Antici - křesťanství, Ori - islám

(kolik náznaků se v seriálu ukázalo?)
Raynor píše:
A proti víře nemůžete argumentovat, jak chcete dokázat existenci nebo neexistenci boha. Nijak. Je to neprůstřelný argument. Pokud odůvodníte válku vírou, nemůžete proti tomu nijak argumentovat a navíc to pro tupce vypadá jako vznešený boj. V tom je víra nebezpečná. Pokud válku odůvodníte penězi, surovinami nebo mocí, argumenty se už nabízejí a málokdo to nazve vznešenou výpravou.
V tomhle ti musím oponovat, proti víře argumentovat můžeš - logickým uvažováním a rozumem (v podstatě stejným způsobem jako jednáš tady - věříš jen tomu, co máš ověřené - logicky)
V první řadě si musíme uvědomit tu nejdůležitější podmínku náboženství - věřit (od tohoto slova se nazývají věřící), největší problém náboženství (respektive lidí) je ten, že lidé se nikdy nad tímhle logicky nezamysleli a tím jim nemohlo dojít, že bůh v realitě neexistuje, ale existuje pouze v jejich mysli (protože v něj věří)
Kdybych k tobě přišel a začal ti vyprávět příběh o duchovi kterého mám v garáži.....co by jsi udělal? Vysmál by ses mi? Ale proč? Nadpřirozené jevy existují, jsou přece i v bibli, tohle je pouze vrcholek ledovce. Ano, samozřejmě by jsi se mi vysmál - protože to vůbec nedává smysl a hlavně jsem ti nedal
důkazProč bych měl mluvit o tom, že bůh neexistuje, když ho nikdo nikdy nedokázal

(to je jako kdybych po vás chtěl, aby jste mi vymluvili mého ducha z garáže

jak chcete vědou dokázat něco, co má kompatibilitu s fyzikáními zákony rovnou nule?)
Věřit v TO můžeme, ale stále to bude jen v našich hlavách
david.p41: souhlasím