Právě jsem dokončil projekci a za sebe musím napsat, že děj se mi líbil, ale jen pro moji částečnou deformaci SG(-1, A) chybí mi ty staré časy i ty technobláboly bych vydržel. Tak a teď k epizodě, viděl jsem již UKR verzi tudíž jsem byl připraven a koukatelnost nebyla vůbec špatná, děj byl hodně předvídatelný typicky SGsácký. Dost lidí zde píše, že se jim to líbilo až po vypouštění atmosféry a mají pravdu. Young sice chránil Rushe a Telforda, bohužel z videa bylo patrné, že TJ na ošetřovně již nějakou dobu věděla, že došlo zpět k prohozu a stačilo dát vědět Youngovi a Telforda by asi obětoval snadněji. Dál jsem se podíval zpomaleně na střelbu na chodbách Destiny hned, jak komando LA prorazilo a vskutku někteří vojáci běželi dál, i když bylo jejich směrem stříleno což je chyba asi měli ve střižně zmatky. Z technických chyb bych nevyčítal, že Hammond nestřílel na planetu, nechtěli prostě Rushe zabít, ale ve skutečnosti by je odpálili. Druhá technická je ten vypařenej LA voják, v dalším díle je jasné, že se jedná o
Toto je spoiler!!!:
|
dvojitou neutronovou hvězdu, pravděpodobně rentgenový pulsar, jenž ve správné pozici zasahuje loď paprskem radiace, která je tak silná, že rozloží živé tkáně. |
Já bych tedy viděl problém v tom zpopelnění. Štít Destiny je schopen chránit i při průletu coronou hvězd s miliony stupňů (radiace je tam taky), ale s touto radiací si neporadí? Asi tak, pokud by ten člověk byl ve volném vesmíru, dalo by se o takovém konci uvažovat, ale pod štítem lodi, který vydrží lecos, by mělo dojít spíše jen k těžkému ozáření s okamžitou smrtí, vždyť jemu se rozpadlo i oblečení. Toto jim tedy nežeru, ale chápu, že by to nevypadalo tak efektně. Mám rád díly, kde se něco děje, byly tam chyby, ale nekrvácím kvůli nim, ale jak psal někdo výše taky mi dost vadí, jak už doslova brakují starou SG(-1, A), aby tento SGU seriál byl jiný, a pak stejně úplně ti samí autoři píší stále stejným stylem (Eli to nejspíš rozsekne), ze kterého nejsou sto se vymanit. A s jinak vypadajícími mimozemšťany ze starých SG bych už ani nepočítal, stydí se za ně, jako za spoustu jiných věcí. Takže od nyní, jen pušky, žádný asgard beam, jen lidé, max. nanohmyz nebo šmoulové, možná povznesení? Pro mě přesto nadprůměr 7/10.