Resident Evil: Afterlife- Tak to teda vezmeme popořadě... Máme tady úvodní scénu útoku na jakousi základnu. Nebudu rozebírat taktiku boje, nebo proč se vůbec šest klonů obtěžuje střílet, když mají tak vyvinuté schopnosti. Tady jsem se pozastavil nad do očí bijící kopií nejslavnější Matrix scény, přestřelky v hale. Pokus o převedení legendární scény do 3D dopadl extrémně neúspěšně. Každý pozná, odkud to je, těžko se bude někomu líbit a určitě vás to načne stejně jako mě.
Poté hlavní záporák utíká, přičemž zlikviduje polovinu Tokia a zabíjí klony. Poslední se (neptejte se mě jak) dostal do jeho letadla a je mu vpravena látka, která "nuluje" virus a připravuje ji o schopnosti (přece jí nemůžeme nechat pyrokinezi, telekinezi a telepatii z trojky, že...). Následně letadlo havaruje, záporák umírá a normální člověk bez jediné schopnosti se zvedá a odchází z místa havárie jako by nic.
O šest měsíců později, aneb cesty akrobatickým vrtulovým letadlem ve stylu Aliaška-> Los Angeles ve mě udusily poslední kapičku naděje, že by ten film mohl k něčemu být. Následuje přistání na střeše policejní stanice, či co to sakra bylo...
To mě přivádí k další perličce, Wentworth Miller (Útěk z vězení) je zavřený v kleci a prohodí "I know the way out!" Tady jsem se už jenom extrémně přiblbe usmíval a čekal co příjde dál.
Potom se začne střílet, dojde i na klasickou zradu a nemůžeme žít bez nového zombíka, tudíž se na scéně objevuje novodobá napodobenina Grim Reapera. Tři metry vysoký chlápek v kápi se sekyro/kladivoidním obouručním čímsik. Ovšem pasáž, kde k něčemu takovému přišel, tam samozřejmě není. Po veeeelice efektivních a produktivně strávených pěti minutách slow motion je za námi scéna s jeho zabitím, která mohla trvat deset vteřin a nic by se nestalo.
V tomhle bodě díky kamarádovi zjišťuji, že tahle Alice je originál a co víc, ta co havarovala na začátku v letadle. Buď jsem něco přeslechnul, nebo to tam vážně není...
Nadchází epic fight se závěrečným bossem. Není jím nikdo jiný, než záporák ze začátku, který nám prostě oznámí, že se nadopoval tím sračkoidním virem a chce Alice sežrat aby se vyléčil. Následně ji dva zombie psi drží v "šachu" zatímco boss uhýbá kulkám, ale nedokáže uhnout pěsti ani noži, těžko říct proč. Potom všechno udělá bum bum bum, Osprey je vystřelen katapultačním zařízením (

Po technické stránce je film katastrofa jak by smet. Budu citovat známého a jeho: nikdy jsi neslyšel, že v příručkách pro režiséry je napsáno: "Pravidla fyziky platí jen pro A a B filmy. C jsou taková sračka, že fyzika si tam netroufne"
Tohle bych zařadil spíše do D-, kulky létají jinam, než míří zbraň, skoky vzduchem naprosto nepřirozené, letadla (a prakticky jakákoliv jiná technika) technicky nezvládnutá, efekty hluboce pod úrovní Matrix (1999!), který se na začátku snažil kopírovat a "herecké" výkony stály opravdu za prd. Film jsem chtěl oficiálně překřtít na "Alice in the Zombieland", ale to by byla urážka Zombielandu.
Závěrečné shrnutí... Neexistuje dostatečně níké číslo, které tomuhle počinu jde přiřknout, tudíž, i když jsem odpůrce tohoto "čísla" využiji ho...
-∞/ 10