Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

Dáme si 26.8. (dneska) další díl? Hlasování do 19:00 :D

ano
31
89%
ne
4
11%

Celkem hlasů : 35

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak díl pěkný, dějově zajímavý, ale měl bych pár výtek k přehlednosti:

-možná je to moje vina, ale z minulého dílu jsem si odnesl představu, že Tealc je mučitel, nikoliv vězeň, takže jsem si začátek musel číst několikrát než jsem pochopil že stav je trochu jiný...
-z textu není jasné, kde jsou časové předěly(v minulých dílech to bylo jasné - Goméz leží, střih, Fénix dostal rozkaz, střih, Goméz leží) ale tady není jasné, kdy jsou ještě časové střihy a kdy je to už souběžné
-ze závěru není jasné co se vlastně děje(ale tady to asi byl záměr)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Co je na střihu nepřehledného? Je to udělané naprosto stejně jako v prvním díle :) A ten závěr byl záměr ;)

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No dřív bylo jasné, že jsou to útržky a od čeho jsou, jenže tady se ti na konci ty "linie"(nevím, jak to dobře pojmenovat) slévají do jednoho děje. Nebo jsem to blbě pochopil a ten závěr je taky záblesk do minulosti a to jak se Goméz někde válí se teprv stane?
Toto je spoiler!!!:
Já to bral tak, že během průzkumu umřel(to jak popisuješ že dodělává), pak ho goauldi oživili a strčili si do něj kámoše a ten teď přišel na louku.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jestli jsi to pochopil takhle tak to se nedivim, že si se v tom ztratil... Nwm jsi prvni co mi na to takhle zareagoval,
Toto je spoiler!!!:
ale oni do nej hada strcili jak se rozdelili s Davisem. Ty pasaze, kdy lezi a krvaci jsou poté co ho 'T' postřelil a druhy dil konci stejnou vetou, jako prvni zacina, kruh se uzavrel :)

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hezký díl. Trocha akce, napětí,pár dialogů. Už se těším jestli bude nějaký boj Phoenixe na oběžné dráze.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jen vždycky projedu článek a nevidim už po snad 3 slibovanym dílu s přestřelkou žádnou větu "Phoenix vystřelil salvu z asgardských zbraní a rozdrtil tucet nepřátelských lodí během sekundy", tak už to ani nečtu :-D

Ja jsem extrémně nenáročný čtenář. Stačí mi když mi tam napíšeš jak jedna naše lod si dala k obědu nepřátelskou flotilu, nic víc nechci a zatleskam ti ještě :-)
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:D vesmirnou bitvu jste ze slibu akce vytvorili vy :D akce byla, bitva bude ;) pristi dil bude krapet hodne delsi, ale bitva(vesmirna :D ) v ni uz je :)
Možná v přespříštím... pokud bych to tu dal i s bitvou tak to bude šest stran, a nwm nwm jestli by se vám to chtělo číst :P Pokud ano tak stačí říct

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:palka: :twisted: Neváhaj a píš :!: :twisted: 8)
:study: :book: :thumbsup: :pyramida: :stavka: :pirat:
:lol: :bye:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Puk: Neboj, dílů dost, ale St0rm má teď bohužel hodně modelování do školy :(
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jakop, :wink: ja som reagoval hlavne na toto:
pokud bych to tu dal i s bitvou tak to bude šest stran, a nwm nwm jestli by se vám to chtělo číst :P Pokud ano tak stačí říct
:lol:
:bye:

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ať tak či tak, sem dávej další díl xD
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Na můj styl poněkud delší díl, ale měl by stát za to ;) enjoy
Bitva o přežití, part I

Phoenix měl o zábavu postaráno, když se blížili k planetě, tak do nich narazil nepřátelský stíhač a teď měli, co dělat aby se dostali na dosah transportu.
„...Majore máme tady nahoře trochu více práce, do minuty jsme u vás, aktivujte váš majáček.“ Oznámil Westwood vysílačkou a sledoval, jak se téměř celá flotila stahuje na jejich pozici. Všechny nepřátelské lodě začaly střílet a některé už asi prošly vylepšením, protože jejich zásahy dávaly štítu Phoenixe zabrat. Phoenix na kurzu k planetě zničil dva ha’taky a aby ušetřil čas, tak letěl stále rovně i když před ním explodovaly lodě nepřítele.
„Deset vteřin!“ oznámil Westwood do vysílačky. „Pane, na druhé straně planety vystoupila z hyperprostoru loď. Podle velikosti asi křižník Ori!“ volal důstojník od senzorů. „Transportujte je a rychle pryč!“ Phoenix přenesl komando na palubu a následně otevřel hyperprostorové okno přímo v horní vrstvě atmosféry. Manévr který by se opravdu neměl používat... planeta si asi užije pár prudkých změn počasí.
„Co to do hajzlu bylo?!“ začal Davis řvát hned, jak se zhmotnili na palubě. Teal’c s klidem sobě vlastním nadzvedl obočí a ledově pronesl „Byl to goa’uld. Cítil jsem ho, když se mě dotknul.“ Na Davisově tváři se objevil zvláštní výraz. Nevěděl jestli to Teal’c myslí vážně, nebo mu šplouchá na maják. „Když jste se rozdělili, tak musel být zajat, nebo do něj přešel nějaký goa’uld jehož hostitele zabil, těžko říct co se přesně stalo.“ Pokračoval Teal’c naprosto nevzrušeným tónem.
Z interkomu se ozvalo „Major Davis na můstek, major Davis na můstek!“ Ten se postavil, naznačil Teal’covi ať jde s ním a ještě pořád navlečený v taktické výzbroji se vydali na můstek. Plukovník Westwood byl z Teal’covi přítomnosti překvapený stejně jako Davis, když ho našel na planetě. „Pane plukovníku, major Goméz byl zabit v akci. Pravděpodobně ho ovládal goa’uld...“ Westwoodovi přejela po zádech husí kůže, když si představil, jak do Gomézova krku leze hadovitá potvora, potom kývnul směrem k Teal’covi „Ukažte našemu hostovi kajutu“ Davis naznačil rukou kudy k transportu, ale Teal’c se složil k zemi se zakrváceným břichem.
„Jeho symbiont umírá, mučení a následný útěk na něj byl asi moc“ oznámil doktor a pokračoval „V tomhle okamžiku počítač prohledává databázi a snaží se vyrobit tretonin, aby Teal’covi nahradil symbionta.“ Davis přikývnul a šel se posadit na své obvyklé místo vedle Adriina lůžka jako by se nic nestalo. Po necelých dvou hodinách ho probudilo lehké zatřesení. Zvedl oči a z postele se na něj usmívala Adria. „Copak tady děláš Jacku?“ Davisovi lehce zaskočilo, nebyl si jistý co odpovědět... „Čekal jsem až se vzbudíš-te. Cítil jsem se částečně zodpovědný za vaše zranění.“ Adria se na něj opět usmála a Davisovi bylo hned lépe, mrtvý Goméz už byl minulost.
Teal’c se škubnutím probral a okamžitě chtěl překontrolovat svého symbionta, ale vak na břiše se už sám zaceloval. Vůbec nechápal kam zmizela larva a jak to, že ještě žije. Přistoupil k němu doktor a ve zkratce mu vysvětlil, že v jejich realitě byl vynalezen „lék“ nahrazující larvy, jediný vedlejší účinek je snížení fyzické síly.Ale to bylo to poslední, co Teal’ca trápilo, byl překvapen a vděčný zároveň.
Loď vystoupila z hyperprostoru na oběžné dráze Země a kontaktovala velitelství spojených sil. „Generále mise úspěšná. Zařízení bylo zničeno a nabrali jsme nějaké datové krystaly.“ O’Neill na obrazovce spokojeně přikývnul „A máme pro vás překvapení...“ do záběru vstoupil Teal’c. O’Neillovi na obrazovce se očividně ulevilo „‘T‘ vidím, že máš nové kamarády!“ Teal’c se zlehka uklonil „Vskutku. A díky nim jsem nyní zcela svobodný.“ V ruce držel dávkovač Tretoninu.
Taky by vás mělo potěšit, že slečna Mal Doran se probudila a je dostatečně stabilizována pro transport.“ Pokračoval Westwood.
„Zdá se to jenom mně, nebo jste vždy poslem dobrých zpráv?“ zeptal se O’Neill.
„Jednu špatnou mám, major Goméz byl zabit v boji.“
„Upřímnou soustrast. Předpokládám, že neměl na palubě žádnou rodinu, pokud tedy chcete provést pohřeb na Zemi, tak to zařídíme.“
Westwood poděkoval a ukončil spojení. Teal’c se odebral na ošetřovnu, kde už připravovali Adriu k přenosu na planetu a Davis se sní zrovna loučil, než ji s Teal’covou pomocí odvezli ještě zavolala „Až se tu budeš nudit, přijeď na návštěvu!“
Přibližně po třech hodinách se znovu ozval O’Neill. „Plukovníku Westwoode přečetl jsem hlášení vašich mužů a taktický výbor se mnou souhlasí. Nelze vyvodit jiný závěr, než že Anubis ví, nebo při nejmenším tuší, že za útokem stojí Země. Už se připravujeme na další útok a veškeré prostředky byly převedeny do stavby a opravy lodí. Ale pokud už je nepřítel opravdu v procesu zavádění lepších zbraní, tak to nebude stačit a ani vy nás neochráníte... Pokud máte ještě nějaká esa v rukávu, tak se neostýchejte a hoďte je na stůl...“
Westwood se lišácky usmál „Co udělá váš otravný kamarád, když neodpovídáte na jeho telefony, SMSky a e-maily?“ O’Neill očividně nechápal kam plukovník míří. „ Přece vám zazvoní u dveří...“ O’Neill byl stále zmatený a neměl sebemenší tušení, co se mu snaží Westwood říct.
„Nechte to na mě generále, během 72 hodin budu zpátky s posilami nebo bez nich...“ O’Neill sice nevěděl odkud je hodlá plukovník vyčarovat, ale zatím ho nikdy nezklamal, takže mu dal svolení jednat „Málem bych zapomněl, máme vybraného pozorovatele, Tonny Cooper z IOA. Čeká na transport na palubu.“
Westwood ukončil hovor, došel na můstek a vydal povel k transportu pana Coopera, následovaný dalším „kormidlo, nastavte kurz směr...“

„... galaxie Ida, planeta Orilla“ loď se stočila a zmizela v hyperprostoru. „Odhadovaná délka cesty jedenáct hodin.“ oznámil kormidelník plukovníkovi. „Vynikající... IOA, otravný byrokrat, co mi tady bude slintat na ovládání.“ Tohle se honilo hlavou plukovníka Westwooda, když šel přivítat nového pozorovatele. Tonny Cooper čekal v transportní místnosti a plukovník si ho prohlížel posledních pár metrů než k němu došel. Měl Černé vlasy s pár šedinami a uhlově černé oči. S obličejem ladilo i tělo, na své šlachovité postavě měl oblečený čistě černý oblek. „Pane plukovníku...“ řekl Cooper a nabídnul ruku, kterou Westwood uchopil. „ Těší mě, ukážu vám vaši kaujutu.“ Řekl Westwood a vyrazil s tím, že ho bude Cooper sám následovat. „Plukovníku?! Doufal jsem, že se co nejdříve seznámím s vašim zástupcem a zbytkem velení.“ Westwood otočil oči v sloup a pomyslel si „Už to začíná...“ došel zpátky ke Cooprovi a spustil „Můj zástupce velitele byl před několika hodinami zabit v boji a druhý nejvyšší důstojník na palubě, major Davis, právě spí.“ Cooper se zatvářil uraženě a nadechoval se k odpovědi, Westwood, ale vycítil, co chce říct a předběhl ho „Ne, nebudu ho budit! Má za sebou přes osmnáct hodin dlouhou bojovou misi a nebudu ho budit kvůli nějaké kravatě, která si potřebuje nahonit ego!“ Jestli nebyl Cooper uražený předtím, tak teď už určitě ano, raději polknul svou poznámku, zvedl ze země kufry a rozběhl se za plukovníkem, který na něj nehodlal čekat. „Tady je vaše kajuta, až budou mí podřízení připraveni, tak vám to oznámím. Do té doby si udělejte pohodlí.“ Cooper vešel do kajuty a stihl říct „To je ...?“ než za ním Westwood zavřel dveře a odešel.
Po nějakých dvanácti hodinách zaslouženého spánku se Davis s lehkým škubnutím probudil. Vyhrabal se z postele a spáchal ranní hygienu. Při čištění zubů si všimnul, že mu na obrazovce počítače bliká záznam zprávy. Sedl si ke stolu a spustil přehrávání „ Majore až se vzbudíte dostavte se na můstek, dostavil se náš pozorovatel...“ Plukovník Westwood na obrazovce zmizel a major se začal oblékat. Během deseti minut stál na můstku a chvíli po něm dorazil i Cooper. „Majore, těší mě.“ Řekl Cooper podávající Davisovi ruku, ten ji přijal a zachytil Westwoodův znechucený pohled. Plukovník počkal až si dotřesou rukama a spustil „Majore, jakožto druhá nejvyšší šarže na lodi máte nárok na místo zástupce velitele. Máte s tím nějaký problém nebo přijímáte?“
Davis něco podobného čekal a odpověď už byla připravená dlouho před tímto okamžikem „Ano pane. Přijímám.“ Westwood ho plácnul po rameni a šel si sednout do kapitánského křesla. „Ehm.“ Odkašlal si Cooper. „Jestli se můžu zeptat, jakou pravomoc mám já?“ Westwood se začal nepokrytě smát „Vy, pane Coopere máte právo být potichu v koutku a pozorovat.“ Cooperovi už očividně došlo, že ho plukovník nemá rád a tak raději držel ústa a přesunul se k jedné z konzolí v zadní části můstku. Zároveň se slovy „Pane, blížíme se k Orille.“ vystoupil Phoenix z hyperprostoru nedaleko zelené planety a v podstatě okamžitě se ocitl pod palbou.
Jeden výstřel zasáhl trup na přídi, ale několikametrové plátování vydrželo bez větších potíží, hned poté naskočily štíty a ostatní pulzy už loď samotnou neohrozily. Westwood v klidu seděl ve svém křesle a něco ťukal na své konzoli. Cooper okamžitě vystartoval „ Neměli by jsme třeba opětovat palbu nebo něco takového?!“ Westwood zvedl klidně oči „Začněte vysílat obsah mé konzole na všech frekvencích, otevřete kanál a překládejte do Antičtiny a Asgardštiny. „Tady plukovník Westwood, velitel lodi Phoenix, člen Aliance, součást ozbrojených sil Země.“ Šest asgardských lodí stále střílelo na Phoenix, jehož štíty dostávaly docela zabrat a už byly na osmdesáti procentech. „Opakuji tady plukovník Westwood, velitel lodi Phoenix, člen Aliance, součást ozbrojených sil Země, přestaňte střílet jinak budeme nuceni použít hrubou sílu.“ Asgardé očividně nehodlali reagovat... „Převeďte do jedné asgardské baterie veškerou energii, kterou její systémy utáhnou a pošlete varovný výstřel nejbližší lodi.“ Zavelel směrem k taktické konzoli. Na celé lodi zablikala světla a z Phoenixe vyletěl paprsek o mnohonásobné síle než je běžné. Proletěl jenom pár metrů od trupu lodi Asgardů a vyřadil jí štíty. „Opakuji tady plukovník Westwood, velitel lodi Phoenix, člen Aliance, součást ozbrojených sil Země!“ Lodě Asgardů přestaly střílet, očividně na ně zapůsobila demonstrace síly.
„Vítejte na Orille plukovníku. Vaše identifikační údaje se zdají být pravé, ale lidé nikdy nebyli součástí Aliance.“ Pronesl Asgard na obrazovce. „Pokud je to možné, tak vám pošleme naše záznamy, jako důkaz odkud jsme.“ Zkusil své štěstí Westwood a Asgard kývnul hlavou. Všechny lodě visely několik minut v napjatém tichu, dokud se na obrazovce znovu neobjevil Asgard, ale vypadal jinak než ten první. „Tady Thor, vrchní velitel Asgardské flotily. Dle vašich záznamů jste členem Aliance v jiné realitě a skenování vaší lodi ukazuje technologii tří ras původní Aliance zakomponované do lodi vašeho designu. Proč si myslíte, že tady budete mít štěstí? Země nikdy nebyla členem...“
Westwood se zhluboka nadechl, chystal se ubít Asgarda argumenty... „Nemluvím za Zemi, ale za tuto posádku a naši loď. My jsme členem Aliance a něco jako alternativní realita nás nezastaví. Podle článku padesát šest vzájemné dohody mezi členy Aliance vás žádám o pomoc při vojenské operaci. Odmítnutí bez relevantního odůvodnění může vést k sankcím Aliance vůči Asgardskému lidu.“ Kdyby měli Asgardé mimické svaly, tak je na obrazovce ten nejzmatenější obličej v dějinách. „ Připomínáte mi Antika plukovníku, ti se také vždy snažili prosadit svou. Ale budu vás muset odmítnout, naše flotila čeká na blížící se replikátory, myslím, že to je dostatečně relevantní důvod...“ Westwood na chvíli zastavil přenos a Cooper okamžitě spustil „Co je to replikátor?“ Plukovník se na něj ani nepodíval „Replikátor je taková krásná robotická hračka složená ze stovek samostatných bloků ve tvaru pavouka, která sežere a zabije cokoliv co potká, jenom aby se mohla replikovat.“ Cooperovi to očividně stačilo.
Westwood si mezitím promyslel další tah a naznačil ať obnoví spojení. „Pokud pošlete vaše lodě bránit Zemi, tak tady s Phoenixem zůstaneme a pomůžeme vám vyhrát. Jsem si celkem jistý, že s vaší technologií replikátory porazit nedokážete.“ Thor mu očividně nevěřil „A vy si snad myslíte, že vaše technologie je o tolik vyspělejší, že dokážete porazit replikátory?“ Westwood se usmál „Právě naopak veliteli, právě naopak... Věřte mi, s replikátory máme dostatek zkušeností na to, aby jsme zvládli pár jejich lodí.“ Thorovi bylo dáno ultimátum a ač se mu nelíbilo, tak se rozhodl ctít smlouvy Aliance. „Odešlu k Zemi jednu naši údernou skupinu, měla by bohatě stačit proti jakékoliv síle, která se ji pokusí napadnout. Přeneste všechna důležitá data do jejich palubních počítačů.“
Thor zmizel z obrazovky, Westwood naznačil ať jim pošlou zadání mise a Cooper musel okamžitě začít mluvit „My zůstáváme tady, aby jsme bojovali s nějakými brouky?! Musím vám připomínat, že máte dohodu se Zemí o vzájemné pomoci?!“ Westwood s ledovým klidem usedl do křesla „Ano a také máme smlouvu s Asgardy, kteří teď poletí bránit Zemi a my jim na oplátku pomůžeme ochránit jejich domovskou planetu... Ovšem pokud se snad bojíte replikátorů, pane Coopre, tak se můžete klidně vydat na palubě Asgardské lodi zpátky k Zemi.“ Cooper byl očividně více vystrašený z pobytu na lodi s Asgardy než z kovových pavouků a raději se odebral do své kajuty. Od hlavní flotily se oddělilo dvanáct lodí a skočily do hyperprostoru, v ten samý okamžik se na obrazovce znovu objevil Thor „Lodě byly odeslány na dané souřadnice, zpřístupněte vaše počítačové jádro pro vzdálenou komunikaci ať můžeme provést synchronizaci s naším rozhraním...“ Westwood kývnul, že rozumí. Než však Thor zmizel tak plukovníka varoval „Ve vašem zájmu doufám, že jste nelhal, protože pokud ano a ztratíme poslední planetu... Tak jakákoliv přeživší loď napadne Zemi, jako agresora vůči Asgardskému Impériu.

Na Phoenixu se chystali k zatím nejnebezpečnější bitvě, kterou loď prošla. Vojáci byli děleni do týmů po čtyřech a každý měl plnou výzbroj, těžké zbraně se pohybovaly od základních M4, přes těžké kulomety a brokovnice až po moderní coilgun pušky. Automatický obraný systém uvnitř lodi byl přepnut na manuál, protože byla velká šance, že replikátora nezaměří. Davis se rychle seznamoval s fungováním na můstku a technickými parametry lodě, aby v případě nouze mohl převzít velení. Replikační zařízení postavilo disruptor a v posledních minutách před bitvou jej připevňovaly robotické sondy pod příď lodi. „S největší pravděpodobností se staneme primárním cílem nepřátelského útoku, naše technologie je pro replikátory nová a budeme působit jako magnet, takže se připravte na velice pravděpodobné nalodění. V případě potřeby budou naše týmy přenášeny na Asgardské lodě obsazené replikátory, hodně štěstí nám všem!“ zakončil Westwood svůj proslov. Pár chvil na to se nad Orillou rozzářila hyperprostorová okna, ze kterých vylétaly lodě replikátorů. V jejich flotile bylo pět modifikovaných Asgardských křižníků a asi sedm obřích pavouků. Proti nim stálo přes osmdesát asgardských lodí z nichž byla polovina třídy Mjolnir (identické s O’Neillem, pozn. autora) a Phoenix, který vedl první údernou skupinu na křídlo nepřítele.
Replikátoři se pohybovali stále kupředu a vůbec si nevšímali flotily, která je obkličovala. Když byl Phoenix na dostřel, tak poslal nejbližšímu pavoukovi pozdrav z disruptoru, který z něj udělal hromadu poletujících čtverečků. Tím začalo peklo, replikátorům došlo, že nejsou tak neohroženi, jak se domnívali. Asgardské lodě zahájili koncentrovanou palbu, jejich jedinou šancí jak zničit loď replikátorů bylo usmažit jejich obvody. První skupina poskytovala živý štít Phoenixu, který se držel na venkovním obvodu nepřátelské flotily a kropil nejbližšího pavouka ze všech projektilových zbraní, byla to pomalá práce, ale z pavouka neustále odlétávaly další a další bloky.
Replikátoři samozřejmě jenom nestáli a stříleli energetické pulzy a projektily z bloků na všechno, co se ocitlo v dosahu. Phoenix i přes veškerou snahu věží a pilota dostal zásah dvěma projektily, které se zabodly do pláště a okamžitě se rozpadly na pavouky, kteří se prožírali trupem. Obranné věže po nich střílely jako zběsilé a s velikou účinností čistily trup. „Zničte jejich křižníky než nám ti malí parchanti vyřadí paprsky!“ zařval plukovník a loď se doslova postavila na hlavu, jak se otáčela ke skupině replikátorských křižníků. Každý z nich byl pod palbou asgardských lodí, takže jim stačilo po čtyřech zásazích paprsky, aby explodovaly. Pár přeživších pavouků se prožralo skrz plátování a okamžitě začali požírat všechno, co mohli, to samé se dělo na pěti lodích Asgardů a plukovník nechal na každou z nich přenést dva týmy a zásobu munice. Disruptor byl připraven pro další výstřel, Phoenix se stočil zpátky proti replikátorským lodím a vypálil. Pulz už neměl požadovaný efekt, replikátoři se začali přizpůsobovat, obří pavouk se nerozpadl, pouze byl dočasně vyřazen. Technici na palubě se okamžitě snažili přijít s novou frekvencí a věže Phoenixe využily znehybněnou loď ke střeleckému cvičení. Ustřelily z ní téměř všechny nohy, než se zase dala do pohybu. Na vzdálené části bojiště posetého vraky právě explodoval jeden z pavouků, Asgardům se povedlo přetížit jeho systémy, ale tři skupiny, které na to byly potřeba, utrpěly značné ztráty. „Stav bitvy?“ zeptal se Westwood důstojníka u taktické konzole, který svižně hlásil „Dva pavouci zničeni, všechny křižníky taky, další dva pavouci poškození naši palbou, jeden zcela nedotčený. Na naší straně z osmdesáti lodí třicet zničeno, čtyři nečinné a na pěti, plus Phoenix, bojují naši lidé s replikátory...“ Plukovník tušil problémy a do toho mu ještě důstojník nahlásil, že právě ztratili kontrolu nad věžemi v zóně “alfa 1“. „Petrove vypalte na ty parchanty pár dronů, pokud vím, tak to ještě nikdo nezkusil.“ Rozkázal Westwood a sledoval, jak se žluté šmouhy ženou na pavouka. Ty proletěly skrz, poté zpátky dovnitř a explodovaly. Sice způsobily škody, ale většina bloků se opět připojila zpět k trupu.
Do plátování Phoenixe se v sekci “alfa 1“zarazil další projektil a dostřelilo na něj jenom pár okolních věží, takže pavouci na palubě obdrželi početnou posilu. V tom Davise napadla spásná myšlenka... „Nabijte Horizont a každá věž ať pálí na jiný bod nejbližšího pavouka. Petrove vystřelte tak padesát dronů a rovnoměrně je naveďte do trupu nepřátelské lodi.“
Když byly drony na půl cesty vydal rozkaz „vystřelte Horizont!“ Pavouk byl pod přímou palbou všech projektilových zbraní, které mu trhaly z povrchu bloky, drony proletěly venkovním pláštěm a zastavily se ve vnitřní konstrukci. V okamžiku, kdy se Horizont rozdělil na samostatné hlavice, Petrov odpálil všechny drony jejichž exploze rozhodila téměř celou loď na samostatné bloky, než se však stihly spojit dohromady, tak dostaly přímý zásah Horizontem a doslova se vypařily. „Vynikající tah majore!“ pochválil Davise plukovník. Taktický důstojník začal okamžitě hlásit „Už zbývají jenom dva pavouci, oba poškození, jeden pod těžkou palbou zbylých Asgardských lodí. Čtyři lodě Asgardů byly obsazeny replikátory a míří proti nám, na třech lodích naše týmy hlásí vítězství a na dvou se stále bojuje, stejně tak na naší palubě.“ Westwood zvážil situaci a rozkázal zopakovat útok na druhého pavouka. Do cesty se jim postavily obsazené křižníky a osamocený Phoenix s nimi měl co dělat, z šesti paprsků už fungovaly jenom tři. Po několikaminutové přestřelce spadly štíty na padesát procent, obsazené lodě byly zničeny a Phoenix mohl pokračovat ke svému cíli.
Ten se snažil pomoci právě explodujícímu pavoukovi, kterému zbývající Asgardské lodě přetížily systémy. Poslední pavouk stál mezi Asgardy a Phoenixem, Westwood pokynul a začala stejná akce jako s předchozím pavoukem. Chvíli potom, co vystřelili Horizont, však na celé lodi vypadl proud. „Do hajzlu! Nahoďte zálohy a dejte těm bastardům co proto!“ řval plukovník rozkazy na všechny strany. Phoenix utrpěl, než naskočily štíty, několik zásahů od Asgardské lodi, která právě podlehla replikátorům, a jeho levý bok dostal tvrdý zásah. Na lodi se rozjelo záložní osvětlení a můstek získal zpátky kontrolu nad lodí.
„Pane Horizont!“ stihl jenom vykřiknout Davis. Horizont při výpadku na lodi ztratil zaměření cíle a právě teď jeho hlavice explodovaly uprostřed zmrzačené flotily Asgardů. Exploze zničila pět jejich lodí a tři vyřadila z boje. Phoenix nemilosrdně rozřezal na kusy obsazenou loď a zlikvidoval posledního pavouka stejným postupem jako prvního. „Pane technici hlásí, že mají novou frekvenci pro disruptor“ oznámil Davis. Westwood už neměl moc na výběr, pokud by zaváhal, tak ztratí kontrolu nad lodí...
Přesměrujte veškerou energii, co máme do disruptoru, ať si klidně bouchne, ale chci tu vlnu přes celé bitevní pole a ve všech směrech.“ Na lodi zhasla všechna světla, motory pohasly, zastavily se i ventilátory a na malý okamžik před výstřelem vypadla i gravitace. Z disruptoru vyšla mohutná vlna a dorazila všechny replikátory v okruhu stovek kilometrů, zlomek vteřiny po výstřelu disruptor explodoval a vytrhnul kus plátování. „Únik atmosféry na palubě A-20!“ hlásil taktický důstojník. „Uzavřete to, nahoďte hlavní generátory, kontaktujte Thora pokud přežil a zahajte těžební operace na troskách, opravte mou loď!“
Na Zemi probíhaly přípravy na útok, vojáci na povrchu měli plnou pohotovost, na oběžné dráze stály dvě opravené lodě třídy Prometheus a z hangárů právě startovaly dvě narychlo dokončené BC-304. Na hladinách oceánu u Los Angeles byla Atlantis plně připravena k boji, z nedostatku energie sice nemohla na oběžnou dráhu, ale dronů měla více než dost. Všechny atmosférické stíhačky byly v pohotovosti a stovka F-302 se právě řadila na oběžné dráze, dalších padesát se ukrývalo v troskách měsíce. Poslední zbytky pozemské flotily, poslední naděje planety na přežití. O’Neill seděl v SGC v místnosti plné taktických map, obrazovek a výstupů senzorů, když se na jednom z monitorů rozblikaly rudé tečky. Nepřátelská flotila dorazila a její početní převaha byla více než dostatečná. O’Neill se postavil, rozhlédl se a zavelel „DEFCON 1! Tak si teda zatancujeme.“

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sláva! Pořádná akce! :D
Délka opravdu pěkná, počítám, že jsme si na nějakou dobu vyžrali dávky... :(
Bitva pěkná, to jak se na začátku postavy "pošťuchují" (nebo jak to nazvat) naprosto skvělé :D

EDIT: připomínku kterou jsem měl jsem smazal, neboť po opětovném přečtení předchozích dílů se ukázalo že je to hloupost
Naposledy upravil Snail dne 04.5.2010 16:49:55, celkově upraveno 1

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nasli Atlantis, brana na ni nevytacela, tak ji zvedli a doleteli domu. ZPM maji z antarktidy a muzou strilet dronama. Kdepak je problem?:)

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

pekna cast :) len by som chcel vediet ze ako sa vedeli repli prisposobit ked v seriale na to prisla az replicarter ked ju tak netakticky pustili k disruptoru.

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:D
zdá se že St0rm spojil více dílů...přesněji tuším že tři...do jednoho :D nádherně jde rozpoznat kde měl končit jeden a další začínat :D

každopádně si nemyslím že o něco přijdete...St0rm má fůru času na psaní a zatím ho to baví ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: Dragon, musím souhlasit. Spojil 3 díly.

Původně měli končitna částech:
„kormidlo, nastavte kurz směr...“

Tak jakákoliv přeživší loď napadne Zemi, jako agresora vůči Asgardskému Impériu.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Výborná časť. :bravo: Takýto obsah ( :yahoo: ) a aj dĺžka sa mi veľmi páči. :yeah: :yes: :ok: :)
To ako je popísaný boj proste nemá chybu. :twisted: (Hlavne víťazný pre pozemšťanov.) :wink:
Určite si počkám na pokračovanie. :yes: (Samozrejme dúfam, že nie veľmi dlho.) :hmmm:
:write: :idea: :write: :think: :write: :arrow: :yahoo:
:sorry: :bye:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No jsem rád, že se líbilo :) A není třeba se bát, dílů mám nachystaných více než dost :)

jakubl Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pěkná bitva, :smile: užse těším na bitvu o Zemi a doufam ze vyhrajem :P

Odpovědět s citací

No zajímavé bylo, jak sem tu prosil o díl a sotva ho tu dal, nenašel jsem si chvilinku na přečtení, ale až dneska. Jinak díl super a těším se na další... su zvědavej, co řekne Thor na ten horizont.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jestli se koukal tak už se koukat nebude :-D
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak si při tom pátku dáme pokračování :)

Bitva o přežití, part II

Na oběžné dráze Země to začínalo houstnout, nepřátelská flotila čítající pětapadesát ha’taků letěla přímo k planetě s jasným cílem bombardování. BC-304 vybavené první verzí Phoenixova štítu se jim postavily do cesty, zahájily palbu a vypustily stíhače. Ty se přidaly ke stovce F-302, která právě útočila na nepřátelskou flotilu. Oba Prometheusy stály opodál a ostřelovaly okraje bitvy.
Když byla Goa’uldská flotila seřazena nad planetou, tak se z Měsíce vyhnala další skupina F-302 a napadla nepřítele do zad. Během několika vteřin se z bitevního pole stal nepřehledný mumraj. Mezi Ha’taky a pozemskými loděmi poletovaly stovky stíhačů z obou stran. Skrz roj stíhačů stříleli goa’uldi na lidské křižníky jasně žluté pulzy a ty po nich na oplátku pálily z velkorážních coilgunů. Z povrchu se blížila první várka dronů, která se neohroženě vydala přímo do toho nejhustšího boje. Drony se obratně vyhýbaly našim strojům a každou nepřátelskou stíhačku zničily. Měly namířeno na trojici ha’taků uprostřed flotily, ale vylepšené štíty většinu dronů zastavily. Na trup každého z nich se dostala jenom desetina původního počtu, ale i to stačilo. Dva ha’taky explodovaly a jeden zůstal v prostoru viset zcela neškodný.
„Pane! Právě jsme ztratili Kennedyho!“ zvolal Walter, když explodovala jedna z BC-304. „Rising Star ustupuje, akceschopných je už jen polovina stíhačů a oba Prometheusy hlásí nedostatek munice!“ pokračoval s hlášením. O’Neill okamžitě vydal rozkaz k vystřelení všech dronů z Atlantis a rozkázal stažení stíhačů z boje...
„Nachystejte k odpálení jaderné hlavice...“ řekl O’Neill a zavřel oči, moc dobře věděl, co následný jaderný spad provede se Zemí...
„Pane! Na bojišti se objevily další lodě, není to Phoenix, nezachytávám žádné kódy... Zahájily palbu na Goa’uldské lodě!“
Za nepřátelskou flotilou se otevřela tři hyperprostorová okna a z nich vyletělo dvanáct lodí Asgardů. „Na obrazovkách všech lodí se objevila šedivá tvář „Nepřátelské flotile. Tato planeta je pod ochranou Aliance, stáhněte se, nebo budete zničeni!“ Goa’uldské lodě se očividně vzdát nechtěly a okamžitě zahájily palbu na nově příchozí. I když měli Asgardé pouze dvanáct lodí jejich technologická převaha udělala z jednostranného masakru vyrovnanou bitvu. Drony z povrchu právě trhaly další čtyři ha’taky a Asgardé pálili po všem v dosahu. Goa’uldé ovšem nehodlali jenom tak prohrát a koncentrovanou palbou se jim povedlo vyřadit z boje dvě lodě Asgardů, z nichž jedna byla příliš blízko Země a gravitace ji začala stahovat dolů.
Během pěti minut z ní byla hořící koule řítící se k Zemi. „Pane, neznámá loď havaruje a podle předběžné trajektorie dopadne někde u pobřeží Evropy, pravděpodobně u Marseille.“ O’Neill zvedl telefon a pokusil se varovat velení v Evropě, ale když se dostal přes ústřednu, tak už bylo pozdě. Loď dopadla nedaleko nábřeží a následný výbuch srovnal město se zemí.
Mezitím na oběžné dráze explodovaly lodě na všech třech stranách. Asgardé měli ještě šest lodí, lidem zbývala poslední BC-304 a něco přes čtyřicet stíhaček. Proti nim stálo ještě šestadvacet ha’taků a stovky stíhačů. Země se zdála být ztracena... „Generále, otevírají se další hyperprostorová okna, zaznamenávám čtyřicet kontaktů! Opět žádný identifikační kód... máme potvrzení od našich lodí, nepříteli dorazily posily.“ Asgardské lodě byly v obklíčení a tak byly i za cenu těžkých ztrát donuceny proletět skupinou ha’taků před nimi. BC-304 za planetou zatím opravila štíty a zrovna se vracela na bojiště.
Poslední, co stálo mezi Zemí a apokalypsou byly čtyři lodě Asgardů a Rising Star. Polovina nepřátelské flotily se vrhla na ně a druhá začala bombardovat vojenské cíle, velká města byla další na seznamu. Obrana hrdinně držela pozice a Asgardé bojovali jako o vlastní planetu, jako za vlastní lid a neváhali položit život v boji.
Během okamžiků se to v atmosféře hemžilo kluzáky a výsadkovými loděmi, teď nadešel čas pro řadové stíhačky, které sice měly technologickou nevýhodu, ale disponovaly obrovskou početní převahou, oblohu nad Amerikou a Evropou zaplnily výbuchy a hořící trosky pršely na města, o která se bojovalo. Polovina nepřátelské flotily vyslána proti poslední obraně Země utrpěla těžké ztráty, ale v cestě už jim stála jenom Rising Star a jedna z Asgardských lodí. Kapitán Rising Star se rozhodl napáchat v řadách nepřátel, co největší škody a loď se rozletěla, jak nejrychleji mohla, přímo do středu nepřátel, kde se zarazila do jednoho z ha’taků a přetížené generátory roztrhaly další kolem stojící lodě. Asgardská loď byla sice v relativně dobrém stavu, ale zastavit čtyřiačtyřicet ha’taků nemohla, což ovšem neznamená, že se o to nepokusí. Ignorovala lodě, které po ní střílely a vrhla se ničit bombardující část flotily, když už byla i ona poničena, tak nabrala kolizní kurz na jednu z lodí.
V posledních vteřinách před nárazem se otevřelo nad planetou několik hyperprostorových oken.
„Vrchní veliteli, pokud dovolíte...“ Thor přikývnul a Westwood pokračoval „Všem lodím... palte!“ Z hyperprostoru vylétlo třicet asgardských křižníků a v jejich čele Phoenix. Stačil jediný přelet a počet ha’taků, které byly poničeny bojem, byl zredukován na polovinu. Přeživší okamžitě přestaly bombardovat povrch a otáčely se proti nově příchozím. Když se flotila stáčela k dalšímu průletu, tak Westwood otevřel kanál na všech frekvencích „Nepřátelské flotile. Tato planeta je chráněna Aliancí. Na základě článku patnáct, odstavce třiadvacet o pravidlech boje vám dávám poslední možnost vzdát se!“ Ha’taky mlčely a když se flotila Aliance přiblížila, tak zahájily palbu. „Doražte je!“ rozkázal Westwood. Během následujících deseti minut pekla byly zničeny všechny přeživší goa’uldské lodě. Poslední bitva se vedla v atmosféře, ale kluzáky a výsadkové lodě neměly bez podpory mateřských lodí šanci na vítězství.
„Pane, tak jsme tady i s posilami...“ oznámil Westwood O‘Neillovi na obrazovce.
„To vidím, a stihl jste to za sedmdesát hodin plukovníku. Až mi budete tvrdit, že z klobouku vytáhnete růžového slona, tak vám budu věřit...“ pronesl generál, pousmál se a pokračoval „Teď přijde na řadu úklid, jestli by to bylo možné, tak požádejte vaše nové přátele o pomoc s vyčištěním planety...“
Westwood přikývnul, že to nebude problém, kontaktoval Thora a jejich lodě bok po boku klesly nad New York...

Poděkování za korekci a pdf Jakopovi

http://uloz.to/4760355/phoenix-part-11-.pdf
Naposledy upravil St0rm dne 07.5.2010 18:33:40, celkově upraveno 1

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem si po obědě řekl, že se začtu i do téhle povídky, a nakonec to skončilo tak, že sem ji celou shltl jedním dechem. Perfektně se to čte, děj náležitě odsejpá, ale ne zase moc, aby to bylo uspěchaný...až na lehčí nedovysvětlení s přitomností Atlantis na Zemi (způsobené možná mojí překotnou četbou) nemám naprosto co vytknout.
Obzvláště musím pochválit vysvětlení toho, proč je Adria hodná a že v tom má zase prsty Daniel :smile:
Jen tak dál a už se moc těším na další díly :bravo:

Odpovědět s citací

Že to ale musí být pohled na třicítku asgardských lodí, které lítají nad sochou svobody.

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky