Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Andromeda

Andromeda

Příspěvek 16.7.2009 12:34:49
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No zrovna o těch jsem nemluvil, ale myslel jsem třeba představitelku Beccy, nebo Trance(pěkná ženská, ale zdá se mi, že talentu moc nepobrala).
To ale každopádně nemění nic na tom, že Andromeda se té nálepky Nejhorší sci-fi seriál už nejspíš nezbaví. Nebo jsi snad někdy viděl něco horšího? To neznamená, že by nebyly některé díly povedené, ale nic horšího než Andromeda prostě dosud natočeno nebylo, pokud tedy beru seriálovou tvorbu.

EDIT: nechci aby to vyznělo, že jsem snad viděl všechny sci-fi seriály ;-), ale Andromeda má asi nejhorší hodnocení.

Příspěvek 16.7.2009 12:52:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak jestli mam bejt opravdu hnusnej. tak SGA mi z toho celkově vychází hůř, Čarodějky, Heroes, první dvě řady Farscape mě zaujaly míň, to samé Enterprise...
Z těch neznámých věci typu Vládci kouzel (ano, každej si pamatuje, jak ho to bavilo, ale nijak extra to není), Cleopatra 2525, Blade, a myslím, že by se dalo pokračovat dlouho :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 16.7.2009 13:01:24
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

To je ale tvůj názor(osobně ale nechápu, jak můžeš strkat Andromedu před SGA, to by neudělal snad ani g.o.d :lol:), já to ale bral podle hodnocení třeba na csfd, apod. Abych to ale ještě upřesnil, protože výraz Nejhorší sci-fi seriál je asi přehnaný, tím jsou Strážci vesmíru :lol:... Nejhorší space opera je přesnější.

Příspěvek 16.7.2009 13:24:46
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Názor sci-fi fanouška má pro tebe tak malou cenu, když ti nejde do noty? Kvalitu seriálu opravdu neurčuje stádní hlasování na čsfd, kde půlka lidí u všeho předem prohlašuje, že viděla jen pár dílů (btw HIMYM opravdu není třetí nejlepší seriál na světě).
Jak vidíš, tady každej hodnotí Andromedu stylem Herkules ve vesmíru. Protože Sorbo zase hraje frajera (kterej se nijak neliší od většiny hlavních hrdinů jinde), a protože má kožené gatě (no bóže, ve Star Treku zase nosí pyžama).
Ano, je to místama velmi špatnej seriál, a klidně to může být nejhorší příběh o vesmírný lodi, ale neni to ani zdaleka tak nekoukatelný, jak se dušuješ. Některý prvky tam byly fakt výborný a jsem jenom rád, že z toho nebyl další Star Trek (ikdyž by se pak jistě nabrala větší fandovská základna).
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 13:33:34
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Já jsem něco takového řekl? Jestli jo, tak se omlouvám. Řekl jsem, že se jedná o nejhorší space operu, což je pravda. To, že je něco nejhorší, přece nemusí nutně znamenat, že je to špatné, jenom je tu prostě něco lepšího.

EDIT: každopádně se i v Anromedě najde několik zajímavých prvků. Třeba ty magogské stíhačky, Nietzscheani, samotná loď, ...

Příspěvek 16.7.2009 13:37:00
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak popisuješ, co všechno se ti tam nelíbí ( v podstatě všechno), a pak to označíš za nejhorší sci-fi seriál, odkazujíc na čsfd. To lidi holt mate :lol:
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 13:42:08
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Na čsfd apod. ! :lol: Řekni mi, v čem je podle tebe Andromeda lepší než SGA, Heroes, Enterprise, ... ?

Příspěvek 16.7.2009 14:18:36
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No Andromeda: Dobří herci i postavy. Hlášující technik, Nietzscheánský žoldák - expert na přežití, machr kapitán, dobrá pilotka, duchovní z atypických poměrů a záhadná bytost. Plus sexy deadly vtělení lodi.
Dost zajímavý vesmír. Geneticky upravení lidé - Nietzscheáni se svou kulturou apod jsou imho dost cool, dále máme vesmírné žrouty- maggogy... no prostě pár hezkých obludek. Do toho třísetletý kapitán, kterej si pamatuje jenom obrovskou galaktickou říši. A protože je fajn týpek, umane si, že jí znovu obnoví.
Tohle vše mi připadá výborné.
Mno SGA. Postavy velmi podobné, ale to jsem nemyslel... Prostě mi z toho vychází hůř. I ta blbá pátá série u Andromedy měla jeden story arc, zajímavý vedlejší postavy.... Hele myslím, že tu jsou povolanější než já, aby shazovali SG. Mě se to furt líbí :lol:
Heroes. Samotná idea seriálu, včetně jistých detailů je přímo opsaná z jiného dílka, a to z Aradovy X-mení alternativy- Mutanta X. Až na větší provázanost příběhu to kulhá naprosto ve všem. Já teda nechápu, co všichni na Heroes viděli (vidí), prostě neoriginální seriálek o superhrdinech. Takže Andromeda mi tady vychází jako vítěz. Třetí řada Heroes si nezadá s horšími kousky Andromedy, masochisti co jí dokoukali můžou potvrdit. A trend pojede dál, jak jsem četl spoilery.
První dvě řady Farscape. Podobně dobrý vesmír, sem tam dobrý příběh, ale nekoukalo se mi na to dobře. Nijak se to nehýbalo.
To samé první dvě řady Enterprise. Lítáme od ničeho k ničemu a pleteme se ke všemu, na co narazíme. Provařenej vesmír tomu taky nepřidával.
Ano, ve Farscape i v ENT se to zlepší, ale stejně si radši pustím od začátku tu Andromedu než výše zmíněné.
Stačí? :sorry:
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 14:44:32
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Andromeda
Průměrní herci. Postavy - Hláškující technik, jedna z mála věcí, které se mi tam líbily; Nietzscheanský žoldák, u kterého máš v každém díle jistotu, že se nějak pokusí, minimálně slovně, zradit posádku :stupid: ; absolutně nudná postava pilotky; Magogský duchovní :ok: ; "Záhadná bytost", která ale dostává ten správný šmrnc teprve tehdy, kdy se vymění sama se sebou.
Docela zajímavý vesmír, který ale akorát kopíruje ST(jakkoliv se ti to nelíbí).
Heroes
Ano, možná částečně kopíruje X-Meny, ale i přesto je to něco jiného, lepšího, hlavně první série. Navíc Sylar je asi nejlepší záporák, který se kdy objevil. Já jsem třetí sérii dokoukal a musím říct, že pořád je to bylo lepší než nějáká Andromeda. Hlavně druhá půlka.

Zbytek asi nebudu srovnávat. Podívej se na A od znova, hned v prvním díle třeba odpálí černou díru. :stupid: To by neudělal ani Mallozzi.

Příspěvek 16.7.2009 14:54:11
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak Federace/Společenství je snad bez debat. Ale mohl bys rozvést ten zbytek?
Heroes jsem ale nesrovnával s X-meny :lol: Ale těžko se k tomu můžeš vyjadřovat, když jsi to neviděl. Prostě věř, že inspirace tu je více než zjevná a na příběhu Heroes není originálního vůbec nic.
Mno k tomu odpalu... Ve fiktivních světech, kde boje vesmírných lodí probíhají na vizuální vzdálenost jsou takovéhle věci imho podružné. Kdyby ve vesmíru chodili bez skafandrů tak neřeknu, ale tohle je jako obligátně nadávat SGA, že tam přišli mariňáci v červenejch baretech.
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 15:00:09
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Geser: tak z Mutanta X, sám si ale napsal, že je to akorát alternativa.
Co dál? Nietzscheani/Klingoni, Vedrané/Vulkánci, ad., dokonce i historii to má podobnou, až na to, že Společenství nezaložili lidé, ale Vedrané/Vulkánci.
Nevšiml jsem si, že by červené barety nějak porušovaly zákony fyziky. Střelí do černé díry nějákou supersilnou atomovkou a na nějákou dobu jí zničí. Tobě to připadá normální?

EDIT: není nic originálního? Úhlavní nepřítel zabíjí ostatní lidi, aby získal jejich schopnosti. Navíc je tu ještě tajemná Společnost, která kdoví proč tyto jedince loví. A tak můžu pokračovat dál, základní koncept je možná okopírovaný, ale zbytek už originální je.

Příspěvek 16.7.2009 15:18:26
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak to je hodně chabá výmluva. Asi bych to nepsal, kdyby to bylo stejné nemyslíš?
Tak logicky tu kopírování je vidět, vzhledem k tomu, že z ST vycházeli. Ale ty podobnosti ras co popisuješ jsou tak obecného charakteru, že bych mohl poukázat na cokoliv, a říct, že kopírujou Star Trek.
Jinak se nezlob, ale v patnácti nemáš právo se vztekat nad chováním černých děr v televizních seriálech. Co ty víš, co dokážeme v budoucnosti vyrábět za svinstva.
Ten tvůj edit: Právě jsi odcitoval mírně pozměněného Mutanta X 8)
Vážně toho nech, nemá to cenu, když jsi to neviděl...
Obrázek

Příspěvek 16.7.2009 15:24:53
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Jako promiň, ale v patnácti už mám snad právo na svůj názor. Odpálit černou díru obyčejnou raketou během pár minut prostě nejde, to by si Díra pěkně pochutnala. Na to nemusím být ani fyzik.
Prostě, Andromeda je blbost, Sorbo stojí jako producent za nic a raději se podívám na "nehorázně okopírovaný děj" v Heroes...
Naposledy upravil Vanguard dne 16.7.2009 15:29:52, celkově upraveno 2

Příspěvek 16.7.2009 15:26:48
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

*Padá pod tíhou argumentů k zemi*
Jo, ten Sorbo to zkazil...
Obrázek

Příspěvek 01.6.2010 19:19:48
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Hrozně se za sebe stydím... jen tak z dlouhé chvíle jsem si stáhnul první sérii Andromedy a světě div se, on ten seriál má vážně něco do sebe. Když to beru s nadhledem a užívám si každou epizodu... prostě krásná klasická space opera s výbornou hudbou (i na úděsnou hlavní "tému" jsem si nakonec zvykl). Finále první sezóny bylo vskutku výborné a rozhodně si stáhnu i pár epizod z druhé :-)

EDIT: nevíte někdo jak se jmenuje ta píseň Magogů? Z té mi šel vážně mráz po zádech :-)

Příspěvek 01.6.2010 20:05:55
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jop, první a druhá serie je velice dobrá a zábavná podívaná, ale teď si pusť třetí a čtvrtou, na to se nedá koukat. Když Sorbo vyrazil toho hlavního scénáristu, co to měl celý namyšlený dopředu(četl sem od něho asi desetistránkový příběh o tom jak to mělo být podle něj dál, mooc cool), tak to šlo do bahna. Ve čtvrté řada se mi poprvé stalo u seldování scifi, že sem to musel znechuceně vypnout.
Soundrack z toho je moc pěknej btw.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 01.6.2010 20:14:27
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

K tomu odpálení černý díry. Vzhledem k tomu že bomba nova má generovat antigravitační pole to taková blbost není, protože teoreticky při dostatečném počtu by tyhle bomby měli bejt schopný na chvíli její gravitaci "vyrušit".
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 01.6.2010 22:38:48
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No v tom případě by měla stačit jen jedna Jacksone. Abych nebyl úplně OT Andromeda je podle mě seriál na, kterej se dá dívat. Sice bohužel zklouznul do bahna postupem času, ale u kterýho seriálu se tomu podařilo zabránit. Dokonce i u mího oblíbenýho SGA se to nepovedlo udržet všech 5 sérií na vysokej standard. Gesere btw. já mám SGA třeba rád a to, že řadíš Andromedu před SGA to mi nevadí jak by řek Rush "Thats the matter of opinion". Podle mího Andromeda přinesla scifi novou myšlenku. Bohužel se tomuhle siriálu nevyhnuly bláboly rozsahu anglicky mluvících mimozemšťanů Stargate. Dost mě chvílemi štvalo, že z Hunta udělali božskou postavu atd. děj 5. série. Jedinej seriál, kterej si udržel v následujících sériích vysokej standard byl Star Trek Depp Space Nine u kterého byly pozdější série ještě lepší než první. Ale zpět k Andromedě. Celkově bych to ohodnotil jako seriál co si zasloužil lepší promyšlení a víc pozornosti, ale i tak nesmí chybět v mé knihovně.
Obrázek

Předchozí

Zpět na Další seriály