Dlouho jsem se zdráhal se na šesté filmové zpracování vůbec podívat. Co si budeme povídat, Fénixův řád byl něco příšerného. Nakonec jsem se ale k šestce dokopal a byl jsem mile překvapen.
Prvních hodinu bych označil za velmi vydařenou. Až jsem se divil, jak je děj věrný knize (samozřejmě, hodně věcí chybělo). V další hodině jsem byl velmi rád za Famfrpál, který v pátém díle úplně chyběl. I hodina lektvarů s Křiklanem potěšila (i když bych čekal třeba i hodinu se Snapem a třeba i narážky na onu "prokletou" pozici).
Velkým zklamáním byla odfláknutá linie Harry X Ginny, žádné zmínky co vedlo ke sblížení Lupina a Tonksové, Bill a Charlie se tam taky jen tak mihli. Ani nebylo zmíněno, že Křiklan byl ředitelem Zmijozelu. Vzpomínek mohlo být více, ale to už bych z toho chtěl velkofilm alá Pán prstenů (už tak je 153 minut velmi slušné).

Konec byl... velmi utnutý. Pohřeb mi ani tak nechyběl, ani mi nevadilo, že důležití smrtijedi zde ani nedostali jména. Spíš to Snapeovo "Já jsem Princ dvojí krve!" bylo dost WTF? To je všechno? Jen letmé "Jsem to já, čau"? Proč ta přezdívka? Proč to všechno? Jaký pak má celý díl smysl, když ani nevysvětlíte název?
Co musím opravdu pochválit a co mě absolutně nadchlo... herecký výkon Toma Feltona. Jeho Draco v šestém díle dostal skutečně hloubku, už to nebyl jen ten srábek, tatínkův mazánek, zbohatlický fracek, ... Jeho výkon bych si troufal přirovnat k výkonu Heatha Ledgera v Temném rytíři (samozřejmě pokud vezmu v úvahu rozdílnost obou filmů a herecké zkušenosti). Ten chlapec to má šanci někam dotáhnout

Shrnutí: rozhodně o dost lepší než Fénixův řád, ale na obou filmech se dost podepsala ta nedomyšlenost, vynechávání podstatných detailů v minulých dílech.
Začátek filmu je docela věrný předloze, ke konci to už má cenu sledovat jen kvůli hereckým výkonům. Princ dvojí krve je rozhodně temnější než kterýkoli předchozí film a konečně jde vidět, že se celý štáb snaží. Hudba je výborná (i když chybí klasické motivy), efekty nádherné. Velmi mě teď zajímá, jak dopadne poslední dvojdíl.