Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách "Trapné,nudné SGU"

"Trapné,nudné SGU"

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.12.2009 23:23:03
r4in Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Právě že DS9 - tuším - nikdy nebyl tak úspěšný jako "klasické" Treky.

Příspěvek 25.12.2009 23:24:50
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jistě, že jde o risk. Ale to je podobný případ jako v 9. řadě SG-1 - taky se to původně mělo přejmenovat na Stargate Command, ale zůstalo osvědčené jméno. IMO ale není SGU jenom "černý spin-off", kdy autory napadlo "uděláme supr nový seriál a aby se nám to prodalo, tak k tomu nalepíme jméno Stargate". IMO je SGU skutečně pokusem vnést SG do nového prostředí televizních seriálů po renesanci televize (k té, snad se shodnem, skutečně v tomhle desetiletí došlo). Seriálů, mezi kterými kralují story o masovém vrahovi, vaření pervitinu a sebevražedných atentátnících. Seriálů, které jsou často zajímavějšími žánrovými mixy, než áčková hollywoodská produkce. To, že je SGU ne zcela zvládnutý, je evidentní, na druhou stranu pořád u něho podle mě převažují kladné stránky - zvláště po IMO oblidně nevydařených posledních řadách SG-1 i SGA.

U Treků to nebyl tak úplně stejný koncept. TNG je sice TOS přes kopírák, ale DS9 má v podstatě pověst ošlivého kačátka které jedni vyzdvihují do nebes a jiní zatracují, především za pozdější totální odklon od ducha Treku, resp. k přehodnocení ducha Treku a postavení ho do "reálného světa", takříkajíc "zničíme Federaci abysme ukázali o čem doopravdy je" (čímž to IMO naopak lépe funguje, ale o tom jinde). Pak přišel VOY s návratek ke starým "Boldy going" pořádkům a jelikož byl už naprosto neinvenční, tak v závěru propadl. Enterprise se pokusila o Trek nového střihu, ale i ona byla první dvě řady zoufale zastaralá co do dějové koncepce ("planet of the week") a objektivně se má za to, že až 3. a 4. řada se svými storyarcovými ději ji zlepšily - nicméně seriál se zrušení nevyhnul.

Naopak, DS9 měla na konci lepší sledovanost než VOY. Samozřejmě už to bylo mnohem míň než TNG nebo TOS, ale taky šlo o jinou dobu s více space operami na trhu.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 28.12.2009 21:59:39
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak na Hofylandu právě probíhá anketa "Jaká je vaše nejneoblíbenější postava?", na prvním místě je momentálně "Telford" a na druhém "scénář". :D

Příspěvek 06.1.2010 22:42:41
Xaron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na uvod len poviem ze sa mi velmi pacia prispevky od Ray :wink:
Ja som z SG-1 na SGA nesiel plynule, dlho som ho odmietal, az jedna osoba mi pustila(nasilu)pilot a teda z obetovania sa nakoniec bola nova zavistlost.

Vsetkym sa nam to pacilo, ale zase sme si aj priali aby to uz skoncilo. Co ma u predch.dvoch ale netesilo bolo to ze postavy boli vopred viacmenej jasne, nemali ziadny charakterovy vyvoj. Co sa o SGU neda povedat, tu ma postavy prekvapuju a konaju naozaj casto prekvapivo.

Psychologicke stavy patria k tomu, niesu to tam predsa len cisto "slepo"veriaci vojaci, takze ako som pisal nedokazu sa velmi ovladat a najma intriguju.

Serial je nasadeny na inu sortu divakov, hlasku"pre baby"je naozaj nevhodna. Praveze zenske publikum je viac casto ovela viac ocenit jednotlivé žánre SciFi, to skor mladsie rocniky naucene na obycajne monsterweek popcornove epizody, ktorymi nas zahlcovali a ked je nieco trochu viac komplikovanejsie to este nedokazu spracovat a je to automaticky pre nich blbost . Na tieto zanre holt treba dozriet a tiez mat stipku porozumenia :wink:

Dodat hodnotit serial podla prvy 10 epizod sa da tazko, prva sezona SG-1 okrem mozno prvych dvoch epizod, bola takaa strasna kravina, ze to az do hor volalo, ale ratali uz vopred asi z hodne seriami.
Vtedy som to mozno trochu vypozera, bol som predsa maly. Ale ked som to nedavno chcel odzaciatku spozerat s holkou co to nikdy nevidela, samemu mi bolo zle z nametu tych epizod i prevedenia. :heat:
Takze si dajte pohov min. do polk 2serie! :palka:
"Sine amore, nihil est vita.."
Obrázek
I'm not just a Timelord. I'm the last of the Timelords!

Příspěvek 08.1.2010 16:15:22
zofo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlas s příspěvkem nade mnou! Teda až na slabost scénáře první série SG-1. Byla to prostě pohádka na odreagování a podle toho to tak taky vypadalo a musíme to tak brát...
Just GET Ubuntu!!! And listen to metal!!!
Geek - web a týdenní pořad o IT! http://www.geek.mzf.cz/

Příspěvek 23.1.2010 12:53:46
guppy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já souhlasím, že seriál je díl od dílu horší a nudnější.....Už ani nezvládám sledovat linii děje, protože skoro žádná není.

Příspěvek 23.1.2010 14:06:53
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tomu sa nemôžeme diviť, keďže má seriál už mesiac pauzu :D

Příspěvek 23.1.2010 17:49:05
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

myslim ze po nem nikdo ani nevzdech xDDD
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 04.4.2010 12:08:58
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

meisterochmi píše:
myslim ze po nem nikdo ani nevzdech xDDD

Hloupost.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 04.4.2010 12:25:25
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No někdo po něm určitě vzdechl, ale je pravda, že v pauzách SG-1 a SGA tady byly davy lidí s absťákem co projížděli staré díly aby se nesesypali. Teď sem tady zaregistroval jednoho takového. Já už si na SGU zvykl, je to mix současných trendů, který zrovna mě nijak neoslňuje, ale není špatný. Nikdy se však nemůže rovnat SG-1 s popularitou. Ukažte mi člověka mladšího šedesáti let, kterému když řeknete hvězdná brána tak nebude vědět co to je. SG-1 z toho udělala kult, který znají všichni, jenom bohužel zaspala dobu a deset let se nevyvíjela, což nakonec zlomilo vaz oběma seriálům. Teď tu máme SGU pro nové fanoušky a my staří se s tím budeme muset srovnat :)

Příspěvek 04.4.2010 12:43:00
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Storm: Souhlasím. Ještě bych rád dodal, že chápu lidi, kterým se trend nastavený SGU nemusí líbit, nicméně klasifikovat tento seriál jako odpad, jsou podle mě trochu silné výrazy. Rozhodně jsem viděl horší "výplody" zabávního průmyslu. Mnohem horší :) .
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 04.4.2010 13:55:02
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Epizoda Space byla z velké části stará dobrá sg jen s novými prvky
Obrázek

Příspěvek 17.4.2010 09:17:48
berto99 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mnohi tu popisali to co uz aj ja. Sg1 a SGA to bolo uplne ine kafe. akcia,charizmaticke hlavne postavy O'neal.Daniel Jackson, srandista z SGA,tealc, epizody mali spad,lepsie efekty, samozrejme bolo par prelinacich epizod aby sa zmestili do rozpoctu ale cele SGU je jedna nudna prelinacka bez co len jedinej charizmatickej postavy. ako som sa tesil na kazdy diel SG1,SGA tak teraz uz len rezignovane stiahnem diel SGU a bohuzial zase to iste :roll: , trapne rozpory posadky civili versus armada, nic zaujimave. proste tieto peniaze mohli vyuzit na dalsi celovecerny film o SG1 alebo SGA :evil:

Příspěvek 17.4.2010 09:35:43
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no jo, holt si musíš zvyknout, že éra primitivních a dětinských seriálů alá SG-1/SGA skončila.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 17.4.2010 20:50:38
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Od epizody space nuda odchazi a divided a faith ,byly rovnez zajimave epizody, ale mam nazor ze tenhle serial uz neni pro ty mladsi -18 z vetsi casti..
" IMMORTALITY "

Příspěvek 17.4.2010 21:39:39
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

je mi 16 a každopádně musím nesouhlasit, SGU se mi náramně líbí, mnohem víc než SG-1 (která se dala sledovat pouze od řady 6+, jelikož předchozí byly jen paskvilní hovadiny), dokonce víc než SGA (na tom jsem sice ujížděl jak na koksu, ale jisté dobro/zlo klišé jsem tam pozoroval ;-))

Příspěvek 17.4.2010 21:57:12
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

SG-1 jenom OD 6. řady? To si ze mě děláš srandu :D ale tak kždému něco jiného... PO 7. řadu to byla ještě klasika, vzhledem k tomu, že je ti šestnáct k ní máš těžko stejný vztah jako ti co ji zažili prvně... tenkrát to bylo přesně to pravé ořechové. Například jsem před týdnem viděl poprvé v životě díl Solitude (jak skončí na Antarktidě...) nějak se mi ho před tím povedlo minout... a připomněl mi, jak dobré SG bylo. Pokud ti vyhovuje SG posledních řad tak si rovnou začni číst komiksy, tam se o vypatlaných superhrdinech dovíš víc než dost... a jinak abych nebyl OT. Stáhl jsem si Faith s tím, že se potvrdí spoilery o uctívání antiků. Dočkal jsem se jenom dalších čtyřiceti minut naprosto nezáživných keců. Předchozí díl jsem neviděl a v souhrnu na začátku tohohle mi pěkně všechno podstatné vysvětlili. Rád bych tímto oficiálně požádal někoho, kdo mi z každého dílu vystřihne výcuc z předchozího a zvládnu celou serii SGU za 40minut maximálně aniž bych přišel o nějakou důležitou část...

Příspěvek 17.4.2010 22:04:05
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

no, já SG-1 zažil ve sledu Star Wars... již ani nevím odkud, ale našel jsem za jednoho nemocného týdne SG-1 od 6. řady, a protože jsem neměl co dělat, začal jsem to sledovat... no a když jsem pak viděl pár dílů z prvních řad, no fuj :) Nevím, asi mě zhýčkaly filmy, které prvotní seriál zakončily (Orie a Bhaala), které navíc převyšovaly celý seriál...a naopak u SGU oceňuji snahu autorů, navést takovou tu atmosféru civilové/militarist, jenže to snadné není a taky se to každému nezamlouvá :) je těžké natáčet celý seriál pouze o jedné lodi v tom samém prostředí

Příspěvek 17.4.2010 22:07:59
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo tak to potom chápu :) jak si neviděl od začátku tak to není překvapující :) Na současné poměry je to slabší, ale některé díly prvních sérií stojí za to. Pokud na to máš chuť tak doporučuju Urgo, Windows of Oportunity a Solitudes. Potom samozřejmě přelomy řad, ale ty tři si zkoukni, ručím za ně ;)
A btw už jsem se zapřisáhal, že nebudu na SGu komentovat a zase mě to dostalo :D

Příspěvek 17.4.2010 22:12:44
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

no vidišto :D určo se na ně podívám, díky

Příspěvek 20.4.2010 11:55:22
pumelo1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tento seriál je nejnudnější ze všech,ze sci-fi tam zůstalo pouze to,že je tam technologická fikce,jinak mi to připadá stejně, jako u nás točené přiblblé seriály typu ULICE,kde se řeší jednotlivé postavy jako chování laboratorních myší! Částečně je to způsobené celkovým chováním dle mého soudu pseudokapitalistické společnosti, kde si lidé " dělají" co chtějí, nemají úctu ke starším,autoritám atd.Samozřejmě mi tady všichni mladší budete tvrdit pravý opak,já to vidím u sebe v zaměstnání a od lidí v širokém okolí.
Vypadá to jako by celá lidská společnost vystřílela všechny" patrony" a nachází se na té sinusoidě na spodní úrovni.
Dle mého soudu má být ve scifi rozumná kombinace obého,jelikož nuda jsou oba extrémy.Má tam být vidět už konečně po tolika dílech nějaká spolupráce a ne, že civilisté jsou tam chytří jako rádio a pořád tam budou tu antipatii rozpitvávat.
Osobně se na to dívám pouze " z nutnosti" a víře,že tam nějaký díl bude za něco stát a bude tam něco jiného než zkažené ksichty,souložení na lodi a planety bez jakéhokoliv živáčka.Ti jedni mimozemšťané to nevytrhnou.

Příspěvek 20.4.2010 13:35:22
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pumelo1: nedá se nic než nesouhlasit. SGU je jedna velká nuda. :evil: Dívám se na ni proto že doufám že se objeví nějaký dobrý díl se skvělou akcí a rychlím spádem. :shooting: Ale zatím se tam díváme jen na ksichty znuděné posádky. Postavy jsou úplně blbé. :stupid: Zkrátka na mě tento seriál nezapůsobil tak jako Atlantis :oops:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 20.4.2010 13:53:30
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Podle mě se Atlantis jenom vezla na úspěšnosti původního seriálu. Jakmile seriál SG-1 skončil, tak 4. a 5. série patřili k těm slabším ani příchod Amandy Tapping tomu zrovna moc nepomohl (dodnes nepochopím, proč ji tak debilně napsali).
Obrázek

Příspěvek 20.4.2010 20:06:55
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

NewAsgard píše:
pumelo1: nedá se nic než nesouhlasit. SGU je jedna velká nuda. :evil:

Ta naše čeština česká... Krásně si protiřečíš :D
Obecně se mi SGU zatím velmi líbí, je to takový svěží, pomalejší vánek do SG světa (ne nutně nudný), s každým dalším dílem graduje... Jen tak dál!

Příspěvek 20.4.2010 21:23:49
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vím, že tohle je prakticky "hate SGU topic" (proto do něj skoro nelezu), ale vážně se bavím nad příspěvkama typu: "Je to hrozná sr*čka, vůbec mě to nebaví, ale stejně na to koukám, protože by se tam náhodou mohlo objevit něco zajímavýho". Nic proti lidi ale tohle je vážně logika jak prd*l. Buďto na seriál koukám a líbí se mi. Nebo po pár dílech zjistím, že to není ono a přestanu ho sledovat. Nikdo vás nenutí násilím na to čumět, když je to takový utrpení :lol: .
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách