Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate Vendetta III Epilog.

Stargate Vendetta III Epilog.

Prostě a jednoduše.

Líbí
72
90%
Nelíbí
2
3%
Ještě nevím
6
8%

Celkem hlasů : 80

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

když pominu rigixovi komentáře..:) tak povídka stále víc a víc napínavější...:) docela se divím že si do 4 dnů namačkal 20 dílů...:) což je uctyhodné...takže v průměru kdybych to měl nějak spočítat máme na rok skoro 1800 dílů...:) což už je slušnej příděl..:) jen tak dál :rflmao:

Pafis Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

povídka jako vždy výborná, až na pár chyb, nezaručuji, že jsem je našel všechny, ale:
4.odstavec: řekla Sam
6.odstavec: vystoupal o patro výš

14:50, 4. den
1.odstavec: lidé přistáli
nebo přidělávalo osvětlení
4. odstavec nad M249: motory jumperu se jasně rozžehnuly
4. odstavec pod M249, poslední věta: medikovy pomáhali
5. odstavec pod M249: vyspělými vymoženostmi
6. odstavec pod M249: jiní vytahovali z mrtvol šípy

3. odstavec nad Claymore: Výbuchy zabily přes třicet vojáků
2. odstavec nad Claymore: Omráčení vojáci se nezmohli ani na slabý odpor
co utekli výbuchu, podlehli
1. odstavec pod Claymore: Všichni obyvatelé byli
2. odstavec pod Claymore, na konci: něco pošeptal vojákovi, stojícímu vedle něj. Ten se ihned na to...
3. odstavec pod Claymore: No nechtěli jsme někomu ublížit (bez té čárky)
A tak jsem ho zničil, nebo A tak jsme ho zničili.

Nic proti Jakope, ale snaž se víc :!: :!: :!:

Jack O. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Patas: díl je opravdu skvělý!
Nemám co bych ti vytknul, dobrá práce! :bravo:

Jakop: na té korekci by sis měl dát opravdu více záležet! (už v minulém díle nic moc, ale v tomto je chybiček ještě víc)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

musím se zastat Jakopa....odvádí skvělou práci, ale když už to člověk třeba čte víckrát tak si mnoha chyb nevšimne protože to už vidí po několikáté a už se na to tak moc nesoustředí (vím o čem mluvím)...a stane se že pár chybiček unikne ale od toho je taky autor aby si to potom ještě přečetl a případné chyby ještě doladil (ale ten to už čte taky po několikáté takže viz to co sem psal u Jakopa)..:)

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já ani nevím, kolikrát jsem si to četl, ale Jakop jednou, když jsem mu to poslal, pak při korekci a pak jednou po ní. Opravdu se to nezdá, ale čím víckrát to čte, tímvíckrát to nevnímá.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Musim přitakat, že se mí povídka zatim líbí víc než nová povídka storma. Nemáš tam žádnýho chucka norrise a to je fajn :-), můj jediný mínus který bych ti udělil že se už 20 dílů plácáš kolem jednoho tipu záležitostí a začíná to být stereotyp ale řikal jsi že se to už brzo změní tak se těšim :-) Jen tak dal patasi jen tak dal :write:
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Major General
Major General

Odpovědět s citací

naopak si myslím že svým způsobem je to rarita..:) 20 dílů se snad se 4 dnama nikdo nepsal..:) dodneška jsem si nemyslel že to jde..:) a ten popis odčerpávání vody z atlantidy je hustej..:) to se ti povedlo

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Patas25 : Tak to máš pravdu, čtu to vždy 3x. Když mi to autor pošle, pak během korekce a ještě jednou po ní :-(, ale ty chyby mě štvou.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Aby jste se z těch chyb neposrali snad máš mozek a umíš si to domyslet. mě by to bez korekce nevadilo.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

rigix: Možná vadilo. Takové ty velké chyby jsem odstanil a hlavně teď jsem se už řídil i tím co se psalo v Povídkové poradně o přímé řeči, takže jsem všechny přímé řeči upravoval :)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Odpovědět s citací

Hej pozor, ještě to není ani týden, a díl je tu! Nebo jste snad proti?
Díl 21- Za společně prolitou krev

Sheppard viděl, jak se k masivně opevněné věži blížila armáda nepřátel.
Munice a vybavení, které na poslední chvíli dostali od domorodců, jim mohli přeci trochu pomoct. C4 v poslední chvíli umístili na nejbližší mosty a v pravý čas je hodlali odpálit.

Všichni se kryli ve věži. U vchodu za malou, ale přesto bytelnou bránou již čekalo několik desítek vojáků připravených na boj muže proti muži. O dvě patra výš byla jedna velká místnost, ve které byl Sheppard, jeho tým spolu s tucty a tucty lučištníků.
Ty schody, které vedly nahoru, vedli také dolů asi o tři patra níž. Tam dole se nacházela masivní mříž z oceli, nebo podobného materiálu. Za těmito mřížemi již vedla klesající, stočená cesta do dalších měst.

Sotva se v jeskyni rozlehl křik útočící armády, vydal velitel domorodců jediný rozkaz.

„Zavřete mříž. Zapřete se o bránu a nepouštějte je dovnitř. Každého, kdo pronikne, bez váhání pobijte,“ řekl velitel.
„Palte dle uvážení. Výbuch C4 jen na můj rozkaz,“ vydal poslední pokyny Sheppard a svou velkou zbraň položil na okenní římsu a zamířil.

Trvalo ještě asi pět minut, než se řvoucí armáda dostala na dostřel. První se ozvala P90 a poté ostatní zbraně. Mezi armádou a věží kromě olova, začaly lítat i šípy z luků a kuší. I přes svou primitivu, splnili svůj účel. Desítky útočníků v prvních řadách padly a to se nedostali ani k patě věže.

Po chvíli palbě, musel Sheppard odložit svou zbraň, protože už neměl náboje a tak musel střílet P90, která na něj zbyla.
Sotva přehodil zbraň, vystřílel sotva půlku zásobníku, spatřil něco, co mu na pár vteřin vyrazilo dech. Přes ten největší most se právě pomalu, ale jistě sunulo velké beranidlo. Zřejmě to samé vyrazilo ty masivní dveře u hlavního vchodu.

„Použijte tu věc!“ zařval velitel domobrany a Sheppard rozhodně neodporoval. Rychle sáhnul do jedné z kapes a vytáhl detonátor s číslem tři. Bez váhání jej stiskl a odpálil velký most.

Beranidlo bylo už z části na pevnině a tak výbuch zničil hlavně most a zabil asi dvacítku vojáků. Beranidlo se poškodilo jen z části, ale k velkému štěstí obránců sjelo do vody až z ní čouhala jen kovová hlava.

Několik vojáků skočilo do vody, ale tomu obrana věže nevěnovala pozornost. I přes fakt, že pár obránců bylo zasaženo šípy, ostatní vytrvale střílely do houfu nepřátel. Pokud kulky nebo šípy minuli svůj cíl, tak se stejně našli jiného útočníka, který byl zasažen.

Příštích patnáct minut se k věži dostalo jen pár vojáků, protože lidé odstřelili i druhý přístupový most a ti, co přeplavali vodu a vybrodili se na ostrově s věží, byli postříleni a když už bylo na ostrově hodně nepřátel, tak odpálili poslední nálož a povraždili tak hodně útočníků.

„Jsem bez nábojů,“ zařval jeden z mužů a zanedlouho se ozvali další tři.
„Co to sakra?“ řekl Sheppard a pozoroval útočníky.

Jakmile palba z pozemských zbraní prořídla, šlo to poznat na postupu útočníků. Těch pár, co se stále zajímalo o beranidlo, úspěšně uvolnili vyrážecí kmen a pak pomocí spojené síly vytáhly tento kmen před věž.

V tu dobu došla munice všem zbývajícím členům a týmu zbylo už jen pár granátů.

Vyrážecí kmen měl na sobě několik držáků asi pro třicet lidí. Útočníci s něčím podobným asi počítali a nyní se jim to rozhodně vyplatilo. Přibližně třicet vojáků začalo kmenem vyrážet ty malé dveře do věže.

„Hoďte granáty!“ rozkázal Sheppard a poté taky odjistil granát a hodil ho mezi útočníky. Pár vteřin na to se ozvalo několik výbuchů a hned na to divné šplíchnutí a následná rána.
Sheppard se podíval dolů a v poslední chvíli se stihl skrčit před šípem. Ale i za těch pár vteřin stihl zahlédnout, že granáty doslova roztrhaly vojáky, kteří drželi beranidlo.

„Co budeme nyní dělat?“ zeptal se medik.
„Půjčíme si nějaké meče a půjdeme si zařádit dolů. Za nedlouhou to určitě vyrazí a tady nahoře budeme snadno na ráně. Nejlépe je můžeme zarazit hned u vchodu,“ vydal rozkaz Sheppard a poté vstal, vzal si meč ze země a vydal se po schodech dolů. Pětice vojáků jej následovala a jediný medik se radši vrhl napomoct zraněným.

Sheppard doběhl dolů, svírajíc svůj meč, kde spatřil, jak několik vojáků bráni vyražení vrat a další čekají v zástupu za nimi. Všichni poslouchali hlasité údery beranidla na vrata, dokud s námahou nezaskřípěla a nekřupla. Všichni již byli připraveni na boj, když se najednou rozezněla ta poslední věc, kterou by tu někdo čekal.

„Plukovníku Shepparda, tady generál O´Neill a letka jumperů. Doufám, že neletíme pozdě,“ ozvalo se z vysílačky.
„Generále, právě naopak. Dokonalé načasování,“ řekl s radostí v hlase Sheppard a rozeběhl se po schodech nahoru.

Tam to ještě pozoroval velitel, který se na něj tázavě podíval.

„Naši už jsou tady!“ řekl radostně Sheppard a zahleděl se směrem, kudy měli přiletět posily.

Velitelovi se na tváři objevil úsměv a díval se stejným směrem.

Za nedlouho se v uších všech ozval typický zvuk, který vydávají pouze jumpery. Pár vteřin na to do jeskyně vletělo přesně dvanáct jumperů, které v určité formaci udělaly oblet okolo jeskyně. Poté, co zpomalily, udělaly nálet nad útočící armádou a pomocí dronů doslova zmasakrovaly nepřátele, kteří byli na ostrově u věže. Poté se otočily a zbývající drony vyslaly do kupy nepřátel.

I přes tento nálet zbylo v jeskyním městě něco okolo dvou stovek útočníků, kteří byli nyní zmatení a nevěděli, jestli bojovat či utéct.

V tu chvíli, ale pět antických lodí přistálo na ostrově a vysadilo celkově čtyřicet vojáků, jak mariňáků, tak Jaffů. Všichni se s obrovskou chutí bojovat vyvalili z lodí a ihned a bez váhání začali střílet do nepřátel. Prázdné jumpery odletěly a svými nálety aspoň plašily nepřátele a zbývající přistály a vyložily zbytek vojska.

Vojákům ve věži se podařilo otevřít nalomená vrata. Desítky obránců se vyhrnuli ven a sledovali, jak je pozemští vojáci doslova ženou pryč.

Sheppard vyběhl ven, kde narazil na O´Neilla.

„Generále, rád vás vidím,“ řekl nadšeně.
„Plukovníku, už jsem se bál, že o vás přijdeme. Vezměte si nábojů, co hrdlo ráčí,“ odpověděl O´Neill a ukázal na bednu plnou zásobníků.
„Díky pane. Půjdeme jim ještě vyprášit kožichy, ne?“ řekl Sheppard a poté, co si nabil, tak vydal rozkazy několika pilotům.

Piloti tří jumperů po vyložení munice zavřeli dveře a jumpery ponořili do vody. Kanál k dalšímu ostrovu byl na délku dvou jumperů, a třetí zaparkoval vedle nich, aby se nemuselo skákat přes čelní sklo.
Vrch jumperů byl asi půl metru nad hladinou vody a bylo snadné tuto vodní překážku zdolat.

Generál byl sice trošku starší, než většina vojáků, ale přesto se držel v popředí a chtěl si zřejmě poslední bitvu užít plným dechem.

Jakmile byla většina vojáků za jumpery, tak se seřadili do řady a začali čistit ostrov. Na tom prvním zbylo pouze pár nepřátel, kteří se nestihli stáhnout. Všichni byli zneškodněni několika zásahy a nikdo z pozemských vojáků nebyl zraněn. Poté se skupina rozdělila na půlku a každá šla na jiný ostrůvek.

Sheppard šel vedle generála a oba dva se oddělili od hlavní skupiny, a sami šli zajistit jeden domek. John vyrazil dveře a generál dovnitř vletěl a celou místnost prohlédl a neustále mířil před sebe. Poté přešli místnost směrem, ke schodišti. Jack jako první vyšel nahoru, rozhlédl se po místnosti a ještě než stihl zareagovat, zpoza dveří vyskočil voják a sekl po generálovi. Voják vyskočil moc brzo, a tak sekera nezasáhla hlavu, jak měl zřejmě v plánu, ale hladce přesekla jeho pravou ruku.
Generál hlasitě zařval, ale levou rukou stále držel P90. I přes fakt, že byl bez ruky, stihl správně zareagovat a riskantně přechytil svou zbraň, aby mohl levou rukou stisknout spoušť. Zásobník vyprázdnil do břicha vojáka, který se znovu napřahoval. Ten upustil svou sekeru a s posledním výdechem udeřil pěstí generála do obličeje.

Aby toho nebylo málo, na pěsti měl něco podobného boxeru s velkými ostny. Jeden z ostnů jej zasáhl přímo do oka, ze kterého se začala valit krev smíchaná s oční tekutinou.
Sheppard, který doteďka zajišťoval další místnost v přízemí, ihned po výkřiku vyběhl po schodech, vojáka dorazil pár ranami a poté chytil krvácejícího generála.
„Pane, vydržte!“ řekl a poté začal vysílačkou volat zdravotníky.

Jakmile se dozvěděli, že byl generál vážně raněn, postup jedné skupiny se výrazně zpomalil, aby se půlka lidí stáhla kvůli bezpečnému zajištění ostrova.

Téměř do minuty byli medici u generála, a zaškrtili mu krvácející ruku a ošetřili oko.

Přivolaný jumper před budovou přistál během chvíle a za pomoci polních nosítek jej naložili. Poté se pilot vydal rychle napovrch i se dvěma mediky.

„Generál byl raněn. Přebírám velení nad jednotkou. Všichni pokračujte v čištění a buďte opatrní. Na generála se vrhnul voják, schovávajíc se za dveřmi otevřené skříně. Můžou číhat kdekoliv,“ řekl do vysílačky John a poté pokračoval v čištění ostrovů.

O hodinu a půl později

Čištění ostrovů nabralo pomalejší tempo. Vojáci dbali pomalejšího tempa, ale i přesto bylo pár mužů zabito.
Poslední voják byl zabit, když se snažil utéct přes trosky v hlavní síni. Jakmile bylo město zajištěné, tak se dostavila druhá vlna posil. Nyní se, ale jednalo o posily z podzemí, kterým chvíli trvalo, než se dostali z ostatních měst až do místa boje.
Přišlo asi přes tisíc vojáků ve stejných, naleštěných brněních. Tyto jednotky bez váhání zajistili hlavní vstup a také několik vedlejších, o kterých lidé ani nevěděli.

Sheppard se spolu se Seabrookem vrátil do věže, kde byl opět velitel domobrany a něco vysvětloval několika mužům v bohatě zdobeném brnění. Sheppard mlčky stál u dveří a počkal, dokud spolu nedomluví. Čekali jenom pár minut, než si je trojice vojáků zavolala, aby se zapojili do konverzace.

„Vy jste pukovník Shleppner,“ řekl jeden z mužů.
„Plukovník Sheppard. Velitel těchto mužů, co přiletěli na pomoc,“ řekl John.
„Zajisté. Omlouvám se,“ odpověděl muž.
„Plukovníku Shepparde. Toto jsou Krilovští vojáci,“ představil je velitel domobrany.
„Krilov je nějaké vaše město?“ zeptal se Seabrook.
„Ne Krilovský voják je oslovení a nejvyšší titul pro naše muže. Krilov je výcviková pevnost. Výcvik dokončí asi jeden muž z dvoutisícové skupiny kadetů,“ vysvětloval velitel domobrany.
„No to musí být dost těžký výcvik,“ řekl Seabrook.
„Je to zcela dobrovolné. Nikdo jiný, ale nemůže velet armádě, pokud neprojde tímto výcvikem,“ řekl voják.
„Většina, kdo se přihlásí, jsou zcela naivní. Také jsem takový byl, ale úsměv mě přešel hnedka. V testu jsem si doslova sáhl na dno, Jak fyzicky, tak psychicky,“ promluvil druhý voják v naleštěném a masivně ozdobeném brnění.

„To věřím,“ řekl Seabrook a poté se slova chopil velitel domobrany.
„Dobrá. Nyní vám musím, ale poděkovat za pomoc při obraně města. Rozhodně jste se tady vyznamenali,“ oznámil starší Krilovský voják.
„Velké radě starších doporučíme, aby zahájili diplomatické hovory,“ řekl mladší Krilovský voják.
„Určitě se nějak dohodneme. My budeme mít určitě zájem o vaše vyspělé zbraně,“ zapojil se do hovoru velitel Domobrany.
„Tohle říká každý,“ ulétlo Seabrookovi.
„Mohli bychom vám pomoci s obranou, zajistit lepší osvětlení, než jaké máte tady. Také máme mnoho léků, mohli bychom vylepšit vaše hospodářství, vybudovat rychlejší komunikační systém. Ale to je jen málo z věcí, které můžeme nabídnout. Otázkou je, co můžete nabídnout vy?“ řekl Sheppard.
„No o něco mít zájem určitě budete,“ odpověděl starší Krilovský voják a zakončil tak rozhovor záhadou.

Ale, že se nyní červenalo, že jo Jakope. Jinak k tvé poznámce, která byla u korekce.

Toto je spoiler!!!:
Ano
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Copak můžou nabídnout?? stavební sílu?? ZPM asi těžko..:) nechám se překvapit

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Aj napriek tomu, že neprešiel týždeň :lol: , poviedka bola zaujímavá a dobre sa čítala. :) :) :)
Teraz len zreparovať generála a môžu začať diplomatické rozhovory. Samozrejme aj o tom záhadnom prekvapení. :yes:
:write: :arrow: :yahoo:
:bravo: :bye:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalos304 +PUK:
Toto je spoiler!!!:
Pokud jde o to překvapení, tak už bylo naznačeno v minulých dílech. :rflmao: :rflmao:

Svoje odhady ale pište do Spoileru.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:scratchanym: :hmmm: :hmmm: Sa budem musieť brutálnejšie zamyslieť a hlavne zavspomínať. :cry:

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Patas25 píše:
Hej pozor, ještě to není ani týden, a díl je tu! Nebo jste snad proti?

No původně si sliboval po 4 dnech.

BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

Zajímavý díl.
Toto je spoiler!!!:
To mě teda zajímá, co oni můžou nabídnout.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Co by by mohli nabýdnout. Zapřemýšlej... ty by sis to nechtěl rozdat s mimozenšťankou ? :-) Takovej exotickej artikl je dnes ceněný :-)

edit: v tvém případě s mimozenšťanem, přece jen jsou podle patase fyzicky urostlejší než lidé, kdoví co maji ještě urostlejší :hmmm:

BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

To mě nenapadlo.
Já si ale myslím, že by mohli nabídnout něco hodnotnějšího než ženskou(v mém případě chlapa).

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No ono se nabízí, buť něco z technologie ( viz. rušička jumperů) a nebo mapu podzemí?

Odpovědět s citací

Zajímavá debata.

Forton:
Toto je spoiler!!!:
Mapu možná jako "sekundární" nabídku.

Rigix: Ty nikdy nezklameš. Pochybuju, že to první co by hnedka chtěli, je dát ptáka do budky. Zvlášť, když mají otevřený konflikt.

BB20: No mě to taky nenapadlo, ale de poznat, že to zase vykoumal Rigix :-)

All: Zatím se nikdo k hlavní nabídce nepřiblížil. A jak už psal Jakop, z minulých dílů by se dalo odvodit, co to bude. Ale schválně jsem to psal tak, že to hned nenapadne. Ale trochu zapojit mozek a možná to někdo typne.

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Nabýdnou jim vypuštění toho jezera ve kterém se koupe Atlantida? Dle mého by to šlo, spousta místa v podzemí, určitě neobývají všechnno.
Warning: My post´s can kill you!

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak Ronnie měl dobrej nápad opravdu mě nenapadl..:) ale trefím něco od boku ikdyž když jsem se ptal Jakopa tak mlčel jako hrob
Toto je spoiler!!!:
že by Jumper co hapal do vodičky když měli puštěnej ten přístroj?

Odpovědět s citací

To odpovím, že ten je na sračky. Když chcete, můžu poradit, zkuste zapátrat v dílu:
Toto je spoiler!!!:
16

Sim100 Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Dr.Daniel Jackson ?

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky