Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x06 - Trial and Error

2x06 - Trial and Error

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.11.2010 15:57:24
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Zaujimave je ze tak stara Destiny ma lepsie vybavenie ako tak nova Atlantis...nakoniec sa dozvieme ze Antikovia neprisli na Destiny lebo to ona nechcela.
Obrázek

Příspěvek 03.11.2010 16:00:03
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak když se to tak vezme, tak spousta věcí co je na Destiny a byla i na Atlantis je jen převedená do lepšího designu a možná trošičku vylepšená...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 03.11.2010 16:06:16
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Destiny má záchody narozdíl od Atlantis :D :D :D
Obrázek

Příspěvek 03.11.2010 16:12:46
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tam měli molo a spousty vody... :D :D

Btw: jsou v téhle epce vůbec šmoulící nebo jenom ty jejich lodě?
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 03.11.2010 16:15:29
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jeden tam je.
Obrázek

Příspěvek 03.11.2010 16:39:06
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

myslis toho co si strelil do Younga?
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Příspěvek 03.11.2010 17:31:11
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Epizoda asi 1000x lepší než minulá. Děj se posunul dopředu víc než v minulé epizodě, takže velké plus. Dále žádna scéna ze Země - obrovské plus.

Když začala ta první představa, myslel jsem, že je to skutečné. S těmi dalšími jsem už tak počítal, ale stejně jsem jsi nebyl jistý. A přesně takový typ epizod mám rád.

Kdyby byly všechny epizoda podobné téhle, tak by sledovanost byla mnohem vyšší.

10/10

Příspěvek 03.11.2010 21:09:13
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

souhlasim suprovy dil,az na tu slabsi vylejvacku scott&chloe ,ale jinak parada a Eliho rec na monitoru byla hodne dobre podana a smutna a zbytek parad akonecne s eblizi to jaky je vlastne cil destiny tesim se! 9.5/10
" IMMORTALITY "

Příspěvek 03.11.2010 21:10:10
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Vážně mě nadchnulo, že Šmoulové létají hyperprostorem :)
Epizoda parádní, jen mi vadí, že Ginn vyslovují jako "gyn" a né jako "džin" :D Prostě jsem si myslel, že se tak její jméno vyslovuje. Konečně, Elimu to moc přeju. Young je fakt blázen, nemám ho rád a Rush...miluju ty jeho hnusárny ;)
10/10
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 03.11.2010 21:19:24
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem to taky shlédl a ač bez titulek a dostatečné znalosti v angličtině jsem tomu docela rozuměl. A teď k epce. Byla výborná, šmoulíci nezklamali a 3 výbuchy Destiny v jedné epizodě, to se jen tak nevidí. Franklin alias loď asi něco tuší, když upozorňoval (jestli jsem to dobře pochytil), že před nimi může být další hrozba. Těším se na další díl.
10/10 a :thumleft: za, byť jen simulovanou, smrt Scotta. Ale za to jak vrazil Youngovi ho nemám rád ještě víc. :x
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 03.11.2010 21:30:03
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tato epka nám nejspíš ukazuje že příjde něco velkého(doufám).Jinak Elli a Ginn jsou skvělý pár :)
Coder píše:
jen mi vadí, že Ginn vyslovují jako "gyn" a né jako "džin"

Taky jsem se nad tím zarazil.
Obrázek

Příspěvek 03.11.2010 21:31:42
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

no myslel sem si že když bitva bude jen vize tak to bude na prd,ale spletl jsem se,byla výborná.ten konec mi přišel jak v pohádce :)
takže 9/10 8)
jo a: ELI DO TOHO,ELI DO TOHO!!! :D
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 03.11.2010 22:03:08
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Už jsem taky dokoukal. Hm, ten hyperprostor byl divnej, a "šmoulolodě" brzdí z FTL podobně jako Destiny tak nevím. Hrozně mi vadí jak má Destiny i při 40% nabití neprůrazný kanóny, když připustíme, že při plné kapacitě točí Zemi, tak má výkon asi jako ZPM a to potom těch 40% není zase tak málo, co by za to BC-304 dala, že? Pak mi, ale došlo, že Destiny je stará několik (hodně) miliónů let, a šmoulové se narozdíl od ní mohou vyvíjet. Ovšem to, že se loď hrabe v myšlenkách posádky (i u těch, kteří se neposadili do křesla) je na houby, co kdyby se lodní počítač zbláznil (měl logickou chybu) např., no nic no. Jedna věc pobavila, jak se legračně ty simulace zrychlovaly v provedení, ale možná se mi to jen zdálo. Ten vysílací "šmouloinformátor" asi roste Chloe na té noze, hi-hi-hi, takže by se jí měli rychle zbavit. Některý kecy opravdu nudily, divný mi připadl i tón Scotta, když na konci vysvětloval Youngovi jak je úžasnej... . A ta předpověď lodi, že můžou přijít další problémy, vyzněla nějak blbě, co Destiny nemá na senzorech nemůže vědět. Epizoda však pobavila a natočená taky nebyla nejhůř takže 8/10.
:D
Dodatek: Ty střely šmoulů se nějak změnily né, mají delší "ohon" a vypadají propracovaněji asi v CGI mákli.
:idea:

Příspěvek 03.11.2010 22:25:02
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo takovejhle epizod by měli točit víc, možná i jedna z nejlepších co zatim v SGU byly, nemělo to hluchý místa.
Obrázek

Příspěvek 04.11.2010 00:08:35
sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

a byla tam aj romantika :oops:
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Příspěvek 04.11.2010 02:09:31
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Naozaj vynikajúci diel. Bola akcia, riešili sa postavy, bola aj romantika, Scott sa mi páčil ako veliteľ, narozdiel od Younga. Dúfal som, že ho vystrieda a bude veliť. Dozvedeli sme sa aj to, že Rush maká na odhalení cieľa Destiny a je na tom asi celkom dobre. Celkovo sa mi zdala taká divná a príliš americká tá reč, čo mal Scott k Youngovi, keď mu hovoril, aby sa vzchopil. Ale nedá sa hodnotiť inak ako 11,5/10 :D

Příspěvek 04.11.2010 10:00:49
prevor Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jeden z nejlepsich dilu 4/3 :yahoo:
Eli,Ginn,Greer,Young,Rush 3/3 :yahoo:
Bitva 4/3 :yahoo:
Boj na palube destiny přez vysilačku taky potešilo + emzak na konci 4/3 :yahoo:
A ktomu hyperprostoru tak oni si to treba typli :-) Myslim že ty lodě ani nevideli jak přilitly a odlitly
Obrázek
hodnoceni :1= fuj ,2=dobré , 3=luxus

Příspěvek 04.11.2010 15:03:39
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nehodnotil jsem předchozí dva díly, proto je s dovolením shrnu zde.

Pathogen
Oproti předchozím obrovská nuda. Chloe mi nevadí, ba ani Scott ne, ale zkrátka u téhle epizody jsem toužil pouze po slastném vysvobození v podobě konce. Kdo mi v tomhle díle vadil asi nejvíce, byl Greer.
Děj na Zemi mě trápil ze všeho nejméně, i když scény s Eliovou matkou byli na zabití - není mi moc sympatická, přesto vyvrcholení téhle linie bylo docela příjemné.

Cloverdale
Začínalo to jako velice zajímavá epizoda, trochu podobná slavnému dílu o hasičích (který moc rád nemám). A přibližně první polovina skutečně stála za to! Prostředí městečka se mi velice líbilo a i "šerifa" Telforda jsem znovu rád viděl. V druhé části už to začínalo být kapku slabší, jak se infekce rozšiřovala, blížila se svatba, atd. Konec s vytáčením brány byl zase... divný. Tím spíš následné roztříštění "ruky".

Trial and Error
Jedním slovem paráda. Jelikož jsem předchozí epizody viděl teprve v pondělí, byl jsem stále rozhořčený z Pathogenu a tímhle jsem si alespoň zpravil náladu. Výborný Scott, výborně zahraný Young, výborná dvojka Ginn/Eli a konečně i ten Greer si u mě napravil reputaci.
Strašně mi to připomnělo BSG, jen na místě Younga byl Tigh a na místě Scotta admirál Adama. :)

EDIT: už by to chtělo vrátit Telforda a pořešit Luciány.

Příspěvek 04.11.2010 18:24:00
AntikX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Co chceš furt řešit s Luciánama.. já jsem rád že je do nich klid a že se věnujou něčemu jinýmu než blbostem s posádkou. Je vidět, že Luciány začleňujou do posádky, takže za chvíli si ani nevzpomenem, že to byli nepřátelé. Samozřejmě bych řekl, že s nějakým tam ještě někdy bude problém a bude to vyplňující epka ale jinak ať už je neřešej. Jinak super epizoda.. zas jedna, která se mi líbila.. ale ten Rush.. takovou bych mu jí napálil za ty zmrďárny :D (omlouvám se za to slovo)

Příspěvek 04.11.2010 18:47:33
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Jsem jeden z těch, co Luciány považují za velmi dobře zpracovatelnou dějovou linii a nestačí jim pouze, když Telford na začátku řekne "Přicházejí převzít Destiny!" a jeden z nich pak něco během dílu kecne.

Ještě jsem se zapomněl zmínit o hrozné technické stránce posledních dvou epizod. Ty rostliny a planeta s nimi za moc nestály a ani ten jeden Šmoula, co střelil Younga (ale stejně tam byl jen chvíli). Oproti vysoké kvalitě efektů v minulých částech velmi slabé...

Příspěvek 04.11.2010 18:52:33
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

967 k duší a to se přitom epizoda líbila i mně a to jsem někdy dost protivnej s tím hledáním nedostatků, ach jo.
:cry:

Příspěvek 04.11.2010 20:45:14
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tenhle díl byl dobrej. Tak já nevím co si o SGU myslet. Možná kdyby té vztahové omáčky bylo tolik jak v tomhle dílu, tak by to bylo ideální. Ale nesmí na tom být postavenej ten díl celej jak minule. Ale vzhledem k tomu že se tak asi snaží šetřit tak se dočkáme dalších Cloverdale. Ono je to fajn, žádný nový kulisy nemusí dělat, herci se jenom naučí texty a maj epku zadara. Každopádně tenhle díl zatím jeden z nejlepších.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 04.11.2010 21:24:24
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Připadam si hrozně blbě :oops: mě to zas tak skvělí nepřišlo :hmmm: jedinej kdo nemá chybu je Rush a Greer

Příspěvek 05.11.2010 16:07:26
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

zajímavá epizoda....vyplňovačka..nebylo jich už dost? ale přesto se mi líbila a děj se teď posune dál...ale po jaké době??? myslím si že SGU skončí tak rychle jako začalo......doufejme no..960 000 diváků a ůterý, kdy běží projev prezidenta tomu moc nenahrávaj do karet....tak se uvidí ...
jinak epka fajna...posuneme se ted dalej...8/10
ObrázekObrázek

Příspěvek 05.11.2010 16:19:16
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jen taková OT připomínka proč to ty blbci posunuli z pátečního večera na středu ?

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách