Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

mno co napsat? :hmmm: jako já bych mohl napsat něco ve stylu super díl, nebo opět jsi nám ukázal svůj um, či snad velkolepý návrat z dovolené, ale myslím že by ti to neudělalo radost. Konec konců ti snad všichni píšou jak to byl skvělí díl a podobně, jen se ztráceli v čase, což je divné... já ne, takže bych mohl napsat jen chválu, ale jelikož se mi nechce, tak musím z té zaprášené skříně vytáhnout toho rozpadajícího se strašáka :D
bohužel nevím kde to bylo, a číst se mi to podruhé v tak krátkém sledu nechce, i když je pravda, že je to skvostná část (i když mám pocit že by mi po dnešku jako skvostná část připadal i tvůj nejhorší díl, ale nic to nemění na faktu že se ti to povedlo .) ), takže jednoduše:

Jediné co mi vadilo a docela to se mnou trhlo, byla velmi častá a všední chyba a to: Opakování slov, v tomto případě jsi někde zopakoval a sebou dvě slova (dvě a dvě), ale to je fakt to jediné co můžu napsat .)
normálně bych to možná ani nepsal, ale já prostě něco napsat musel :lol:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Děkuju.
Máš pravdu, Dragone, koukám že mi to stále občas ujede. No, asi si budu muset dávat větší bacha, každopádně děkuju za tu trochu kritiky.. :wink:

K dalšímu dílu, pokusím se ho sem dát v pátek, jelikože na víkend odjíždím mimo dosah všemocného internetu.. :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Takže, přicházím s dalším dílem. Je o kousek kratší, protože je na pokračování. Doufám že mi to prominete.. :wink:

2. řada, díl 12.: Avalon, část první

Deset hodin od bitvy o Zemi, stanoviště Avalon, Mléčná dráha.

Chodbami podzemního bunkru, zalitými rudým světlem, zněla výstražná hlášení. Celá vojenská posádka stanoviště Avalon byla již více než půl hodiny v plné bojové pohotovosti. Orijská flotila se na senzorech objevila před několika hodinami a nyní zbývalo pouze pár minut, než opustí hyperprostor a ocitne se přímo na orbitě. Nyní bohužel zcela opuštěné.
O pět minut později orijské lodě opravdu opustily hyperprostor. Poměrně rychle se seskupily do bojové formace a vyrazily k planetě. Ta by sama o sobě nebyla nijak významná, kdyby se na ní nenacházelo jedno z největších mimozemských zařízení EF. Orijské jednotky bohužel nikdy neměly možnost vést proti takovéto základně přímý útok, tudíž nevěděli, co očekávat. Bohužel měli také snahu obranu základny s pěti tisíci muži silně podceňovat.
Flotila zaujala pozici a vyčkávala. Dole pod nimi se nacházela pozemská základna. Na orijských senzorech zářila pomalu jako slunce. Patrně kvůli aktivovanému štítu. Převor, velící flotile, se nakonec rozhoupal k útoku. Paprsky z primárních zbraní několika křižníků vyrazily proti základně. A těsně před tím, než dosáhly špičky hory, ve které byla základna ukryta, se jejich energie rozptýlila o neproniknutelnou bariéru antického štítu. Křižníky znovu nabíjely primární zbraně.
Stanoviště však ani bez flotily nebylo zcela bezbranné proti orbitálním útokům. Po léta pečlivě plánovaná obrana měla nyní projít zatěžkávací zkouškou. Dosud nečinné orbitální satelity se probraly k životu. Orijská flotila si jich při svém příletu nevšímala. Nijak se neprojevovaly a vypadaly jako deaktivované či poničené komunikační a navigační satelity. Ve skutečnosti však každý z nich nesl jednu raketu Mk X.
Orijská flotila, ukolébaná falešným pocitem bezpečí, se nestihla vzpamatovat včas. Jeden po druhém odpálily satelity svůj smrtonosný náklad na největší nepřátelská plavidla. Desítka raket proměnila jeden z těžkých křižníků na hromadu zkrouceného kovu. Sedm dalších změnilo další křižník v padající hvězdu. Pak se zbytek flotily vzpamatoval a zahájil palbu po všem, co jen připomínalo satelit. Stíhače po desítkách opouštěly hangáry, aby chránily své mateřské lodě před dalšími raketami.

Likvidace satelitů orijské síly na několik minut zaměstnala. Ve velící místnosti stanoviště ale panoval až překvapivý klid. Trojrozměrná holografická mapa okolí stanoviště zobrazovala jednotlivé obranné vrstvy, i orijskou flotilu kdesi vysoko nad základnou. Po chvíli se hora lehce otřásla, jak štít absorvoval další ránu orijského paprsku. Poté se ale od flotily oddělila skupina rudých teček značících menší plavidla. A za ní další a další skupiny. Invazní síly se chystaly k přistání.
Generál znechuceně pozoroval mapu, na které byly nyní vidět první výsadkové čluny dosedající na zem. Nadešel čas ukázat zuby.
Vyčkal ještě, než přistanou poslední výsadky z první vlny. Pak vydal rozkaz.
„Charlie tři až pět, zahájit palbu do čtverce alfa sedm. Charlie šest až osm, zahájit palbu do čtverce alfa osm.“
Orijské pozemní jednotky opouštěly velké a nemotorné výsadkové čluny. Ty přistály několik kilometrů od základny, kde již piloti nečekali žádný možný útok. Křižáci se řadili do formací, když se od pozemské základny ozval jakýsi zvuk, silně podobný mohutnému hřmění. Místo bouřky však přišlo hotové peklo. Do vyrovnaných řad křižáků i bezbranných výsadkových lodí začaly bez varování dopadat dělostřelecké granáty. Jedna za druhou podléhaly stojící lodě palbě dělostřeleckých baterií, ukrytých v bezpečí štítu. První vlna orijských jednotek byla zcela zdecimována dříve, než se vůbec stačila vylodit.

Za deset minut vypustila flotila druhou vlnu. Tentokrát se ale nenechali znovu napálit. Výsadkové čluny přistály dostatečně daleko a spolu s pěšími jednotkami se vylodily i lehké a hlavně pohyblivé generátory štítu. Každý štít měl velikost nákladního automobilu a dokázal se pohybovat rychlostí svižné chůze. Kolem sebe vytvořil štítovou kopuli, která dokázala ochránit až stovku vojáků.
Křižáci se seřadili pod štíty a zahájili postup k cíli.
Pozemské velení se ale rozhodlo k dalšímu lstivému kroku. V celém komplexu se nacházelo několik hlubokých hangárů, které skrývaly více než tři stovky stíhacích letounů. To bylo jen o pár desítek strojů méně, než měly k dispozici orijské jednotky. Pozemské stíhače nyní vyrazily do boje. V rychlém sledu opouštěly bezpečí hory a vrhaly se na nepřátelské stroje. Orijské stíhače, které poskytovaly ochranu výsadkovým lodím, byly v mžiku přečísleny. Na pomoc jim ale okamžitě vyrazily další stíhačky, které dosud bránily mateřské lodě.
To však nebylo vše. Několik dalších podzemních komplexů se z ničeho nic probralo k životu. Dokud se neaktivovaly jejich hlavní zdroje energie, byly hluboko ve skalách téměř nezjistitelné. Jednalo se o plně automatizovaná sila vybavená raketami Mk X. Svrchní poklopy se během okamžiku odklopily a rakety i se svým vražedným nákladem trhavin vyrazily k cíli. Orijské lodě okamžitě ukončily palbu na stanoviště a přesměrovaly veškeré své zbraně proti těmto nově aktivovaným silům. Bombardéry, které dosud jako poslední střežily mateřské lodě, vyrazily proti několika dalším silům. Než na ně však dopadly první střely, byly již veškeré rakety bezpečně na cestě.
Bombardérům a bodové obraně lodí se tentokrát podařilo několik z nich sestřelit, ale tři křižníky přesto padly za oběť nečekanému útoku. A nejednalo se ani zdaleka o poslední překvapení. Sila k jednorázovému použití posloužila svému účelu. Nejenže se jim podařilo zničit několik plavidel, ale zároveň odlákala veškeré zbylé stíhací eskadry pryč od orijských křižníků.
Nikým nezpozorovány se blížily k flotile pozemské bombardéry J-3. Jejich maskování jim zaručilo hladký průlet boji v atmosféře a nerušenou cestu až ke křižníkům. Vedoucí stroj modré eskadry se zaměřil na cíl. Těžký křižník sedící ve středu orijské flotily. Dost možná to byla vlajková loď.
„Modrá letko, posílám souřadnice cíle.“
Oznámil svým společníkům a odeslal souřadnice křižníku.
V jeho sluchátkách se ozval hlas velitele zelené letky.
„Modrý, tady zelená jedna, jestli ho nesundáte, tak ho dorazíme.“
Modrý potvrdil, že rozumí a zaměřil se na cíl.
Okamžik na to se zčista jasna odmaskovalo přímo uprostřed orijské flotily několik letek pozemských bombardérů. A jako jeden muž odpálily své rakety proti nepříteli. Rakety s rušičkou štítů pronikly skrz nepřátelskou obranu a vypálily hluboké rány do trupu svých obětí.

Můstek orijské vlajkové lodi se otřásl, když do jejího trupu narazily rakety bombardérů. Náraz byl natolik silný, že několik křižáků bylo sraženo ze židle. Po celé lodi se ozvala poplašná hlášení. Několik palub ztrácelo atmosféru a energetické jádro nevyzpytatelně kolísalo.
Převor už děkoval bohům a sliboval pomstu, když se za zádí křižníku odmaskovala další letka. Na senzorové obrazovce vyskákalo množství rudých bodů značící smršť raket. A hned poté dostaly motory přímý zásah.
Celá pohonná sekce se otřásla tak silně, že se odtrhla od zbytku lodi. Pro trup lodi to byl kritický zásah. Již nadále nedokázal udržet integritu a začal se trhat. Dříve než se však loď stačila rozpadnout na několik částí, pohltila ji záře vybuchujícího jádra.
Bombardéry ihned po útoku aktivovaly maskování a většina jich bezpečně pronikla zběsilou palbou, kterou rozpoutaly sekundární zbraně křižníků. Několik lodí bohužel dostal náhodný zásah a bylo ztraceno. Orijské síly však tento útok přišel velmi draho. Vlajková loď byla zničena a tři lehké křižníky poškozeny, dva z nich zcela vyřazeny z boje.

Orijské síly ale neztrácely naději. Druhá vlna pěchoty se již blížila k základně a s pomocí štítů úspěšně pronikala dělostřeleckou palbou. Zbylé lodě flotily vyslaly třetí vlnu pozemních jednotek. Netušili však, že na nerušený útok nebudou mít tolik času, kolik původně předpokládali. Hyperprostorem se totiž neochvějně blížila dvojice lodí…

Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zajímavé. Skvělý díl, jsem zvědav na tu dvojici.
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jaaaaj, ja mam tak rád tieto zakončenia :D
teraz si musim cakat na dalsi diel :D

dobrá časť :bravo:

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děkuju.

overlord15: Já věděl že to zakončení všechny potěší.. :lol:

artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

pěknej díl :)

hned jak jsem viděl ten název, tak mi to připomělo SG-1 9x01 :)

Kreplik Airman
Airman

Odpovědět s citací

opravdu super díl hlavně ta obrana planety :ok:
ale trochu mě zmátl název : Deset hodin od bitvy o Zemi
mužeš mi to trochu vysvětlit

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

myslim ze to neni názov ale len čas a miesto kde sa to odohráva :)
Nazov máš : 2. řada, díl 12.: Avalon, část první

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

myslím že nemá cenu znovu a znovu psat jak to bylo super...bohužel mě nenapadá nic čeho bych si všiml a co by mi nějak vadilo..takže šup šup s dalším dílem...) jinak o co, že to budou superdreadnoughty...teda pokud sem to napsal dobře...můj anglický šestý smysl mi tvrdí že ano..:) snad se nespletl

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děkuju.

Daedalos304: :wink: Ano, máš to dobře.
Kreplik: Tim vysvětluji, že děj se odehrává deset hodin po skončení "bitvy o Zemi", respektive zničení orijské flotily, co letěla napadnout Zemi.. :wink:

jasi Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jako vždy užasné ale proč rušíčky nepoužívají i jiné rakety?
Nejlepší je pracovat v týmu.. když se něco podělá vždy to máte na koho svést
http://sgworld.blog.cz/
http://deadalos.myminicity.com/

Kreplik Airman
Airman

Odpovědět s citací

to jako těch dalších cca 5 dílů se odehrálo během 10 hodin? :wink:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

a kde bylo řečeno že se třeba nemůže vrátit v čase a popsat jiné situace...

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jasi: Rušičky používají všechny větší rakety, včetně Mk X.
Kreplik: No jasně, šak tam nic extra dlouhýho neni.. :wink:

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:bravo: Pekná časť. :yes:
Už aby bolo pokračovanie. :wink:
:write: :arrow: :yahoo:
:bye:

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Opravdu skvělý díl.
Převor už děkoval bohům a sliboval pomstu, když se za zádí křižníku odmaskovala další letka.
:Tohle bylo nejlepší :D :D
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

:lol: Děkuju.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

kdy bude další díl??? už mám absťák...:)

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Závisláci :lol: Další díl by měl být zase v pátek. :wink:

Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

výborný díl, ostatně jako všechny, jinak se připojuju k názoru že ta dvojice lodí budou superdreadnoughty :)
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Díl výborný jako všechny předchozí ale mám pár připomínek.

Tak za prvé, kdy konečně začnou vyhrávat ORI :twisted: , už jsi nás přesvědčil že Země je silná, teď je na čase aby Ori dotáhli věc do konce a osvobodili naši galaxii. :twisted:

Za druhé již dříve bylo vytýkano slabé strategické uvažovaní Ori, teď je určitě vhodný čas rituálně upálit jako varovný příklad všem co zklamou své bohy dosavadní vůdce tažení a konečně dosadit někoho schopného kdo dotáhne Svatou výpravu do zdárného konce.

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

souhlas, zatímco Země mohutně posílila, Ori mi přijdou pořád stejně tupí. A hlavně co dělaá Orici?
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

no tak ja si myslim ze je to celkom aj dost realne... ked si rozoberieme armádu ori tak je to len ohromne vela rolníkov, sedliakov atd. a to aj vratane priorov :D
skrátka využívajú svoju presilu k dobýjaniu nepriateľov (aj ked si myslim ze tu im asi aj tak nepomoze)
Priorovia sa môžu zdať všemocný ale to ešte nedokazuje to že vedia vymyslieť vynikajúcu stratégiu (naopak Zem má ludí, ktorý su k tomu vycvičený a hlavne aj celkom dosť informácii)

jediný kto by to mohol zachrániť je možno akurat Orici, ale keď vezmeme do úvahy aj serial a AoT tak ani človek s vedomosťami ori nemusi tiež byť nejak dobrý v taktike (ja viem ze to tak spravili scenáristi :D, ale to na tom nič nemení)

takže zostávaju už len samotní ori :D ktorý ale nemôžu zasahovať v MW

ale úprimne by som prijal aby začali vyhrávať

Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak s tím nesouhlasím, ano bývali to pouze rolníci ale to bylo před více jak 20 lety. To je jedna generace, která mohla být vychována k válčení, navíc měli vědomosti za několik tisíciletí-milionů let existence Ori. Navíc nepotřebuješ celou armádu strategů a taktiků, stačí ti 3-5 kteří budou přemýšlet zbytek bude jen plnit rozkazy.

Tím se opět dostáváme k otázce jako mají Ori lidskou základnu? Co víme, mají dvě galaxie, jedna z nich je ve "špatném stavu" po prvním tažení, druhá na druhou stranu je ve vynikajícím stavu.

Můj odhad je 30 planet v Pegasu a 50-100 planet v galaxii Ori ( beru ty horší čísla co mi připadají možné). Na planetách v galaxii Ori je tak 100 mil. obyvatel, na těch z Pegasu tak 10 mil. Dohromady tedy 7,8 mld. ( beru 30 planet z pegasu a 75 z domovské )obyvatel, podle mě hodně podhodnocené číslo nebál bych se ho zdvojnásobit.
Takže máme celkovou populaci, teď polovina jsou ženy ty nejsou v armádě ale mohou pracovat na polích atd. zbývá 3,9mld mužů. Pouhá čtvrtina je v armádě aby je měl kdo živit, tj. 975 mil. pro službu. Samotná pěchota asi moc nespolkne, max 10 mil., někdo jim musí vyrábět zbraně lodě ... to by mohlo být 750 mil. pracujících, na službu na lodích nám zbyde okolo 200 mil vojáků.
Takže mohou obsadit každou loď, kterou vyrobí. Můj další odhad, loď dokáží postavit za rok a půl, když budeme uvažovat výrobu jen v domovské galaxii na každé planetě 2 máme 150 lodí každých 1,5 roku.

Teď ještě stategie, kterou by mohli použít.
Proto opakuji, že se mají Ori soustředit pouze a jen na Zemi, všichni ostatní jsou příliš slabý. Když soustředí zbylé lodě a zaútočí přímo na Zemi mají dobrou šanci zničit nejméně dva Super-Dreadnoughty jedinou salvou. Pokud dobře počítám mají stále okolo 120 lodí, na jeden Super-Dreadnought stačí 60 zásahů. Lodě co přežijí první salvu zaměřít na úplně jiný cíl, na zničení orbitálních loděnic a pokud i to nějaká loď přečká :twisted: , střemhlav proti nejhustěji zalidněným oblastem Země s přetížením reaktorů těsně před dopadem. Za rok a půl repete s novou flotilou a pak zase a zase dokud Země nebude natrvalo zneškodněna :twisted:

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky