Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate Vendetta III Epilog.

Stargate Vendetta III Epilog.

Prostě a jednoduše.

Líbí
72
90%
Nelíbí
2
3%
Ještě nevím
6
8%

Celkem hlasů : 80

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

No....novej díl nebo skončíš pod motory přistávající atlantidy....

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Kdo říká, že přistane?
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

POZOR!!! Nedráždite ho lebo ju nakoniec nehá zničiť :rflmao:

diel dobrý, tešim sa na "šokujúce" :rflmao: odhalenie

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jojo šokující bude...určitě jak znám patase..:) věřím že necháš...bude hrát velice důležitou roli v příběhu..:) určitě..:) jinak by si nedával umělou inteligenci...

Odpovědět s citací

xD No uvidím, osud Atlantis znám jen já a Jackop. Teda ne celý osud spíše jen blízkou budoucnost.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Musím pochválit autora, povídka se me zatím hodně líbí, ale mel bych jednu otázku: Nemá náhodou název povídky něco společného s tímhle :
http://www.youtube.com/watch?v=Hn3HXtE-L7E
Warning: My post´s can kill you!

Odpovědět s citací

No, podle toho jsem to nebral. Vendetta je italské slovo.

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ok, prohnal jsem to slovníkem a hned je mě to jasnější.

_zeryk_ Airman
Airman

Odpovědět s citací

U nás máme Vendettu hospodu... točí tam luxusního Kozla a Plzničku ;) to je hlavní důvod proč jsem si tuhle povídku vůbec otevřel...

Odpovědět s citací

Přidávám PDF do dílu 12.

Další díl během zítřka.

Odpovědět s citací

No jaksik jsem se na poslední chvíli účastnil svatby a přijel jsem včera večer. Pak zjistím, že ten díl nemá korekci. Tudíž po dlouhém čekání předávám břemeno dalšího dílu na Jakopa.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nepoučitelnej. Sliby chyby :-P
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no táák, nedelej drahoty a dej sem dalsí díl.

Odpovědět s citací

No tak jo, na Jakopa je spoleh, tak mu děkuji.

Díl 13- Rychlé učení

0:26, 3. Den
Velitelský jumper

Od nově získaných informací uplynul nějaký čas. Generála se povedlo vzbudit až po chvíli a nebyl zrovna nadšený.

„Sam, pokud to není opravdu důležité, tak si mě nepřejte.“ Řekl Jack a promnul si oči.
„Jsi tak roztomilý, když hrozíš.“ Odpověděla Sam, a divně se zašklebila. John, který byl také v lodi tázavě zvedl obočí.
Jack zachytil jeho pohled a pochopil.
„Mezi Sam a mnou to vždy jiskřilo. Když jsem odešel z SGC, dali jsme se dohromady. Pak jsem se stal jejím velitelem a náš vztah šel k ledu. No a nyní pochybuji, že by se nějaký byrokrat vyhrabal ze záhrobí a hnal by nás před vojenský soud.“ Řekl krátce, aby vysvětlil.
„No, já proti nejsem.“ Řekl John.
„Dobrá plukovníku. Nyní mi řekněte novinky.“ Řekl Jack a hluboce zívl.
„Za pomoci naší technologie jsem pronikl do mozku toho domorodce.“ Řekl John a poté pokračoval.
„Viděl jsem nějaké vzpomínky na mládí, pár soubojů a pak jakési shromáždění na povrchu planety.“ Řekl John.
„Co to dělali na planetě?“ Zeptal se Jack.
„Vypadalo to, jako by na někoho čekali. Víc jsem se nedozvěděl. Ten mladík má silnou vůli a po té chvíli se mu podařilo vytvořit proti mně psychickou bariéru.“ Řekl John.
„No dobrá, co jste ještě zjistil?“ Položil další otázku Jack.
„Přístroj automaticky překládal veškerou řeč. Byl tam jeden vůdce, který povídal něco o válce a o návštěvnících, že budou potěšeni.“ Řekl John.
„Moment, chcete říct, že mezi domorodci zuří válka?“ Zeptal se Jack.
„Je to dost možné. A jakoby tady na planetě ovlivňovala domorodce i nějaká třetí strana.“ Řekl John.
„Moment Johne, když jsme zkoumali ty jeskyně, tak jste našli jeskyni s obyvateli, kteří měli jiný druh obleků. Vzpomeň si, byly ve vzpomínkách nějaké rozdíly s tou jeskyní?“ Zeptala se Sam.
„Když o tom tak přemýšlím, tak ve vzpomínkách bylo primitivnější vybavení v budovách.“ Řekl John.
„Tak je docela možné, že ta obří jeskyně, kterou jste našli hodně hluboko, patří nepřátelům těchto domorodců.“ Řekl Jack, kterému to už vše začalo docházet.
„V tom případě svou směnu strávím u toho zajatce a zkusím pomocí programu vyhledat určité vzpomínky.“ Řekla Sam.
„A proč Sheppard musel v jeho hlavě pátrat sám? Proč jsi nemohla vyhledat vše od začátku?“ Položil otázku Jack.
„Ten program budu nějakou dobu psát. A stejně si myslím, že dokáže vytáhnout vzpomínky, které si ten zajatec tak nebrání.“ Řekla Sam.
„Jako například?“ Zeptal se John a poté pokračoval. „Co může být pro nás tak cenné a pro něj ne.“
„Nebude tolik bránit vzpomínky na jejich jazyk.“ Řekl Jack.
„Přesně, mohli bychom jim rozumět a tak měli nějakou strategickou výhodu.“ Řekla Sam.
„No dobrá, když si chceš tak hrát. Ale já si jdu znovu lehnout a vy plukovníku byste měl taky.“ Řekl Jack a odešel pryč.

5:42, 3. Den
Výslechový stan

Na křesle ještě seděl domorodec. Pochopil, že se nemá vzpírat, a tak mu vojáci povolili pásek okolo hlavy.
Sam seděla na protější straně stanu, měla připojené dva počítače k přístroji a pracovala. Dost často ale zvedala oči od monitoru a dívala se na zajatce. Ten už nyní uměl anglicky a tak musela být učiněna jistá protiopatření, aby je nemohl poslouchat.
Důvod, proč jej tak pozorovala, bylo jeho kývání hlavou. Opatření bylo jednoduché. Do uší dostal sluchátka a pustili mu nějakou muziku.
Bylo to až k smíchu, jak domorodec kýval hlavou do rytmu, a několik vojáků jej s údivem pozorovalo.

„Je jak dítě. Chvíli vyhrožuje, poté prosí a nakonec je ohromně klidný a kamarádský.“ Řekl jeden voják.
„Ale má dobrý vkus. Poslouchá jen metal.“ Odpověděl druhý muž a ukousl si ze svého sendviče.

Sam je poslouchala a poté se zapojila do hovoru.

„Na Zemi by se tomu říkalo, rozdělení osobností.“ Řekla.
„Jsou nám čím dál víc podobní.“ Odpověděl jeden z mužů.
„Dalo se to čekat. Jsou taky na uhlíku založené bytosti. Zaběhněte někdo pro doktora Jacksona.“ Řekla Sam.

Jeden z mužů zamířil pryč ze stanu a druhý voják pochopil Samin pohled a pomohl přenést zařízení ke křeslu se zajatcem.
Mladý domorodec to pochopil a jeho rytmické kývání najednou ustalo.
„Už zase? Víte, že vám to neulehčím.“ Řekl dobrou angličtinou.
„My si umíme poradit.“ Odvětila Sam a vyndala mu sluchátka.

O deset minut později

Do stanu přišel voják a za ním Daniel. Byl bez vesty a šlo na něm poznat, že se právě probudil.

„Vyspal ses aspoň trochu?“ Zeptala se Sam.
„No pár hodin. Ale bohu dík aspoň za to.“ Řekl Daniel a stoupl si vedle Sam.
„Venku pofukuje studený vítr a je tam pěkná zima.“ Dodal Daniel, ale Sam šla ihned k věci.
„Připojili jsme ho na přístroj a začali kopírovat jazyk. Nechala jsem tě zavolat, protože si myslím, že budeš chtít být první, kdo pozná jejich řeč.“ Řekla Sam.
„Pracujeme spolu už pár let. A ty mě máš dokonale přečteného. Díky, že můžu být první.“ Řekl Daniel.
„Já vím.“ Odpověděla Sam, usmála se a znovu se podívala na zajatce, který měl zavřené oči a byl připojen k přístroji.

8:29, 3. Den
Velitelský jumper

Sheppardovi konečně zmizely kruhy pod očima, když se pár hodin prospal. Právě před chvílí prodělal implantaci jazykových vzpomínek a konečně porozuměl Danielovi a Sam, kteří divoce diskutovali v novém jazyce.

„Tak už dost. Danieli připravil sis pár vhodných vět.“ Zeptal se John.
„Vím jak vyjednávat.“ Odpověděl Daniel.
„Dobrá, generál schválil kontaktování druhého kmene domorodců. Poletíš s mým týmem a zkusíme navázat pro změnu dobré vztahy.“ Řekl John.
„Vlastně je to pro jejich dobro.“ Řekla Sam.
„Připravte se. Deset minut a vyrážíme.“ Řekl John.

Za nedlouho přišel Rodney do připraveného jumperu a sedl si za místo pilota a začal si pohrávat s tabletem. Byl pěkně uražený, že musel od své práce někam na misi a ke všemu si nemohl sednout na místo navigátora. Tam už seděl major Seabrook. Poslední pohodlné křeslo obsadila Sam, která se připojila spolu s Danielem k týmu. Vzadu se usadil Pospíšil, Daniel a Ronon.

„Musím vás upozornit, že cesta bude chvílemi velmi úzká a budu muset hodně manévrovat. Tak hlavně vy vzadu se pořádně držte. Nelíbí se mi, že nemáte tak bezpečné místa.“ Řekl John, zavřel zadní vrata a odstartoval.

8:33, 3. Den
Uprostřed rozestavěné základny

„Už bychom měli pokračovat ve stavbě. Civilisti tam nemají pohodlí, noci jsou chladné a prudký vítr jim také náladu nezvedne.“ Řekl Zelenka.
„Já chápu, co chcete, ale jsou nějaké předpisy, nějaké normy, kterými se musíme řídit.“ Řekl stavební inženýr Rigix.

Okolo nich se prohnal chladný vítr. Oba dva se podívali na západ, odkud se začala linout hustá mlha. Najednou se za nimi ozval hlas, který je vyrušil z pozorování mlhy.

„Nemáme čas čekat. Zatím se nám nepředstavila matka příroda, jak umí být krutá.“ Řekl generál O´Neill a v jeho hlas zněl skoro prorocky.
„Ale pane!“ Začal odporovat Rigix.

Zelenka svým způsobem pozvedl obočí a zatvářil se udiveně. Jack, ale rázně ukončil odporování stavebního inženýra a obrátil se na mladíka, který stál za ním a na ramenou měl českou vlaječku.

„Desátníku, připravte dělníky, že jakmile odpadne mlha, tak začneme stavět.“ Řekl rázně.
„Proč bychom nemohli začít stavět už nyní.“ Zeptal se mladý český desátník.
„Podívejte, jak se vlastně jmenujete?“ Zeptal se Rigix, kterému už došlo, že stavbu neoddálí a tak se rozhodl podpořit generála.
„Jsem desátník Kamil Kudláček, asistent generála.“ Řekl poslušně voják.
„No, když už musíme stavět na základech tak brzo, jsem rád, že generálovi došlo, že by tak mohla navlhnout izolace a to by nedopadlo dobře.“ Řekl Rigix.

Jack se na něj podíval, zvedl obočí a pak promluvil.

„Mě něco došlo? Já nechci stavět v mlze kvůli staré zkušenosti. Kdysi na Zemi jsme stavěli tábor v mlze a v té sem nic neviděl. Taky jsem vletěl do rozkopaného bunkr a při pádu jsem srazil dva vojáky.“ Řekl O´Neill.
„A co se jim stalo?“ Zeptal se Zelenka.
„Nic, jen pár stehů a modřin. Ale pak mě napráskali, že jsem podváděl v pokeru.“ Řekl Jack.

Zelenka a Rigix se zasmáli, zatímco Kudláček pelášil pryč.

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:) Dobré, ale dosť krátke. :(
Som zvedavý ako využijú to, že im rozumejú.
:hmmm: A ešte niečo: domorodci určite vedia prečo stavajú v podzemí. Si myslím.
:write: :arrow: :yahoo: . :bye:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jo...díl dobrý..:) vrátl sem se z výletu ta ksem si hned musel zvednout náladu.:)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no patasi svůj slib že chceš dodávat díli po 4 dnech extrémně nedodržuješ

Odpovědět s citací

Jedno slovo. Hups

Tedka jedu na oslavu k babce, jakmile se vrátím, tak pořeším korekci a večer sem ten díl dám.

Odpovědět s citací

Další díl a opět musím děkovat Jakopovi za korekci.

Díl 14- První kontakt

9:07, 3. Den
Johnův jumper, hluboko v jeskyních

Tu nejtěžší část cesty měli už za sebou a zanedlouho už měli být v centrální jeskyni.

„Neměli bychom tam vletět. To by je mohlo vystrašit.“ Řekl Daniel.
„Souhlasím. Zaparkuji jumper tady na křižovatce.“ Řekl John.
„Půjdeme tam všichni?“ Zeptal se Daniel a poté pokračoval.
„Větší skupina lidí by je mohla vyděsit.“

John se podíval na ostatní v jumperu a rozmýšlel se. Nechtěl nechávat v zadu většinu strategických výhod, ale Daniel měl pravdu.

„Dobrá. Majore, vy zůstanete v lodi a v případě potřeby pro nás zaletíte. Když bude nutné, tak přeparkujte, ale buďte pořád na vysílačce.“ Řekl John a poté se podíval na Jana a na Ronona.

„Jakmile se vydáme, tak je majore vysaďte na vyvýšeném místě. Pospíšil tam bude se Žanetou a ty mu Ronone kryj záda, a v nejhorším musíte improvizovat.“ Řekl John. Poté se podíval na Rodneyho, Daniela a Sam.

„My půjdeme a pokusíme se navázat dobré vztahy.“ Řekl John a vydal se s nimi pryč.

9:10, 3. Den
Rozestavěná základna

Situace na povrchu planety se zcela změnila. Základnu obklopila hustá mlha, a člověk v ní viděl asi metr před sebe, a tak docházelo ke karambolům, nebo jiným srážkám.

„Generále, měli bychom poslat na průzkum jumper, který obhlédne, jak je ten oblak mlhy velký.“ Řekl asistent generála.
„Kudláčku, konečně jste dostal dobrý nápad. Tak přeci jenom Sam udělala dobře, když mi vás přidělila.“ Řekl Jack a jistě máchl rukou. Poté aktivoval vysílačku a povolal tak jeden jumper do vzduchu.

9:12, 3. Den
Kdesi hluboko v jeskyních

Zpoza rohu vyšel John následován Danielem, Rodneym a Sam. John šel jako první a snažil se nepůsobit agresivně. V rukou svíral P90, prst měl na spoušti, ale přesto šel vprostřed jeskyně, za ničím se nekryl a svou zbraní mířil leda do země.
Rodneyho zbraň volně visela na popruhu a vědec se přehraboval v antickém skeneru a snažil se získat co nejlepší mapu.

„Ještě dvacet metrů, odbočíme vlevo a tam už mám dvanáct známek života.“ Řekl Rodney.
„To bude zřejmě stráž.“ Řekl Daniel.
„Minule jste na ně nenarazili?“ Zeptala se Sam.
„Minule jsme letěli zamaskovaným jumperem a letěli jsme trochu jinudy. Také pro to jsme se z ničeho nic objevili uprostřed jeskyně. Právě tudy letí nyní Seabrook vysadit Jana a Ronona.“ Řekl John.
„Aha, kdežto toto je cesta pro pěší přístup a my chceme přijít oficiálně, tudíž skrz hlavní vchod.“ Řekl Sam.
„Taky máte pocit, že to není dobrý nápad?“ Řekl Rodney.
„Už zase začínáš?“ Opáčil během vteřiny John.

Než kdokoli stihl odpovědět, odbočili za roh a proti nim se rozeběhli vojáci.
Tito domorodci měli na první pohled tmavší kůži, ale za to modernější obleky než byla primitivní zbroj s kožešinou.
Byli vyzbrojeni hlavně velkými sekerami, ale pár z nich mělo kuše s dostatečnými zásobami šípů.

„Kdo jste a co tu děláte!“ Zařval jeden z vojáků a mával sekerou. John jim rozuměl, i když mluvili svou řečí.
„Jsme průzkumníci. Nedávno jsme museli přistát na vaší planetě a od té doby máme konflikt s domorodci, kteří nežijí tak hluboko v jeskyních.“ Řekl Daniel.
„A co chcete od nás?“ Řekl jejich velitel, ale přesto držel sekeru ve výhružné pozici.
„Na naší planetě jsme měli takové pořekadlo. Nepřítel mého nepřítele je můj přítel.“ Řekl Daniel.
„Dejte nám vaše zbraně. Jestli se o něco pokusíte, bez váhání vás nechám zabít.“ Řekl skupince.
„Dobrá, ale jak budeme odcházet, chceme je zpátky.“ Řekl John, sklonil P90 a začal si ji odepínat.

Velitel vojáků si připnul sekeru zpět na záda, ale ostatní vojáci byli připraveni, a nespouštěli oči ze Sheppardova týmu.

„Co je toto?“ Zeptal se voják a ukázal na granát, který měl John na vestě.
„Jeden z mnoha senzorů. Kdyby se v okolí nacházel jedovatý plyn, upozorní nás na to.“ Plácl John odpověď, aby si mohl nechat granát.
„No dobrá. Pojďte za mnou.“ Řekl velitel a za doprovodu několika mužů je dál vedl jeskyní. Po několika krocích se týmu odhalil pohled na pár metrů vysokou, ale masivní bránu. V horní části byly mříže a za nimi další vojáci. Ti pak vydali pokyn k otevření vrat.

9:32, 3. Den
Jumper na oběžné dráze

Pilot byl celkem zručný, což se líbilo Zelenkovi, kterému se za letu obvykle dělalo špatně. Radek seděl na místě navigátora a posledním členem posádky byl Teal´c, který chtěl sám zhodnotit situaci.

„Mlha pokrývá oblast několika kilometrů.“ Řekl Teal´c.
„To ano. Podle senzorů je v centru mlhy jezero jižně pod základnou.“ Řekl Zelenka a prohlížel si údaje na obrazovce jumperu.
„A to je neobvyklé?“ Zeptal se Teal´c.
„Ne, teda alespoň myslím.“ Řekl Zelenka a vypnul obrazovku.

Pilot se pak zkušeně otočil a začal vstupovat do atmosféry. Cestou k základně přeletěli přes západní linii, která nebyla klidná jako zbytek planety.

„Už zase útočí?“ Řekl Zelenka.
„Ano, ale obranný pás min je zatím drží dost daleko.“ Odpověděl Teal´c.
„To byla vlastně řečnická otázka. Ale nechápu, že se nám neukázali na obrazovce.“ Řekl Zelenka.
„Ta mlha musí blokovat senzory.“ Řekl pilot a zamířil k ostatním jumperům.

Jakmile přistáli, Teal´c se rozeběhl k obranné linii, zhodnotit situaci.

O pár minut později

Dřevěné hradby, mnohdy schované za pytli s pískem skrývali stovky mužů. Všichni byli připraveni zahájit palbu, jakmile by domorodci překročili první pás min až k ostnatému drátu.

„Jaká je situace Camerone Mitchelle?“ Zeptal se Teal´c.
„Zdá se, že chtěli využít situace. Vůbec jsme o nich nevěděli, dokud nezačaly vybuchovat miny. Detektory jsou nám nyní na nic.“ Řekl Mitchell.
„Jestliže jsou nefunkční, tak to znamená, že u jezera se můžou nepozorovaně vynořit.“ Řekl Teal´c.

Mitchell se podíval na Teal´ca, který opětoval vážný pohled. Plukovník poté vzal vysílačku a varoval hlídku na jihu.

9:35, 3. Den
Hluboko v jeskyních

Johnův tým už nějakou dobu čekal v masivně obrněné hale. Za branou se nacházel sál s mnoha barikádami a za nimi se schovávali další vojáci. Velitel ihned po vstupu odeslal posla a sám čekal s návštěvníky. Daniel a Sam hlavně hovořili s vůdcem a snažili se zjistit co nejvíce informací. John obcházel barikády a sledoval vybavení vojáků. Rodney se zapovídal s jedním starším vojákem, který mu vyprávěl jisté architektské zajímavosti.

Po dlouhé době se posel vrátil a začal promlouvat s velitelem. Všichni členové se na toto znamení sešli u Johna.

„Zjistili jste něco?“ Zeptal se John.
„Velitel je překvapivě zásadový. Oni zde mají taky nějaké pravidla a on se jimi řídí. Nic nám nechce říct, dokud nedostane jiné pokyny.“ Řekl Daniel.
„Aha, no barikády tady mají prý už několik desítek let. To jediné mi vojáci řekli.“ Odpověděl John.
„Ten stařec mi vyprávěl něco o tom, jak tato brána vydržela několik útoků, dokonce i zastavila vodu, když se je nepřítel rozhodl vyhladit vodou. Jenom jednou prý pronikla nepřátelská armáda skrz, ale odrazili je díky oleji, který lijí stropem.“ Řekl Rodney.
John se podíval nahoru a viděl desítky otvorů s metrovými rozestupy. Když hala s barikádou byla dobyta, tak obránci díky dírám spálili vojáky.

„Nechtěl bych tu stát, když to spustí.“ Řekl John.
„Co takhle jít dál.“ Řekl Rodney a díval se na díry. Až nyní si uvědomil, jaké tady hrozí nebezpečí.

Vůdce právě dohovořil a pozoroval cizince, jak se baví cizí řečí.

„Když budete v naší přítomnosti, tak hovořte naším jazykem.“ Řekl a zdálo se, že jej to urazilo.
Velitel poté mávl rukou a vydal tak pokyn, aby jej následovali.

Johnův tým se pevným krokem vydal za svým průvodcem a cestou je doprovázely pohledy domorodců. Jakmile vyšli z haly, objevili se na kraji podzemního města. Nejdříve šli po cestě na skalnatém podlaží, ale za nedlouho přešli na dřevěný chodník, který byl asi půl metra nad vodou. Takové to mosty bez zábradlí vedly od kraje až k ostrůvkům s dalšími domky. Velitel je vedl asi přes tři takové ostrůvky, dokud nedošli do středu jeskyně, kde se nacházel jeden větší ostrov, kde nebyly malé domky ale jeden větší palác. Přímo do něj měl Sheppardův tým namířeno.

9:55, 3. Den
Hluboko v podzemí, na výstupku u stropu jeskyně

Když Seabrook vysazoval Jana a Ronona, našel pro ně krásné místečko s výhledem na celou jeskyni. Mladý Pospíšil si ihned po vysazení udělal pohodlí a složil Žanetu.

„Máš dobrý výhled? Strom jeskyně je dva metry nad námi.“ Řekl Ronon, který si dřepl vedle Jana.
„Přímo parádní. Ještě že tu mám termovizní zaměřovač, protože v té tmě vidím hovno.“ Řekl mladý Pospíšil.
„A dokážeš někoho střelit přes celou jeskyni?“ Zeptal se Ronon.
„Věř nebo ne, tady to je mnohem lehčí, než na povrchu. Vlhkost je tu stálá a jediná proměnná je vzdálenost. Tu si změřím laserem, a když tu není vítr, tak pouze upravím parabolu. Zvládl bych to i v plenkách.“ Řekl Jan.
„No dobrá.“ Odpověděl Ronon a vstal, aby se prošel po malém výklenku. Podíval se na strop a všiml si malého tunelu, že baterka nedosáhla na jeho konec.

„Dívej se.“ Řekl Ronon a ukázal na díru.
„No vidíš, je jasné, že se tu musí měnit vzduch a toto bude jeden z mnoha komínů, který vede až někam na povrch.“ Řekl Jan.
„Nemohlo by to ovlivnit tvou střelbu?“ Zeptal se Ronon.
„Možná, ale to nezjistím, dokud nevystřelím. Nasadím si tlumič a zkusím to přes celou jeskyni do vody.“ Řekl Jan a začal upravovat svou zbraň.

10:00, 3. Den
Rozestavěná základna, západní line

Mitchell stál a pozoroval už klidnou oblast. Útok byl odražen, aniž by byla vystřelena jedna kulka, nebo jeden výboj ze Zatu. Miny úspěšně splnily svůj úděl a vystrašili nepřátele, když jim začali vybuchovat pod nohama.

„Byl to dobrý nápad, je tu nastražit.“ Řekl Teal´c.
„To ano, ale nyní mě trápí jiná věc.“ Řekl Mitchell a přišel k jednomu z vojáků, který měl u sebe tablet.
„Zkontrolujte bezpečností kamery u východů z jeskyní.“ Řekl Cameron.

Voják dle rozkazu zadal pokyny na tabletu a pak ho podal plukovníkovi. Ten viděl na monitoru zrnění. Přepnul na další kameru a tam bylo také zrnění.

„Ta mlha nějak musí rušit signál.“ Podotkl Teal´c.
„Očividně.“ Odpověděl Cameron.

10:02, 3. Den
Hluboko v jeskyních, před Palácem

„Náš regent je ochotný vás přijmout. Berte to jako první diplomatické setkání.“ Řekl velitel, ukázal ke vchodu do paláce, kde již čekal jiný domorodec.“ Řekl velitel a poté odešel.
„Jde to lépe, než jsem čekal. Nejdříve nás brali jako cizince a po chvíli jsme už diplomaté.“ Řekl Daniel, upravil si brýle a zamířil ke vchodu do paláce.
Naposledy upravil Patas25 dne 29.9.2010 17:10:11, celkově upraveno 1

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Patas25: Jak jsem psal na ICQ, těším se opět na Žanetku v akci :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: A ja sa teším na pokračovanie. :lol:
Dobrá časť, ale našiel som niečo:
Mini úspěšně splnili svůj úděl a vystrašili
:scratchanym: Mini?
Aj tak: :write: :arrow: :yahoo: . :bye: :wink:

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Máš taky díl poslední kontakt ? Mě osobně se nejlépe seznamuje nad půl litrem pivem a flaškou domací slivovice, po hodině si obvykle rozumim i s tim co nemluví.

Odpovědět s citací

Puk: Díky, už je to opraveno.

Rigix: Čím víc čtu tvoje příspěvky, tak mě ujišťuješ, že si ten největší exot na foru. Nejdříve tady dáváš nějakou nabídku dívkám na sex a poté tady vytáhneš tvé příhody z hospody.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To jsou nepříjemné úlety, když to stihnu tak mažu, to víš člověku je v těhlě letních měsících když je opčas sám v posteli zima.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jo mimochodem tvůj slíbený interval dílů si zatim nedodržel ani u jednoho :-)

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky