Na SC 2 jsem se nehorázně těšil a velmi jsem od ní očekával. Když už jsem jí konečně sehnal a zprovoznil, tak jsem byl unešen. Dokonce jsem si zahrál i kampaň (jako člověk co je spíše zastáncem tzv. rychlé hry).
První mise v kampani byli už tradičně seznamovacího typu, což se dalo očekávat, ale poté když se to mělo už rozjet, tak začalo přicházet velké zklamání.
Hra, konkrétně kampaň, začala nebývale. Nové zpracování jednotek, jakési 3D (které jsem osobně nevyužil a navíc mě značně zklamalo... celé 3D, zoom a další dle mě nebylo dotaženo do konce a jen to takto kazilo hru a její možnosti...). Dokonce i docela zajímavý příběh kampaně mě uchvátil, možnost výběru misí a vůbec „menu“ kampaně – které jsem jako člověk co je rád, že zná základy angličtiny a chce hrát přespříliš nevyužil – V rámci kampaně mě docela potěšila i možnost jakého si zlepšování svých jednotek, budov a další možnosti, ale poté mě kampaň přestávala bavit a tak jsem přešel na „rychlou hru“.
Zde mě čekalo asi největší zklamání...
Osobně jsem čekal něco víc, než jen SC 1 v novém grafickém kabátě...
Jako první jsem hrál za lidi – moc jsem si jich v kampani neužil – a krom pár nepatrných změn jsem nezpozoroval žádnou větší změnu. U Protosů jsem objevil asi dvě jednotky u kterých si nejsem jist zda jsou jen graficky vylepšené, natolik že si je nedokážu přiřadit, či jsou úplně nové. A konečně Zergové – asi jediná rasa v SC 2která si prošla viditelnými změnami, kterých si jde všimnout i za jednu hru, nové možnosti budov, a několika jednotek...
shrnuto podtrženo od SC 2 jsem očekával mnohem víc než jen grafickou úpravu a nové zpracování kampaně. očekával jsem nové budovy, nové jednotky a nové možnosti. Nevím kolik let je mezi příběhem SC 1 a SC 2 (nepátral jsem po tom) ale myslím že všechny tři rasy mohli přijít s nějakými novinkami a tím nemyslím jen novinky v rámci kampaně, kde si lze jednotky a budovy vylepšovat za peníze, které získáváte, popřípadě nějaké drobnosti ve hře...
Dle mého je SC 2 jen SC 1 v novém grafickém kabátu s velmi omezenými možnostmi navíc. Blizard by dle mého udělal lépe, kdyby místo připravované trilogie SC 2 udělal pořádný data disk na SC 1.
A jak jsem psal, tak 3D a zoom by se dalo ještě vylepšit. Kdykoliv jsem chtěl použít zoom, tak to bylo ještě horší než, kdybych ho nepoužil. (osobně jsem ho chtěl použít, abych mohl snáze manipulovat pozemními jednotkami, popřípadě provádět stavby pod jednotkami leteckými = očekával jsem že snáze uvidím na prostor pod vzdušnými jednotkami, což se ovšem nestalo.
+ Grafické zpracování (i když jsem váhal)
+ Zpracování kampaně (i když jí nehraju)
+ zachovaný herní styl
- VŠE
dokud to bude možné, tak budu raději hrát SC 1 než-li SC 2 ...
=> Pokud jste dosud nehráli, a hodláte si zahrát doporučuji slevit ze svých představ – alespoň nebudete tolik zklamaný, popřípadě budete více překvapeni