Nogard: Přečti si ještě jednou co jsem psal. Díky tomu, že je Destiny vyspělejší než emzácká technologie, tak nemají ani páru "jak funguje". Většina systémů na Destiny byla neaktivních do doby než přišli lidi a "zprovoznili je". Pokud by na to emzáci přišli sami, už by tam byli dávno nakempený. Takhle to bylo vysvětlený v nějakým podcastu (bohužel nemám celej den na to projíždět fórum a hledat kde).
Jenže na to aby si mohl "někde zaútočit" musíš vědět "kde" a "jak" - musíš vědět, jakej je terén, proti čemu stojíš, jaká je nepřátelská obrana atd. Nemůžeš jen tak někde naběhnout a pak čekat co se stane. Podle tvojí logiky bych nejdřív bezhlavě vyslal jednotku zaútočit na nepřítele, jen bych zjistil, že mi celá pochcípala proto, že cesta, kterou jsem vybral byla zaminovaná místo toho abych napřed poslal průzkum a zjistil, že o tři kilometry vedle je nechráněnej průsmyk a nepříteli nakopal prdel s minimálníma ztrátama. Opravdu, z tebe by byl perfektní vojenskej taktik.
Edit: Vztah emzáků k Destiny bych přirovnal k neandrtálci, co najde na louce zaparkovanýho Land Rovera. Džíp se mu děsně líbí, chtěl by se v něm projet ale nemá ani páru jak ho nastartovat a mlácení klackem do země jaksi nepomáhá. Tak si sedne na šutrák a na Land Rovera kouká. Potom přijde člověk a džíp nastartuje, neandrtálec poskočí radosti - ma teďka dvě možnosti: buďto z člověka vymlátí, jak to udělal nebo ho alespoň z džípu vytáhne a naskočí do něj. Ale pořád neandrtálec potřebuje někoho, kdo mu toho Land Rovera nastartuje. Doufám, že už teď chápeš, jak jsem to myslel.