Tak s tím nesouhlasím, ano bývali to pouze rolníci ale to bylo před více jak 20 lety. To je jedna generace, která mohla být vychována k válčení, navíc měli vědomosti za několik tisíciletí-milionů let existence Ori. Navíc nepotřebuješ celou armádu strategů a taktiků, stačí ti 3-5 kteří budou přemýšlet zbytek bude jen plnit rozkazy.
Tím se opět dostáváme k otázce jako mají Ori lidskou základnu? Co víme, mají dvě galaxie, jedna z nich je ve "špatném stavu" po prvním tažení, druhá na druhou stranu je ve vynikajícím stavu.
Můj odhad je 30 planet v Pegasu a 50-100 planet v galaxii Ori ( beru ty horší čísla co mi připadají možné). Na planetách v galaxii Ori je tak 100 mil. obyvatel, na těch z Pegasu tak 10 mil. Dohromady tedy 7,8 mld. ( beru 30 planet z pegasu a 75 z domovské )obyvatel, podle mě hodně podhodnocené číslo nebál bych se ho zdvojnásobit.
Takže máme celkovou populaci, teď polovina jsou ženy ty nejsou v armádě ale mohou pracovat na polích atd. zbývá 3,9mld mužů. Pouhá čtvrtina je v armádě aby je měl kdo živit, tj. 975 mil. pro službu. Samotná pěchota asi moc nespolkne, max 10 mil., někdo jim musí vyrábět zbraně lodě ... to by mohlo být 750 mil. pracujících, na službu na lodích nám zbyde okolo 200 mil vojáků.
Takže mohou obsadit každou loď, kterou vyrobí. Můj další odhad, loď dokáží postavit za rok a půl, když budeme uvažovat výrobu jen v domovské galaxii na každé planetě 2 máme 150 lodí každých 1,5 roku.
Teď ještě stategie, kterou by mohli použít.
Proto opakuji, že se mají Ori soustředit pouze a jen na Zemi, všichni ostatní jsou příliš slabý. Když soustředí zbylé lodě a zaútočí přímo na Zemi mají dobrou šanci zničit nejméně dva Super-Dreadnoughty jedinou salvou. Pokud dobře počítám mají stále okolo 120 lodí, na jeden Super-Dreadnought stačí 60 zásahů. Lodě co přežijí první salvu zaměřít na úplně jiný cíl, na zničení orbitálních loděnic a pokud i to nějaká loď přečká

, střemhlav proti nejhustěji zalidněným oblastem Země s přetížením reaktorů těsně před dopadem. Za rok a půl repete s novou flotilou a pak zase a zase dokud Země nebude natrvalo zneškodněna