Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Harry Potter and the Half-Blood Prince ObrázekObrázekObrázekObrázek
Dlouho jsem se zdráhal se na šesté filmové zpracování vůbec podívat. Co si budeme povídat, Fénixův řád byl něco příšerného. Nakonec jsem se ale k šestce dokopal a byl jsem mile překvapen.
Prvních hodinu bych označil za velmi vydařenou. Až jsem se divil, jak je děj věrný knize (samozřejmě, hodně věcí chybělo). V další hodině jsem byl velmi rád za Famfrpál, který v pátém díle úplně chyběl. I hodina lektvarů s Křiklanem potěšila (i když bych čekal třeba i hodinu se Snapem a třeba i narážky na onu "prokletou" pozici).
Velkým zklamáním byla odfláknutá linie Harry X Ginny, žádné zmínky co vedlo ke sblížení Lupina a Tonksové, Bill a Charlie se tam taky jen tak mihli. Ani nebylo zmíněno, že Křiklan byl ředitelem Zmijozelu. Vzpomínek mohlo být více, ale to už bych z toho chtěl velkofilm alá Pán prstenů (už tak je 153 minut velmi slušné). :oops:
Konec byl... velmi utnutý. Pohřeb mi ani tak nechyběl, ani mi nevadilo, že důležití smrtijedi zde ani nedostali jména. Spíš to Snapeovo "Já jsem Princ dvojí krve!" bylo dost WTF? To je všechno? Jen letmé "Jsem to já, čau"? Proč ta přezdívka? Proč to všechno? Jaký pak má celý díl smysl, když ani nevysvětlíte název?
Co musím opravdu pochválit a co mě absolutně nadchlo... herecký výkon Toma Feltona. Jeho Draco v šestém díle dostal skutečně hloubku, už to nebyl jen ten srábek, tatínkův mazánek, zbohatlický fracek, ... Jeho výkon bych si troufal přirovnat k výkonu Heatha Ledgera v Temném rytíři (samozřejmě pokud vezmu v úvahu rozdílnost obou filmů a herecké zkušenosti). Ten chlapec to má šanci někam dotáhnout :-)

Shrnutí: rozhodně o dost lepší než Fénixův řád, ale na obou filmech se dost podepsala ta nedomyšlenost, vynechávání podstatných detailů v minulých dílech.
Začátek filmu je docela věrný předloze, ke konci to už má cenu sledovat jen kvůli hereckým výkonům. Princ dvojí krve je rozhodně temnější než kterýkoli předchozí film a konečně jde vidět, že se celý štáb snaží. Hudba je výborná (i když chybí klasické motivy), efekty nádherné. Velmi mě teď zajímá, jak dopadne poslední dvojdíl.
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:36:55, celkově upraveno 1

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

The Losers
Za mě 3/10. Neuvěřitelně trapné, ale zase scéna, kdy záporák zastřelí ženskou, protože mu držela slunečník a na moment uhla, byla něco nezapomenutelného. Koukám Ray to viděl taky :lol:

Btw viděl jsem Sneak peek na A-team, a soundtrack parádní, nemluvě o dalších narážkách na původní seriál. Na filmu dělají i lidi, co dělali na něm. Jsem furt pozitivní. A Silvestri prý udělal i pořádnou verzi znělky.
Kdyžtak http://movies.ign.com/dor/objects/34233 ... 52010.html

Kick-Ass

Tohle mělo eRko? Odebrat druhou scénu a z pár hlášek sprostý slova, a klidně bych to pustil mému bráškovi. Moc pěknej filmek, Cageova nejlepší role since Fu Manchu, vcelku sympatický záporák Mark Strong. 8/10
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ta scéna s deštníkem byla trapná taky. To už prostě od jejího uhnutí víš, že ji Max zabije, protože je to přece ten ultrakrutý záporák. Asi jediná scéna, která se mi líbila, bylo Evansovo střílení prsty doprovázení narážkou na (taky dementní, ale méně) Push. Ale to už bylo v traileru. Nejhorší je, že ten film má sotva 90 minut a poslední půlhodina byla fakt už k nepřežití.
Zajímalo by mě, jaký je komiks.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já si dělal prsrandu. Na pár minut jsem si to stopnul a přemáhal se sledovat dál. Ta scéna bude pro mě synonymem filmu. Překonalo to i Nechci ti ublížit a proto na tebe vytáhnu zbraň. Nemohl jsem uvěřit, že to tam fakt bylo.
Komiks je o něco lepší. Imho stále žádná sláva.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Prince of Persia- Vzhledem k tomu, že moje očekávání byly na úrovni Céčka, jsem byl mile překvapen... sice ty "logické skoky" a dedukce, za kterou by se nemusel stydět ani Sherlock Holmes, bylo trošičku moc, ale vizuální podívaná to byla pěkná :)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Piráti z Karibiku 3
Co to kurva mělo být? Ten scénář musel mít nejmíň 500 stránek. Jsem rád, že jsem si to doplnil teď a nebyl jsem na tom v kině, protože při odskočení na záchod by mi uniklo nejméně šest dějových zvratů.
Nicméně extreme marriage a vnitřní svět Jacka Sparrowa byly super. A oceňuju i ne úplný happy end (víte, že se má říkat happy engind?).
7/10 aneb dekadentně jsem si to užíval

Jo a abych si tak nezávazně zaonanoval nad svým egem a svým vkusem - tento týden bylo oznámeno, že příjde filmové zpracování Mass Effectu. Čili té věci, co ji mám jako avatara. Čili té věci, co jsem ji tu propagoval jako interaktivní film, lepší space operu než Star Trek (film) a Avatar (film). Doufám v Cliva Owena do role Shepparda!

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já osobně z toho moc velkou radost nemám. On Mass Effect je sám o sobě interaktivní film se spoustou možností ovlivňování příběhu a nemyslím, že by nacpali takový příběh do dvou hodin
Obrázek

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Já nevím proč všichni předpokládáte, že film bude o tom samém co hra... Bioware vytvořili celý nový vesmír :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Na 95% bude film dějově totéž co hra. Prince of Persia taky kopíruje děj hry, Mortal Kombat taky kopíruje děj hry, Silent Hill taky kopíruje děj hry, stejně jako jakýchkoliv 99% adaptací knih i her. Mass Effect je o Sheppardovi, fantazírovat že film bude o nějakém objevení relay u Pluta nebo Sarenově dětství je bláznovství. Takhle adaptace nefungujou.

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak zrovna, že by Prince of Persia kopíroval děj hry se říct nedá... spíš má společné prvky s hrou.
A proč by to mělo být bláznovství? To, že teď je Mass Effect je o Shepardovi neznamená, že to tak bude furt :wink: A než vyjde film, tak už by mohl být aji třetí díl, tak film by mohl být pokračování, nebo by se mohl odehrávat dřív než hra, klidně aji se Shepardem
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fajn, vsadím se s tebou o basu piv, že film bude do značné míry kopírovat základní děj hry/trilogie a že hlavní postava bude Sheppard na palubě SSV Normandy. Staropramen mi bude stačit.

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Skrejm: to asi těžko, protože se proslýchá, že Bioware chtějí Shepparda/ovou tentokrát opravdu zabít. ME trilogie je příběh o Sheppardovi/ové a jeho/jejím boji s Reapery
Obrázek

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

DAVE!: Možná ho(ji) zabijou, ale už dávno řekli, že až skončí ME3 tak budou aji další příběhy z ME vesmíru

Ray: Sázet se s tebou nebudu, bo já neříkám, že příběh filmu nebude nějak kopírovat příběh hry. Já jenom říkám, že existuje možnost, že nebude :wink:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Assassin's Creed: Lineage: Krátký, půlhodinový filmek, patřící před druhý díl. Na to, že jde jenom o herní reklamu, je to kvalitnější než některé "supermegagigaHollywoodské trháky"

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ukaž mi prosímtě mainstreamovou adaptaci hry/knihy, která se odehrává v tom fikčním světě ale nemá hlavního hrdinu/děj z předlohy? Občas se sice něco urodí (Final Fantasy je komplet mimo cokoliv, ale to je japonský; Dead Space film je zase prequel ke hře, ale to je zase jen promo), ale pokud Legendary/Bioware chtějí natočit něco za více než 100 mega, tak tam bude Sheppard, Normandy a Reapeři. Když se budu mýlit, máš u mě tu basu.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ještě ad Prince of Persia- OST je vynikající... naprosto dech beroucí hudba na které si ujíždím už půl dne a jenom tak ji nevypnu :)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Event horizon ObrázekObrázek
Tohle že měl být ten legendární horor? No asi jsem se díval na úplně jiný film, protože jsem viděl tak akorát opravdu špatné sci-fi béčko, se slušnými triky, slabými lekacími scénami, příšernými interiéry, špatným dějem a hrozně zahranými postavami. Fishburne ani mnou jinak velmi oblíbený Sam Neill tady nepředvádějí dokonce ani průměrný výkon.
Děj plyne ale docela rychle, což bych jinak bral jako plus, ale tohle by si klidně dalších pár minut navíc zasloužilo. Pak by možná bylo na tomhle filmu aspoň něco kladného. A pak návrat raketového-černocha... vážně k smíchu.
:thumbsdown:
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:36:27, celkově upraveno 1

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nesouhlasím, ale tvoje věc.

Abych nebyl OT, dal jsem si nedávno s kamarády znovu skvělou britskou minisérii (a.k.a. dvouhodinový film) Warriors z bosenské války a zasáhlo mě to snad ještě více než poprvé. Ultimativní realisticky natočené drama vojáků, kteří jsou naprosto bezmocní a z toho následně frustrovaní, musí IMO dostat každého.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

The unthinkable 2010 - 88%

from Paris to love - 80%
" IMMORTALITY "

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Requiem for a dream ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Téhle tématice nerozumím a nemám jí příliš rád, přesto na mě ten film zapůsobil jako málo co. Začátek poměrně klidný, pak se však dramatičnost stále stupňuje a stupňuje až vyvrcholí v tak na psychiku silném finále, že jsem měl slzy na krajíčku a ještě teď zírám s otevřenou pusou.
:ok:
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:35:56, celkově upraveno 1

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Solomon Kane- Naprosto perfektní, temné a syrové fantasy. Kdyby mu dali rozpočet jako takovému Ironmanovi, byl by to největší fantasy nářez od Pána Prstenů. Pro mě teda je i tak, ale hodně lidí nesouhlasí, bohužel... 9/10

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Beowulf ObrázekObrázekObrázekObrázek
Ano, kdyby to bylo hrané, bylo by to mnohem, mnohem lepší, ale co se dá dělat. Popravdě mi ale v některých momentech připadalo, že na obrazovce skutečně pobíhají živí herci. :-)
Beowulf je skvělé "historické" fantasy s krásnou atmosférou, skvělými herci a dobrým příběhem, vycházejícím ze staroanglického eposu (nakolik je filmové zpracování věrné nemám tušení). Co film sráží je ale to animované zpracování, zvlášť beowulfových vlasů, které vypadají opravdu hrozně.
:ok:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Shrek: Happily ever after- Čekal jsem hodně, ale časovku fakt, fakt ne. Vtipné už to taky není a jediné "+" je 3D provedení. Oproti vynikající jedničce a dvojce je to nemastné, neslané...

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Goyovy přízraky
Forman musel honem zaplatit hypotéku nebo co?
2/5

Aby tisícátý příspěvek (doufám, že to tu neplánujete mazat) nebyl o takové sra... nepovedeném filmu, přihodím ještě jiný nepovedený film.

Producenti
Komedie z roku 1968 o tom, jak se dva muzikáloví producenti rozhodnou udělat hru tak špatnou, že na ni nějakou daňovou machinací vydělají... Jejich hra jménem Springtime for Hitler (!) vychází z pera nacistického přeběhlíka, má ji režírovat militantní gay a ústřední roli Adolfa Hitlera má hrát hippie s přezdívkou (a chováním) LSD.
Má to být vtipné, má to potenciál, nicméně po celou dobu se to pro mě válí kdesi v šedi. Je to zřejmě už hodně oldschool (přece jenom, 25 let po WW2 bylo téma dvou židů produkujících muzikál o Hitlerovi o něco ožehavější) na dnešní poměry, takže ty dobré okamžiky zapadnou v oceánu nudy. Asi před pěti lety se to dočkalo remaku, který jsem neviděl.
2/5
Springtime for Hitler úvodní znělka

Přesto v souvislosti s tím doporučuju dát si na YouTube muzikálovou část Producentů. Neuvěřitelně chytlavý song, mnohem méně chytlavější prupovídky po něm. V remaku (taky k nalezení) navíc ve znělce zpívá Barrowman z Torchwoodu. Až půjdete po ulici a budete si notovat Springtime for Hitler and Germany, Deutcheland is happy and gay popřípadě Don't be stupid, be a smarty, come and join our nazi party, snad uznáte, že Producenti cosi zábavného světu dali.
6/5

PS. Je možné, že Producenty jsem tu už recenzoval a zapomněl jsem na to :lol:

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

The Brothers Grimm ObrázekObrázekObrázekObrázek
Parádní šílenost na sobotní večer se skvělým soundtrackem a zajímavými hlavními postavami. Damon, Ledger i Stormare byli skvělí, jen ten Hanák mi tam vyloženě neseděl. Kdovíproč jsem ale začal pociťovat větší sympatie k Němcům a naopak tomu je u Francouzů. :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Filmy