První sezóna k B5 patří. Není tak dějově náročná, ale já jí vždycky bral jako seznámení s prostředím seriálu a stále si myslím, že jsem se z ní dozvěděl 2x tolik co z první sezóny SGU. Vždyť se na to podívejte, jak vypadá SGU, Young má problém s rozhodováním a ženou, Eli s matkou, ale je příšerně chytrej na matiku, Rush se chce povznést kvůli oživení ženy na kterou léta kašlal jen mu pomáhala lépe přemýšlet což mi připomíná autistu, žena byla jakási oblíbená věc, díky níž mu to rychleji pálilo. Pak základna, hups na Destiny, hledání všeho možného k přežití, cvičení v teniskách, holení strojkem asi mají všechno s sebou včetně kom. kamenů pro jistotu, to aby se děj mohl neustále přesouvat na Zem. Cestou se dozvíme jak vypadají šmoulové, najdeme všemocnou rasu co si staví hvězdné systémy, že Chloe bude problémová a nakonec to zaříznou LA, se kterou teď budou dočasně kamarádit. Mezi tím pár vyplňovacích úplně zbytečných dílů a je to. Tohle všechno, tady ale už bylo. To podstatné co chci napsat je, že na pár nosných dějových linek nabalili scénáristi kupu blbostí a za tu sezónu se zase tolik toho nestalo, je tam strašně míst s řešením osobních nezáživných a otravných problémů, natahování dílů vším možným od výroby pálenky až po sexuální život Scotta. Když se dívám na sci-fi, tak ho chci taky vidět, děj by měli mít propracovaný tak, aby využili každou minutu, a když ne tak není potřeba za sezónu tolik dílů jen proto, že se to musí. A jestli někdo věří, že mají propracovaný konec seriálu, tak je těžce mimo zavzpomínejme na SG-1 a SGA.
Nechci však, aby to vyznělo tak, že se mi na SGU všechno nelíbí, to ne. Jsem hodně rád, že ještě SG udrželi při životě. Bude-li však děj pokračovat tímto stylem, nevěřím ani na 5 sezón jako u SGA.