No Andromeda: Dobří herci i postavy. Hlášující technik, Nietzscheánský žoldák - expert na přežití, machr kapitán, dobrá pilotka, duchovní z atypických poměrů a záhadná bytost. Plus sexy deadly vtělení lodi.
Dost zajímavý vesmír. Geneticky upravení lidé - Nietzscheáni se svou kulturou apod jsou imho dost cool, dále máme vesmírné žrouty- maggogy... no prostě pár hezkých obludek. Do toho třísetletý kapitán, kterej si pamatuje jenom obrovskou galaktickou říši. A protože je fajn týpek, umane si, že jí znovu obnoví.
Tohle vše mi připadá výborné.
Mno SGA. Postavy velmi podobné, ale to jsem nemyslel... Prostě mi z toho vychází hůř. I ta blbá pátá série u Andromedy měla jeden story arc, zajímavý vedlejší postavy.... Hele myslím, že tu jsou povolanější než já, aby shazovali SG. Mě se to furt líbí
Heroes. Samotná idea seriálu, včetně jistých detailů je přímo opsaná z jiného dílka, a to z Aradovy X-mení alternativy- Mutanta X. Až na větší provázanost příběhu to kulhá naprosto ve všem. Já teda nechápu, co všichni na Heroes viděli (vidí), prostě neoriginální seriálek o superhrdinech. Takže Andromeda mi tady vychází jako vítěz. Třetí řada Heroes si nezadá s horšími kousky Andromedy, masochisti co jí dokoukali můžou potvrdit. A trend pojede dál, jak jsem četl spoilery.
První dvě řady Farscape. Podobně dobrý vesmír, sem tam dobrý příběh, ale nekoukalo se mi na to dobře. Nijak se to nehýbalo.
To samé první dvě řady Enterprise. Lítáme od ničeho k ničemu a pleteme se ke všemu, na co narazíme. Provařenej vesmír tomu taky nepřidával.
Ano, ve Farscape i v ENT se to zlepší, ale stejně si radši pustím od začátku tu Andromedu než výše zmíněné.
Stačí?