Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x12 - Divided

1x12 - Divided

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.4.2010 11:23:38
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nogard: Přečti si ještě jednou co jsem psal. Díky tomu, že je Destiny vyspělejší než emzácká technologie, tak nemají ani páru "jak funguje". Většina systémů na Destiny byla neaktivních do doby než přišli lidi a "zprovoznili je". Pokud by na to emzáci přišli sami, už by tam byli dávno nakempený. Takhle to bylo vysvětlený v nějakým podcastu (bohužel nemám celej den na to projíždět fórum a hledat kde).

Jenže na to aby si mohl "někde zaútočit" musíš vědět "kde" a "jak" - musíš vědět, jakej je terén, proti čemu stojíš, jaká je nepřátelská obrana atd. Nemůžeš jen tak někde naběhnout a pak čekat co se stane. Podle tvojí logiky bych nejdřív bezhlavě vyslal jednotku zaútočit na nepřítele, jen bych zjistil, že mi celá pochcípala proto, že cesta, kterou jsem vybral byla zaminovaná místo toho abych napřed poslal průzkum a zjistil, že o tři kilometry vedle je nechráněnej průsmyk a nepříteli nakopal prdel s minimálníma ztrátama. Opravdu, z tebe by byl perfektní vojenskej taktik.

Edit: Vztah emzáků k Destiny bych přirovnal k neandrtálci, co najde na louce zaparkovanýho Land Rovera. Džíp se mu děsně líbí, chtěl by se v něm projet ale nemá ani páru jak ho nastartovat a mlácení klackem do země jaksi nepomáhá. Tak si sedne na šutrák a na Land Rovera kouká. Potom přijde člověk a džíp nastartuje, neandrtálec poskočí radosti - ma teďka dvě možnosti: buďto z člověka vymlátí, jak to udělal nebo ho alespoň z džípu vytáhne a naskočí do něj. Ale pořád neandrtálec potřebuje někoho, kdo mu toho Land Rovera nastartuje. Doufám, že už teď chápeš, jak jsem to myslel.
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 11.4.2010 11:49:57, celkově upraveno 3
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 11.4.2010 11:30:35
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl byl pěknej takovej napínavej sice jak už padlo na tu vzpouru se vůbec nedostalo. Díl hodnitím 9 z 10. Jinak pro ostatní jak vy by jste se zachovali v kůži Rushe vsadím se že stejně tak ho neodsuzujte :D
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 11.4.2010 11:44:25
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejprve chci poděkovat SGTT za tak rychlý a kvalitní překlad, pouhý den po vydání jakéhokoliv dílu na net jsou zde i titulky pro většinu verzí. Co bych si bez Vás počal!
K samotnému dílu, nelíbí se mi, jak většina lidí soudí tento seriál (viz např. CSFD) a dělají ukvapené závěry, přijde mi, jakoby jim vůbec nedocházelo, o co tu jde. Přecijen zfilmovat celý seriál pouze o dění na jedné lodi musí být sakra náročné a SGU se to daří na výbornou - atmosféra vás pohltí, výkony herců jsou na úrovni a každopádně jsme teprve na začátku. Jen mě docela mrzí nemastné animace, ale bylo vidět, že v tomhle dílu došlo již k nějakému zlepšení a časem to bude jenom lepší. Rush mě překvapil, čekal jsem, jakou podlou věc zase chystá, přitom opět zachránil celý posádce zadek. Je to zvláštní charakter, jednou je to hajzl, podruhé hrdina a potřetí hajzl s dobrými úmysly. Ačkoliv mu nejspíš jde jen o svůj život, prospěšný je tím celé posádce. Naopak Young mi je čím dál nesympatičtější, protože je to klasický voják, který není schopen Rushe pochopit (nebo nechce?) - po všech zkušenostech s ním by mu aspoň jednou mohl věřit... A Chloe je čím dál hezčí :D Jsem zvědavej jak se příběh, postavy a osud Destiy bude vyvíjet po další dny...

Příspěvek 11.4.2010 11:54:07
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Vanguard - Myslím že tam někdo řekl něco jako o Rushuv modul jsme se postarali ,takže zmínka tam byla aspon myslím .Poté našli ten další modul...
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 12:15:53
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

díl dobrej 70 ze 100.....hlavne at si to nepokazi..
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 11.4.2010 12:44:58
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
Vanguard píše:
Modul z minulého dílu se neřešil, jak jsem předpokládal.

však to byl ten, co Young se Scottem odpálili ne?

Kdyby to byl ten, nemuseli by ho zbytečně hledat Kinem ;-)

Příspěvek 11.4.2010 12:52:23
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl to byl slušný, ale jako vždy bych k němu výhrady určitě měl. Každopádně se mi líbilo, že Chloe měla snad poprvé alespoň nějakou roli a nebyla tam do počtu a oceňuji to, že se zabývají vztahy mezi armádou a civilním osazenstvem, protože je mi jasné, že by takové vztahy v reálném uzavřeném prostředí také skřípali.

Taky bych uvítal, kdyby superhrdina Scott brzy přišel k vážnějšímu úrazu nebo alespoň oněměl. Pak mě jenom zarazilo, jak si mohla ta vojanda James dovolit praštit neozbrojeného civilistu, když ji ničím neohrožoval, to samý ten hlupák Greer.

Jinak stále čekám, až se objeví nějaké nové technologie, líbilo by se mi i kdyby se opět dostali na nějakou planetu.

Příspěvek 11.4.2010 13:04:15
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak neohrožovali, byla to vzpoura tak na ně šli a šli dost vlídně, Jinak tu lodku jak přilétli říka Rush že odkopli když je u plukovníka a pak že tam může bejt ještě jedna a tu dou hledat.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 11.4.2010 13:07:01
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dobře, ale v tu chvíli stáli v místnosti s prázdnýma rukama a nebyl důvod je nějak bít, byli neozbrojeni a nemohli jim nijak ublížit. Ale to je typické myšlení "zelených palic".

Příspěvek 11.4.2010 13:22:40
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: Já na tom nevidím nic nepochopitelnýho. Je vidět, že si nikdy nemusel zvládnout nějakou "větší" skupinku lidí. Vem si, že v tý jídelně bylo tak +/- 30 civilů a proti nim šlo 6 vojáků. Tohle byl nejrychlejší způsob jak "získat" kontrolu nad situací. Kdyby se tam Geer a ostatní jen tak postavili a řekli civilům ať si lehnou na zem a nedělají problémy, tak všichni budou brblat a nikdo je neposlechne. Tím, že James dala někomu přes hubu, a tím, že Geer namíříl na dalšího zbraň, de facto získali nad davem okamžitě kontrolu a nikdo neodporoval. Uvedu příklad - máš ztišit ječící dav lidí. Když si před ně stoupneš a slušně je pořádáš: "Mohli by jste se prosím ztišit?" ničeho nedosáhneš a každej tě pošle někam. Když boucheš pěstí do stolu a zařveš: "Držte k**va h*bu z*rdi!! :palka: , tak každej ztichne.

K těm zeleným "palicím". Mně se zase líbilo, jak si civilisti mysleli, že mají všechno pod kontrolou, jen do doby, než nastal první problém a oni zjistili, že jsou bez těch "zelených palic" v prdeli. Aneb "Sakra, oni po nás střílí, co máme dělat ... všichni tady chcípneme áááá pomoc!" výrazy v jejich tvářích. :lol:

Příspěvek 11.4.2010 13:27:41
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To už je právě o myšlení jednotlivých lidí, kdyby mě někdo požádal, ať se ztiším, tak se ztiším, někdo zase ne. Samozřejmě by záleželo na situaci. Mě přijde řešení problémů skrze násilí naprosto hloupé a necivilizované.

Příspěvek 11.4.2010 13:35:38
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

neměla by se Destiny letět už dávno dobýt , už dvakrát jí málem došla energie a v příštím dílu to moc nevypadá na to že si zaletí natankovat
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 13:42:16
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jim nedošla energie, jen už jí do štítů nemohli převést víc.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 11.4.2010 13:43:49
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nj , jenže předtím destiny vybili během pár vteřin palby a ted najednou drží 5 minutovou palbu a poté zas 5 minutovou plnou zátěž na štít to je trochu kravina
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 13:46:02

Odpovědět s citací

Jenže předtím střílely všechny zbraně, aby se to vybilo rychlejc a až pak Rush nastavil ten 30% limit. Navíc v Earth to sestříhali, i co se týče letu ke hvězdě...jinak by to zabralo další dva díly...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 11.4.2010 13:50:26
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

a ty víš jak na tom byla Destiny s energií, před příchodem lidí?...jinak super díl
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 11.4.2010 13:57:19
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: Jenže to je právě ono - "někdo by se ztišil a někdo ne". Takhle to vyřešili rychle a efektivně a nikdo potom nedělal problémy (bez rozdílu, jestli ty problémy chtěl dělat nebo ne). Pokud by tam jen přišli a civěli na sebe s civilistama navzájem nebo by se začali dohadovat, tak by to jen stupňovalo napětí a je možný, že kdyby se někdo z civilistů potom o něco pokusil, tak by to s ním mohlo dopadlo daleko hůř, než jen rána pažbou do hlavy. Tohle je holt "metoda preventivního úderu", tím, že ukážeš, že se s nikým nebudeš párat eliminuješ problémy dřív, než nastanou. Barbarské? Možná. Rychlé a efektivní? Rozhodně. Ona diplomacie je děsně krásná věc ale jsou situace, kdy prostě nefunguje. Btw. když ti tohle přišlo barbarské, tak to, že vojákům sebrali jídlo a pití (a kdyby to Rush stihnul, tak i kontrolu nad systémy podpory života) ti barbarské nepřijde? Aneb vydírání stylem - bude po našem nebo umřete, je eticky správnější, než dát někomu pěstí? Ano, můžeš argumentovat okolnostmi, že by je jinak nepřesvědčili ale v tom případě já zase namítám, že i použití násilí může být v některých ohledech přijatelný. Viz. to, že použitím násilí předešli dalším problémům (bez ohledu na to, co tu situaci způsobylo).

Příspěvek 11.4.2010 14:14:26
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dragon - Destiny se dobyla co já vím už dvakrát :) jednou v Darkness a podruhé když střílela na prázdno
T- Dobře těch 30% je fakt ,ale ty štíty jeli na plno a brali hooodně energie
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 14:18:15

Odpovědět s citací

No ono v traileru od MGM jsou nové záběry, kdy Destiny
Toto je spoiler!!!:
letí ke hvězdě

takže to určitě ještě budou řešit.
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 11.4.2010 15:05:13
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Inpernak píše:
Dragon - Destiny se dobyla co já vím už dvakrát :) jednou v Darkness a podruhé když střílela na prázdno
...

Pravda na to jsem zapomněl, omlouvám se a dávám ti za pravdu. :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 11.4.2010 15:36:42
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Osamocená a nadržená slečna James uvolňuje páru mlácením lidí, úžasné!
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 11.4.2010 15:40:50
slizik007 Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak pdľa mňa jedna z najlepších epizód, lepšia i ako Space. Po tejto epizóde sa iba utvrdzujem svoje názory. Vojaci nastolili typycky diktátorský režim a teda sa civilistom vôbec nedivím, že sa vzbúrili. Young iba ukázal že je ešte viac neschopný a dokonca aj podlý ako na prvý pohľad vizerá a Greer je typycká vojcl so zeleným mozgom.
Epizóda napínavá od začiatku až do konca. U mňa 9,5/10.
Rush je proste ESO :D

Příspěvek 11.4.2010 15:44:40
maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dle mého velmi solidní epizoda, s řekněme jasným dějem a pár zvraty. Jako to si někdo opravdu myslel, že pokud bude chtít vyj*bat Rush s Youngem, že Young bude jen sedět? Ne, a v tom to je. Někomu se tady nelíbí ten typický, armádní přístup, tedy znovu si vzali velení. Ale ono to asi ani jinak nejde ne? Jsou civilisti a jsou vojáci, a jelikož celé SGC je vojenský program a Project Icarus byl také, tak kde se stal ten mezník, že najednou by měl civil velet? Rush je manipulátor a z Younga se stává intrikán, ale Young nikoho neohrozil, kdežto Rush by nepřiznal, že jsou sledováni díky zařízení v jeho hrudníku, tam vidím ten rozdíl a proto se přikláním ke správnosti vojenského velení. A co se týče Greera, je to pořádný voják, jak má být-loajální, nezradil by velitele a v takovéto situaci o to platný.

Příspěvek 11.4.2010 15:50:18
slizik007 Airman
Airman

Odpovědět s citací

To, že tam niekto musí veliť je fajn a je aj pravda, že by to mali byť vojaci ale kľudniť by sa mohli. Civilisti teoreticky môžu kašlať na vojenské hodnosti oni im nie sú podriadený. Lenže akosi majú smolu. Greer je typycký vojak a šetko by riešil až príliš radikálne ( viď bez Rusha nám bolo lepšie- treba sa ho zbaviť) . Predpokladám, že takto by asi riešil všetko len aby sa raz nezbavili jeho :palka:

Příspěvek 11.4.2010 15:54:12
maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Young zodpovídá za všechny na palubě, chtě nechtě a Rush ho několikrát ohrozil na více pozicích. Greer je typický voják a právě proto se chová tak, jak se chová, což dle mého přidává na věrohodnosti postavy vojáka, jako takové. A neměli by se klidnit i civilisté? Všimni se, třeba v tomto dílu, voják odevzdal na TJ rozkaz svou zbraň a co udělal civil? Začal na něj mířit. Můžeme nad tím debatovat hodiny a hodiny, ale jen scénáristé to za nás vyřeší. Já v tom jistou logiku vidím, ty nikoliv, sto lidí-sto chutí.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách