna, která je dle mého názoru jednou z nejdojemnějších a nejúžasnějších scén v historii filmu, čtete dobře, tolik něhy, souznení, nevyřčených slov a přátelství je na stříbrném plátně k vidění jen velmi zřídkakdy.

Herecké výkony jsou nosným pilířem celého filmu. Alan Rickman (Severus Snape) dokázal v minimálním časovém prostoru zazářit, maniakální Belatrix, v podaní Helena Bonham Carter, je vzorovým příkladem fundamentální zaslepené posedlosti, zkombinované s čirým šílenstvím. Lucius Malfoy v podání Jasona Isaaca jenom potvrzuje dlouhodobý trend, tedy obrovskou hereckou sílu ve vedlejších rolích. Ovšem ještě nikdy předtím, nevyžadoval film tak silnou hereckou podporu hlavního tria jako nyní.
Právě ústřední trojice je středobodem světa, doslova. Daniel Radcliffe se zhostil role vyvoleného, který si je dobře vědom obrovského břemene na svých ramenou se ctí, Rupert Grint si roli žárlivého, podezřívavého a nepotřebného třetího kola u vozu užívá, ale skutečnou hvězdou filmu je tichá, uhrančivá a metodická Emma Watson. Při bližším pohledu vidíte obraz všeho: oddanosti, přátelství, sebeobětování. Byla to právě dcera mudlovských zubařů, která po celé měsíce nesla na svých bedrech zodpovědnost za celou skupinu. Smekám :ok:

Po řemeslné stránce není co vytknout. I přes délku filmu (146 minut - skutečná stopáž je něco přes 130 minut) jsem ani na okamžik neodlepil oči od plátna. Avizovaný cliffhanger splnil svůj účel, nemůžu se dočkat července příštího roku. :)

Hodnocení:10/10

P.S. Viděno v originální verzi. Přiznávám, že jsem šel na slepo a vzhledem k tomu, kolik bylo v tuzemských kinech verzí bez dabingu, jsem měl sakra štěstí :D
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Skyline
Strange lights descend on the city of Los Angeles, drawing people outside like moths to a flame where an extraterrestrial force threatens to swallow the entire human population off the face of the Earth.

Tak od tohoto filmu jsem očekával že to bude další mimozemštanský béčko, ale opak je pravdou, herecky obsazené spíše herci z tv, skvělé efekty, mimozemské lodě a jejich výsádky propracované, armádní složky ve vedlejší roli ale jejich bitevní sekvence uvěřitelné a použití atomovky na území usa, nádhera..., příběh z pohlredu přeživších, dynamický a povedený, a ten konec, lepší už jsem dlouho neviděl, potěšil a naštval, geniální!!!
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Heh, hodnocení Skyline je nějaké malé :( , ale uvidím až to uvidím :D

Teď jsem se doukoukal na nový dokument: Restrepo. Je to o četě vojáků na nejnebezpečnějším (jak to tam označují) místě v Afganistánu (prý i dokonce Bush přiznal, že i na planetě). Ukazuje každodenní život (4x - 5x přestřelka denně atd.)tamních vojáků - kopat celej ten post by se mi fakt nechtělo :D . To co nám ukazují hry a filmy, celkem mi to zkreslilo pohled na vojáky, ale vidět je totálně zdrcený z toho, že jim tam umře kamarád nebo o podál pozabíjí půlku jiné čety, to jsem nečekal. Opravdu se tam chovají lidsky. Ovšem ještě "lepší" byly akčnější scény, kdy se s nepřítelem vůbec nemazlili, ale pak to dopadalo, že barák na sra*ku, mrtví civilisti a potom si navazujte kontakt s místníma... Už se nemůžu dočkat až vyjdou titulky na obdobný dokument Aramadillo, mapující pro změnu Dánské vojáky v Afganistánu...
Toto je spoiler!!!:
Už by sakra taky mohl někdo natočit něco o našich z 601., ti se tam taky jenom neopalují...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nízké hodnocení Skyline nechápu. Viď je to dobrý film a ten konec překvapil, s tím asi ti mimozemštani nepočítali, ale skvělej námět na pokračování, tak snad bude i 2.

Za mě 7/10.
Obrázek

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jojo, bylo to fajne. Konec sice překvapující, ale až moc, copak z těch miliónů/miliard lidí, co si vzali tam nebyl žádný podobný pár, který by pak udělal tohle? Btw, vzít si to ferari byla fakt demence a jak to ještě tůroval, aby byl prostě slyšet, co nejvíc ten motor... :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

National Lampoons The Legend Of Awesomest Maximus je skvělý film na odreagování, taková volovina až je to i místy neuvěřitelný, zábavička...
Following in the long tradition of National Lampoon, this ballsy comedy takes aim at “sword and sandal” movies of every era, with s special nod of the feathered helmet to historical epics such as 300, Gladiator, Troy, and Braveheart. When the sexually ambiguous Trojan Prince Orlando tries to win his father’s approval by bringing the luscious Ellen of Greece back home to Troy, the jilted King Erotic threatens revenge. Now General Awesomest Maximus must put aside his slacker ways and face off against Erotic’s million-man Greek army with only 300 Trojans. Or was that 301? Dude, it’s the Gods… don’t overthink it!

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Čarodějův učeň - pro mě další důkaz, že se nemá dát na recenze. Mám ráda tyhle příběhy, a i když to trochu promrhali potenciál, brali to především s nadhledem a to se cení. Já Jsem se příjemně bavila. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Animák Megamysl. Je to nenáročný vtipný film. Nejsou tam žádné násilné rádoby vtipné hlášky, vtip je tam v situacích a v kontextu. Rozhodně jeden z lepších animáků. Při některých scénách jsem se fakt smála jako málokdy. A je tam spousta malých létajících aportovacích robůtků :smile:

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Alien Nation česky šlo jako Lebkouni, beru úvodní film, seriál byla jen 1 serie a dalších pět filmů, na to že to bylo ze začátku 90 let, 1988 uvodní film, je to příběhově a herecky dokonalý, ztroskotání 250 000 mimozemských otroků a jejich intergrace do společnosti, jejich zvyky, antisemitismus atd opravdu nádhera 10/10

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Souhlasím :) A Lebkouni měli i štěstí na povedené filmy. Myslím, že až na ten úplně poslední byly tak dobré jako epizody, a ještě lepší. Hlavně se mi líbilo, jak se Sykes snažil naučit jejich zvykům kvůli vztahu s Cathy. :)

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Thelma a Louise (1991)
Thelmu a Louisu omrzel rutinní a bezbarevný život v jednom americkém maloměstě na Středozápadě. Z jejich původně plánované relaxační dovolené se vyklube útek před policií a FBI přes půl kontinentu s paradoxní nálepkou extrémně nebezpečných kriminálnic ...

Generační a kultovní jízda o ženské emancipaci a nezávislosti s nezapomenutelnou Geene Davis a Susan Sarandon je skutečnou a nefalšovanou jízdou až do konce, úplného konce.
Patřit k něžnějšímu pohlaví, tak udělím plné hodnocení.
Hodnocení: 8/10

Eurotrip (2004)
Solidní komedie o tom, jak s pár dolary v kapse projet neplánovaně celou Evropu. Scény typu ztvárnění Bratislavy nebo "volba papeže" nemají chybu :D ... jó ... a rockového krále Matta Damona si broukám ještě teďka.
Hodnocení: 6/10
Sherlock Holmes

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek

Black Swan - podíval jsem se na něho včera v noci a to, co jsem viděl, mi ještě chvíli nedalo spát a musel jsem si svým oblíbeným filmem Inside Man spravit náladu. Od doby, kdy jsem viděl Pí, Requiem za sen, Fontánu nebo Wrestlera vím, že Aronofsky točí trochu ''jiné'' filmy, ale takové psycho jsem tedy nečekal. Loni byl pro mě filmem roku Moon, letos je jím Černá labuť. Až to bude u nás v kině, běžte na to, já osobně si tento zážitek za čtyři měsíce rád rád zopakuji nebo si minimálně jen koupím lístek.

90 %
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy