Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 28.5.2010 17:11:24
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Už vede Farscape, sice nevím jak končí, ale nevěřím, že líp jak B5 :'(

Příspěvek 28.5.2010 17:27:57
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Farscape má parádní konec, ale je to pořád jenom klasické happily ever after... a výskyt lame epizod je tam velký...

B5! 8)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 28.5.2010 18:23:52
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Hmmm... Asi bych se měl podívat na všechny seriály z toho listu, abych to mohl objektivně posoudit. Ale souhlasím, Farscape končí parádně. PK Wars je jako tříhodinové finále opravdu "epic". Babylon 5 má ale stejně úplně unikátní energii, v posledním díle je nálada neskutečně dojemná.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 28.5.2010 21:41:13
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Koukám, že Facebook zapracoval a B5 teď vede :lol:

No jinak, ani byste nevěřili, jak je těžký sehnat ten Psi Corps opasek.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 28.5.2010 22:17:09
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nad absencí některých seriálů jenom nevěřícně kroutím hlavou. Z dané nabídky volím B5. Na stříbrnou a bronzovou příčku bych zařadil Buffy a Angela.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 04.6.2010 05:59:28
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak už jsem se taky do téhle legendy pustil... první série, šestá epizoda a neuvěřitelně u toho umírám nudou. Doufám, že se to rozjede. ;-)

Příspěvek 04.6.2010 08:08:21
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Anketa:
Hlasoval jsem pro B5 (jak jinak že? :D) ale když jsem se chtěl potom kouknout na výsledek, tak jsem zjistil že lze hlasovat i víckrát za sebou! :shock: ...osobně sice nepatří mezi ty co to využívají, ale myslím že dost lidí ano (ať u B5, nebo Farscape či u jiného seriálu ;))

Vanguard:
ty doufáš? :D
nevím kde přesně, ale rozjede se to a to parádně, neboj ;) jen ten začátek je takovej nudnej, ale přesto důležitej ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 04.6.2010 08:11:38
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

dle stavu toho hlasování, to vypadá na jasné vítězství Farscape
Obrázek

Příspěvek 04.6.2010 09:20:26
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě osobně B5 chytl od první episody. Zásadně nesouhlasím s většinovým míněním, že 1. řada je nejslabší. Kvalitativně bych ji zařadil na úroveň 2. a 5. série. Na vrcholu stojí přirozeně 3. a 4. sezóna :) .
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 04.6.2010 09:23:19
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
dle stavu toho hlasování, to vypadá na jasné vítězství Farscape

Vedl B5, ale pak během půldne přibylo třicet pět tisíc hlasů pro Farscape. Někdo klikal...

Jinak já S1 za nejslabší považuju. Zdá se hrozně epizodní. I ta pátá měla jednu linku napříč.
Obrázek

Příspěvek 04.6.2010 10:04:22
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon píše:
Vanguard:
ty doufáš? :D
nevím kde přesně, ale rozjede se to a to parádně, neboj ;) jen ten začátek je takovej nudnej, ale přesto důležitej ;)

Věřím :-) ale je těžké si představit, že z něčeho tak nepříliš záživného se může vyklubat nejlepší sci-fi seriál. ;-)

Příspěvek 04.6.2010 10:10:43
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:D já taky nevěřil, ale nikdy jsem nějak nezalitoval, protože se to opravdu rozjíždí potom s každým dílem, doslova snad i s každou větou :D rozhodně to nevzdávej ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 04.6.2010 12:47:32
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Mě na první sérii vadí ta Startrekovatost... hlavně teda Sinclair je pro mě zlo. Má to vše řídit, ne lítat za všejakejma emzákama a nechávat se ohrožovat na životě... a navíc ve znělce vypadá s tou PPG fakt trapně.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 04.6.2010 13:44:57
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Právě... zatím co jsem viděl, tak jako bych se díval na TOS. Zvlášť epizoda s biologickými artefakty byla jasná :roll:

Příspěvek 04.6.2010 14:26:40
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Včera jsem po velmi dlouhé době koukal na Thirdspace. Trochu mi to kazily efekty, protože ta zápletka se šutrem byla postavená na jeho majestátnosti. Ale atmosféru to mělo parádní. Pěkná vyplňovačka, imho narozdíl od Řeky duší.

Vanguard: Hlavně je dobrý si toho co nejvíc pamatovat. Jeden zdejší týpek mi psal, že kdysi viděl S1, už vůbec neví o čem to bylo, a jde na S2. Takhle to nefunguje.
S tou TOSkou si to trefil hezky. Pilotní film a první díly jsou imho dobrou analogií k ní v ST univerzu. Ikdyž retconů tam je jen málo.
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 10:33:44
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

kde sehnat cz titulky na B5 ?
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 11:08:43
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

http://titulky.babylon5.sk/

Kvalita kolísavá, třeba dialogy o technologiích jsou občas hrůza.
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 17:21:45
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

shlédnul jsem sice zatím jen úvodní film ,ale jestli seriál pokračuje v tomto stylu tak se mi to bude mooc líbit :) je to super , efekty sice hrůza ,ale zbytek prostě bomba .Jen mě mrzí že je tam tolik jmen a i docela složitých na zapamatování , si nepamatuju pomalu ani jedno .
Obrázek

Příspěvek 13.6.2010 10:03:41
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To se časem poddá. Zas tak složitý na zapamatování to není. Pamatujete třeba na Prison Break? :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 19.6.2010 11:31:16
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak já na B5 teď koukám už potřetí a tentokrát i s první sérií, kterou jsem z nějakého důvodu při druhém sledování přeskočila a je to mnohem lepší! Už v první epizodě se odkazuje na širší story-arc a vlastně jsem přehodnotila svůj názor na 1. sérii. Dokonce i ten Sinclair mi tam teď vadil o dost míň (i když to bylo spíš hercem, O´Hare byl vážně dost prkenný). A sedím u toho stejně přikovaná jako napoprvé. Tohle umí jen pár seriálů a vyloženě sci-fi snad žádný. :) (myslím ve smyslu seriálu jako celku, kdy i vyplňovací epizoda vlastně souvisí nějak s celkovým dějem - DS9 je skvělé, ale bylo tam hodně zbytečných vyplňovaček)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.7.2010 23:56:57
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ani mi o tom B5 nemluvte. Znovu po velmi dlouhé době jsem ho celý shlédnul (rozhodoval jsem se mezi ním a DS9) včetně filmů a Crusade a při 1 až 4 sezóně mi došlo, jak zoufale prázdný děj má proti tomu právě probíhající SGU hotová kakastrofa.
:roll:

Příspěvek 25.7.2010 06:51:37
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To myslíš vážně? B5 má prázdný děj? :O Jsi si jistý, že se díváš na Babylon 5, jo ? :D

Příspěvek 25.7.2010 09:00:11
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

St0rm: Jestli jsem to sprvně pochopil tak píše, že SGU má prázdný děj o proti B5 :wink:
dolph1888: B5 má taky v první sérii zoufale prázdný děj, který se rozjede až ve druhé sérii. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 25.7.2010 09:30:35
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A joooo. Pardon :D Já tam tak brzo po ránu viděl písmenka, co tam vůbec nejsou. Mea culpa :D

Příspěvek 25.7.2010 11:01:30
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

První sezóna k B5 patří. Není tak dějově náročná, ale já jí vždycky bral jako seznámení s prostředím seriálu a stále si myslím, že jsem se z ní dozvěděl 2x tolik co z první sezóny SGU. Vždyť se na to podívejte, jak vypadá SGU, Young má problém s rozhodováním a ženou, Eli s matkou, ale je příšerně chytrej na matiku, Rush se chce povznést kvůli oživení ženy na kterou léta kašlal jen mu pomáhala lépe přemýšlet což mi připomíná autistu, žena byla jakási oblíbená věc, díky níž mu to rychleji pálilo. Pak základna, hups na Destiny, hledání všeho možného k přežití, cvičení v teniskách, holení strojkem asi mají všechno s sebou včetně kom. kamenů pro jistotu, to aby se děj mohl neustále přesouvat na Zem. Cestou se dozvíme jak vypadají šmoulové, najdeme všemocnou rasu co si staví hvězdné systémy, že Chloe bude problémová a nakonec to zaříznou LA, se kterou teď budou dočasně kamarádit. Mezi tím pár vyplňovacích úplně zbytečných dílů a je to. Tohle všechno, tady ale už bylo. To podstatné co chci napsat je, že na pár nosných dějových linek nabalili scénáristi kupu blbostí a za tu sezónu se zase tolik toho nestalo, je tam strašně míst s řešením osobních nezáživných a otravných problémů, natahování dílů vším možným od výroby pálenky až po sexuální život Scotta. Když se dívám na sci-fi, tak ho chci taky vidět, děj by měli mít propracovaný tak, aby využili každou minutu, a když ne tak není potřeba za sezónu tolik dílů jen proto, že se to musí. A jestli někdo věří, že mají propracovaný konec seriálu, tak je těžce mimo zavzpomínejme na SG-1 a SGA.
:)
Nechci však, aby to vyznělo tak, že se mi na SGU všechno nelíbí, to ne. Jsem hodně rád, že ještě SG udrželi při životě. Bude-li však děj pokračovat tímto stylem, nevěřím ani na 5 sezón jako u SGA.
:D

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5