Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: Ida

Stargate: Ida

Příspěvek 08.7.2010 10:36:51
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já ho nechci nutit, jen jsem chctěl říct že se nikdo nenaučíl psát dobré povídky přes noc. Nějak se začít musí, ale zabalit to po prvním malém klopýtnutí by bylo škoda nemyslíš :?:
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 08.7.2010 14:00:46
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

ehm...abych se do toho vložil...nutit tě nebudu, ale doporučuji pokračovat... zkušenější/lepší autoři jsou tu jen ze tří důvodů:
1) nevzdali to
2) měli již nějaké předešlé zkušenosti
3) měli někoho k ruce kdo jim radil a pomáhal do začátku (nemyslím korekci)

osobně patřím do první skupiny... ba já to dokonce vzdal já vše zahodil, ale po dvou měsících přišel obrat a já šel do toho a začal zas psát... to co bylo napsáno je tady aby jsi se poučil, aby jsi se zlepšil, ne aby jsi to zahodil...
nápad máš, chuť jsi měl selhalo provedení a nabalil jsi na to dost chyb...

moje doporučení:

přepiš tady ty dva díly, nebo navaž rovnou dalším a pak se k nim postupně vrať...
víc přemýšlej (povídka vyznívá jako by jsi dostal nápad a hned začal psát, bez rozmyslu...musíš tomu dát logiku)...
chyby se stávají a stávat budou, ale měl by ses co nejvíce snažit...
víc čleň na odstavce
toto:
ale zrovna v češtině nevynikám a uvozovky a jejich pravidla jsem si tu trochu zjednodušil

jsem raději ani neviděl... je mnoho lidí co v češtině nevyniká, jako třeba já a spoustu dalších, ale zjednodušovat si pravidla? vše co uděláš jde na úkor čtivosti! zjednoduš si co chceš, ale nikdo to číst nebude... přímé řeči jsou nepřehledné, jména a označení...no řekněme zvláštní (viz. DA)
v ději není těžké se ztratit, člověk musí být neustále plně soustředěn (lze si pomoc odstavci:
z:
"Pane, Norma je před námi" Říká Frank. "Spojte mě s doktorkou Smittovou" Na to Joe. "Éé Pane?" "Co je?" zeptá se plukovník ženy sedící u druhého ovládacího pultu. "Projela jsem celou planetu biosenzory. Dvakrát! Nejsou tam žádné známky života!" Eagl přistoupil k čelnímu sklu a zahleděl se na planetu to není možné, kam mohlo 100 lidí jen tak zmizet, měli jen tři F-302. Vy to projeďte ještě jednou a ty Ronalde si vem tým mariňáku a leťte zamaskovaným jumperem na planetu." O několik minut později...
Plukovník stále stojí u skla a hledí na planetu v tom se z vysílačky ozve Ron."Pane,

na:
"Pane, Norma je před námi" Říká Frank.
"Spojte mě s doktorkou Smittovou" Na to Joe.
"Éé Pane?"
"Co je?" zeptá se plukovník ženy sedící u druhého ovládacího pultu.
"Projela jsem celou planetu biosenzory. Dvakrát! Nejsou tam žádné známky života!" Eagl přistoupil k čelnímu sklu a zahleděl se na planetu
"to není možné, kam mohlo 100 lidí jen tak zmizet, měli jen tři F-302. Vy to projeďte ještě jednou a ty Ronalde si vem tým mariňáku a leťte zamaskovaným jumperem na planetu."

O několik minut později...
Plukovník stále stojí u skla a hledí na planetu v tom se z vysílačky ozve Ron:
"Pane,

nepřepisoval jsem děj jen jsem ti doplnil jednu uvozovku pár entrů a jedno podtržení a hned se to mnohem lépe čte... zkus to... za pokus člověk nic nedá

ale jak jsem již napsal nebudu tě nutit je to tvoje rozhodnutí
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 08.7.2010 17:43:49
SETHman Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

teď tu dva tejdny nebudu kvuli dovolený a pak skoro do konce prázdnin jezdit po tetách a chalupách takže málo času ale až zas začne škola tak nejspíš zase začnu když bude dost volnýho času.
2012- tik ťak, hodiny tikají.

Obrázek
UZNÁVÁM:
|SG-1||SGA||SGU||SGO||SGCA|
SG: Explorers má povídka
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=8547&p=303309#p303309

Příspěvek 08.7.2010 18:52:52
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Sry ak som to prepískol. Osobne nemám ani na to, čo som skritizoval.
Ak to upravíš, či už sám, alebo s pomocou niekoho ďalšieho, budem iba rád.
:oops: :thumright: :bye:

Příspěvek 09.7.2010 06:56:10
Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dragon Ty tvoje tři důvody jsou přesně ty proč jsem to nevzdal ani já, měl sem asi dvě povídky uplně na nic. Chtěl jsem to vzdát ale napsal mi přítel že mi opraví chyby, a už to jelo, teď mám konečně nějaké uznání, i když se ještě zlepšuju.
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky