Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x19, 1x20 - Incursion

1x19, 1x20 - Incursion

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.6.2010 23:25:49
vg38 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

k té radioativitě:
žeby Franklin :D (nebo jak se to píše)

EDIT:
Nepster píše:
Tak teď jsem zkouknul Incursion 2 a sem z toho zamtenej
Toto je spoiler!!!:
Na konci je vidět že Younga a Vojenský Personál zajmou.Fak nwm jak se osvoboděj když LA má přesilu

<"osbní názor">žeby stejný odpověď jak předtím :D </"osbní názor">
Cítíte se negativně? Zbavte se elektronu!
Přijde Schrödingerova kočka do baru... a nepřijde.

Příspěvek 06.6.2010 00:58:44
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Právě jsem dokončil projekci a za sebe musím napsat, že děj se mi líbil, ale jen pro moji částečnou deformaci SG(-1, A) chybí mi ty staré časy i ty technobláboly bych vydržel. Tak a teď k epizodě, viděl jsem již UKR verzi tudíž jsem byl připraven a koukatelnost nebyla vůbec špatná, děj byl hodně předvídatelný typicky SGsácký. Dost lidí zde píše, že se jim to líbilo až po vypouštění atmosféry a mají pravdu. Young sice chránil Rushe a Telforda, bohužel z videa bylo patrné, že TJ na ošetřovně již nějakou dobu věděla, že došlo zpět k prohozu a stačilo dát vědět Youngovi a Telforda by asi obětoval snadněji. Dál jsem se podíval zpomaleně na střelbu na chodbách Destiny hned, jak komando LA prorazilo a vskutku někteří vojáci běželi dál, i když bylo jejich směrem stříleno což je chyba asi měli ve střižně zmatky. Z technických chyb bych nevyčítal, že Hammond nestřílel na planetu, nechtěli prostě Rushe zabít, ale ve skutečnosti by je odpálili. Druhá technická je ten vypařenej LA voják, v dalším díle je jasné, že se jedná o
Toto je spoiler!!!:
dvojitou neutronovou hvězdu, pravděpodobně rentgenový pulsar, jenž ve správné pozici zasahuje loď paprskem radiace, která je tak silná, že rozloží živé tkáně.
Já bych tedy viděl problém v tom zpopelnění. Štít Destiny je schopen chránit i při průletu coronou hvězd s miliony stupňů (radiace je tam taky), ale s touto radiací si neporadí? Asi tak, pokud by ten člověk byl ve volném vesmíru, dalo by se o takovém konci uvažovat, ale pod štítem lodi, který vydrží lecos, by mělo dojít spíše jen k těžkému ozáření s okamžitou smrtí, vždyť jemu se rozpadlo i oblečení. Toto jim tedy nežeru, ale chápu, že by to nevypadalo tak efektně. Mám rád díly, kde se něco děje, byly tam chyby, ale nekrvácím kvůli nim, ale jak psal někdo výše taky mi dost vadí, jak už doslova brakují starou SG(-1, A), aby tento SGU seriál byl jiný, a pak stejně úplně ti samí autoři píší stále stejným stylem (Eli to nejspíš rozsekne), ze kterého nejsou sto se vymanit. A s jinak vypadajícími mimozemšťany ze starých SG bych už ani nepočítal, stydí se za ně, jako za spoustu jiných věcí. Takže od nyní, jen pušky, žádný asgard beam, jen lidé, max. nanohmyz nebo šmoulové, možná povznesení? Pro mě přesto nadprůměr 7/10.

Příspěvek 06.6.2010 01:20:55
Jerry93 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobrej díl. To že někdo něco vypustil nebo nevypustil tady nebudu ani řešit, protože sám nevím co bych v té chvíli dělal. Myslím že to nebyl špatný díl a zaslouží si 8/10

to dolph1888> Kde jsi sehnal titulky? Té hatmatilce vůbec nerozumím a nemůžu nic sehnat.

Příspěvek 06.6.2010 09:04:16
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

dalo se dalo 7/10
" IMMORTALITY "

Příspěvek 06.6.2010 09:26:56
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

ad humanoidi/gumanoidi: I blbej jaffa s tretoninem by to trochu zpestřil protože i s tretoninem je silnější (?) A co se týče jinejch gumanoidů taky by to bylo taky hezky barvitější. Snášeli by třeba lépe jinou atmosféru -> tudíž by na jinou planetu nemuseli jen dva ocasové v obleku. A tak nějak celkově by se na tom dalo hezky stavět :)

ad brakování SG: geez nevim proč se tomu v některejch ohledech bráněj. Troufnu si říct že většina fanoušků a diváků viděla aspoň pár dílu z původní SG. Takže všichni naši vojáci by mohli mít zaty jako sekundární zbraně (nikdy jsem neviděl že by nějakými zatu došla šťáva nebo se zasekl- což z něj dělá skvělou sekundární zbraň). A když už by scénáristi nechtěli dávat našim něco cizýho (nemluvě o tom že za tech 10let plnejch úžasnejch technologii mohli vymyslet nějaký lepší zbraně s daleko větší kapacitou než je pozemskej zásobník) tak to mohli dát aspoň tem luciánům :(

ad velení: Doufam že se teďka telford probere a nebude se chovat jako čů*** a nahradí younga -> byl by docela správná volba už jenom že on by spíš dokázal sjednotit Luciány a Lidi

Toto je spoiler!!!:
Ve dvacce ho zastřelí nebo jen postřelí? Nějak jsem to v tý hatmatilce nepostřehnul. Každopádně se přiklánim k názoru že dvacka je hrozná slátanina :cry:

Příspěvek 06.6.2010 09:31:23
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

LakyStar píše:
Len dúfam, že to nebude druhý Voyager ala Federácia a Makisti, po pár dieloch najlepší kamaráti.

To mě taky hned napadlo, ale já myslím, že by to bylo hodně zajímavý. Kdyby samozřejmě nebyli hned od začátku přátelé a každý by stál na jiné straně, ale museli by spolu spolupracovat.

Příspěvek 06.6.2010 09:53:54
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Hele, samozřejmě je to váš názor, ale docela mě baví, jak všichni dávaj týhle epizodě čísla jako 3/10 nebo 5/10 jen kvůli tomu vzduchu. Ve minulejch epizodách byly ještě větší nesmysly a všichni tomu dávali 8/10 a 9/10 protože tam byla cool bitka nebo emzáci. Nezapomínejte, že tam Chloe dobrovolně vstoupila pod mimozemskou díru a blbě čuměla a čekala až si ji mimozemšťani odnesou, že tam Rush pobíhal po mimozemské lodi a nepotkal jedinýho mimozemšťana, že v Lost všichni včetně vojenského leadera Scotta poslouchali "děcko" bez zkušeností Eliho a šli z jednoho maléru do druhýho, místo aby zůstali na planetě kde byli a měli tak největší šanci na záchranu. Tentokrát to byla sice taky blbost, ale dá se víceméně odůvodnit proč to Young neudělal. On NEVĚDĚL, že se LA bude umět dostat z místnosti. Jinak ten jeho plán logiku měl...

Protože u ostatních blbostí nebylo před 5 minutama to, jak správně na to. V jednu chvíli riskuje život Rushe a Telforda a ve druhou se o něj "bojí", když ví, že se nejspíš dá do pořádku, navíc, když může přerušit spojení Rushe a Telfa. A mimochodem, dá se očekávat, že asi něco mít budou, když od Telforda ví, že budou mít společnost, ne? A že Telford by o tom taky něco mohl vědět.
Prostě :wall: :wall: :wall:

A (spoiler k 1x20)
Toto je spoiler!!!:
příští díl nebude o moc lepší, fakt sem zvědavej, jak to daj dohromady v 2x01 a 2x02

Příspěvek 06.6.2010 11:33:52
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jerry93 píše:
Kde jsi sehnal titulky? Té hatmatilce vůbec nerozumím a nemůžu nic sehnat.
Titulky možná jsou, nesháněl jsem je. Pravda hodně věcem nebylo rozumět, protože se překřikují, ale dost se toho dalo vydedukovat jak v eng tak ukr a CGI taky pomohlo. Jinak mrknul jsem na wikinu a ukrajinština opravdu jen rusky zní, má hodně slov se stejným základem jako čeština. Jinak taky s pořádnou podívanou počkám až na oficiální vydání. Co se týká dvacítky
Toto je spoiler!!!:
tak tam mi nejvíc vadí, jak se skoro všichni v závěru postřílí, a přitom je každému fanouškovi jasné, že postavy jako TJ, ze seriálu nepustí. Takže je to hooodně okaté. A vyřeší se to zase zázrakem, Eli najde holodoktora, robodoktora a možná i něco víc.

Příspěvek 06.6.2010 11:52:11
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

K 1x20 a druhé řadě.
Toto je spoiler!!!:
Podle IMDB je Telford i v dalších dílech 2. řady, takže asi jako zázrakem to přežije. Ovšem Kiva si asi učtuje moc $$ :cry: , TJ je taky jen "zastřelená" (ovšem jestli takhle na druhou stranu takhle vyřešní těhotenství herečky, tak je to dobře :) )

Příspěvek 06.6.2010 12:02:47
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Skirlax:
Toto je spoiler!!!:
Nevim jak ty ale ja si myslel že nemůže přežít. Kdyby žila tak by se nikdy nemohla sjednotit stará a nová posádka. Proto si i myslim že Telford bude novej velitel protože by to byl asi přijatelnej kompromis pro obě strany. A wrayová by to možná taky podpořila :wink:

Příspěvek 06.6.2010 12:40:42
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já se nehádám o postavách z s02jky, a přiznám se, že na imdb sem se nekoukal až teď oni asi taky neví všechno třeba má někdo lepší info. Tak já přibližně ve dvojce vidím tohle
Toto je spoiler!!!:
jak píše Skrilax Kiva byla drahá a je jí škoda, dalo se na ní stavět, neboť se s ničím nemazlila. Asi přežije TJ, Varro, Telford, Chloe (kdo by to čekal že?, kdyby to bylo na mě tak vyhodím Younga a jí a dám prachy na Kivu), Rush, Jamesová, Young, Scott to je jasné těm nic nebylo a taky tam vidím tu vědátorku z LA?, Dr. Brightmanovou, takže asi přežijí zázrakem skoro všichni. Že on se ten Franklin opravdu povznesl?? ne to je blbost.
Nevím jestli si toho někdo všiml, ale když Kiva vyslýchala Rushe bylo vidět, že oni dva herci jsou, když mluví Eli s Chloe sám, nevěřím jim!

Příspěvek 06.6.2010 12:43:10
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Musím být silný...už jen týden a budu si ty spoilery moct přečíst :D
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 06.6.2010 21:39:14
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

No, tak tohle byl dobrej díl podle mě, ale při útěku z té základny (pyramidy) to byl jen obrácenej Air. A ty 302? No dobře bylo tam zase nějaký to rušení :hmmm:. Taky bylo zajímavej ten příchod LA na Destiny. Už žádný střílení po 10 jako v staré dobré SG. A ten vzduch. Když jsem viděl to podivný světlo jak usmažilo toho vojáka LA, tak nevim proč, ale napadli mě povznesení. Jako by jim chtěli pomoc :D . Ale to je asi blbost. A ty jejich zbraně. To mě přivádí k myšlence kolik asi LA vykradla vojenskejch skladů US army :D . Ale celkově se mi tohle prostě fakt líbilo. Já z toho mam dobrý pocit. Potěch nudnějších (i nudnejch) epizodách mě tohle potěšilo. Dávam 9/10 :) .

Příspěvek 06.6.2010 22:23:16
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

oni mali ine typy zbrani aspon teda pistole...vykradat nemuseli mali hodne zlata po Goauldoch tak stacilo doniest bednu plnu a zbrani mali kolko chceli.
Obrázek

Příspěvek 06.6.2010 22:28:14
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
A ty jejich zbraně. To mě přivádí k myšlence kolik asi LA vykradla vojenskejch skladů US army :D

Mě spíš přivádí k myšlence, kolik skladů PLA Luciánská Aliance "vykradla", protože zbraně, co používají jsou čínské pušky Norinco QBZ-95 v ráži 5,8x42mm. Nebo respektive, abych byl přesnější, jejich civilní verze QBZ-97 v ráži 5,56x45mm - jelikož v Kanadě neplatí restrikce na "dovoz" zbraní z Číny, jako v USA, tak si kanadští filmový zbrojíři můžou dovolit nakoupit i tyhle kousky. Ve Stargate nejsou žádná novinka - jednu z těhle pušek (karabinu) měl např. i ten Wraith v SGA 5x19 Vegas.

[img][./images/thumbs/type95-1_1275859693.jpg]http://www.imfdb.org/images/f/f5/Type95-1.jpg[/img]
[img][./images/thumbs/sgaqbz95a_1275859639.jpg]http://www.imfdb.org/images/f/fd/SGAQBZ95a.jpg[/img]
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 07.6.2010 11:40:48
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no je tam mnoho nejasností....
nelíbilo se mi hyperprostorové okno...luciáni a jejich zbraně a výstroj...hmmm vypadali jako SWAT...lasery na zbraních, vůbec nevypadali jako mimozemšťani
ale no co 7/10
ObrázekObrázek

Příspěvek 07.6.2010 16:29:08
stevo Airman
Airman

Odpovědět s citací

konečne bolo dokázané, že "light side" človek sa môže v SG realite mýliť a urobiť zle rozhodnutie. :bravo: 9/10

Příspěvek 08.6.2010 14:44:46
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Stargate Universe
- 1.178 million viewers
- 0.8/1 HH
- 0.4/2 A18-49

Tak už opravdu nevím, co ti američani chtějí. Pořád řvou, že chtějí akci, tady ji dostanou nadbytek a sledovanost nejnižší z celého SGU. Ale celkově měl Merlin jaksi také malou sledovanost.
Obrázek

Příspěvek 08.6.2010 14:53:03
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

wtf ti amíci sou pořádně pošahaní....finále sezóny to sem čekal víc jak 2 mega a oni takhle :lol: :rflmao:
ObrázekObrázek

Příspěvek 08.6.2010 15:21:57
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Možná na tom mají podíl Ukrajinci ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 08.6.2010 15:56:49
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

LakyStar píše:
tie vsuvky s Eli a Chloe ma trocha nudili.

IMO to bude ešte v ďalšom dieli dôležité.
TENTHIUS píše:
Musím být silný...už jen týden a budu si ty spoilery moct přečíst :D

Nápodobne :D

Celkovo diel bol dobrý, až na tie logické chyby. Aj keď je otázne, do akej miery to bola chyba scenáristov a do akej miery to tak malo byť a boli to chyby postáv.

Příspěvek 08.6.2010 15:59:17
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě by spíš přišlo divný, kdyby Young dělal jen samá dobrá rozhodnutí, jako třeba Sheppard v SGA. Je to přeci jen člověk a aspoň je to více reálné a to se mi na tom právě líbí.

Příspěvek 08.6.2010 16:30:11
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Z těch ratingů je mi blivno. Nepřičítal bych ani tak podíl ukrajincům, protože to by to ovlivnilo ratingy už v Pain a Subversion, ale spíš tý stupidní jednotýdenní pauze. Na jednu stranu má stejnej propad i Merlin a každý týden se čísla Merlina chovají podle SGU, takže to není jen bránou, nicméně pokud bude tahle sledovanost pokračovat, tak si neumím představit třetí sezónu. A i kdyby náhodou jo, tak s výrazně menším rozpočtem => Carlyle pryč, Ming-Na pryč, Phillips pryč, zmenšení počtu epizod, radikální snížení kvality efektů....
Tvůrci sice mají poslední díl SGU vymyšlený (to zní jak LOST :D ) ale o případné třetí sérii se dozvíme nejdřív v prosinci a to už bude druhá série dotočená a ten finální díl by nestihli realizovat. Takže pokud SGU končí druhou sezónou tak cliffhangerm :(
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 08.6.2010 17:40:06
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

teď jsem si všiml ještě jednoho detailu, že Kiva vlastní Tokarev T-33.
Obrázek

Příspěvek 08.6.2010 17:47:53
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

to snad ne ? 1,1 mega sledovanost tak to fakt ne toto :box2: doufám že by aspon natočili ty filmy ,je to škoda přitom ta epka byla víc SG
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách