Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x13 - Faith

1x13 - Faith

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.4.2010 22:15:47
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

wikipedie píše:
Fanatismus - slepé vášnivé nadšení, obvykle pro určitou víru nebo přesvědčení, s charakteristickou nesnášenlivostí k odlišným názorům

Promiň, ivimilo, ale podle tohoto skutečně fanatik jsi. Abych ti ale nekřivdil: stejný jako většina lidí na tomto fóru.
V definici je důležité právě to "slepé", "vášnivé" a "s charakteristickou nesnášenlivostí k odlišným názorům". To rozhodně není příklad 95% věřících. To je příklad jehovistů a jim podobných, což jsou ale jen lidé snažící se z nás vydolovat peníze a dost pochybuju, že by o své víře byli nějak slepě přesvědčeni.

Příspěvek 23.4.2010 22:24:07
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

S napětím čekám, co ivimil vyplodí...
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 23.4.2010 22:27:35
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ray: akorát jsi mi ukázal, že s tebou se tohle téma řešit nedá, tipoval bych tě na křesťana, jak tak urputně bojuješ za jejich "čest"

první 2 citace jsou diskutabilní, to určitě ano

ale v těch dalších 2 jsi mi akorát dokázal svou ignoraci nebo neschopnost se nad tím povznést a moc dobře víš, že jsem v tom měl pravdu

Ralen: bylo již vysvětleno, není co řešit, když nemáte rádi "kočku" tak jsou další případy...a i kdyby ne tak jsem vypsal nejenom tohle

Vanguard: slepé určitě ne, vím o čem mluvím a uznávám, že v případě definice fanatismu jsem to myslel jinak (podotknu, že jsem někde četl tu definici co jsem tu psal, podobně, ale nevim kde jsem to sebral), pokud by šlo o vášnivost tak tohle téma mě už dost nudí a charakteristická nesnášenlivost? to je jako s cikány? tohle bych mohl napsat o každé nesnášenlivosti (už vidim, jak mi Ray napíše, že jsem rasista :rflmao:) takže k fanatismu to mám zatím daleko, spíš mě vidíš zkresleně, kdyby jsi tu se mnou diskutoval z očí do očí tak poznáš, že pro ně mam pochopení

btw ty jako jediný ses nezachoval jako útočník a dokážeš diskutovat na úrovni (a to se cení), ne jako jiní kteří by ti dali ještě do držky za tvůj názor

ray: samozřejmě už tu máš 3. naprosto bezvýznamný a pouze provokující post, kterým si musíš dokazovat svou pravdu, kterou jsi tu jaksi neobhájil :jako:

Příspěvek 23.4.2010 22:36:01
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vadí mi, když někde tlučou gaye = jsem gay.
Vadí mi, když někde tlučou ateisty = jsem ateista.
Vadí mi, když někde tlučou Araby = jsem terorista.
Vadí mi, když někde tlučou křesťany = jsem křesťan.

Až se jednou naučíš, že svět není černý a bílý, tak třeba pochopíš, jaký jsi ignorant. Čtyři lidi píšou, že nemáš pravdu ohledně většiny věcí, včetně zkušeností s křesťany, ale né, podle tebe nám chtějí podříznout hrdla. Že ty jsi vyrůstal v irské církevní škole? Možná, že kdybys nepřišel s tím, že 95% křesťanů jsou podle všeobecné definice fanatismu agresivní debilové, tak by se dalo diskutovat. Takhle nesnášenlivost rozšiřuješ jedině ty.
A pak se hodí dodržovat gramatiku, že.

A pořád čekám na ten věk!

Příspěvek 23.4.2010 22:45:27
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ray píše:
Vadí mi, když někde tlučou gaye = jsem gay.
Vadí mi, když někde tlučou ateisty = jsem ateista.
Vadí mi, když někde tlučou Araby = jsem terorista.
Vadí mi, když někde tlučou křesťany = jsem křesťan.

Až se jednou naučíš, že svět není černý a bílý, tak třeba pochopíš, jaký jsi ignorant.

ale chlape, takhle to přece není a ty to moc dobře víš a kdyby jsi pozorně četl tak to vyčteš i ode mě, ale už koukám, že hledáš i tu nejmenší záminku jak mě tady ´zadrtit´ nějakym super argumentem, kterej jsem napsal já o post výše, ale chtělo by to trochu obrátit pohled do očí toho druhého a poznal bys to

svoji definici fanatismu jsem ti již napsal a vyřešili jsme to, nevim co furt řešíš, že nemám pravdu ve většině věcí? Na všechno jsem odpověděl argumentem a to, že mi tu začínáš vyřikávat gramatiku a ptáš se už potřetí na věk, tak o tobě už něco říká

tímto se s tématem loučím, není tu už nic co by bylo k řešení...pokud neberu v potaz nějaké osobní věci, které se tady vytvořily z naprosto nepochopitelných důvodů

chováš se jak malej, bez argumentů kritizuješ jen aby sis tady na foru udržel čest... :ok:

zkráceně - s tebou se o tom nemá cenu bavit, vždycky vytáhneš něco co jsem vůbec nepsal a začneš mi to vyřikávat :roll:

a těm ostatním - než něco napíšete, tak si nejdřív zkontrolujte na co vůbec odepisujete, protože to co píšete "proti" mě absolutně nesouhlasí s tím co jsem já napsal (takže v podstatě to samé co výše), jeden člověk mi tu dokázal, že jsem neměl pravdu a já to přijmul, ale sesype se sem dalších několik lidí kteří začnou znova a znova upozorňovat na stejnou vyřešenou chybu :roll:, ale když se tu potvrdilo, že Ray napsal sračky tak najednou ticho, lidi myslete konečně

jo a Rayovi k tomu věku - nechápu, proč bych ti měl psát svůj věk, to je nějaká nová nemoc, že se se mnou nedokážeš bavit na úrovni aniž bys ho věděl (odpověď - ne, potvrdil jsi mi to svým chováním) :wink:

PS: a kde jsi na tom obrázku ty? (pochybuju že pochopíš) :lol:
Naposledy upravil ivimila dne 26.5.2010 22:20:50, celkově upraveno 11

Příspěvek 23.4.2010 22:47:39
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak evidentně se už nikdy nedozvíme, jestli je jeho IQ větši než jeho věk... :-(

EDIT na ivimilův EDIT:
[img][./images/thumbs/people_who_care_1272059967.jpg]http://mybroadband.co.za/photos/data/500/People_Who_Care.jpg[/img]

Mě zajímá ten věk!! Z tvých postů už jsem vyčetl, že ti dělá problém základní argumentace, schopnost uznání svých omylů nebo citování váženějších zdrojů než je TV NOVA (nebo vlastně obecně jakýchkoliv zdrojů). Sofistikovaným obracením mých nadsazených příspěvků proti mě to nezvrátíš - to jediné, co mě nadále zajímá je jen tvůj věk!

Příspěvek 23.4.2010 23:27:19
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

ivimila: Nebudu tady citovoat tvoje příspěvky, jen prostě souhlasím s Rayem a dalšímy, být věřící není nic špatného a je to věc pouze toho dotyčného. Fanatik znamená člověk, který nechce vidět pravdu i když má jasné argumenty před sebou a ještě pokud rovnou odsuzuješ 95% křesťanů a nazývaš je věřícímy(všechny škatulkuješ pod jedno jméno/skupinu/druh), tak se nemá cenu s tebou bavit. No a jak malý se chováš ty ne oni..., a agrasivní chování pozoruji jen u tebe a myslím, že si tady nikdo nechci nic dokazovat.
btw jak jsi psal, že z očí do očí by jsme tě pochopily, tak to nemáš chodit na fórum/a, ale na srazy, ne? ;)
Ray: Možná si ho ještě nedokáže spočítat :D (nic ve zlém, jen že se tě tady na něj ptaly už asi 5x a jen to ignoruješ)

Příspěvek 24.4.2010 00:14:38
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Maj gat, nechápem načo sa s takým tupcom vôbec bavíte...

Příspěvek 24.4.2010 07:45:52
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ivimila píše:
jo a víš co znamená statisticky? na to nemusím nikoho poznávat ani být tolik světaznalý, jak se můžeš bavit o něčem, čemu ani nerozumíš?

Ano vím, na rozdíl od tebe, proto jsem psal, abys tu tvoji statistiku dal sem. Místo toho ses ohnal anekdotami o Američanech a reportáží o mikrovlnce na TV Nova :D To je opravdu hodně statistické. :D Jsi opravdu rozkošné a naivní stvoření.
Moc ti děkuju, takhle jsem se dlouho nepobavil.

Tak jsme se všichni pobavili, ale už bych toho nechal. Geser.

Příspěvek 26.4.2010 16:41:42
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

gravidus: Tak se to dělá... :D

k faith: No nevím mě se to nelíbilo... Scott se opět zachoval jako správný Sheppardovec... jdu proti veliteli, protože mám víru ve vyžší záměr... e e ... tohle se mi nelíbí... nevím jak Vám, ale já sem dosti zklamaný... stejně jako s TJ, chápu, že chtěla zůstat, ale že ji přesvědčí Youngovy oči a hlas když říká: "TJ, I need you!" Tak to mě dostalo... chápu, že je to otec, ale mít takhle slabou vůli... to se mi nějako nezdá.....

6/20
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 26.4.2010 16:46:00
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já si myslím že jak viděla ten zbytek že už byl trochu nahlodanej, a přeci jenom dal prve rozkaz, že všichni military se MUSÍ vrátit. + strach o dítě.

Krom toho jseš chlap a já taky. Takže nevíme jak ty hormony s ní můžou mlátit. To víš jedinej chlap co byl těhotnej byl Arnie Schwarzeneger v Juniorovi.

Teda pak ještě jeden týpek byl prej těhotnej, dávali to ve zprávách na nově....... :)

Příspěvek 26.4.2010 17:29:46
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Už dost. srsly
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 27.4.2010 15:34:50
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mallozzi na blogu odpovedal ze je dost mozne ze Destiny este natrafi na rasu ktora postavila obelisk.
Obrázek

Příspěvek 27.4.2010 15:38:07
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

když napíše že je to dost možné, tak je to 100% :lol: takže furlingové, nebo zas nějací asgardi :sorry: ještě tollánové nebo grace mě napadaj ale to je asi mimo mísu nečet sem žádné informace o sgu tak mě neukamenujte za takové blbosti
ObrázekObrázek

Příspěvek 28.4.2010 01:56:02
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

grace byla rasa na jedno použítí... v jedný epizodě, takže ne, furlingy pořád říkají a říkali že tam nikdy nebudou a tolláni aby se dostali tak daleko byli socky.. Takže leda ti asgardi...

Příspěvek 28.4.2010 07:30:47
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tvurci tam podle mě nezapletou žádnou jinou sg1 rasu kromě LA
Obrázek

Příspěvek 28.4.2010 07:40:18
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

O Furlingoch sa nikdy nezmienil ze by tam byt nemali ale ani to nepotvrdil...ale zas akoby ich tam zakomponovali nie zeby to bolo nerealne...zeby vyslali aj oni lod popripade lode za lodami ktore umiestnuju Brany?Na ktorych by ich civilizacia este zila?A v kazdej galaxii by urobili jednu planetu s obeliskom?Bolo by to zaujimave.

Inak tiez tí ludia co ostali na planete nezvazili moznost ze ti emzaci ich mozu rozpytvat ako pokusnych kralikov..ze sa mohlo daco v ich spolocnosti udiat treba ze vymreli medzi tím, upadok spolocnosti, cas kym pridu k tej planete a ak tam vobec idu...obelisk mohol byt len informativny ze je na planete zivot, nie ze je inteligentny...ja by som tam teda neostal
Obrázek

Příspěvek 28.4.2010 08:12:56
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak mě by zajímalo, jak můžou věřit, že je dostanou domů.
Říct emzákům "Ahoj. Jsme z planety Země, goauldi jí říkají Tauri. Je to v mléčné dráze a poblíž je galaxije Pegasus a Ida. Můžete nás vzít domů?"
I kdyby Ti emzáci chtěli, tak určitě vědí kde to je.

Příspěvek 28.4.2010 11:19:42
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

je tu jedna zajimava souvislost s sg1, jestli si někdo pamatujete na díl z první série díl první přikázání, jde o to že k vůli vysokému UV záření tam nemohli žít ptáci, ale celej díl slyším pískání a kvičení ptáků :lol: :lol: jen tak pro zajimavost v faith také nežili živočichové a zvuk ptáků pěkně vystřihli, to se mi na tom líbilo, je to opravdu víc propracované :)
ObrázekObrázek

Příspěvek 28.4.2010 14:56:53
Airman First Class

Odpovědět s citací

rben píše:
Tak mě by zajímalo, jak můžou věřit, že je dostanou domů.
Říct emzákům "Ahoj. Jsme z planety Země, goauldi jí říkají Tauri. Je to v mléčné dráze a poblíž je galaxije Pegasus a Ida. Můžete nás vzít domů?"
I kdyby Ti emzáci chtěli, tak určitě vědí kde to je.

Ber ohled na to, že ta rasa je natolik vyspělá, že tu planetu vytvořila, takže nějaký mezigalaktický lety by mohli mít, ale jsou i další otázky jako "proč by měli nevivinutým formám pomáhat" apod.

Ale kdybych se měl rozhodnout já mezi planetou nebo Destiny tak je to rozhodně Destiny - emzáků jsme se zbavili (i když riziko tam je), na cestě domů se pracuje a rozhodně bych nechtěl žít s představou, že bych se ani nepokusil o návrat domů. A tomuhle říkat ´boží´ zkouška a podobně....pffff

Příspěvek 28.4.2010 15:14:44
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

"Ahoj, jsme lidé ze Země. Vrátíte nás zpátky?"
"Ne, my vás sníme."

to by bylo fajn :twisted:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 28.4.2010 17:27:33
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ivimila píše:
...

Mě jde jenom o to. Že když emzákům popíšou Zemi, jak jí říkáme, jak říkáme naší galaxii a podobně. Tak oni stejně nebudou tušit kam by je odvezli. Přece jenom mléčná dráha, pegasus, Země, Tauri, Goauldi, Ori, Antici a cokoliv co by vymysleli emzákům neřekne nic.
A pochybuji, že si někdo z těch co tam zůstali zapamatovali polohu destiny vzhledem k mléčné dráze.

Příspěvek 28.4.2010 18:41:11
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak ti ufouni jsou podle Malloziho near omnipotent(a nejspíš se s nima setkáme), takže to imho. budou tušit.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 02.5.2010 13:34:18
Airman First Class

Odpovědět s citací

g.o.d: Jak to myslíš?

Příspěvek 06.5.2010 19:49:38
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací