Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Antikové vs. Ori, křesťanství vs. islám?

Antikové vs. Ori, křesťanství vs. islám?

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 03.10.2007 15:52:16
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No je fakt, ze Hagia Sofia byl krestansky chram, jenze ten mel na krestansky chram nestandartni tvar.

Viz jakykoli jina mesita, ty maji skutecne tvary az napadne podobne chramu na Celestu a Ori architekture.

Antikove urcite meli nejakou viru v neco vic nez oni sami, ale neprikladali tomu takovou dulezitost, jako jine rasy a civilizace, cim vic byli vys technicky.

Spis jsou stihle a vysoke budovy dukaz vyspelosti...vzdyt ktere staty si muzou dovolit mrakodrapy :lol: ? V roce 1935, jak by Japonec nebo Evropan cumeli na Empire State Building na Manhattanu, cumeli by jak vyorane mysi.

Technologicka a kulturni vyspelost...tim budovy vys, kdyz to prezenu :P

Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

U mě vedou antikové,ale v náboženství tak to opravdu nevím.. :palka:
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě spíš přijde, že Antikové vs. Oriové přijde věda vs. křesťanství (inkvizice a boj církve vs. vědecké poznatky). Vezmem-li, že povznesení by se dalo přirovnant k "cestě do nebe" :jako: s tím copak v SG-1 dělali Oriové, tak mi to z racionálního pohledu na církev celkem i sedne (bez urážky).

Kazma Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hmmmm, náročné téma.
Nejprve si musíme uvědomit, že ori, byli taky kdysi antikové, a pak si někdy srovnejte, jak daleko jsou od sebe islám a křesťanství, věřte mi, moc ne, jednou jsem si rozdělila papír na půl, na jedné straně muslimové na druhé křesťané, až děsivě, děsivá podobnost, když si rozdělíme papír na půl a na jednu stranu napíšeme antikové a na druhou oriové, moc podobností v nich není, takže bych se ani nepokoušela přirovnávat pozemské náboženství k pegasským rasám. Přiznávám, myšlenka zajímavá, ale přece jenom .....
Pokud to ale vezmeme, jako vědu vs. víru, tak si z toho můžeme vzít krásný příklad, jak jedno nemůže existovat bez druhého ...
Když ostatní lidé slepě následují pravdu, pamatuj: NIC NENÍ PRAVDA !!!
Když jsou ostatní omezování dobrými mravy a právními předpisy,
pamatuj: VŠE JE DOVOLENO !!!

david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já myslel že čím je rasa vyspělejší tím víra zaniká ,protože víra vysvětlovala to co si lidé vysvětlit neuměli (bouřka meteorická bouře) a tak si stvořily bohy co to způsobovali a modlily se k nim aby se třeba ničivá bouřka neopakovala.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Re:

Příspěvek 06.8.2010 14:00:42
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Antici - křesťanství, Ori - islám :lol: (kolik náznaků se v seriálu ukázalo?)

Raynor píše:
A proti víře nemůžete argumentovat, jak chcete dokázat existenci nebo neexistenci boha. Nijak. Je to neprůstřelný argument. Pokud odůvodníte válku vírou, nemůžete proti tomu nijak argumentovat a navíc to pro tupce vypadá jako vznešený boj. V tom je víra nebezpečná. Pokud válku odůvodníte penězi, surovinami nebo mocí, argumenty se už nabízejí a málokdo to nazve vznešenou výpravou.

V tomhle ti musím oponovat, proti víře argumentovat můžeš - logickým uvažováním a rozumem (v podstatě stejným způsobem jako jednáš tady - věříš jen tomu, co máš ověřené - logicky)

V první řadě si musíme uvědomit tu nejdůležitější podmínku náboženství - věřit (od tohoto slova se nazývají věřící), největší problém náboženství (respektive lidí) je ten, že lidé se nikdy nad tímhle logicky nezamysleli a tím jim nemohlo dojít, že bůh v realitě neexistuje, ale existuje pouze v jejich mysli (protože v něj věří)

Kdybych k tobě přišel a začal ti vyprávět příběh o duchovi kterého mám v garáži.....co by jsi udělal? Vysmál by ses mi? Ale proč? Nadpřirozené jevy existují, jsou přece i v bibli, tohle je pouze vrcholek ledovce. Ano, samozřejmě by jsi se mi vysmál - protože to vůbec nedává smysl a hlavně jsem ti nedal důkaz

Proč bych měl mluvit o tom, že bůh neexistuje, když ho nikdo nikdy nedokázal :lol: (to je jako kdybych po vás chtěl, aby jste mi vymluvili mého ducha z garáže :lol: jak chcete vědou dokázat něco, co má kompatibilitu s fyzikáními zákony rovnou nule?)
Věřit v TO můžeme, ale stále to bude jen v našich hlavách

david.p41: souhlasím
Naposledy upravil ivimila dne 06.8.2010 14:06:03, celkově upraveno 1

Kazma Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jenže logické uvažování je taky víra, v logické uvažování

Airman First Class

Odpovědět s citací

Kazma: Samozřejmě, věřit se dá ve vše, to na tom ale nic nemění, navíc je tu ten rozdíl, že logika je něco ověřeného

Příspěvek 07.8.2010 20:40:48
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ivimila píše:
V tomhle ti musím oponovat, proti víře argumentovat můžeš - logickým uvažováním a rozumem (v podstatě stejným způsobem jako jednáš tady - věříš jen tomu, co máš ověřené - logicky)

A co je na světě ověřený?
Obrázek

Airman First Class

Odpovědět s citací

napíšu to asi tak, že v jednom nejmenovaném tématu se do mě pustilo několik lidí, kteří mi vytýkali právě tu důvěryhodnost, zkus se jich poptat (v tom jsem jim uznal pravdu), protože tohle snad ani nepotřebuje odpověď, snad tu nebudeme slovíčkařit ani rozprávět o důvěryhodnosti některých zdrojů

vysvětlit si to můžeš i na sobě - když něco funguje (máš to ověřené) tak se tím řídíš (nebo ne?), protože tím co jsi napsal bych tě mohl považovat za nerozhodného člověka

další odpověď už nepotřebuju, každý jsme snad pochopili o co jde, zachvíli nám někdo naplácá za OT :lol:

edit: moc dobře víš jak je to myšleno (také narážka na některé "znalce", kteří mi vyčítali důvěryhodnost zdrojů ("paranoiu") a nyní když o tom píšeme.....je klid), tak ze sebe nedělej neznalce, chtěl bych vidět jakým způsobem žiješ, když něco jako logika nebo ověřenost ti nic neříká :roll:

btw nevím přesně co jsi s těma Newtonovýma zákonama myslel, ale nepleť si ´zákon´ a ´teorii´ popřípadě podmínky za kterých to funguje

edit2: jo a pokud jde o slovíčkaření tak to byla jenom menší prevence (nepochopili jsme se), už "jsem tě viděl" jak tady začínáš dělat rozbory slova logika a ověřenost (přitom snad každý musí vědět jak to myslím aniž by to hledal na wikipedii)

Nejsem jediný kdo si všimnul toho, že lidé na tomhle foru jsou jaksi agresivnější, ono stačí napsat neutrální příspěvek a lidi z toho začínají šílet
Naposledy upravil ivimila dne 09.8.2010 03:26:50, celkově upraveno 2

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Netušim o jakym tématu mluvíš a pokud mi to ani nechceš říct, tak nevim proč to sem taháš. :roll:
Slovíčkaření to neni o ni víc než tvá odpověď na Raynorův post.
To že něco "funguje" ještě neznamená, že je to pravda, viz např. Newtonovi zákony.
Obrázek

Kazma Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Neslovýčkařejte vy dva, už jste off topic

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Předchozí

Zpět na Rasy