Tyson (2008)
Kontroverzní příběh nejmladšího mistra světa v těžké váze a zároveň, dovolím si tvrdit, jednoho z nejtalentovanějších boxerů všech dob. Mike Tyson se narodil s neuhasitelným plamenem v srdci. Jeho nepředvídatelná a výbušná povaha, nechuť k autoritám a nezkrotný temperament ho v životě srazily až na úplné dno. Film, reálně, bez obalu odkrývá nejtemnějšího části života slavné sportovní ikony, vysvětluje některé kontroverzní okamžiky a co je nejdůležitější, snaží se o introspekci, nikoliv katarzi jednoho z nejvýraznějších sportovců 20. století.
Hodnocení: 7/10
Wall Street (1987)
Film jsem viděl už před lety, ale vzhledem k tomu, že jsem se chystal na prequel, považoval jsem za vhodné si trochu osvěžit pamět. Michael Douglas se do role bezohledného kapitalisty náramně hodí. Oscarovému Douglasovi zdatně sekunduje mladý a naivní učedník v podání Charlieho Sheena. Jelikož oblíbenou činností Olivera Stona je hra na americké svědomí, můžete očekávat kritiku tehdejší (dnešní) materialistické, pokrytecké a mocichtivé společnosti (především červenokabatníků) ... Ok, svou původně zamýšlenou filipiku proti zkaženosti demokracie si nechám na jindy ...
Hodnocení: 8/10
Wall Street 2
Píše se rok 2008, Gordon Geeko je propuštěn z vězení. Svět stojí na prahu nové krize, dcera o něj ztratila zájem, na finančním trhu se zvýšila koncetrace žraloků a svět pomalu vplouvá do své postdemokratické fáze. Doporučuji všem, kteří ještě neztratily iluze o funkčnosti demokracie. Ostatní, nestudenti ekonomie se aspoň dozvědí, co, že ten morální harazd vlastně je.
Too Big, to fall ... Hell, yes
Hodnocení: 7/10
Potomci lidí (2006)
Jestli chcete vidět, jak vypadá nadvakrát znásilněná, naruby obrácená a silně deziinterpretovaná verze knižní předlohy, tak tady máte unikátní příležitost. Další černá vize budoucnosti, tentokrát založená na premise totální sterility společnosti, která nevyhnutelně směřuje ke své genetické degradaci. Jako zázrak se pak jeví zjevení mladé těhotné imigrantky, která může mít v genech klíč k odvrácení lidského konce.
Hodnocení: 6/10

Jsem zvědavý na "From Russia with love"