Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jo, Springtime for Hitler sem taky dlouho nemohl dostat z hlavy :D

A-Team Akce, akce, akce. 7/10. Finále mě zklamalo.
Neubráním se srovnání s původním seriálem, který mi z toho ve většině věcí vychází lépe. Hlavně postava Murdocka.
Filmek jsem si pustil podruhé, a koukám po každé kravině. Docela dost se toho dá zachytit. Ať už nápis na Rampageových rukách alá Mr. T, nebo v titulkách běžícího filmu (s původní A-Team hudbou v pozadí) jméno Reginald Barclay, což je postava ze Star Treku ztvárněná původním Murdockem. Za mě jako fana 9/10, přiznám se, že při formování A-Teamu jsem popotáhl.

There's a plan in everything kids. And I love it when a plan comes together!
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Twilight ObrázekObrázekObrázek
Nebudu pořád dokola omývat, že se jedná o s*ačku největšího kalibru, to vůbec. Film jsem viděl celý a určitě ty dvě hodiny nepovažuju za promarněný čas. Ano, občas to kazí dost hloupé dialogy a zvláště konec je hodně uspěchaný. Jinak ale nevidím důvod, proč by se mi film neměl líbit. O žádné mistrovské dílo se ale jistě nejedná.
Každopádně mě velmi zajímají ti vlkodlačí indiáni, kteří mi byli z celého filmu asi nejsympatičtější. :-)
A čímto, že první polovina filmu je výborná do chvíle, než se objeví Edward? :lol:

EDIT: každopádně hlášku "Žereš to jak osmačka Stmívání" mi stále nikdo neupře. :lol:

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Solomon Kane
Na motivy dalšího charakteru od R. Howarda. V podstatě je to komornější Van Helsing. Konečně pořádné fantasy! Pěkně tmavý filtr, po těch rozjásanostech a načančaných Narniích to opravdu vypadá. Vidláci jsou špinaví a zablácení, bez bílých zubů. Očarované řetězy nesvítí jako neon atd atd.
Jeden les, jeden hrad a pár chlapů. A jak to stačí.
James Purefoy se na hlavní roli opravdu hodil. Tyhle nasírací drsňáky holt umí. Dál pobavil Vašut v roli Poskoka Zla :lol:
Asi bych tomu dal plný počet, takhle nějak si představuju ideál fantasy.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Event horizon- Když mi bylo, plus mínus, deset let, viděl jsem prvních pár minut v televizi a raději to vypl a utíkal spát s rozsvíceným světlem :D Teď, když si ho můžu náležitě vychutnat, musím říct, že je to naprosto suverénně jedno z nejlepších sci-fi, které jsem kdy viděl. Přišel na řadu "hned" po Solomon Kane a dvě tak krásná temná díla v jednom týdnu mi udělala radost :D 10/10 a nestačí mi stupnice, šel bych i výš.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

New Moon ObrázekObrázek
Většina filmu je o beliných emo-záchvatech. Linie s vlkodlaky se mi ale velmi líbila, Jacob je sympaťák. Jinak ale slabé efekty, výprava a tak vůbec... oproti prvnímu dílu opravdu nic moc.

Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Rallye smrti - kdo chce drsnější Rychle a zběsile . Má ho mít . Mě se tento film hodně líbil 8/10
PS: Neznáte někdo něco podobného ? :lol:
Obrázek

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

green zone - 9.5/10
" IMMORTALITY "

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Pirates of Silicon Valley
Libice. Některý věci byli sice braný víc hopem, než by zasloužili, ale libice.
9/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kick-ass 9.7/10 vynikající !
" IMMORTALITY "

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

"Kick-ass"
Souhlasím s uživatelem rossi001. Nezapomenutelný film. Čekal jsem mix teen komedie a komiksu. Dostal jsem ovšem poctivou akční pecku, která je jakýmsi pokřiveným způsobem poctou komiksovému žánru. Závěrečná Jokerova replika je úžasná. Punktum. :bravo:

Hodnocení: 10/10 Jeden z nejlepších snímků letošního roku.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Souhlas.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

a soundtrack jedna basen :-D
" IMMORTALITY "

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak se přidávám k nadšeným ovacím :D Malá blonďatá holčička v kárované sukni je můj nový nejoblíbenější superhrdina :D Já půl filmu nevěděl, jestli se smát, nebo nechápavě zírat x)
Kick-ass je prostě kick-ass :D

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Akorát Red Mist se mi nelíbil, měl nejhorší kostým, co tam byl... ale auto měl parádní!
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak zrovna sem chci napsat rovněž o Kick ass-u.. jsem z toho nadšený. Nevím jestli je to pro lidi, kteří komiksáky nesnáší nebo milujou, ale byla to paráda :)

Nejhorší kostým měl dle mého asi Kickass... nevím Redmist takový průměr, ale rozhodně nejlepší kostým měla HG, snad bych ho nosil i já... teda :D

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Minority Report
Píše se rok 2054 a ve Washingtonu D.C. neexistují vraždy. Důvodem je vyvinutý systém, který za pomocí 3 geneticky zmutovaných lidí předpoví vraždu ještě předtím, než se stane a tak mají vyšetřovatelé většinou dostatek času, aby vraha dopadli, ještě předtím, než svou oběť zabije. Zdá se to jako perfektně dokonalý systém a velitel PreCrime (jak se tato vyšetřovací jednotka jmenuje), John Anderton, svoji práci miluje a o systému, na rozdíl od spousty jiných lidí, nepochybuje.

Jenže jednoho dne systém PreCrime označí za vraha právě Johna Andertona a ten se dává na zoufalý útěk před svými kolegy ve snaze zjistit, kdo to na něj narafičil. Nevěří totiž, že by čin mohl skutečně spáchat. Jak se John dostává stále hlouběji k jádru případu, vychází na povrch nové a šokující skutečnosti, související nejen s ním, ale i s celým systémem PreCrime.

Celý příběh je výborně promyšlený, od začátku jsem si říkal, že vím, jak to nakonec skončí a kdo je za vše zodpovědný, ale ke konci vyjde najevo, že je vše úplně jinak, než se to ze začátku tváří. Přeci jen bych uvítal kratší stopáž (2,5h je na mě dost) a pro mě snímek postrádal nějakou šťávu, i tak bych Minority Report doporučil ke shlédnutí každému.
75%

The Canyon
The Canyon je nízkorozpočtový film o 3 hercích, kde přitom celý snímek odehraje jen jedna herečka, Yvonne Strahovski. Právě kvůli ní jsem si ho stáhl, chtěl jsem ji vidět hrát i jinde, než v Chuckovi. Nutno říct, že celý film odtáhla na jedničku.

Mladý novomanželský pár přijíždí do městečka poblíž Grand Canyonu s úmyslem, že si tam udělají pěkný výlet. Problém je, že v téhle době nedostanou žádné povolení. V baru náhodou narazí na starého ožralu a trhana, který jim nabídne své služby jako průvodce a oni v celé své naivitě přijmou. Tak začíná jejich idealistický výlet krásnou přírodou. Bohužel se pro všechny zúčastněné stane kolotočem hororu, který roztočí smrtelná nehoda průvodce.

První polovina filmu je dost nudná a moc to neodsýpá, za to v té druhé se rozběhne rychlá lavina místy dost brutálního thrilleru, která se vyrovná i mnohem nákladnějším snímkům. A potom přijde konec, jaký byste v žádném případě nečekali a který vám absolutně vyrazí dech. Právě kvůli konci to podle mě není pouze podprůměrný snímek, jak je hodnocen na CSFD, nýbrž minimálně dílo v dobrém průměru. Nízkorozpočtovost je ale přeci jenom ve filmu vidět.

The Canyon má průměrný příběh, mimořádně silný a působivý konec. K tomu musím dát plus v podobě Yvonne Strahovski, na tu bych se vydržel dívat, i kdyby tam chodila 3 hodiny sama. Zmíním i povedenou "westernovou" hudbu a krásné záběry Grand Canyonu. Já jsem se slušně pobavil, ale podruhé už bych si to asi nepustil.
70%

Kick Ass
Po všem, co jsem o tom slyšel a četl jsem čekal něco víc. I tak to byla skvělá podívaná, místy to bylo opravdu velmi vtipné a ten závěr nechal otevřená vrátka pro eventuální pokračování, za které bych se vůbec nezlobil. Povedená komedie.
80%
Naposledy upravil Daedalus.cz dne 24.6.2010 13:07:36, celkově upraveno 5

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ikarie XB-1
Nepamatuju se, že by to zpočátku bylo tak mastodontně zdlouhavé. Každopádně roztomilá retro scifi domácí provenience s, pravda, příliš komunistickým hurá poselstvím (v roce 1963 už vznikaly otevřené kritiky režimu). A těch pár technických much si taky mohli pohlídat (loď letí 7 let k Alpha Centauri, čili více jak polovinou c, ale v klidu si za dilatace času posádka povídá v reálném čase se Zemí...). Hold Jindřich Polák není Stanley Kubrick.
3,5/5 (z historického hlediska)
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Batman Begins
Komiksový akčňák se vším, co k němu patří, ale přeci mi tam chyběla jedna věc, nějaký vyložený záporák, který by vzbuzoval respekt a strach. Joker je prostě Joker. The Dark Knight se mi líbil o něco víc.
85%

American Beauty
Aneb jak to vypadá, když ve 42 letech zjistíte, že celý váš život stál za hovno a rozhodnete se to radikálně změnit. Po právu oskarové mistrovské dílo z pera Mistra největšího, Alana Balla. Scénář je naprosto perfektní, výborné herecké výkony, hlavně Kevin Spacey to zahrál bezchybně. Hudba byla taky výborná. Skvělá satira na americkou společnost a "americký sen". Jednoduše vynikající umělecký kousek.
95%

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

rocknrolla 6.5/10
" IMMORTALITY "

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Unthinkable 84%

Strange Days 79%

She's Out Of My League 73%
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Major
Major

Odpovědět s citací

Ivory: To Unthinkable myslíš z tohoto roku, že ano?
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Red Dwarf: Back to Earth
It's cold outside, there's no kind of atmosphere
I'm all alone, more or less
Let me fly far away from here
Fun, fun, fun in the sun, sun, sun...

Co říct? Chtěl jsem počkat na dabing, ale neodolal jsem. Humor byl od seriálu na míle daleko, už to nebylo o tom, jak se jednotlivé postavy navzájem shazují, ale hlavně o vtipných situacích, které je potkávaly. I přesto jsem se dobře bavil. Skutečně důstojné rozloučení za jedním z nejlepších seriálů. :bye:

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak ušlo to, ale rozloučení to není právě se pro Dave tv natáčí 10 serie....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted: Ano, tys ho už viděl? Tady je kdyžtak trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=F_7b3kzWzg8

A tady na ty další filmy:
http://www.youtube.com/watch?v=5yaXPx6xWEQ
http://www.youtube.com/watch?v=AcQ49gh7sTg
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Major
Major

Odpovědět s citací

Ivory: ne, já se koukal na csfd a tam byly 3 pod sebou, ale pak mi došlo, že to bude asi ten nejnovější, ale jistota je jistota ;)
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy