ehm...abych se do toho vložil...nutit tě nebudu, ale doporučuji pokračovat... zkušenější/lepší autoři jsou tu jen ze tří důvodů:
1) nevzdali to
2) měli již nějaké předešlé zkušenosti
3) měli někoho k ruce kdo jim radil a pomáhal do začátku (nemyslím korekci)
osobně patřím do první skupiny... ba já to dokonce vzdal já vše zahodil, ale po dvou měsících přišel obrat a já šel do toho a začal zas psát... to co bylo napsáno je tady aby jsi se poučil, aby jsi se zlepšil, ne aby jsi to zahodil...
nápad máš, chuť jsi měl selhalo provedení a nabalil jsi na to dost chyb...
moje doporučení:přepiš tady ty dva díly, nebo navaž rovnou dalším a pak se k nim postupně vrať...
víc přemýšlej (povídka vyznívá jako by jsi dostal nápad a hned začal psát, bez rozmyslu...musíš tomu dát logiku)...
chyby se stávají a stávat budou, ale měl by ses co nejvíce snažit...
víc čleň na odstavce
toto:
ale zrovna v češtině nevynikám a uvozovky a jejich pravidla jsem si tu trochu zjednodušil
jsem raději ani neviděl... je mnoho lidí co v češtině nevyniká, jako třeba já a spoustu dalších, ale zjednodušovat si pravidla? vše co uděláš jde na úkor čtivosti! zjednoduš si co chceš, ale nikdo to číst nebude... přímé řeči jsou nepřehledné, jména a označení...no řekněme zvláštní (viz. DA)
v ději není těžké se ztratit, člověk musí být neustále plně soustředěn (lze si pomoc odstavci:
z:
"Pane, Norma je před námi" Říká Frank. "Spojte mě s doktorkou Smittovou" Na to Joe. "Éé Pane?" "Co je?" zeptá se plukovník ženy sedící u druhého ovládacího pultu. "Projela jsem celou planetu biosenzory. Dvakrát! Nejsou tam žádné známky života!" Eagl přistoupil k čelnímu sklu a zahleděl se na planetu to není možné, kam mohlo 100 lidí jen tak zmizet, měli jen tři F-302. Vy to projeďte ještě jednou a ty Ronalde si vem tým mariňáku a leťte zamaskovaným jumperem na planetu." O několik minut později...
Plukovník stále stojí u skla a hledí na planetu v tom se z vysílačky ozve Ron."Pane,
na:
"Pane, Norma je před námi" Říká Frank.
"Spojte mě s doktorkou Smittovou" Na to Joe.
"Éé Pane?"
"Co je?" zeptá se plukovník ženy sedící u druhého ovládacího pultu.
"Projela jsem celou planetu biosenzory. Dvakrát! Nejsou tam žádné známky života!" Eagl přistoupil k čelnímu sklu a zahleděl se na planetu
"to není možné, kam mohlo 100 lidí jen tak zmizet, měli jen tři F-302. Vy to projeďte ještě jednou a ty Ronalde si vem tým mariňáku a leťte zamaskovaným jumperem na planetu."
O několik minut později...
Plukovník stále stojí u skla a hledí na planetu v tom se z vysílačky ozve Ron:
"Pane,
nepřepisoval jsem děj jen jsem ti doplnil jednu uvozovku pár entrů a jedno podtržení a hned se to mnohem lépe čte... zkus to... za pokus člověk nic nedá
ale jak jsem již napsal nebudu tě nutit je to tvoje rozhodnutí